Get Adobe Flash player
Apps Facebook icon Apps Twitter icon Apps Instagram icon
Mark Mutsaars
winkelreus computers
plus
cafe de sok1
voetselect3 continu
Twanvissers-blok2
TVS GIFF b
Showplaza logo 150X85
rabobank
TVE-banner
Logo HH .jpg

Instuif de Kluis viert 60-jarig jubileum

reunie Speelhonk de InstuifSchijndel - Voor de (oud)leiders organiseert Stichting Instuif de Kluis ter gelegenheid van haar 60 jarig bestaan een reünie op zaterdag 20 mei van 14.00 tot 18.00 uur in haar thuishonk 'De Zwengel' in Schijndel. Een dag erna wordt er voor de kinderen een glitter- en glamourfeest georganiseerd. Een stukje historie: In 1957 start wijlen kapelaan Schröder vanuit de parochie St. Servatius een vrijetijdsclub voor jongens. De hoofdactiviteiten waren toen onder meer dammen, schaken en sjoelen. Later is deze club ook opengesteld voor meisjes.

In de huidige vorm is er voor de jongere kinderen van 6 tot en met 11 jaar op zondagmiddag de Instuif. Men kan hier spelletjes spelen, aan de wekelijkse knutselactiviteit meedoen of bij mooi weer buiten spelen. Op vrijdagavond is er wekelijks een Soos de kinderen van groep 6, 7 en 8 waarbij de disco centraal staat. Er zijn ook flipperkasten, biljarts, tafelvoetbalspelen en diverse videospelen aanwezig. Al deze spelen zijn gratis te spelen.Diverse locaties

Door de jaren heen heeft Instuif de Kluis op verschillende locaties gezeten: Patronaatsgebouw, ruimte achter de Boerenbond, houten Instuifgebouw achter D’n Herd, De Zwengel aan de Pompstraat en het huidige onderkomen De Zwengel aan Smaldonkstraat 6.

Reünie – terugdenken aan leuke activiteiten
Voor de (oud-)leiders organiseren ze een reünie op zaterdag 20 mei van 14.00 tot 18.00 uur in het thuishonk “De Zwengel” Smaldonkstraat 6, 5482 KE Schijndel. Hiervoor heeft de organisatie jammer genoeg niet iedereen kunnen bereiken, dus als er nog oud-leiders zijn die geen bericht hebben ontvangen, schroom je niet en kom even langs op zaterdag 20 mei.

Heerlijk samen herinneringen ophalen.

Want terwijl ze bezig zijn met de organisatie rond het jubileum denken ze zelf automatisch terug aan al die leuke dingen die we in die 60 jaar georganiseerd hebben voor de jeugd van Schijndel. Zoals in de beginperiode 1x per jaar een kamp, filmavonden, de danslessen met als afsluiting een echte balavond. De carnavalsfeesten met playbackwedstrijden en de vele keren dat ze met de kinderen mee gedaan hebben met de carnavalsoptochten in het Wijbosch en Schijndel en later het Liekusfist. Halloween, de poppen- en knuffeldierendokter, BBQ-en met het oranjebal, kerstmarkten, al die leuke knutsels en frutsels die de kinderen gemaakt hebben en nog veel meer.

Glitter- en glamourfeest voor de kinderen
Zonder kinderen geen jubileum, dus voor hen organiseren ze op vrijdagavond 19mei bij de Soos een glitter- en glamourfeest met gratis entree. Op zondag 21 mei gaan we feestelijke hoeden en petjes maken. Natuurlijk is dan ook de entree gratis.

Toekomst - Nerfgames
Kortom zijn die 60 jaar één groot feest om op terug te kijken. Maar de focus op de toekomst wordt behouden: op vrijdag 2 juni organiseren ze weer samen met Bizzi de Nerfgames.

Soos Cosy Up is elke vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur geopend voor jeugd vanaf groep 6. Op vrijdag 2 juni organiseren ze in samenwerking met Bizzi: NERF-games. Je hoeft zelf geen Nerf-gun of -pijltjes mee te brengen. De organisatie zorgt dat er voldoende op voorraad is. Je kunt je vooraf aanmelden via info@bizzi.nl. Je kunt je alleen inschrijven of met een team van max. 5 spelers.
Voor meer informatie kijk op www.de-zwengel.nl.

1983 11 20 Speelhonk de Instuif
20 november 1983 Speelhonk de Instuif
2004 09 12 Speelhonk de Instuif
9 december 2004 Speelhonk de Instuif
2010 01 08 Opening Soos
1 augustus 2010: Opening Soos
Soos Cosy Up nerfgames