Get Adobe Flash player
Apps Facebook icon Apps Twitter icon Apps Instagram icon
Mark Mutsaars
winkelreus computers
plus
cafe de sok1
voetselect3 continu
Twanvissers-blok2
TVS GIFF b
Showplaza logo 150X85
rabobank
TVE-banner
Logo HH .jpg

Vier Midzomernacht bij Winery & Herbs

LabirintSchijndel - Midzomer is de langste dag van het jaar. De zon staat op het hoogste punt. Het is een keerpunt, net als Midwinter. Bij het vieren van dit keerpunt (St. Jansfeest) was het de traditie het feest op 24 juni te vieren. In de loop van de eeuwen is het exacte moment van midzomer verschoven naar 21 juni. Ook Winery & Herbs wil midzomernacht op een speciale manier met u vieren door het meditatief lopen van hun druiven labyrint op woensdag 21 juni tot en met zaterdag 24 juni.  Na afloop kunt lekker op het terras bij het midzomernacht vuur nagenieten. Winery & Herbs is te bezoeken op Boxtelseweg 23 te Schijndel.

In de Middeleeuwen besloeg het Midzomerfeest vaak enkele dagen (19-24 juni). Op vele manieren werd en wordt midzomer gevierd. Een Meyboom versieren, met strobloemen het dorp versieren en / of midzomer nacht vuren ontsteken om veilig te zijn voor de magie van de nacht. Het Midzomerfeest is een vreugdevol evenement, in afwachting van de oogst die op de akkers staat te rijpen. Het is tegelijk een bezinning op het feit dat de dagen niet verder lengen en de omslag naar de winterperiode hier al wordt ingezet.

Het meditatief lopen van het druiven labyrint vindt plaats op:
- Woensdag 21 juni van 20.00 uur tot 2.00 uur
- Donderdag 22 juni van 20.00 uur tot 24.00 uur
- Vrijdag 23 juni van 20.00 uur tot 24.00 uur
- Zaterdag 24 juni van 10.00 uur tot 14.00 uur.


Mediteren en lopen van het labyrint
U kunt op woensdag tot en met vrijdag starten met een geleide meditatie om 20.00 uur, 21.00 uur en 22.00 uur. Daarna kunt u het labyrint lopen. Wij bieden u de volgende arrangementen aan: Mediteren en het lopen van het labyrint: Kosten € 14,95 pp (incl. koffie / thee). Zelf lopen van het labyrint: kosten € 10,- (incl. koffie / thee).


Kampeer arrangement
U kunt ook na afloop gezellig blijven slapen. U kunt kamperen met uw camper, caravan of tent. U bent welkom vanaf 16.00 uur. Graag vooraf aanmelden. Kosten: €16,00 voor 2 personen per nacht, een extra gast kost €4,-/nacht. Wij heten u graag welkom op ons Midzomernacht feest.

Labirint