Get Adobe Flash player
Apps Facebook icon Apps Twitter icon Apps Instagram icon
Mark Mutsaars
winkelreus computers
plus
cafe de sok1
voetselect3 continu
Twanvissers-blok2
TVS GIFF b
Showplaza logo 150X85
rabobank
TVE-banner
Logo HH .jpg

Programma 1 Ander Festival compleet

Logo 1 ander festivalSchijndel - Op zaterdag 3 en zondag 4 juni vindt in het Schijndels Kloosterpark de 24e editie plaats van het 1 Ander Festival; hét culturele ontmoetingsfeest van Meierijstad. Eerder kondigde de organisatie de komst aan van speciale gast La Selva Sur uit Spanje, The Dubbeez, Kasba en hoofdact Zuco 103. Inmiddels is met de komst Four Bluezz, Los Paja Brava, Tabanka,  La Manouche en Kalio Gayo het muziekprogramma compleet. Op zaterdagavond wordt het feest geopend door Schijndelse  trots: Four Bluezz. Deze groep brengt  een nieuwe mengeling van jazz, blues en soul: A tribute to Aretha, een volledige set met Aretha Franklin nummers, Queen of Soul.

Los Paja Brava is ontstaan in de culturele melting pot van Rotterdam. De eclectische achtergronden van de muzikanten, van klassieke muziek tot jazz, en een grote liefde voor cumbia werken samen met maar een doel: het spelen van de gekste en wildste cumbia van het noordelijk halfrond. Onlangs zorgde zij op Paaspop nog voor een spetterende afsluiting in de Restolounge.

Ook uit Rotterdam komt de Kaapverdiaanse groep Tabanka. Deze jonge, frisse formatie brengt een eigen, hedendaagse interpretatie van de funaná, een swingende en energieke muziekstijl van het Kaapverdiaanse eiland Santiago. Tabanka staat garant voor een feestelijke en stomende show waarbij stilstaan geen optie is.

La Manouche brengt een concert dat zo doorspekt is met  hartverscheurende liederen  uit de Roma- en Sinti cultuur dat het aan warmte niet zal ontbreken. Met de gloedvolle gitaarklanken en de temperamentvolle zang waant u zich deelgenoot van een zigeunerkaravaan die tot ver buiten Schijndel voert.

Kalio Gayo brengt Global parti folk: akoestische instrumenten gecombineerd met samples, beats en een universele taal. Verkennen en ontdekken op een eindeloze muzikale reis. Catchy songs met intense zang en meeslepende tunes. Drums, contrabas, gitaar, banjo, accordeon, synthesizer en samples mengen folky thema’s uit oost en west met rock, ska en een vleugje latin en reggae. 

Four Bluezz, Los Paja Brava en La Selva Sur spelen op de gratis toegankelijke zaterdagavond. La Selva Sur speelt ook op de traditionele zondag samen met alle overige groepen. Daarbij wordt het programma nog uitgebreid met o.a. theatervoorstellingen, een kinderplein en de festivalmarkt.

Alle informatie over het programma van het 1 Ander Festival is te vinden op de website www.1anderfestival.nl.