Get Adobe Flash player
Apps Facebook icon Apps Twitter icon Apps Instagram icon
Mark Mutsaars
winkelreus computers
plus
cafe de sok1
voetselect3 continu
Twanvissers-blok2
TVS GIFF b
Showplaza logo 150X85
rabobank
TVE-banner
Logo HH .jpg

Award voor lijstenmakerij Alkema

uitreiking award 2Schijndel - Lijstenmaker Geertjan Alkema uit Schijndel heeft op 13 mei de Guild Challenge Framing Award 2017 gewonnen. Deze prestigieuze prijs, ook wel de 'Oscar' onder de lijstenmakers genoemd, ontving hij uit handen van Ian Kenny, de voorzitter van het Fine Art Trade Guild. Onder de deelnemende lijstenmakers waren twee prijzen te verdelen. De Best Mount Design Award is de prijs voor de meest creatieve en bijzondere inlijsting en passe-partout van een aan elke deelnemer toegestuurde identieke prent. De andere prijs is de Guild Challenge Framing Award, die wordt uitgereikt voor uitmuntend technisch en creatief vakmanschap. Alkema lijstenmakerij was met beide inzendingen door gedrongen tot de finale.
Het thema van de wedstrijd van 2017 was 'Magical Mystery Tour',  vanwege het 50 jaar geleden uitgebrachte gelijknamige album van de Beatles. De felgekleurde prent werd door Geertjan voorzien van het bekende 'peace' teken dat als een drielaags passe-partout werd uitgesneden. Een lijst met muzieknoten omrandde het geheel.
De winnende inlijsting was een verdiept ingelijst miniatuur flowerpower personenbusje met daaromheen een lijst van sterren, beiden ter ondersteuning van het thema. In het passe-partout werd de tekst van het thema in letters uitgesneden en voorzien van stroken karton in regenboogkleuren.

De concurrentie voor het winnen van een Award is groot: bij het Fine Art Trade Guild zijn wereldwijd meer dan 900 leden aangesloten. Geertjan Alkema is lid geworden van het Fine Art Trade Guild sinds hij zich in 2012 als zesde lijstenmaker van Nederland wist te certificeren bij het Engelse gilde. De Guild Challenge Framing Award, een handgemaakte kristallen schaal, werd dit jaar voor het eerst in de geschiedenis uitgereikt aan een winnaar die niet uit het Verenigd Koninkrijk komt.

Ook in Nederland won Alkema Lijstenmakerij reeds diverse prijzen. Drie jaar op rij, van 2014 t/m 2016, werd een eerste prijs in de wacht gesleept bij de jaarlijkse Lijstenmakerswedstrijd van branchevereniging Art-Frame.  Dit jaar bestaat Alkema Lijstenmakerij tien jaar. De gewonnen internationale Award is een geweldige bekroning in dit jubileumjaar.

uitreiking award 2

Alkema Lijstenmakerij is gevestigd aan de Bunderstraat 66 in Schijndel en online te vinden op www.alkemalijstenmakerij.nl