foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Start Dakar aanstaande met diverse Schijndelse deelnemers – ruim 6000 kilometer route (2)

route Dakar 2014 - 1Schijndel - Op 21 november jl. zijn de trucks, de HRX Ford en de servicewagens van het team Xdakar weggebracht naar Le Havre (Frankrijk) en zijn op dit moment op de boot onderweg naar Argentinië. Het Xdakar team, waarin diverse Schijndelaren hun inbreng leveren, vertrekt op 1 januari naar Argentinië. Op 3 januari vindt de keuring van de voertuigen plaats om de zondag erna op zondag 5 januari vanuit Rosario in Argentinië echt van start te gaan. De rustdag is op 11 januari in Salta en de ralley finisht op 18 januari in Valparaíso  Chili. Het technische brein achter de trucks van XDakar is Eimbert Timmermans, woonachtig in Schijndel. Timmermans is zijn levenlang al actief in de motorsport, met als hoogtepunt een tweevoudige winst in het wereldkampioen zijspancross. Vanaf 2011 rijdt Eimbert zelf, als snelle assistentie voor Van Loon en Van Eerd. Van het BAS-Dakar team doet ook een Schijndelaar mee, motorcrossers Sjors van Heertum, die dit jaar voor het eerst meedoet. Hij stelt zich hieronder aan u voor. Hieronder [en hiernaast] vindt u het programma, de complete route en informatie over alle Schijndelse deelnemers [incl. foto's] en hun truck danwel ralleywagen [excl. foto crossmotor].

route Dakar 2014
Routeschema
XDakar-team
Nog maar een aantal weken totdat de zwaarste rally ter wereld van start gaat die dit jaar ruim 6000 kilometer bedraagt. Tijdens de jaarlijkse persconferentie in Parijs is de route bekend gemaakt en daarna zijn de startlijsten gepubliceerd. 325, 512 en 522 zijn de nummers om in de gaten te houden. Erik van Loon en Wouter Rosegaar hebben met de HRX Ford startnummer 325 gekregen voor komende Dakar. Er zullen 151 auto’s aan de start verschijnen, waarvan er 11 uit Nederland komen. Frits van Eerd, Charly Gotlib en Peter Vervoort rijden met startnummer 512 op de DAF CF T4 en Eimbert Timmermans, Eric Verhagen en Nick Verhoeven hebben nummer 522 gekregen. In de Dakar Ralley editie 2014 rijden er 71 trucks waarvan er 27 uit Nederland komen.


Ruim 7000 kilometer
Het lijkt een zware Dakar te worden. Gemiddeld is iedere stage 50 kilometer langer geworden dan vorig jaar en zitten er maar liefst drie stages in die langer zijn dan 600 kilometer. De langste stage wordt op de vierde dag verreden en is 657 kilometer lang, de langste proef sinds 2005, toen de rally nog in Afrika was. De start is in Rosario (Argentinië) op 5 januari en 9000 km verder is op 18 januari is de finish in Valparaíso (Chili). De rustdag is op 11 januari in Salta.


Schijndelse Dakar deelnemers
- XDakar
Eimbert Timmermans (rally truck rijder) woonachtig in Schijndel

Eric Verhagen (navigator) is een oud inwoner van Schijndel
Peter Vervoort (monteur in rally truck) woonachtig in Schijndel
Bart Gloudemans (monteur service) woonachtig in Eerde
Frank van der Sangen (monteur service) woonachtig in Schijndel
- BAS Dakar
Sjors van Heertum, woonachtig in Schijndel

XDakar - team

Eric Verhagen, navigator van Eimbert Timmermans

In 2013 is Eric Verhagen,  oud inwoner uit Schijndel, als navigator ingestapt bij Eimbert, en gaat in 2014 wederom weer met hem mee. Eric en Eimbert kennen elkaar uit het verleden. Samen werden zij wereldkampioen in 1991 en 1992, waarbij Eimbert aan het stuur zat.
Peter Vervoort monteur op truck

Frits van Eerd Sinds 2011 is Peter Vervoort (woonplaats Schijndel) de 3e man en monteur aan boord van de truck. Hij helpt ook mee met de opbouw van de truck waardoor hij de benodigde technische kennis aan boord heeft om het doel te bereiken in Zuid-Amerika.
Frank van der Sangen en Bart Gloudemans monteurs XDakar team

Frank van der Sangen (woonplaats Schijndel) en Bart Gloudemans (woonplaats Eerde) zijn beide monteurs bij het XDakar team. Gedurende het gehele jaar zijn de monteurs actief bij de opbouw en preparatie van de XDakar voertuigen. Tijdens de wedstrijddagen in Dakar wordt zeer actief gesleuteld om alle wedstrijdvoertuigen, elke dag opnieuw, fris aan de start te hebben staan.
Erik van Loon

Erik van Loon gaat in 2014 wederom met de HRX Ford voor een topprestatie naar Zuid-Amerika. Hij gaat rijden met Wouter Rosegaar. Erik van Loon en Wouter Rosegaar hebben met de HRX Ford startnummer 325 gekregen voor komende Dakar. Er zullen 151 auto’s aan de start verschijnen, waarvan er 11 uit Nederland komen. Frits van Eerd, Charly Gotlib en Peter Vervoort rijden met startnummer 512 op de DAF CF T4 en Eimbert Timmermans, Eric Verhagen en Nick Verhoeven hebben nummer 522 gekregen. Er rijden 71 trucks waarvan er 27 uit Nederland komen.


 


BAS Dakar - team, Schijndelse deelnemer

Sjors van Heertum
 Sjors van Heertem - BAS Dakar    
Sjors van Heertum
Hierbij wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Sjors van Heertum, afkomstig uit Schijndel, 38 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen. Na ongeveer 8 jaar crosservaring ga ik in 2014 de uitdaging aan om de Dakar rally te gaan rijden. Wekelijks ben ik aan het crossen met mijn crossmaten in Brabant en hebben daarnaast inmiddels ook heel wat ritten op de motor gemaakt door Portugal, Marokko en Spanje en daarbij hebben wij vooral heel veel plezier. 

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Sterk_FIT

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Easypos Software

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//