foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Desok banner

Meierijstad krijgt zijn eerste officiële carpoolplaats

carpoolplaatslocatieMeierijstad - Tot nu toe hebben alle 3 de kernen Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel een aantal locaties die als carpoolplaats dienst doen. Dat zijn er op dit moment in totaal vier (zie onder lees meer). Maar nu krijgt Meierijstad binnenkort zijn eerste officiële carpoolplaats met de nodige faciliteiten. De werkzaamheden voor de aanleg van deze carpoolplaats langs de Noordelijke Randweg (op de hoek met de Postdijk) in Sint-Oedenrode zijn afgelopen week op 12 maart gestart. Op de carpoolplaats kunnen straks 70-80 personenauto’s parkeren en ongeveer 50 fietsen.

Lees meer...

Workshop Handlettering bij de Bieb

HandletteringbiebschijndelSchijndel - Anja van Doremalen van Craftgarden geeft op donderdagavond 5 april in de bibliotheek aan de Hoofdstraat in Schijndel een inleiding over de basistechnieken van handlettering. Deze technieken worden vervolgens toegepast door samen een bijzondere en persoonlijke boekenlegger te maken. Na afloop kun je deze, samen met een doosje basismaterialen, mee naar huis nemen. Er is plaats voor maximaal 14 deelnemers dus reageer snel als je deze workshop wilt bijwonen.

Lees meer...

Opschoondag wijken Bonkelaar/Grevekeur

bonkelaarSchijndel - Op zaterdag 24 maart wordt met de wijkraad Bonkelaar/Grevekeur het zwerfafval in de wijken Bonkelaar en Grevekeur opgeruimd. Er wordt ook voor gezorgd dat natuurlijke speeltuin De Woeste Weide er weer netjes uitziet. Om 9.45 uur verzamelen bij het Gasthuis. Hier liggen de prikstokken en vuilniszakken klaar en wordt het schoon te maken gebied onder de deelnemers verdeeld. Vele handen maken licht werk. Om 12.00 uur is er voor alle deelnemers een lunch.

Lees meer...

Open dag Hobbyclub Schijndel

hobbyclub open dagSchijndel -  Op zaterdag 24 maart is het weer zover: dan houdt Hobbyclub Schijndel haar jaarlijkse open dag.  U bent welkom van 10 tot 15 uur. U kunt enkele van onze cursisten aan het werk zien tijdens het knutselen. Ook u wordt uitgenodigd om mee te doen, namelijk aan het maken van een bloemkunstwerk voor in het wijkgebouw. Tijdens deze open dag worden ook eigengemaakte spullen verkocht, tegen kleine prijsjes. U bent van harte welkom op deze open dag in het wijkgebouw van de Bloemenwijk,  aan de Papaverstraat 17 in Schijndel. De koffie staat klaar.

Lees meer...

Kunstlezing over Van Gogh & Japan in de Bieb

BieblezingvangoghenjapanSchijndel – Op uitnodiging van de Bibliotheek Schijndel geeft kunsthistorica Marie Christine Walraven op dinsdag 10 april een inleiding op de tentoonstelling Van Gogh & Japan. De tentoonstelling is te zien in het Van Gogh Museum te Amsterdam van 23 maart tot 24 juni 2018. De tentoonstelling Van Gogh & Japan toont de grote bewondering van Vincent van Gogh voor de Japanse prentkunst. Hij bestudeerde de kunst, las erover en begon de prenten te verzamelen. Om de Japanse prentkunst beter te begrijpen, schilderde van Gogh de voorstellingen na. Zo creëerde hij zijn eigen beeld van Japan- hij heeft het land nooit bezocht. U kunt op verschillende manier hiervoor kaartjes bestellen.

Lees meer...

Laptops gestolen bij Elde College in Schijndel

Politie rugSchijndel - In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 maart vond er een inbraak plaats in het Elde College in Schijndel. Vanochtend werd door het personeel ontdekt dat er diverse laptops weggenomen waren en schakelde daarom de politie in. Mocht u iets gezien hebben of andere informatie die met deze inbraak te maken zou kunnen hebben, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees meer...

Tour de Brabant deed Meierijstad aan

Brabantseomgevingsvisie's-Hertogenbosch / Meierijstad - Hoe ziet ons Brabant er in de toekomst uit? In het voorontwerp van de Brabantse Omgevingsvisie worden de ambities beschreven die de toekomst van onze provincie vormgeven. Op dit moment wordt de Tour de Brabant gereden om te testen of de provincie met de visie haar doel bereikt. Tijdens de ‘Tour de Brabant’ gaat de provincie Noord-Brabant met allerlei betrokkenen in gesprek over het voorontwerp van de Brabantse Omgevingsvisie. Gisteren woensdag 14 maart spraken gedeputeerden Erik van Merrienboer en Anne-Marie Spierings tijdens een van de tourbijeenkomsten in Veghel. Hieronder vindt u achtergrondinformatie over Tour de Brabant en wat met de Brabantse Omgevingsvisie beoogd wordt.

Lees meer...

Meierijstad gaat beleid combinatiefuncties uitvoeren

CombinatieFunctiesMeierijstad - Sinds 2012 bestaat de landelijke regeling Brede Impuls Combinatiefuncties. Door deze impuls kunnen zowel combinatiefuncties voor onderwijs, sport en cultuur worden ingezet, als specifieke combinatiefuncties zoals buurtsportcoaches. Met de aanstelling van de combinatiefuncties worden beleidsdoelen op het gebied van onder andere sport, cultuur en gezondheid nagestreefd, die aansluiten bij de ambities die Meierijstad hierover heeft op het terrein van sport en bewegen, onderwijs en cultuur. Het Plan Invulling Combinatiefuncties Meierijstad geeft invulling aan de beschikbare fte's voor combinatiefuncties in de gemeente Meierijstad. TVSchijndel legde de gemeente een aantal vragen voor die u hieronder met antwoord terug kunt vinden.

Lees meer...

Scholen in actie voor recht op onderwijs

logolilianefondsLandelijk - 9 van de 10 kinderen met een handicap zijn niet welkom op school. Onvoorstelbaar: dat zijn dus ruim 33.000.000 kinderen wereldwijd. Kinderen die niet naar school kunnen, mogen of durven. Als we niets doen, blijft deze kwetsbare groep niet alleen thuis achter, maar ook achter in het leven. Het Liliane Fonds vindt dit onaanvaardbaar. Want alle kinderen hebben recht op onderwijs. Op 21 maart zullen in 30 landen ruim 1600 scholen in actie komen om aandacht te vragen voor deze problematiek. Met behulp van toeters, bellen én hun stem gaan ze herrie maken op het schoolplein. BS De Beemd en BS 't Talent uit Schijndel zullen ook van zich laten horen en ook kinderen in Noord-Brabant doen er aan mee.

Lees meer...

Energiesubsidiepot verduurzaming woningen in Meierijstad helemaal op

VerduurzamingwoningenMeierijstadmrt2018Meierijstad - Het college van Meierijstad heeft middels een raadsinformatiebrief (d.d. 27 februari 2018) de gemeenteraad geïnformeerd over de uitputting van het subsidiebudget 2018 energiemaatregelen particuliere woningen. Begin februari kwam hierover het nieuws al naar buiten dat particulieren dit jaar hiervoor geen subsidie meer kunnen aanvragen. Sinds 1 januari 2018 is de 'Subsidieverordening bijdragen verduurzaming bestaande woningen' van kracht. Eigenaren van particuliere woningen kunnen een geldbijdrage krijgen voor het verduurzamen van hun woning. De raad heeft voor 2018 een budget van 50.000 euro beschikbaar gesteld en voor 2019 opnieuw een budget van 50.000 euro. Het budget voor energiesubsidie voor particuliere woningen van 2018 à 50.000 euro was uitgeput op 31  anuari 2018. U vindt de inhoud van de raadsinformatiebrief hieronder.

Lees meer...

PLUS supermarkt gaat een stukje uitbreiden

PLUSengroentehoekjegooglemei2016Schijndel – De gemeente Meierijstad heeft op 1 maart 2018 een bouwaanvraag van de PLUS supermarkt ontvangen, locatie Hoofdstraat 121 in Schijndel, voor het uitbreiden van de supermarkt. Navraag bij de gemeente leert dat de Plus van plan is het gedeelte, waar tot op heden het 'Groentehoekje' gevestigd is, te betrekken bij haar winkel voor uitbreiding van de zuivelhoek. Er wordt een dakopbouw gerealiseerd voor het gebruik als kantine en kantoorruimte. Hieronder vindt u een impressie van de nieuwe situatie (plattegronden en gevelaanzichten) waarvoor architect Woudstra de ontwerpen heeft gemaakt. Afbeelding: bron Google mei 2016

Lees meer...

Rabobank HvdM publiceert geïntegreerd jaarverslag 2017

Jaarverslag2017rabobankmeierijSchijndel - Samen groeien in Nederland en daarbuiten, Rabobank Hart van De Meierij publiceert afgelopen dinsdag 13 maart haar geïntegreerd jaarverslag 2017. De bank legt hierin maatschappelijke en financiële verantwoording af. Ook illustreert het uitgebreide verslag de betekenis van Rabobank voor mens, milieu en maatschappij en welke groei er in 2017 heeft plaatsgevonden. Rabobank wil als betekenisvolle coöperatieve bank en leidende F&A bank een belangrijke bijdrage leveren aan de welvaart en het welzijn in Nederland en aan het duurzaam voeden van de wereld. De bank gaf hieraan het afgelopen jaar concreet vorm met de missie "Growing a better world together". Dit met als resultaat verschillende pakkende initiatieven in Nederland en daarbuiten, meer tevreden klanten, baanbrekende innovaties en betere financiële resultaten. Op 15 februari werden de jaarcijfers al bekend gemaakt.

Lees meer...

Wethouder Meierijstad Coby van der Pas trapt af

wethouder1Schijndel - Donderdagochtend 22 maart is het zover en gaat walking football Meierijstad, een pilotfunctie voor de gemeente, dan officieel van start. Om 10.30 uur trapt wethouder mevrouw van der Pas van de gemeente Meierijstad af op het kunstgrasveld bij Avanti’31 aan de Avantilaan in Schijndel. De aftrap van de wethouder zal ondersteund worden door Christel de Laat. Iedereen is hierbij van harte welkom. Beide dames willen hiermee walking football een hart onder de riem steken. Want velen hebben nog geen idee wat deze nieuwe sociale bewegingssport voor hun coördinatie en motoriek  kan betekenen. De nieuwe sport met een vleugje voetbal voor ouderen is bedoeld voor zowel mannen en vrouwen vanaf 60 jaar. Foto wethouder mevrouw van der Pas.

Lees meer...

Officiële kick-off uitzending Omroep Meierij

omroepmeierij.jpgMeierijstad – Omroep Meierij (OM) geeft een feestje. Op zaterdag 24 maart is de officiële kick-off van de nieuwe lokale omroep voor Meierijstad. Met een twee uur durende TV-uitzending, onder leiding van de ervaren regisseur en programmamaker Jan de Jong uit Schijndel, presenteert de omroep zich aan de inwoners van de gemeente in 't Spectrum Steeg 9 te Schijndel. Omroep Meierij is al in januari begonnen. De eerste drie maanden hebben de ongeveer zeventig vrijwilligers hard gewerkt aan een nieuwe omroeporganisatie. Er is een nieuwe website, de TV-programmering is helemaal op de schop gegaan en er zijn nieuwe radioprogramma’s. Iedereen is van harte welkom tijdens deze kick-off.

Lees meer...

Vierling geboren bij de Schaapskooi

vierling schaapskooiSchijndel - Vandaag 14 maart is er op de Schaapskooi Schijndel iets bijzonders gebeurd, er is namelijk een vierling geboren. De trotse ooi (moeder) is een kempisch heideschaap dat vier mooie lammeren op de wereld gezet heeft. Drielingen zijn er al vaker geboren, maar een vierling dat is op de Schaapskooi nog nooit voorkomen. Wat het Kempische heideschaap betreft: dit is een schaap wat echt tot deze streek behoort en 70% van de kudde bestaat uit Kempische heideschapen. Ook ziet u de familie van Oorschot die een lammetje is komen adopteren. Ze krijgen een geboortekaartje, mogen het lammetje een naam geven en dit wordt ingeschreven in het grote Schapenboek. Met het geboortekaartje kunnen ze op bepaalde uren het betreffende lammetje, dat de naam Bollie gekregen heeft, komen bezoeken. Willen jullie ook een lammetje adopteren? Kom dan dinsdag van 10.00-12.00 uur, woensdagmiddag van 13.00-15.30 of donderdagmiddag van 16.00-17.00 uur naar de Schaapskooi.

Lees meer...

Meld signalen die wijzen op drugsafval in uitgereden mest

vlag Noord Brabant's-Hertogenbosch - Het komt helaas soms voor dat mest die over het land wordt uitgereden, is verontreinigd met chemische afvalstoffen van de productie van synthetische drugs. De periode van het uitrijden van mest is nu weer aangebroken. Daarom doen de provincie en de Nederlandse Voedsel- en  Warenautoriteit (NVWA) een dringende oproep aan alle Brabanders om omstandigheden die wijzen op drugsafval in mest te melden bij de Milieu Klachten Centrale van de provincie. Drugscriminelen blijken hun drugsafval soms te dumpen in gierkelders. In twee gevallen is vastgesteld dat met drugsafval vervuilde mest over het land is uitgereden. Resten van MDMA en speed werden daarna aangetroffen in de mais die er groeide.

Lees meer...

Paaspop maakt programma compleet met toevoeging van 42 acts

paaspopSchijndel - Paaspop maakt haar programma compleet met toevoeging van 42 acts: Def Americans, Joris Voorn, Miss Montreal, Olivier Weiter, Reza Athar, Singlefeestje, Zer00's Heroes. De ticketverkoop gaat hard; de weekendtickets zijn bijna uitverkocht!  Van vrijdag 30 maart tot en met zondag 1 april op terrein De Molenheide in Schijndel. Met nog ruim twee weken te gaan verandert het Paaspopfestivalterrein De Molenheide in Schijndel geleidelijk aan in een mini-versie van Las Vegas, met camping ‘Paradise City’ als sfeervol voorstadje waar gasten onder meer een heuse Arcadehal, silent disco, hot tubs, een bioscoop en beauty salon kunnen bezoeken. Het duizelingwekkende programma is vandaag rond door de toevoeging van nog eens 42 acts (waaronder flink wat acts in de Theatre tent), waarmee het totaal op 243 uitkomt. De time table wordt vanmiddag bekendgemaakt.

Lees meer...

Matthäus-Passion op groot doek in Het Gasthuis

matthauspassionSchijndel - Filmclub Schijndel vertoont 2 films over het mysterie van muziek waarmee Reinbert de Leeuw opgaat in Bach’s monumentale werk de Matthäus-Passion. Vrijdag 16 maart is de missie van dirigent Reinbert de Leeuw te zien van de eerste repetitiedagen van de Matthäus Passion tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Witte Donderdag 29 maart vertoont Filmclub Schijndel de volledige uitvoering van de Matthäus Passion die is opgenomen in De Nieuwe Kerk Amsterdam gedirigeerd door Reinbert de Leeuw.

Lees meer...

NMC Schijndel deed mee met NLdoet

nmcnldoet2Schijndel - De werkgroep Schijndels Landschap van NMC Schijndel heeft ook dit jaar weer meegedaan met NLdoet. Er werd geknot aan de Smaldonk. Het was prachtig weer en er was een bijzonder grote opkomst van vrijwilligers. NMC kijkt terug op een geslaagde editie van NLdoet.

Lees meer...

Versterking toerisme en recreatie krijgt vervolg – uitnodiging voor ondernemers

versterkingtoerismeMeierijstad - Over de toekomst van de vrijetijdssector in Meierijstad wordt volgende week woensdag 21 maart een interactieve bijeenkomst georganiseerd. TVSchijndel berichtte hierover al eerder. Ondernemers in de dag- en verblijfsrecreatie en partners in de vrijetijdssector zijn uitgenodigd om verder mee te praten over de toekomstige kansen voor toerisme en recreatie. Meierijstad wil de recreatiemogelijkheden versterken, zodat nog meer eigen inwoners en bezoekers ervan kunnen genieten. De gemeente heeft eerder een onderzoek laten doen naar de huidige stand van zaken van de vrijetijdssector en de toekomstige kansen van Meierijstad. De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een rapport 'Toerisme en recreatie in Meierijstad'. Het rapport en de input van de ondernemers in de sector is de basis voor de toeristisch recreatieve visie Meierijstad.

Lees meer...

Meierijstad ook deelnemer Statiegeldalliantie

StatiegeldalliantieMeierijstad / Den Haag - De Statiegeldalliantie is een Nederlands-Belgisch initiatief dat de overheden van beide landen oproept het zwerfafvalprobleem serieus aan te pakken. De alliantie pleit voor statiegeld op blikjes en petflesjes. Statiegeld kan zorgen voor minder zwerfafval en vervuiling van straten, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen. Morgen donderdag 15 maart debatteert de Tweede Kamer over het afvalbeleid. Een besluit over de invoering van statiegeld is ook een zaak van de Tweede Kamer. Meierijstad is één van de bijna tweehonderd gemeenten die zich hebben aangesloten bij de alliantie. Daarmee geeft de gemeente het signaal dat er snel duidelijkheid moet komen over invoering. Behalve al deze gemeenten heeft Waterschap Aa en Maas ook onlangs te kennen gegeven zich met andere waterschappen samen aan te sluiten bij deze Statiegeldalliantie.

Lees meer...

Kennismakingslessen bij zwem- en waterpolovereniging Neptunus ‘58

Neptunus.pngSchijndel - Ben jij een echte waterrat en kan je geen genoeg krijgen van lekker zwemmen of spelen met een bal in het water? Dan is Zwem- en waterpolovereniging Neptunus ’58 iets voor jou. Neptunus '58 is een Schijndelse zwemvereniging met zwembad De Molen Hey in Schijndel als thuisbad. Neptunus ’58 kent verschillende zeer diverse afdelingen: Op zaterdag 24 maart organiseert Neptunus ’58 een zwemmiddag waarbij je gratis kunt kennismaken met de verschillende afdelingen van de vereniging. Lijkt het je leuk om kennis te maken met de diverse onderdelen van de zwemsport? Dan kan dat deze middag! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je naam en geboortedatum.Meer informatie over Neptunus ’58 is te vinden op www.neptunus58.nl

Lees meer...

Landelijke Week van de Lentekriebels: thema 'Anders?!'

WeekvandeLentekriebels01's-Hertogenbosch - Op basisscholen in heel Nederland vindt van 19 tot en met 23 maart weer de Week van de Lentekriebels plaats. Zo ook in het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant in deze regio. Tijdens deze projectweek leren kinderen over hun lichaam, relaties, omgaan met social media en weerbaarheid. Rutgers en de GGD organiseren deze projectweek samen. Het thema van deze 13e editie is 'Anders?!', iedereen is uniek.

Lees meer...

Regio top 3 Nederland met laagste percentage voortijdig schoolverlaters

JaarverslagRBLBNO02Meierijstad - Passend onderwijs vindt de Gemeente Meierijstad voor iedereen belangrijk. De gemeente streeft er dan ook naar het aantal vroegtijdige schoolverlaters zo laag mogelijk te houden en zoveel mogelijk jongeren een diploma naar vermogen te laten behalen. Verzuim is een belangrijk signaal voor mogelijke vroegtijdige uitval. Daarom bestrijdt zij, samen met het Regionaal Bureau Leerplicht en voortijdig schoolverlaten Brabant Noordoost (RBL BNO), schoolverzuim om voortijdig schoolverlaten te voorkomen. Uit de jaarcijfers van dit Regionaal bureau blijkt dat Meierijstad tot de regio top 3 in Nederland behoort met het laagste percentage voortijdig schoolverlaters zo laat de gemeente vandaag weten.

Lees meer...

Ontwerpt u nieuwe kleding voor het serviceteam?

ServiceteamMeierijstad kledingMeierijstad - Sinds Theater De Blauwe Kei op CHV Noordkade gevestigd is, vraagt het theater haar bezoekers actief naar hun ervaringen. Een van de bevindingen gaat over de kleding van het serviceteam, de vrijwilligers die bezoekers ontvangen en de kaartcontrole verzorgen. Daar gaat het theater in samenwerking met Phoenix Cultuur wat aan doen. Iedereen in de gemeente Meierijstad wordt uitgedaagd om nieuwe kleding te ontwerpen. Op zaterdag 24 maart om 15.00 uur is de kick-off van de ontwerpwedstrijd voor nieuwe kleding voor het serviceteam op CHV Noordkade waarbij potentiële ontwerpers alle benodigde informatie wordt verstrekt. Foto: huidige outfit Serviceteam De Blauwe Kei

Lees meer...

Heemkundekring Schijndel neemt afscheid van haar voorzitter

AfscheidAbrahams02Schijndel – Gisteren vond een bijzondere algemene ledenvergadering plaats van de Heemkundekring Schijndel. Na de pauze werd op bijzondere en verrassende wijze afscheid genomen van voorzitter Frans Abrahams. Abrahams, die volgende maand 80 jaar wordt, is gedurende 17 jaar voorzitter van deze Kring geweest. Tijdens deze periode groeide het ledental van 80 naar ongeveer 235 leden. Frans had al eerder bekend gemaakt dat hij dit jaar wilde stoppen en dat het tijd was het stokje aan iemand anders over te dragen. Abrahams ontving gisterenavond als eerste de Heemkunde-Pluim. Onder de vele aanwezigen die afscheid kwamen nemen bevond zich ook oud burgemeester Jetty Eugster met haar echtgenoot. Op vrijdag 25 april 2014 ontving Abrahams tijdens lintjesregen uit handen van burgemeester Jetty Eugster een koninklijke onderscheiding. In het fotoboek van TVSchijndel vindt u een uitgebreide fotoreportage van dit afscheid. Foto: Otte Stroucken (bestuurslid Brabants Heem) reikt De Zilveren Draaginsigne uit

Lees meer...

Doe mee met de recepten-met-restjes wedstrijd

restjesafvalMeierijstad - TVSchijndel meldde het al eerder eind februari, doe mee met de recepten-met-restjes wedstrijd en stuur daarvoor je lekkerste recept met restjes met een foto van het gerecht vóór 26 maart naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak kans op één van de mooie prijzen. Een professionele jury met daarin onder meer wethouder Coby van der Pas, chef-kok Bas van Boxtel van Hutten Catering en Bob Hutten van de verspillingsfabriek beoordeelt de inzendingen. Tijdens een bijeenkomst in de verspillingsfabriek op donderdag 29 maart (vanaf 17.30 uur) wordt de prijswinnaar van de recepten-met-restjes wedstrijd bekend gemaakt. Deze receptenwedstrijd is onderdeel van het Brabant Celebrates Food feestjaar en de Maand van de Verspilling.

Lees meer...

Uitnodiging business bite Algemene Verordening Gegevensbescherming

hetgroenewoudRegio - Open Coffee het Groene Woud organiseert elke tweede woensdag van de maand tussen 9 en 11 uur een laagdrempelige netwerkbijeenkomst voor ondernemende mensen in Boxtel - Schijndel – Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode. Een aantal keer per jaar organiseren we thematische bijeenkomsten met voor onze bezoekers relevante informatie over een bepaald onderwerp, de business bites. Op maandag 19 maart 2018 organiseren we een business bite over De AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Aanvang: 19.00 uur, einde omstreeks 21.00 uur. Locatie: Bestuurscentrum gemeente Meierijstad, Burgemeester Wernerplein 1, 5492 GD Sint-Oedenrode.

Lees meer...

Activiteiten bij Soos Cosy Up en Speelhonk de Instuif

GebouwZwengelSchijndel – bij Soos Cosy Up is het aanstaande vrijdagavond 16 maart weer tijd voor een competitieavond. Deze keer kun je kegelen. Bij Speelhonk de Instuif kun je aanstaande zondagmiddag 18 maart een paashaas met mandje knutselen. Wat een en ander kost, wat je er nog meer kunt doen en meer informatie over tijdstippen en locatie van deze activiteiten lees je hieronder. Zowel Soos Cosy Up en Speelhonk de Instuif zijn initiatieven van Stichting Instuif de Kluis.

Lees meer...

Compositietekening overvaller Ton Kanters

tonkanters2Schijndel - Bureau Brabant heeft op maandagavond 12 maart aandacht besteed aan de overval op Ton Kanters op 5 december 2017. Er werd ook een compositietekening getoond. Het zou gaan om een getinte man in de leeftijd van 45 - 50 jaar van ongeveer 1.75 meter lang. De man heeft blauwgroene ogen, donkerbruin haar en een baard. Hij droeg op het moment van de overval een gebreid mutsje en donkere kleding. Er zijn bewakingsbeelden getoond van de Jumbo aan het Sint Jorisplein waarop de man te zien is, rennend langs de ingang, Heeft u die bewuste avond iets gezien? De politie hoort het graag.

Lees meer...

Overval Ton Kanters bij uitzending Bureau Brabant

overvaltonkantersSchijndel - Vandaag maandag 12 maart wordt er in de uitzending van het opsporingsprogramma van Bureau Brabant aandacht geschonken aan de overval op de winkel van Ton Kanters. Er wordt dan een compositietekening getoond van de dader, evenals bewakingsbeelden. De eerste uitzending is om 18:00 daarna wordt het ieder uur herhaald. Ton doet via facebook een oproep om te kijken en te helpen. Hopelijk wordt de dader, misschien wel met uw hulp, snel gepakt. Op dinsdag 5 december 2017 werd omstreeks 18.05 uur in Schijndel de groente- en fruitzaak aan de Hoofdstraat overvallen. Een in het zwart geklede man kwam de winkel binnen en bedreigde de drie medewerkers en eiste geld. Een van de personeelsleden opende daarop de kassa. De overvaller stopte  het geld in zijn broekzak waarna hij de winkel verliet. Hij rende weg in de richting van het centrum.

Lees meer...

Schijndelse amazone Madeleine Witte-Vrees naar Parijs voor finale

thedutchmasters indoorbrabant's-Hertogenbosch - (bron dagelijks nieuws Indoor) De Duitse topfavoriet Isabell Werth won zaterdagmiddag 10 maart overtuigend de FEI World CupTM Dressage Freestyle Presented by Roelofsen Horse Trucks met haar 12-jarige Emilio 107. Madeleine Witte-Vrees kwam met Cennin direct achter Edward Gal op plaats drie. Met deze resultaten hebben Edward Gal en Madeleine Witte-Vrees een startbewijs bemachtigd voor de Wereldbekerfinale in Parijs (10-15 april). Voor Madeleine Witte-Vrees is Indoor Brabant bijna een thuiswedstrijd en daarmee extra speciaal: "Ik heb in het losrijden wat kleine dingen veranderd, en nu wat korter gereden, dat heeft goed uitgepakt en ik ben heel blij met het resultaat. Nu gaan we op naar Parijs voor de finale." De FEI World Cup™ Dressage - Presented by RS2 Dressage Grand Prix werd gisteren gewonnen door de Duitse dressuurkoningin Isabell Werth (filmpje) en haar paard Emilio 107.

Lees meer...

Publiek was de grote winnaar bij topper Avanti’31 – Real Lunet

avanti313Schijndel - Het was zondagmiddag bij Avanti’31 – Real Lunet een echte topper. Mooie doelpunten, klasse-reddingen van de beide keepers en veel strijd leverden voor het publiek een mooie middag op. Avanti’31 wist een in de eerste helft snel opgelopen 0-2 achterstand in te lopen en bij 2-2 stopte Casper Brus nog een penalty van Jaoud Chraou. De wedstrijd begon voor Avanti’31 wel heel slecht, binnen 30 seconden schoot Bas vd Berk de bal al in het Avanti-doel na een snelle aanval door het centrum. Avanti’31 had maar even tijd nodig om zich op te richten. In de 6e minuut zette Jelle vd Eerden goed druk op doelman de Vries. Jelle veroverde de bal en legde af op Geert van Heeswijk. Geert wist zich met de plotselinge kans echter geen raad. In de 26e minuut leek Real Lunet de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Een prachtig bekeken schot van Jeremy de Fretes was onhoudbaar voor Avanti-doelman Brus en de stand was 0-2. De eindstand eindigt uiteindelijk met 2-2. foto van Maarten van Liempd.

Lees meer...

Opnieuw onnodige nederlaag Schijndel/DeWit

Schijndeldwit3Vlijmen - Schijndel/DEWIT heeft zich een slechte dienst bewezen door onnodig de punten bij Vlijmense Boys in Vlijmen te laten. Schijndel/DEWIT startte sterk en door een mooie actie van Bart de Wit op links kwam de bal scherp voor het doel maar kon helaas niet binnen geschoven worden. Direct daarna kreeg ook Vlijmense- Boys een kansje maar ook deze werd niet benut. Het werd een wedstrijd waar beide partijen vol voor de winst streden zonder verder tot echte kansen te kunnen komen. Jammer dat in de 30e minuut een foutieve uittrap van keeper de Louwere in de voeten van de spits van de thuisploeg terecht kwam en deze wist wel raad met dit presentje en scoorde de 1-0 wat ook de eindstand werd.

Lees meer...

KEG expositie met werken van Peter Koene

expositiepeterkoene2Schijndel - De Kulturele Evenementen Groepen Schijndel (KEG) opent aanstaande zaterdag 17 maart een nieuwe expositie in haar tentoonstellingsruimte in 't Spectrum. De expositie getiteld 'Met niets dan zijn schaduw' van Peter Koene bevat schilderijen, tekeningen, prenten en beelden. De opening vindt plaats door Bart Koene. De expositie is te bezoeken tot en met 12 mei tijdens openingstijden van Cultureel Centrum ’t Spectrum, Steeg 9 in Schijndel op maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur.

Lees meer...

Dames Zephyr leveren teamprestatie ondanks verlies

zephirhandbal3Geldrop - De dames van Zephyr gingen scherp en geconcentreerd van start tegen HCG uit Geldrop dat derde op de ranglijst staat tegenover de elfde plaats voor Zephyr. Door geweldig verdedigingswerk konden ze HCG lange tijd van het scoren af houden. Na 10 minuten hard werken moest de verdediging toch twee doelpunten incasseren. Helaas konden de Schijndelse dames uit de vele goede aanvallen zelf niet scoren, waardoor het lange tijd 2-0 bleef. Ondanks de achterstand gaven de Schijndelse zich zeker niet gewonnen. Ze bleven hard werken in de verdediging om HCG het scoren te beletten. En creëerde volop kansen in de aanval, waarvoor ze halverwege de eerste helft werden beloond. De eindstand werd uiteindelijk 8-6 in het voordeel van HGC.

Lees meer...

Optreden van Theo van Veghel and Friends

Gebouw VinkSchijndel - Tijdens het optreden van Theo van Veghel bij de jaarlijkse seniorenmiddag van de Schijndelse kermis is door enkele enthousiaste medewerkers van ‘Het Andere Wonen’ en Stichting Laverhof de vraag aan Theo gesteld of hij nogmaals een optreden zou willen geven voor alle senioren in Schijndel. Deze middag komt er nu, namelijk op zondag 18 maart a.s in SCC De Vink. Theo verzorgt de middag gratis samen met René Ulehake en Esther van Heeswijk in SCC De Vink, die hiervoor gratis de zaal ter beschikking stelt. Alle senioren uit Schijndel zijn van harte welkom. Het belooft een mooie middag te worden met Theo, die garant staat voor gezellige meezingers.

Lees meer...

Damiaancentrum: themawandeling over trouw

logo damiaancentrumSchijndel - Het Gesprek te Pas van aanstaande zondag 18 maart heeft als onderwerp 'trouw'. Waar liggen de grenzen van trouw in een huwelijk, een vriendschap? Hoe trouw moet je blijven aan geloften en beloften, aan principes? Kun je ook ontrouw zijn aan jezelf? Ook dit onderwerp biedt vragen genoeg om met elkaar over te praten. Iedereen, jong of minder jong, van welke afkomst of gezindte dan ook, wordt uitgenodigd voor dit gesprek met wandeling. Je bent van harte welkom op zondag 18 maart om 10.00 uur bij het Damiaancentrum, Schijndelseweg 46, 5491 TB in Sint-Oedenrode. Het Gesprek te Pas wordt elke derde zondag van de maand georganiseerd, telkens met een nieuw onderwerp. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en zal om ongeveer 12.00 uur worden afgesloten.

Lees meer...

Prachtige dag op de Schaapskooi: workshop 'werken met schapen'en geboorte lammeren

schaapskooi 25Schijndel - Afgelopen zaterdag hadden vijf belangstellenden met een Border Collie zich gemeld op de Schaapskooi Schijndel voor de workshop “werken met schapen” voor baas en hond. De Schaapskooi was op zoek naar een derde herder die op vrijwillige basis met zijn of haar Border Collie bij de Schaapskooi aan de slag wil. De workshop werd verzorgd door Wil en Anuschka Schellekens. Wil is driemaal Nederlands kampioen schapen drijven en een regelmatige deelnemer aan nationale - en internationale wedstrijden. Tijdens de workshop werden er ook nog twee lammeren geboren. Een verslag van de dag vindt u in de video.

Lees meer...

Avondvierdaagse zoekt sponsoren en vrijwilligers

avondvierdaagseSchijndel - Dit jaar wordt de achtste Avondvierdaagse gelopen van 5 t/m 8 juni. De organisatie doet elk jaar weer haar uiterste best om het populaire evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook wordt geprobeerd om het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden zodat deelname niet in de weg hoeft te staan. De Avondvierdaagse is daarom altijd op zoek naar sponsoren en vrijwilligers. Onder ‘lees meer’ vindt u meer informatie over de diverse mogelijkheden.

Lees meer...

Copyright 2018  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal