Get Adobe Flash player
Apps Facebook icon Apps Twitter icon Apps Instagram icon
Mark Mutsaars
winkelreus computers
plus
cafe de sok1
voetselect3 continu
Twanvissers-blok2
TVS GIFF b
Showplaza logo 150X85
rabobank
TVE-banner
Logo HH .jpg

BoekenBrabbel in bibliotheek

Boekenbrabbel BiebSchijndel - Op vrijdagochtend 16 juni 2017 van 10.30 uur tot 11.15 uur ben je als ouder of opa/oma samen met je (klein)kind (tot 4 jaar) van harte welkom in de bibliotheek te Schijndel, Steeg 9A. Je kunt er andere (groot)ouders ontmoeten en je kindje kan luisteren naar een verhaaltje. Samen zingen we een liedje en de kinderen kunnen samen spelen. Door samen plaatjes te kijken, te praten of te zingen krijg je als ouder een goed contact met je baby. Dat is niet alleen gezellig, maar juist het samenspel is heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die al vanaf een paar maanden samen met hun ouders boekjes lezen, hebben een veel grotere woordenschat dan kinderen die dat niet doen, blijkt uit onderzoek. Kortom: van lezen groei je. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

BoekStart
Al sinds 2010 kun je met je baby of peuter terecht in de bibliotheek. Het programma BoekStart laat jonge ouders ontdekken hoe leuk en leerzaam het lezen van boekjes is, samen met je baby. Baby’s die al van kleins af aan met boeken in aanraking komen, hebben daar hun hele leven profijt van.


BoekStart-koffertje
BoekStart is een leesbevorderingsprogramma georganiseerd door bibliotheken, gemeenten en consultatiebureaus. Tegen inlevering van de BoekStart-bon ontvangen jonge ouders in de bibliotheek een gratis bibliotheeklidmaatschap voor hun kindje en het BoekStart koffertje met daarin een babyboekje en een boekje met kinderliedjes of spelletjes.