Get Adobe Flash player
Apps Facebook icon Apps Twitter icon Apps Instagram icon
Mark Mutsaars
winkelreus computers
plus
cafe de sok1
voetselect3 continu
Twanvissers-blok2
TVS GIFF b
Showplaza logo 150X85
rabobank
TVE-banner
Logo HH .jpg

Rondleiding Glazen Boerderij

De Glazen BoerderijSchijndel - Zondag 25 juni om 14.00 uur organiseert VVV Schijndel een rondleiding in en rondom De Glazen Boerderij voor individuele deelnemers. In de koffiecorner van VVV/Museum Jan Heestershuis, wordt door Frans van de Veerdonk een presentatie gegeven over de totstandkoming van De Glazen Boerderij. Aan bod komen o.a. het printproces, de leuke details die te vinden zijn op de glazen panelen en welke creatieve foefjes de fotograaf, Frank van de Salm, heeft toegepast in de print. Aan de hand van een maquette van de Glazen Boerderij wordt uitleg gegeven over de verschillende printlagen die zijn toegepast. En waarom is de boerderij 1,6 keer zo groot als een gemiddelde Schijndelse boerderij? Daarna wandelt de gids met de groep naar de Markt. Daar volgt een rondleiding rondom De Glazen Boerderij en men bezoekt de centrale hal. U heeft hier van binnenuit, tot in de nok van het dak, een prachtig zicht naar buiten. Deze ruimte is normaal niet toegankelijk voor publiek.


De Glazen Boerderij, van architect Winy Maas (MVRDV), is in januari 2013 geopend. Op de gevel en het dak, die helemaal van glas zijn, bevindt zich een print van de gemiddelde Schijndelse boerderij. De Glazen Boerderij toont de wisselwerking tussen heden en verleden; de historische inspiratiebron wordt zichtbaar als modern, glazen gebouw. Door de schaalvergroting van het gebouw ontstaat een vervreemdend en verrassend effect. Dit marktgebouw met een totaal oppervlak van 1.600 m2  bevat winkels, een restaurant, een IJscafé, een wijnbar, kantoren en een Wellness centrum.

Deelname kost € 10,-- per persoon. Graag  van tevoren reserveren bij de VVV, Pompstraat 17 in  Schijndel. Telefoonnummer: (073) 549 22 76 of E-mail: vvvschijndel@meierijstad.nl .

Van tevoren óf na afloop kunt u de tentoonstellingen ‘Groeten uit…’, met werk uit de eigen collectie,  ‘Jan Aldenhoven & Ad Kooijmans – Mensfiguren’ in het Museum Jan Heestershuis én de beelden van Marc Deeleman in de beeldentuin bekijken. Entree is inbegrepen.

Boek en ansichtkaarten:
In de VVV is een informatiehoek ingericht en zijn gadgets, ansichtkaarten, bouwplaat en het boek over De Glazen Boerderij te koop.

Informatie:
T:(073) 549 22 76,  I: www.vvvschijndel.nl  en www.deglazenboerderij.com
     De Glazen Boerderij       
 

Glazen Boerderij vooraanzicht