foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Kerstmarkten in pittoreske sferen in het Centrum en in ´t Zuid

kerstmarkten - 3Schijndel - Aankomend weekend, zaterdagavond 14 en zondagmiddag 15 december in 't Zuid en het Centrum, kan men zich ook dit jaar weer wentelen in een spetterende en glanzende kerstsfeer tijdens de nieuwe editie van 'Kersttwinkelingen, creaties in glinsterende stersferen'. Overal bij de winkels hangen inmiddels de kerstpakketten die allerlei soorten verrassingen 'herbergen' in de vorm van zang en muziek, kunst en schaatsen, lekker eten en drinken, dans, vertellingen en allerlei creatieve activiteiten. In het centrum zijn op zondag liefst zes sfeervolle themapleinen gecreëerd te weten het Winterplein, Smikkelplein, Nostalgieplein, Twinkelplein, Speel en Doe-plein en het Theaterplein. Elk plein heeft een heel eigen karakter. ’t Zuid zet als eerste op zaterdagavond de piek op de kerstboom. Zondag’s wordt net zoals vorig jaar dit gezellige weekend afgesloten met een 'Engelenmars' die om 15.30 uur bij ’t Pakhuyz aan de Steeg vertrekt richting Markt.

kerstmarkten - 1
kerstmarkten - 2
kerstmarkten - 4
Anton Pieck, Charles Dickens en Breughel

De bezoeker aan de Schijndelse kerstmarkten Kersttwinkelingen wordt opgenomen in een pittoresk tableau dat een gevoelen doet opborrelen al waande men zich als object in een nieuw schilderij dat door Anton Pieck, Charles Dickens en Breughel in hun atelier zou kunnen zijn  gecreëerd.  Deze kerstcreatie komt uit handen van de kerstcommissie bestaande uit personen van het Citymanagement, Winkeliersvereniging Hart van Schijndel en Winkelgroep ’t Zuid. Een warme, rijk geschakeerde deken vol verrassingen wordt over de bezoekers, groot en klein, oud en jong, uitgespreid.

’t Zuid en het Centrum
De Molenstraat is rijk versierd en vuurkorven verspreiden een behaaglijke warmte. Ook de vuurspuwer levert dit jaar weer zijn bijdrage. Men kan de kerstman tegenkomen en er is volop muziek. Er bestaat een mogelijkheid tot kerstballen beschilderen en een glaasje glühwein gaat er altijd in. Kraampjes en de open winkels geven de gelegenheid tot inkopen doen. Op zaterdag 14 december tussen 18.00 en 21.00 uur kan men in de Molenstraat in ’t Zuid en op zondag 15 december van 12.00 tot 17.00 uur in het centrum van Schijndel zich wentelen in een spetterende en glanzende kerstsfeer tijdens de volgende editie van ‘Kersttwinkelingen, creaties in glinsterende stersferen.

Zes themaplein in het Centrum
In het centrum zijn op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur liefst zes sfeervolle themapleinen gecreëerd: Winterplein, Smikkelplein, Nostalgieplein, Twinkelplein, Speel en Doe-plein en het Theaterplein. Elk plein heeft een heel eigen karakter. Zo is het Speel en Doe-plein een waar paradijs voor de kleine bezoekers tot en met groep acht. Een aantal Schijndelse ondernemers zorgt voor uitdagende spelletjes. U leest er hieronder meer over. De winnaar kan met een mooi spel huiswaarts keren. Proeven van kostelijke gerechten kan uiteraard op het Smikkelplein

Flaneren van Theaterplein naar Nostalgieplein
o Het Theaterplein spettert van een gevarieerd aanbod van zang, piano- en keyboardspel en dans. Zo kan men genieten van Ellen van Geel, leerlingen van Lucien Martin, Dansrijk, Mango en zangeres Elke van Uden. Ook de zangkoren No Nonsense, Transparant, No Kidding en Ratatouille brengen met hun fraaie stemmen de bezoekers in een aangename kerstambiance.
o Het overkapte romantisch getinte Nostalgieplein vindt u rondom de kerk op de Markt. Hier genieten van oude ambachten zoals speltbrood bakken, een glaszetter die laat zien wat de mogelijkheden van glas en lood zijn, keramisten en kantklossende dames, om het half uur een miniconcert van Ratatouille in portaal van de kerk waar ook een kerstverhaal wordt voorgelezen. Men kan kerstkaarten maken en onder de muziekklanken van de jaren vijftig een warm wijntje drinken en een verrukkelijk hapje eten. Buiten is de levende kerststal al waar men  tevens kan genieten van een swingend duo. Let op Koe Leentje die over het plein paradeert. Een ritje op de rug van het dier is mogelijk. En overal zal men de Zingende Kerstboom tegenkomen.
Oude ambachten
• Bakkerij Bekkers bakt samen met een molenaar heerlijk speltbrood.
• Een glaszetter laat zien wat de mogelijkheden zijn in glas in lood.
• Keramisten, viltende en kantklossende dames die technieken hanteren die al jaren meegaan.
• Gezang en muziek.
• Ratatouille, een kamerkoor uit Boxtel geeft in het voorportaal van St Servatiuskerk ieder half uur een mini concert.
• In de kerk vertelt meestervertelster juffrouw Marga een toepasselijk kerstverhaal.
• Buiten naast de levende kerststal treedt een swingend duo op, zangeres Antoinette en saxofonist Ruud zorgen voor een hoop nostalgische gezelligheid.
• Genieten van muziek uit de jaren 50 met een kruidig Glühwijntje in de hand, verzorgd door 'La Pasta' die ook voor een verrukkelijk hapje zorgt, samen met de nieuwe buren Cafetaria Kerkzicht die heerlijke verse frites bakt.
• BLZ Alfabet laat zien wat voor schitterende kerstkaarten ze in huis hebben en de hobbyafdeling demonstreert de nieuwste rage sokken breien.
• Koe Leentje draagt al lopend over de Markt de kerstgedachte uit samen met haar begeleider René. De kinderen mogen op haar rug een ritje maken.
• Aandacht voor de bouw van het Schijndels kapelleke die in het buitengebied gebouwd wordt.


Engelen dwarrelen neder nabij de schaatsbaan
En dan wordt de kerstmarkt in het centrum afgesloten met een heuse Engelenmars op zondag 15 december. Gekleed in witte gewaden en voorzien van een lichtgevende lampioen gaan de vele, witte gedaanten vanaf CC ’t Spectrum aan de Steeg via het verzorgingshuis Mgr. Bekkershuis aan de Deken Baekerstraat richting Markt onder begeleiding van  koren, dansgroepjes en de Zingende Kerstboom. Bij het gemeentehuis worden de engelen ontvangen door de burgemeester en de pastor. Op de Markt wordt een grote kerstboom ontstoken en wordt er volop gezongen. Voorbereiding Engelenmars Voorafgaande aan de Engelenmars ontvangt u bij het kopen van fruit bij de PLUS en C1000 een hengeltje met een lichtje. Kinderen kunnen op woensdag 11 december in CC ‘t Spectrum en op zaterdag 14 december op de schaatsbaan een workshop ´engeltje maken´  volgen. Kosten 8,50 euro. BLZ Alfabet deelt weer zelf te maken lampionnen uit. Natuurlijk zijn er sfeervol ingerichte kraampjes vol kerstgerelateerde artikelen. Bij het Bloemenkerkje van  Woudstra architecten vindt het evenement Art & Music plaats. Hier houtsculpturen, glas in lood en groteske schilderijen te bewonderen. Het muzikaal intermezzo komt van zangeres Linda en gitarist Jeroen.

Speel en Doe-plein
Een heel speciaal plein, waar de kleintjes [t/m groep 8] onder begeleiding zich fantastisch kunnen vermaken [m.m.v. diverse Schijndelse ondernemers]
• Pim van Heertum: een bandenparcours van circa 20m hinkelen springen, erdoor kruipen en rollen.
• De Paal: een grote houten puzzel.
• Van Liempt bestrating: een knikkerparcours met obstakels.
• Ford Vugts: 4 trapskelters en een raceparcours.
• De Wit: Doelpunten schieten en sleetje glijden.
• Jozon: kinderen kunnen in 2 hottubs naar pinguins hengelen.
• Mettler: een auto die onderdelen mist moet nog nog in elkaar gezet worden.
• Heerkens-Mobizon: grote bibberspiraal [wellicht op  zonne-energie]
• de Seniorenwinkel: hilarische rollatorrace.
• Mooi Schijndel krant: zet de kleintjes aan het denken met een woordspel.
• Mutsaars: een fietsbandenwerpspel.
• SNS bank Schijndel:  het grote 4 op een rij spel.
• de vrijwillige brandweer: kinderen kunnen een brandweerwagen van dichtbij zien. Spel: brandweerslang uitgooien.
• De Kaaskoning: muizen gooien door de gaten van een grote kaas.
De winnaar of winnares ontvangt een ....mooi spel.

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Bloemboetiek

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//