foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Gedeeld geluk met 'EET met je hart'

eet met je hart - logoSchijndel / Boxtel – Vanaf aanstaande vrijdag 1 november tot en met 31 december start er een mooi initiatief 'EET met je hart' in Schijndel en Boxtel waarna landelijk ook andere gemeenten gaan deelnemen aan dit mooie initiatief. Een groot aantal Boxtelse en Schijndelse restaurants doet in deze periode mee aan dit sociale initiatief. Uit eten staat voor geluk, plezier en in een smakelijke sfeer genieten van elkaar. Hoe mooi is het om een beetje van dit gevoel te kunnen delen met mensen die in eenzaamheid leven? Dit nieuwe initiatief tegen eenzaamheid is actief in Boxtel en Schijndel van 1 november tot en met 31 december 2013. Hieronder vindt u meer informatie hierover en de restaurants die in Schijndel in genoemde periode deelnemen. U kunt [ook] het manifest ondertekenen op de website van de Stichting.

Oprichting
De in Boxtel geboren Babs van Geel uit Utrecht wil een stukje gedeeld geluk nastreven en aan huis gekluisterde ouderen uit hun isolement halen; zij richtte hiertoe de stichting 'EET met je hart' op.


Steun aan lokale initiatieven
De stichting 'EET met je hart' ondersteunt in samenwerking met restaurants en haar gasten lokale initiatieven om vereenzaming tegen te gaan. Van Geel: "De stichting staat onder meer op de bres voor kwetsbare ouderen door sociale en culturele activiteiten mogelijk te maken. Vaak dagen achtereen zitten ouderen thuis, verzonken in hun eigen gedachten. De crisis versterkt dit beeld van eenzaamheid.’"


1 euro extra bijdrage voor projecten tegen eenzaamheid
Het concept van 'EET met je hart' is even simpel als krachtig. Het initiatief is met minimale inspanning te realiseren en is lokaal c.q. stads gebonden (van Schijndelaren vóór Schijndelaren, van Boxtelaren vóór Boxtelaren etc.) Het verstevigt bovendien het besef bij de burger over het discutabele lot van veel ouderen. De werking van het project stoelt op een vrijwillige bijdrage van één euro, die wordt opgeteld bij de rekening van de gasten die genieten van een avondje-uit in een van de deelnemende restaurants. Van de donaties wordt honderd procent besteed aan door de stichting nauwkeurig geselecteerde projecten tegen eenzaamheid.


Succesvolle pilot
De pilot in Utrecht in het voorjaar van 2013 was een succes; de reacties en ervaringen van zowel de restauranteigenaren als gasten zijn heel goed te noemen. Gasten doen mee, weigeren vrijwel niet, of geven zelfs meer. Naast de intentie een mooi bedrag op te halen, waarmee ouderen weer van het leven kunnen genieten, hoopt Van Geel dat 'EET met je hart' ook het bewustzijn aanwakkert bij de gasten, dat op buurtniveau veel gedaan kan worden om het eenzaamheidsgevoel bij ouderen te nivelleren. Het zou mooi zijn als gasten na afloop van een heerlijk avondje zichzelf de vraag stellen wat zij zouden kunnen doen voor de oudere medeburger.


BN’ers
Met succes is de medewerking ingeroepen van enkele BN'ers in Utrecht, waaronder Claudia de Breij, Maarten van Rossem en Barry Atsma. Zij nemen allen deel in het Comité van Aanbeveling. De totale actie in Utrecht heeft bijna 12.000,00 Euro opgeleverd, waarmee een mooi sociaal cultureel programma is samengesteld voor de Utrechtse ouderen die in sociale armoede leven. Met 2 matineevoorstellingen en 20 arrangementen voor ouderen die van een hele kleine beurs moeten leven, geeft 'EET met je hart' een bijdrage aan het geestelijk en lichamelijk welzijn van de eenzame ouderen in Utrecht. Zo hoopt Van Geel deze kwetsbare ouderen weer een lach op hun gezicht terug te geven.


Landelijke uitrol – aftrap in Boxtel
Met de opgedane ervaringen op zak gaat 'EET met je hart' landelijk uitrollen. De provincie Brabant staat als eerste gepland, waarin 'EET met je hart' actief is in Boxtel en Schijndel van 1 november 2013 tot 31 december 2013. Inmiddels zetten vrijwel alle Boxtelse restaurants (11) en vooralsnog 6 Schijndelse restaurants zich in om Boxtelse en Schijndelse ouderen een lach op hun gezicht terug te geven en gaat burgemeester van de gemeente Boxtel Mark Buijs de aftrap geven op 29 oktober aanstaande.

Ambassadeurs
Geboren Boxtelaar Yvon Jaspers treedt met plezier op als ambassadeur voor ‘EET met je hart’ in haar geboortedorp. Tegelijkertijd krijgt het project kleur in ’s-Hertogenbosch, waar de geestdriftige reacties, zowel vanuit de restaurants als het lokale bedrijfsleven, perspectief bieden voor een doorslaand succes. Hockeyprominent Marc Lammers en burgemeester Ton Rombouts zetten zich inmiddels enthousiast in als ambassadeur voor 'EET met je hart' in de Brabantse hoofdstad. In 2014 staan de gemeenten Oisterwijk, Tilburg, Breda, Eindhoven, Bergen en Stichtse Vecht op de planning om 'EET met je hart' landelijk tot een succes te maken.


Deelnemende restaurants in Schijndel
• De (H)eerlijkheid
• Jansen & Jansen
• ’t Pakhuyzz
• La Pasta
• Le Verre
• De Nachtegaal [onder voorbehoud]


Meer informatie
Nadere informatie 'EET met je hart' op de website www.eetmetjehart.nl of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//