
Wereldvoedseldag is voor hem een moment van bezinning: kan het beter? Kan het bewuster? Het is een luxe om jezelf die vragen te kunnen stellen, dat vindt Wilbert ook. “Dat is een reden te meer om zorgvuldig met eten om te springen, vindt hij.” Fairtrade past in zijn strategie omdat hij weet dat de mensen die eraan meegewerkt hebben ook echt een eerlijk inkomen verdienen. In derdewereldlanden is dat helaas niet altijd zo.
Smakelijk eten
Naarmate een mens ouder wordt, neemt eten een belangrijkere plaats in. Om te beginnen natuurlijk omdat het de brandstof is die mensen op de been houdt, maar ook omdat het ritme aan de dag geeft. Juist daarom let Wilbert er extra op dat het eten naast voedzaam en gezond ook lekker is, zelfs als het voedsel gemalen is zoals hier vaak nodig is. “Ik hoop dat onze klanten genieten van wat wij ze voorzetten. En zeker ook van wat wij nu met Fairtrade producten doen. Smakelijk eten!”
Foto: Wilbert van Laarhoven met enkele mensen van zijn team, bezig om een worstproeverij voor te bereiden die wordt gehouden in het kader van “de week van de smaak”