foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Menno Roozendaal, zoon van, nieuwe lijsttrekker PvdA Schijndel

mennoroozendaalSchijndel - Zojuist hield de PvdA afdeling Schijndel een persbijeenkomst om haar nieuwe lijsttrekker en tevens kandidaat voor een eventueel wethouderschap na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar te presenteren, mocht de partij in de coalitie plaatsnemen. Daarbij werd ook de complete kandidatenlijst bekend gemaakt. Menno Roozendaal [33] is dus de nieuwe 'man' voor de PvdA in Schijndel. Menno Roozendaal is de zoon van de huidige wethouder Peter Roozendaal. TVSchijndel had op woensdag al een interview met Menno Roozendaal en campagneleider Laurens van Voorst, dat u kunt zien in de video... Hieronder vindt u de een overzicht van de nieuwe kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en achtergrondinformatie over de eerste 6 PvdA-kandidaten. Menno Roozendaal niet gekozen omdat hij 'zoon van' is
Menno is 33 jaar en heeft gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Op dit moment is hij werkzaam bij Keizers en Vissers (overheidsconsultancy). Volgens Van Voorst is Menno Roozendaal niet gekozen omdat hij de ‘zoon van’' is. "Het was inderdaad even een dingetje", zegt de campagneleider. "In de ledenvergadering is Menno unaniem gekozen omdat hij echt de beste kandidaat is en dan kun je hem niet passeren omdat hij de zoon is van." De nieuwe lijsttrekker is door zijn werk al thuis op het gebied van het werk van gemeenten. Peter Roozendaal heeft zijn zoon meegegeven om vooral rustig na te denken en niet impulsief te reageren. En het belangrijkste misschien wel: Politiek is leuk om mee bezig te zijn.


Campagneleider Laurens haalt nog even uit naar de andere partijen wanneer onze verslaggever vraagt hoe de partij de campagne gaat voeren. ''Wij zijn een partij van de inhoud en niet van de taarten, dansjes op de Markt en lipdubs. Onze campagne zal heel inhoudelijk zijn.''

Vernieuwing op kandidatenlijst
PvdA Schijndel De PvdA Schijndel stond voor de uitdaging om met een nieuwe kandidaat voor het wethouderschap en voor de raadsleden te komen, aangezien zowel wethouder Peter Roozendaal als de raadsleden Dimitri van der Donk en Roeland Mathijsen die functies al twaalf jaar bezetten. Binnen de Schijndelse PvdA is afgesproken dat twaalf jaar het maximum is. Monique Voeten kiest er zelf voor na maart 2014 niet meer in de raad terug te keren. De drie zijn om die redenen relatief laag op de lijst geplaatst.


Achtergrondinformatie eerste 6 kandidaten
Menno is in het dagelijks leven adviseur bij Keizers&Visser. Hij adviseert in die functie gemeenten op het gebied van cultuur, jeugd, sport, zorg en welzijn. Menno is als vrijwilliger actief voor RKSV Schijndel. Op nummer 2 staat Laurens van Voorst. Laurens is adviseur bij zijn eigen communicatiebureau Sprinkels hq in ’s-Hertogenbosch. Hij is namens de PvdA lid van de raadscommissie. Sikko Oegema is derde op de lijst. De milieuadviseur bij BMD in Tilburg was tot 2010 al acht jaar raadslid. Sikko is tevens voorzitter van de Stichting 1Ander, organisator van het 1Ander Festival en de Dag van de Dialoog. Lambèr Gevers, directeur van educatief basiscentrum Oost in Schijndel, is nummer 4. Lambèr is lid van de raadscommissie en lokaal actief als vrijwilliger voor verschillende organisaties, zoals TV Schijndel. Op 5 en 6 staan Dimitri van Der Donk, de huidige fractievoorzitter, en PvdA-bestuurslid Elmie de Zwart.


Politiek talent loopt zich warm in klasje 'Lichting 2014'
Nieuw politiek talent loopt zich al enkele jaren warm in het ‘klasje Lichting 2014’. Dit opleidingsprogramma is door het bestuur van de Schijndelse PvdA ontwikkeld om belangstellenden wegwijs te maken in de wereld van de lokale politiek. Opmerkelijk veel jongeren hebben zich aangesloten bij deze klas. "Zo zijn we ook in 2018 weer verzekerd van nieuwe aanwas", aldus wethouder Peter Roozendaal. Hij is één van de organisatoren van '' Lichting 2014.


Kandidatenlijst Gemeenteraadsverkiezingen 2014
1. Menno Roozendaal
2. Laurens van Voorst
3. Sikko Oegema
4. Lambèr Gevers
5. Dimitri vd Donk
6. Elmie de Zwart
7. Harm van Son
8. Monique Voeten
9. Roeland Mathijsen
10. Peter Roozendaal
11. Susan Mathijsen
12. Bea van Schaaijk
13. Arie de Zwart
14. Hanneke Vermeulen
15. Ad van Gurp
16. Anton Hellings
17. Willem Hubregtse
18. Jan Douwe Oegema
19. Ton Vermeer
20. Frans Londeman
21. Jeanne Roozendaal
22. Wilma Gevers-van Oorschot
23. Jan Roozendaal
24. Vincent Gil Torresano
25. Piet van Esch
26. Niels Boersma
27. Betty van Zupthen
28. Henk Roozendaal

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//