foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

NIEUWS

Desok banner

Zwart zwijntje houdt de gemoederen bezig

zwartzwijntjeSchijndel - Een zwart zwijntje houdt sinds gisteren de gemoederen bezig op de begraafplaats tussen de Cornelis Trompstraat en Jan van Amstelstraat. Gisteren plaatste de politie een oproep op hun Facebook, wie er een zwart varkentje kwijt was. Inmiddels is het zwijntje landelijk nieuws. De Telegraaf heeft de begraafplaats bezocht en opnames gemaakt van het zwijntje dat de begraafplaats omploegt en zich niet laat vangen. Voor zover bekend heeft de eigenaar zich nog niet gemeld.

Lees meer...

PvdA-ombudsteam Meierijstad slaat aan

pvdameierijstadombudsteam2017Meierijstad - (door Henk Engelmoer) Het PvdA-ombudsteam is nu vier maanden actief in de gemeente Meierijstad. In die periode is de vrijwilligersgroep meerdere keren ingeschakeld, bijvoorbeeld bij vragen rond huishoudelijke hulp, belastingen, huur en de regelingen rond de bijstandswet. Het ombudsteam bestaat uit ruim tien enthousiaste vrijwilligers met diverse deskundigheden. Vaak komt die kennis voort uit hun huidige baan of een eerder beroep. Zo zijn er teamleden die goed op de hoogte zijn van de bijstandswet, anderen hebben veel ervaring in de zorg en weer anderen hebben zich gespecialiseerd op bijvoorbeeld het gebied van de ruimtelijk ordening.

Lees meer...

Mara van der Bruggen voorleeskampioen

maravoorleeskampioen2Schijndel - Mara van der Bruggen is gisteren voorleeskampioen geworden. Ze stond met acht andere deelnemers in de finale van de lokale voorleeskampioenschappen. Mara las een passage voor uit het boek 'New York in rep en roer' van Thea Stilton. Ze won een boek en wat tijdschrijften en mag zich nu gaan voorbereiden op de volgende ronde: op 25 januari kan ze beste voorlezer worden van Meierijstad. Mocht ze daar ook winnen, dan kan Mara nog door naar de regionale rondes en uiteindelijk de landelijke finale. (foto: Facebook Bibliotheek Schijndel)

Lees meer...

Hart voor Schijndel: Boschweg krijgt geen steun van coalitie

HartVoorSchijndel2016SchijndelHart voor Schijndel heeft op de website haar ongenoegen geuit over de politieke gang van zaken rondom het wijkgebouw op de Boschweg. Eerder berichtte TVSchijndel dat het college, tegen de afspraken in, toch nog meerdere opties wil gaan onderzoeken. Na de raadsvergadering van gisteren is het akkoord dat vorige zomer werd bereikt officiëel van tafel. Onder ‘lees meer’ vindt u het artikel dat Hart voor Schijndel schreef.

Lees meer...

Ernstig ongeval drie personenauto's Wijbosscheweg: kruising uren dicht

ongevalWijbosch2Schijndel - Een ernstig ongeval op de kruising van de Structuurweg met de Wijbosscheweg. Daar kwamen op donderdagavond 18 januari rond zeven uur in de avond drie personenauto's met elkaar in botsing. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend. Twee voertuigen raakten ernstig beschadigd. De politie sloot de kruising voor een groot deel af, ook omdat er veel glas over de rijbanen verspreid lag. De hulpdiensten waren met enkele politievoertuigen en een ambulance aanwezig. Uiteindelijk is één persoon meegenomen naar het ziekenhuis, hij liep een hoofdwond op door het ongeval. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Er kwamen meerdere bergingsvoertuigen om de voertuigen weg te slepen. Rond 20.30 uur was de weg weer vrij. (Foto's en info: Christian vd Broek)

Lees meer...

Traumahelikopter naar Baroniestraat

traumaheliBaronie2Schijndel - De traumahelikopter werd op donderdagochtend 18 januari omstreeks 10.45 uur opgeroepen naar de Baroniestraat. Rond 10.30 uur werd een ambulance opgeroepen maar kort na aankomst rond 10.45 uur werd ook de traumaheli ingeschakeld. Ook een tweede ambulance werd opgeroepen richting het adres. De traumaheli landde, ondanks de hevige storm, kort voor elf uur op het grasveldje nabij de Heikantschool en het Elde College. Wat er in het pand is gebeurd is onbekend. Wel is bekend dat er een kinderopvang zit. "Na enkele minuten vertrok de heli onverrichterzake weer", aldus een getuige aan TVSchijndel. Onder 'lees meer' een korte video.

Lees meer...

Sloop van panden aan de Hoofdstraat is begonnen

sloopSchijndel - Aan de Hoofdstraat 162 en 164 staan nu twee panden met daarboven twee woningen. Initiatiefnemer De heer B. van Heeswijk was voornemens deze panden in zijn geheel te slopen en daarvoor in de plaats een pand op te richten bestaande uit drie bouwlagen. De bovenste bouwlaag krijgt de uitstraling van een kap. Het plan bestaat uit circa 450 m2 commerciële ruimte op de begane grond met daarbovenop zeven appartementen/studio’s van 55 tot 65 m2 per appartement. Inmiddels is men begonnen met de sloop van de oude Griek en de oude schoenenzaak. Vanochtend werd gestart met de sloop en vroeg in de middag stonden slechts enkele muren nog overeind. Onder 'lees meer' enkele foto's van de sloop.

Lees meer...

Elde geeft na sneeuwvrij ook 'stormvrij'

stormvrij1Schijndel - Omdat code rood werd afgegeven en we te maken hebben met zweer zware windstoten, heeft het Elde College besloten om 'stormvrij' te geven. Dit geldt voor beide locaties, Schijndel en Sint-Michielsgestel. Als kinderen op school waren moesten ze daar blijven. Als je thuis was mocht je thuis blijven. Het Elde zegt "We vinden het niet verantwoord om onze leerlingen de weg op te sturen. Leerlingen wordt aangeraden op school te blijven tot de storm geluwd is, naar verwachting zal dat rond 14.00 uur zijn." Voor leerlingen die al eerder vrij zijn, stelde de school diverse ruimtes open waar leerlingen tot die tijd konden verblijven. "Mochten er leerlingen zijn die ondanks onze waarschuwingen er toch voor kiezen om de weg op gaan, dan is dat hun eigen verantwoordelijkheid", aldus het Elde College. Vorige maand gaf de school leerlingen ook sneeuwvrij. 

Lees meer...

Westerstorm: Flink wat schade in Schijndel

storm3Schijndel - Een zeer zware Westerstorm raasde op donderdag 18 januari over Nederland. Voor Noord-Brabant was code oranje van kracht maar in andere delen was code rood afgegeven. In Schijndel gingen op heel veel plekken de bomen als luciferhoutjes naar de grond. Op onze Facebookpagina werd massaal gereageerd op een oproep om foto's van stormschade achter te laten. De Structuurweg en de Molendijk-Noord zijn enige tijd afgesloten geweest door omgevallen bomen. Ook de brug bij de Steeg was dicht, mogelijk door de harde windvlagen. Opvallend dat ook in ons dorp dak(platen) van schuurtjes of dakpannen van woonhuizen werden geblazen, vermoedelijk door de zware windstoten. De brandweer heeft via Facebook laten weten erg druk te zijn met meldingen. Volgens de politie zijn er tientallen meldingen van omgewaaide bomen en stormschade aan diverse woningen of openbare gebouwen. "Bel alleen bij acuut gevaar of noodsituaties naar 112, in andere gevallen bel de gemeente of kijk wat je zelf kan", is een oproep die de hulpdiensten doen. Onder 'lees meer' zijn enkele ingestuurde foto's te zien. Een uitgebreide reportage van de stormschade is te vinden in ons fotoboek. 

Lees meer...

Team Meierijstad blijft strijden voor bouwen in alle kernen

Team Meierijstad dec2016Meierijstad - Team Meierijstad is altijd duidelijk geweest; bouwen is van het grootste belang voor alle dorpen van Meierijstad. Zodra er langdurig niet voorzien wordt in de behoefte aan passende woonruimte of grond gaat dat ten koste van de leefbaarheid, scholen, verenigingen en andere voorzieningen komen onder druk te staan en krijgen het moeilijk. De fractie van Team Meierijstad heeft dan ook niet stil gezeten, en is achter de schermen druk in gesprek geweest met  belanghebbenden over mogelijkheden om zo de behoeftes aan passende woningbouw in alle kernen van Meierijstad zo snel mogelijk te realiseren. Daarnaast heeft Team Meierijstad in een aantal dorpen al bijeenkomsten georganiseerd met als titel 'woontafel', en gaan dit in andere kernen zeker nog doen. Deze bijeenkomsten worden zeer goed bezocht, en zijn zeer nuttig gebleken. Zowel voor de woningzoekenden als voor de politiek, zo geeft Team Meierijstad vandaag zelf aan.

Lees meer...

Nationale Voorleesdagen 2018

NVD2018corrSchijndel - Elk jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats, in 2018 van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat bij de bibliotheek het voorlezen aan jonge kinderen centraal en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het prentenboek van het jaar 'Ssst! De tijger slaapt' geschreven door Britta Teckentrup, staat natuurlijk in de schijnwerpers. Evenals allerlei andere vrolijke prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien, die is samengesteld door een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen. Er zijn in de bibliotheken volop boeken voor peuters en kleuters te leen. Een bibliotheekpas is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Voor alle peuters die lid worden van de bibliotheek ligt een kleine verrassing klaar (zolang de voorraad strekt). Er is twaalf dagen lang van alles te doen in de Bibliotheek.

Lees meer...

Maikel Smits verleent eerste hulp aan gevallen motorrijder

maikelsmits5Argentinië - Elke Dakardeelnemer heeft er wat van die dagen tussen zitten dat het niet lekker gaat. De elfde etappe was er zo eentje voor Maikel Smits. Halverwege de proef in de gevreesde duinen van Fiambalá kwam hij bij een motorrijder die hard gevallen was. Hij bleef erbij tot de man in de helikopter lag. “Daarna was de zin over en het moreel weg.” De etappe van Belén naar – voor de motorrijders – Fiambalá over 281 kilometer was aangekondigd als de koninginnenrit van de Dakar 2018. In deze etappe startten de top 10 van de motoren en auto’s en de vijf snelste trucks van de etappe ervoor als eersten, door elkaar. Pas een paar uur later volgde de rest. Foto: Rallymaniacs/ Marcel Vermeij

Lees meer...

Stemt u ook op een pareltje van Meierijstad?

Meerdanhandenprijzen2018vergrootMeierijstad - De 'Meer dan handen' vrijwilligersprijzen worden jaarlijks landelijk uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Dit jaar speelden gemeenten een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties en één vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Ruim 50 gemeenten meldden projecten aan, zo ook de gemeente Meierijstad. Voor deze prijs mochten er maximaal 3 vrijwilligersorganisaties aangemeld worden. Uit het grote aantal 'parels' is gekozen voor Dorpsraad Wijbosch (Wijbosch, Schijndel), Corneliusstichting (Boerdonk, Veghel), en Stichting Kinderboerderij Kienehoeve (Sint-Oedenrode). Stemt u mee? (voor 30 januari)

Lees meer...

Carnaval bij VVV Schijndel

carnavalsartikelenSchijndel - Tot aan Carnaval staan er weer verschillende activiteiten op het programma zoals de Klompenkletsavond van 19 t/m 21  januari,  27 januari het 59e Liekusfist, 28 januari het Kinderliekesfist en  2 en 3 februari de 2e editie van Concert Carnavalesk door onze Koninklijke Harmonie St. Cecilia. Een reden om je outfit en versieringen weer voor de dag te halen. En mis je nog een lekkere warme das of een mooi sieraad in de Schijndelse driekleur, dan kun je terecht bij het VVV kantoor Schijndel.

Lees meer...

Alice in Wonderbra in Tapperij de Beurs

TdBaliceinwonderbraSchijndel - De band Alice in Wonderbra speelt aanstaande zaterdagavond 20 januari in Tapperij de Beurs in Schijndel. Alice in Wonderbra is een energieke rock coverband met ervaren muzikanten en een enorm repertoire van gitaarsongs met een rauw randje. Zij spelen Britpop en Amerikaanse rock, Doors, Foo Fighters, Oasis en alles ertussenin. Alice in Wonderbra houdt van kleine broeierige cafés, van grote podia en van plezier maken met het publiek. Alice' missie: De wonderbra-vonk laten overslaan op het publiek. Het optreden begint om 22.30 uur. De entree is gratis.

Lees meer...

Marco Kroon brengt geweldsincident naar buiten

MarcobronsecrMarcoKroonAmsterdam – Het advocatenkantoor van Geert-Jan Knoops uit Amsterdam brengt vandaag het volgende nieuws naar buiten op verzoek van Marco J. Kroon (getrouwd in Schijndel en woonachtig in Wijbosch). Op vrijdag 12 januari heeft Defensie officieel melding gemaakt van een geweldsincident bij het Openbaar Ministerie. Naar aanleiding hiervan geeft majoor Marco J. Kroon, Ridder Militaire Willemsorde de volgende verklaring: "Graag leg ik de volgende verklaring af. Vorig jaar heb ik bij Defensie een geweldsincident gemeld. Dit incident vond plaats tijdens een geheime operatie in 2007 in vijandig gebied (Afghanistan)."

Lees meer...

Moksi in plaats van Tony Junior in City Theater

MoksiincitySchijndel - In verband met een promotioneel optreden in Azië heeft dj Tony Junior zijn optreden in het City Theater op zaterdag 19 januari moeten cancelen. Voor Tony Junior is een hele goede vervanger gevonden die al lange tijd op het verlanglijstje van het City Theater stond, namelijk  Moksi. Tijdens Paaspop 2017 was Moksi een van de grote publiekslievelingen. Het publiek ging massaal uit haar dak.

Lees meer...

Maikel Smits heeft ‘gaaf momentje’ met Peterhansel

Maikel Smits 6Argentinië - Aan de finish van de tiende etappe van de Dakar Rally, na een proef van 373 kilometer, zat Maikel Smits er behoorlijk doorheen. De rit van Salta naar Belén had er stevig ingehakt. Toch had Smits een prima dag gehad, die hij met de 29ste plaats afsloot. "Ik heb flink gepusht vandaag." Iets na half zeven lokale tijd in Argentinië was Smits er. "Er gaan er veel heel laat of zelfs niet binnen komen", verwachtte hij. "Als ik er al pas om half zeven ben… Het was een linke proef. Snel, met veel rio’s en veel sporen waar onder het zand smerige stenen verborgen lagen. Ik heb overal mijn eigen lijnen gezocht om te voorkomen dat ik zo’n steen pakte. Als je daar op ketst, is het gewoon klaar. Je moest ontzettend goed opletten en super geconcentreerd rijden."

Lees meer...

Gemeente gaat werken aan Integraal beheersplan openbare ruimte

IBORlogovergrootMeierijstad - Inwoners ervaren logischerwijs de openbare ruimte in hun woon- of werkomgeving als één geheel. Het is daarom ook logisch dat de gemeente de, voorheen aparte, beheerplannen samenbrengt. Op dit moment zijn ook de onderhoudsniveaus in de 3 voormalige gemeenten nog verschillend. De fusie tot Meierijstad verplicht de gemeente om voor 1 januari 2019 het beleid te harmoniseren (samenbrengen). Gemeente Meierijstad gaat, zo laat de gemeente vandaag weten, dus op korte termijn werken aan een integraal beheerplan voor de openbare ruimte, kort gezegd een 'IBOR'. In dit plan worden de beheerplannen voor bijvoorbeeld wegen, groen, straatreiniging, speelvoorzieningen, riolering en dergelijke in samenhang opgesteld. Dorps- en wijkraden krijgen een grote rol in het proces. Eind 2018 moet het IBOR voor Meierijstad gereed zijn.

Lees meer...

Oldtimerclub HW&VC viert haar 25-jarig jubileum

HWVCjubileuminautotron2Schijndel - Oldtimerclub HW&VC, die vooral bij het publiek bekend is vanwege haar jaarlijkse Hemelvaartrit vanuit Schijndel, bestaat dit jaar 25 jaar. De eerste activiteit tijdens dit jubileumjaar vond afgelopen weekend plaats in het Autotron in Rosmalen waar de club weer deel nam aan 'De tentoonstelling van toen', het showgedeelte van de Oldtimer bromfiets- en motorenbeurs. Dit jaar was Jansen de Wit het decor van de stand. Het hele weekend lachende gezichten, veel netwerken en praten over 'oud ijzer' onder het genot van koffie. Veel bekende gezichten die op zoek zijn naar dat laatste onderdeeltje om een voertuig compleet te krijgen, of enkel voor de gezelligheid een rondje maken. Een geslaagde eerste activiteit dus, aldus secretaris Hans Roelofs van de Oldtimerclub. De agenda voor dit jubileumjaar is inmiddels aardig gevuld.

Lees meer...

Meierijstad scoort gemiddeld, Houten tweede maal Fietsstad 2018

Fietsstad2018afbeeldingUtrecht - Houten is de beste Fietsstad van Nederland. De uitslag werd vandaag bekendgemaakt op de bijeenkomst Toekomst van de Fiets, waar staatssecretaris Van Veldhoven (IenW, fietsbeleid) de titel mocht uitreiken. Meierijstad scoorde met een totaalscore van 3,5 gemiddeld. Maar liefst 45.000 fietsers gaven hun mening over het fietsen in hun gemeente. De top 5, naast Houten (4,44) ook Etten-Leur, Veenendaal, Winterswijk en Zoetermeer, is daarnaast beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Jos van Kleef, directeur van Adviesbureau Goudappel Coffeng. Het is de tweede keer dat Houten de titel binnensleept.

Lees meer...

Onbeperkt met de (carnavals)bus tijdens Carnaval in Brabant

Arrivalogonederland2018Brabant - De Vastenavend in Krabbegat, de Brakkensliert in ut Kielegat, de Opstoet in Kruikenstad of Dweilen op Dinsdag in Oeteldonk; de bussen van Arriva staan tijdens carnaval klaar voor alle feestvierders. Met de passe-partout (eventueel via website te bestellen) kunnen reizigers 5 dagen en/of nachten onbeperkt reizen met de bus voor 12,50 euro. Voor de reizigers die 1 dag gaan, is er een dalurendagkaartje verkrijgbaar voor 6,22 euro. Twee kinderen (4 t/m 11 jaar) reizen met 1 volwassene altijd gratis mee. Kinderen tot 4 jaar reizen altijd gratis mee. Let op, in de bus moet dus met pin of contactloos betaald worden.

Lees meer...

Gemeente Meierijstad laat in Schijndel 70 bomen rooien

KastanjebloedingsziektebronbomenbiebMeierijstad - De gemeente Meierijstad heeft op 8 januari jl. middels een openbare kennisgeving bekend gemaakt dat dat zij "op 3 januari 2018 een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning op diverse locaties te Schijndel. De aanvraag is geregistreerd onder zaaknummer OV-2018-0009. De aanvraag betreft het kappen van bomen en omvat de volgende activiteit(en): Kappen." De procedure zoals vermeld: "De aanvraag zal worden behandeld volgens de reguliere procedure. Nadat de aanvraag is beoordeeld neemt de gemeente een besluit. Dit gebeurt over het algemeen binnen acht weken na ontvangst van de aanvraag. Wij kunnen deze termijn één keer verlengen met zes weken. Wij kunnen de termijn ook opschorten als er aanvullende gegevens van de aanvrager nodig zijn." Foto: één van de oorzaken voor de te kappen bomen: Kastanjebloedingsziekte, bron: Bomenbieb

Lees meer...

Goede opkomst Nieuwjaarsbijeenkomst Wijbosch

nwjwijbosch201802Schijndel - Afgelopen zondagmorgen 14 januari was het druk in Dorpscentrum De Schakel. Dorpsraad Wijbosch had de Big Band Schijndel uitgenodigd voor een optreden bij de Nieuwjaarsbijeenkomst. Vanaf 11.00 uur druppelden de bewoners binnen en onder het genot van een kopje koffie konden zij elkaar begroeten. Onder de geweldig mooie klanken van het  Vintage Swing Orchestra (Big Band Schijndel) werd het die morgen steeds drukker. Gezinnen die hun kinderen lieten vermaken met kleuren en schilderen in hun eigen hoekje, zodat de ouders elkaar konden ontmoeten. De bezoekers kregen gratis koffie, glühwein en hartige hapjes, die ze zich goed lieten smaken. Wijbosch bruist van activiteiten waarvan deze morgen een gezellige start was van 2018. De bewoners hebben genoten van de ochtend en zeker van de zangeres Lotte van der Heijden en haar solo collega. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Bas van Dun.

Lees meer...

Thema dinosauriërs op het Kwekkeveld

dinokwekkeveld1Schijndel - Op basisschool 't Kwekkeveld in Schijndel werd gisteren maandag 15 januari het IPC* thema dinosauriërs geopend. Dit in samenwerking met het Oertijdmuseum De Groene Poort oftewel het Dinosaurusmuseum uit Boxtel. Voor het eerst in de geschiedenis van het museum wordt het museum naar de school gehaald met echte museumobjecten waaronder een dinosaurusschedel. Het Oertijdmuseum heeft veel te bieden voor jong en oud. Met een nieuw Educatief Centrum en toegewijde leerkrachten worden op maat gemaakte lessen en workshops aangeboden voor elk groeps- en opleidingsniveau. Gisterenochtend startte van 9.00 tot 10.30 uur de eerste groep kinderen en van 10.45 tot 12.15 uur volgde de tweede groep die met het beschikbaar gestelde oermateriaal kennis konden maken.

Lees meer...

Openingstijden afdeling Burgerzaken Schijndel tijdelijk gewijzigd

MeierijstadgewijzigdeopeningstijdenMeierijstad / Schijndel - De balies van burgerzaken binnen Cultuur Centrum 't Spectrum verhuizen vanaf maandag 5 februari tot en met woensdag 14 februari 13.30 uur naar de Oranjezaal. Vanwege deze interne verhuizing is de afdeling burgerzaken in 't Spectrum van maandag 5 februari t/m woensdag 14 februari 13.30 uur gesloten. De receptiebalie blijft in 't Spectrum geopend voor het afhalen van paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen en het maken van een afspraak (met uitzondering van maandag 12 en dinsdag 13 februari in verband met carnaval).

Lees meer...

Beeldende muziektheatervoorstelling VaarWel

vaarwel1Schijndel - VaarWel is een beeldende muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar, geïnspireerd op het prentenboek De Kleine Walvis van Benji Davies. Een fantasierijke voorstelling over verlangens voelen, en missen moeten. Over vrienden vinden en afscheid nemen. De voorstelling wordt op zondag 21 januari gehouden 't Spectrum, Steeg 9, Schijndel. Informatie over de kaartverkoop onder 'lees meer'. 

Lees meer...

Nieuwe KEG-expo: Duits Lijntje - laatste sporen

duits lijntjegrootSchijndel - Kunstenares Anne-Marie van den Thillart exposeert van aanstaande zaterdag 20 januari tot en met 10 maart in de Keg Expo in Cultureel Centrum 't Spectrum aan de Steeg in Schijndel bijzonder werk. De tentoonstelling Duits Lijntje - laatste sporen gaat over het filmproject wat Anne-Marie maakte over de laatste sporen van het Duits lijntje. In de film die Van den Thillart voor deze expositie maakte, staat niet een historische reconstructie van het Duits Lijntje centraal, maar de weemoed over een voorbij verleden waar nog net de laatste tastbare sporen van aanwezig zijn. De expositie met films en stills wordt geopend op zaterdag 20 januari om 16.00 uur.

Lees meer...

Tynni en Stephan ouders van gezonde dochter Daantje

tynnistephandaantjeSchijndel - Tynni Habraken en Stephan Visser zijn ouders geworden van een gezonde dochter. Afgelopen juni, aan het begin van hun zwangerschap, reed Tynni over grote keien heen die op de Structuurweg waren gelegd. Ze kreeg een klapband en kwam tot stilstand tegen een boom. Tynni was tien weken zwanger en raakte zwaargewond. Hun kindje maakte het na het ongeluk goed. Gedurende de zwangerschap zijn er extra controles uitgevoerd en op elke echo bleek dat hun dochtertje helemaal gezond was. Na een bewogen en spannende zwangerschap is Daantje gisteren gezond ter wereld gekomen. (foto: Stephan Visser)

Lees meer...

Prestatieafspraken woonbeleid met corporaties en huurdersbelangenorganisaties

prestatieafsprakenwooncorporatiesMeierijstad - Op 21 november informeerde verantwoordelijk wethouder Witlox (zorg, volkshuisvesting en volksgezondheid) de raad over de prestatieafspraken die binnen Meierijstad met corporaties en huurderbelangenorganisaties zijn gemaakt, de prestatieafspraken met Woonzorg Nederland en gezamenlijk met de plaatselijke corporaties Area, Huis en Erf, Wovesto en Brabant Wonen. Dit jaar voor het eerst met 5 corporaties en 3 huurdersbelangenorganisaties. De corporaties dienen op grond van de Woningwet de inmiddels getekende prestatieafspraken voor 1 december aan de Autoriteit Wonen beschikbaar gesteld te hebben. De plaatselijke Huurdersbelangenorganisaties zijn bij de totstandkoming van de prestatieafspraken betrokken geweest. Op dit moment heeft de gemeente nog geen Woonvisie.

Lees meer...

Bibliotheek Schijndel deelt Donald Ducks uit bij voedselbank

stripslezenbiebschijndelcubissMeierijstad / Schijndel - Gezinnen met kinderen die gebruik maken van de voedselbank in Schijndel krijgen deze winter een gratis Donald Duck pocket. Deze actie is ingezet door Cubiss en Bibliotheek Meierijstad die de kinderen graag een leuk én nuttig extraatje cadeau doen. Armoede en laaggeletterdheid gaan vaak hand in hand. Uit onderzoek van de Stichting Lezen en Schrijven blijkt dat 37% van de laaggeletterden behoort tot de laagste inkomensgroep en dat zij relatief vaak arm zijn. Door de Donald Duck te verspreiden via de voedselbank worden kinderen bereikt die mogelijk een taalachterstand hebben. Strips lezen is goed voor de woordenschat en het bevordert leesplezier. Volgens de Bieb zijn de boekjes nu bij de voedselbank die ze in de pakketten gaat doen.

Lees meer...

Masterclass William Shakespeare door Mieke Worms

lezingshakespeareSchijndel - William Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht niet alleen door de kwaliteit van zijn werken, ook vanwege zijn grote invloed op de Engelse taal. Hij schreef 154 sonnetten naast een toneel-oeuvre van 38 werken in drie genres: tragedies, historische stukken en komedies vol tijdloze, universele thema's. Sinds jaar en dag een inspiratie voor vele kunstenaars (kunstschilders, beeldhouwers, zangers, dichters, toneelspelers...noem maar op). In allerlei vormen en performances wordt met zijn tekst de vertaling gemaakt naar 'het nu'; de tijd waarin de kunstenaar leefde/leeft. Shakespeare is hot and happening. Wegens groot succes komt Mieke Worms weer naar de Salon op Plein 1944 nr. 40 te Schijndel op vrijdag 19 januari om 20.00 uur. In deze Masterclass behandelt ze andere thema's dan de eerste keer. Het is een prachtig vervolg maar absoluut geen probleem als u de eerste Shakespeare Salon hebt gemist.

Lees meer...

Maikel Smits pakt het anders aan in etappe 8

maikelsmitsdakar1Uyuni - De achtste etappe van de Dakar Rally leek qua terrein nogal op die van de dag ervoor. Daar had Maikel Smits geen goede ervaringen mee. Hij besloot het in de rit van Uyuni naar Tupiza, over bijna 500 kilometer, daarom anders aan te pakken. En dat werkte. “Het was ongeveer hetzelfde zand en gisteren liep dat helemaal niet lekker”, vertelt Smits. “Ik heb er nu voor gekozen om min of meer langs de sporen te rijden, op stukken waar het nog hard was. En op alle topjes even rustig te kijken welke lijnen ik het beste kon rijden. Ik kreeg een aardig ritme te pakken zo en heb ik er best veel ingehaald.” (Foto: Rallymaniacs/ Marcel Vermeij)

Lees meer...

Bailey Groenendaal haalt brons bij NK Veldrijden

veldrijden2Surhuisterveen - Afgelopen weekend werd het Nederlands Kampioenschap Veldrijden gehouden in Surhuisterveen. Bailey Groenendaal uit Schijndel fietste bij de Nieuwelingen als eerste jaars en heeft een knappe bronzen medaille behaald in een groot deelnemersveld met 83 nieuwelingen aan de start. Het parcours was loodzwaar met veel modderstukken – een echte crosswedstrijd dus. Bailey was goed van start gegaan en kwam als 5de uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde kon hij nog twee renners voorbij rijden en heeft hij de laatste 3 rondes zijn 3de plaats vast weten te houden. Met nog één Topcompetitie (van de 8) op 27 januari in Rucphen, waar hij nu op de 4de plaats staat sluit Bailey zijn succesvolle seizoen af. Hij traint bij Wielerverening Schijndel en levert een prima prestatie als nieuweling bij het veldrijden.

Lees meer...

Laverhof benoemt twee nieuwe leden raad van toezicht

Gebouw BekkershuisSchijndel - De raad van toezicht van Laverhof wordt per 1 januari 2018 versterkt met twee nieuwe leden, mevr. Miriam Dragstra en dhr. René Denis. De raad van toezicht denkt met deze nieuwe leden versterking gevonden te hebben in zowel de brede inhoudelijk expertise als de lokale verankering van Laverhof. Laverhof bestaat uit de locaties Cunera/De Bongerd in Heeswijk, Mgr. Bekkershuis en St. Barbara in Schijndel en Het Retraitehuis in Uden. Tevens biedt Laverhof behandeling, revalidatie en ondersteuning thuis. Laverhof richt zich op de ondersteuning van ouderen in de regio’s Heeswijk, Schijndel en Uden en de zorg voor religieuzen, behorend tot de Nederlandse Provincie van de Sociëteit van Zusters van J.M.J., de Zusters van Liefde van Schijndel en de zusters van de Congregatie Missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest.

Lees meer...

Herders gezocht voor Het Groene Woud

schaapherdersSchijndel - Op diverse locaties in Nationaal Landschap Het Groene Woud zijn herders actief die met hun hond schaapskuddes hoeden of drijven. Zoals op de Schaapskooi in Schijndel, waar twee herders met hun honden schapen drijven. De Schaapskooi is momenteel op zoek naar een derde herder die hier op vrijwillige basis met zijn of haar border collie aan de slag wil. Ook op andere locaties in Het Groene Woud is behoefte aan nieuwe herders. Daarvoor is het wel nodig dat baas-en-hond goed beslagen ten ijs komen. Aan de zoektocht is dan ook een workshop verbonden, verzorgd door trainers Wil en Anuschka Schellekens. Wil is driemaal Nederlands kampioen schapen drijven. Het drijven van schapen is een vak apart. Daar weten Wil en Anuschka alles van. Beiden hebben al vele jaren ervaring op nationaal en internationaal niveau. Ze weten border collies op natuurlijke wijze te ontwikkelen tot een hond die een schaapskudde kan drijven en bewaken. Foto: Anuschka (L) en Wil Schellekens.

Lees meer...

Maikel Smits doet wel twee jasjes uit in zware etappe

maikel smitsSchijndel - Wie dacht dat de Dakar Rally gemakkelijker werd in de tweede week, op de paden op de Altiplano van Bolivia, kwam bedrogen uit. De zevende etappe sloeg grote gaten in de rangschikking. Maikel Smits had ruim anderhalf uur meer nodig dan etappewinnaar Joan Barreda (die met een ernstige knieblessure aan de finish kwam) om de 42ste tijd te noteren. (Foto: Rallymaniacs/ Marcel Vermeij)

Lees meer...

Bijeenkomst Alzheimer Café

Alzheimer cafe het groene woud 2016Schijndel -Op maandag 22 januari wordt in restaurant-zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel, weer een avond van Alzheimer Café Regio ’t Groene Woud georganiseerd. Het thema van de avond is: Wat is dementie en is dementie te voorkomen? Zijn er verschillende vormen van dementie? Hoe wordt de diagnose gesteld en welke onderzoeken vinden er plaats? Kun je dementie voorkomen, uitstellen of vertragen door gezond te leven en lichamelijk en geestelijk actief te blijven? Is dementie erfelijk? Zijn er al medicijnen? Zal er in de nabije toekomst genezing mogelijk zijn? Wat als allerlei signalen wijzen op dementie en er geen duidelijke diagnose gesteld kan worden? Dr. Dautzenberg, klinisch geriater, zal deze avond antwoord geven op bovenstaande vragen. Vanaf 19:00 uur is iedereen van harte welkom. Het programma start om 19:30 uur en de avond wordt afgesloten om 21:30 uur. De toegang is gratis.

Lees meer...

Vier keer prijs voor VITAM op de Horecava

vitam3Schijndel – Horecacateraar VITAM valt dit jaar flink in de prijzen bij ‘De lekkerste wedstrijden’ op de Horecava. Vier chef-koks namen een beker mee naar huis. Roland Biermans won met het ’VITAMneesje’ de eerste prijs en heeft daarmee het Lekkerste Broodje Catering van Nederland. In de categorie 'Lekkerste Maaltijdsalade' won Wouter Bos met 'Hollandse Oersalade' de tweede prijs. Daarnaast ontvingen Rob Kramer en Louis Panken nog twee sponsorprijzen. (foto's: VITAM)

Lees meer...

Komisch drama in Het Gasthuis

filminhetgasthuisSchijndel - Filmclub Schijndel opent het nieuwe jaar in Het Gasthuis met een komisch drama uit België. Centraal staat een puber, die de wereld wil verbeteren en zijn familie gek weet te maken met al zijn onbezonnen acties. Een aantrekkelijke film, gespeeld door een uitstekende cast en doorspekt met humorvolle scenes, met soms een zwart randje.

Lees meer...

TVE

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Showplaza

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Steengoed

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

Lekker opstaan

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Arend Auto

Klik > website

Klik > Website

Winkelreus

Klik > website

Klik > Website

Rabobank

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Time for Balance

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Hart van Schijndel

Klik > website

Klik > Website

Bij Jet

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2018  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal