Get Adobe Flash player
Apps Facebook icon Apps Twitter icon Apps Instagram icon
Mark Mutsaars
winkelreus computers
plus
cafe de sok1
voetselect3 continu
Twanvissers-blok2
TVS GIFF b
Showplaza logo 150X85
rabobank
TVE-banner
Logo HH .jpg

Veteranendag gemeente Meierijstad

logo MeierijstadMeierijstad - De Nederlandse Veteranendag wordt dit jaar gehouden op 23 juni 2017. Op deze dag wordt stilgestaan bij de Nederlandse veteranen. Het hoofddoel van deze dag is om bekendheid met en waardering voor onze oude en jonge veteranen te bewerkstelligen. Nederland heeft een groot aantal (meer dan 115.000) militaire veteranen. Nederlandse veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden die deelnamen aan vele buitenlandse missies. Nog steeds zijn Nederlandse militairen wereldwijd actief. Van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië, op de Balkan en in Afghanistan, Tsjaad, Korea, Cambodja en Haïti. In de gemeente Meierijstad wonen vele veteranen die rechtstreeks betrokken zijn geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Deze militaire veteranen worden daarom, samen met hun partner/begeleider, uitgenodigd op vrijdag 23 juni aanstaande voor een parallelle kranslegging bij de monumenten in  Schijndel en Veghel met aansluitend een informeel samenzijn bij restaurant/zaal De Nachtegaal, Boxtelseweg 15 in Schijndel.


Programma
14.15 – 14.45  uur Kranslegging bij de monumenten aan de Kolonel Johnsonstraat in Veghel en aan de Rooiseweg in Schijndel
15.00 – 15.30 uur Ontvangst in restaurant/zaal De Nachtegaal
15.45 uur   Toespraak burgemeester M. Fränzel
16.00 uur   Informeel samenzijn
17.00 uur   Buffet
18.30 uur   Einde programma

LET OP! Belangrijke informatie
De gemeente Meierijstad heeft persoonlijke uitnodigingen verstuurd op basis van verkregen adresinformatie van het Veteraneninstituut in Doorn. Veteranen die onverhoopt geen uitnodiging hebben ontvangen zijn uiteraard ook welkom. Zij kunnen zich aanmelden via Jacqueline Bijnen of Hetty van den Tillaart, telefoon 14 0413 of via kabinet@meierijstad.nl. Ook partners van overleden veteranen zijn van harte welkom.