Get Adobe Flash player
Apps Facebook icon Apps Twitter icon Apps Instagram icon
Mark Mutsaars
winkelreus computers
plus
cafe de sok1
voetselect3 continu
Twanvissers-blok2
TVS GIFF b
Showplaza logo 150X85
rabobank
TVE-banner
Logo HH .jpg

Deze week start afdichting stortplaats Vlagheide

eindafwerking stortplaatsSchijndel - Deze week beginnen de werkzaamheden voor de afdichting van stortplaats Vlagheide zo laat de gemeente Schijndel gisteren weten. De afgelopen maanden zijn hiervoor enorme hoeveelheden grond aangevoerd en in depot gezet. Deze week wordt de bouwplaats ingericht. Het werk wordt, afhankelijk van het weer, in de winterperiode onderbroken. Bij regen en lage temperaturen kan er namelijk niet gewerkt worden. In het voorjaar wordt de draad weer opgepakt. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden voor de bouwvakvakantie 2016 gereed.

Afdichting Stortplaats De Vlagheide
Vuilstort Vlagheide bestaat uit 42 ha. In 1999 is 16 ha helemaal afgedicht en nu staat de resterende 26 ha op de nominatie een definitieve afdichting te krijgen. De vuilstort Vlagheide is onderdeel van Masterplan Vlagheide en is gelegen in de gemeente Schijndel tegen het dorp Eerde dat tot de gemeente Veghel hoort.
De Dorpsraad Eerde laat op haar website weten het belangrijk voor Eerde te vinden dat er steeds de garantie gegeven wordt dat “de definitieve conservering goed is, zonder enig gezondheidsrisico. Alle mogelijke waarborgen voor langdurige veilige opslag zonder hinder voor de bewoners in de omgeving. Ook moet het hele gebied, zonder of met golfbaan toegankelijk blijven voor publiek, wandelaars, en een natuurlijk onderdeel met de omgeving vormen.”

Nazorgfonds
De provincie wordt verantwoordelijk voor de milieuzorg van vuilstortplaatsen op het moment dat die gesloten worden. Ook Vlagheide in Schijndel valt hieronder. Dit wordt bekostigd uit de nazorgheffing uit het nazorgfonds. De provincie heeft eerder in de Verordening nazorgheffing Noord-Brabant vastgelegd dat stortplaatsexploitanten een heffing moeten betalen waarmee het fonds gevuld wordt. Gedeputeerde Staten zijn het bestuur van het nazorgfonds gesloten stortplaatsen.

Eerdere nieuwsitem[s]
Project afdichting voormalige vuilstort Vlagheide: voortzetting inhuur externe expertise

afdichting stortplaats