Get Adobe Flash player
Apps Facebook icon Apps Twitter icon Apps Instagram icon
Mark Mutsaars
winkelreus computers
plus
cafe de sok1
voetselect3 continu
Twanvissers-blok2
TVS GIFF b
Showplaza logo 150X85
rabobank
TVE-banner
Logo HH .jpg

D66 stelt vragen over drugscriminaliteit in Meierijstad

Meierijstad D66Meierijstad - Drugscriminaliteit in Brabant is de laatste tijd steeds vaker in het nieuws. Politie is vaak niet binnen de gangbare tijd van 15 minuten ter plaatse, vooral als de activiteiten plaatsvinden op het platteland. De D66 fractie wil graag weten hoeveel er bekend is over de drugshandels in Meierijstad. Daarom stellen ze de vragen over dit onderwerp aan het college van B&W en in het bijzonder aan portefeuillehouder burgemeester Fränzel. De gestelde vragen ziet u onder 'lees meer'.

- Is de portefeuillehouder bekend met vormen van drugscriminaliteit in het buitengebied van Meierijstad.
- Zo ja, wat is de omvang hiervan, hoeveel adressen betreft het dan? Welke soort criminaliteit betreft het?
- Is er sprake van actieve monitoring van mogelijke drugscriminaliteit?
- Is er sprake van actieve opsporing van drugscriminaliteit?
- Is de politie in Meierijstad in staat op binnen gangbare aanrijdtijd van 15 minuten ter plekke te zijn in het hele gebied van Meierijstad? Zo nee, wat zijn er dan specifieke knelpunten en welke initiatieven neemt de portefeuillehouder om dit wel te garanderen?
- Heeft de portefeuillehouder de indruk dat er voldoende politiecapaciteit beschikbaar is voor Meierijstad om veiligheids- en criminaliteitsproblemen in de breedste zin van het word het hoofd te bieden? Zo nee, wat gaat hij hier aan doen?