foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Jubileum editie Pleinpop - meer dan 1500 bezoekers

pleinpop1Schijndel - Zaterdag was het Kloosterpark even een festivalterrein. De vijfde editie van Pleinpop stond op het programma. Een editie met mooi festival-weer, een kerk, vega-ballen en meer dan 1500 bezoekers. Pleinpop is een evenement voor alle leeftijden. Kinderen spelen op het terrein en kunnen zich laten smicken terwijl de ouders genieten van de optredens. Maar ook jongeren en ouderen staan gebroederlijk naast elkaar een biertje te drinken en te dansen. De opener is zoals elk jaar een Schijndelse band. Dit jaar had Relic de eer. Een band die eigen nummers schrijft en naar eigen zeggen naar de top wil. Twee bandleden zijn net begonnen aan een studie aan de rockacademie en willen met de muziek echt geld verdienen. TVSchijndel was er zaterdagmiddag en avond bij en maakte een uitgebreid verslag van deze jubileum editie. In de video een interview met Relic, optredens, sfeer en dronken festivalgangers. Ook dit jaar was het festival gratis toegankelijk. Onder Lees meer ziet u welke bands hebben opgetreden tijdens Pleinpop 2013. 
 
 
Relic
 
Navarone
 
Straight from the Fridge
 
Station Nevada
 
Soul Sister Dance Revolution
 
The Astromatics
 
Valour Up Twice
 
Deniis Benedict
 
Man From The South America
 
The Mad Trist
Relic
Zoals gebruikelijk zal ook dit jaar weer een lokale band het festival openen. De jonge Schijndelse mannen van Relic, bestaande uit Bram Wijkhuizen, Thomas Degreef, Ruben van de Westelaken en Ap Verhoeven maken psychedelische rock en soms zelfs zonder dat het orgel er aan te pas hoeft te komen. Een groot deel van de inspiratie komt uit een gestoffeerd stuk hout, genaamd Erebald! Deze mascotte zal ook aanwezig zijn voor een fotosessie en eventueel iets meer in een steegje, waar het redelijk donker is, maar niet zo donker dat je hem niet meer kan zien, dat zou zonde zijn namelijk, want je doet het natuurlijk niet elke dag met een celebrity. Deze opkomende, enthousiaste band krijgt de sfeer er gegarandeerd in, dus zorg dat je bij de knallende opening bent.


Navarone
De Nijmeegse/Amsterdamse rockband, Navarone sleurt je live van hypnotiserende soundscapes naar high-energy rock ’n roll, waarbij de krachtige, hoge stem van frontman Merijn van Haren en de in elkaar gevlochten, vunzige gitaarpartijen van gitaar-duo Roman Huijbreghs en Kees Lewiszong absolute ear-catchers zijn.


Navarone is bezig om in recordtempo rockminnend Nederland voor zich te winnen. Zij brachten in september 2012 in eigen beheer hun debuutalbum uit. Het door Vance Powell (oa. Beck, Jack White) gemixte A Darker Shade Of White gooit ook in de pers hoge ogen, waarbij de moderne en vernieuwende interpretatie van 70’s rock en de compromisloze manier waarop dit is uitgebracht, worden geroemd. Jan Vollaard (NRC) stelde het album zelfs kwalitatief gelijk aan de debuutalbums van Wolfmother en The Black Crowes. Al snel vult de live-kalender zich, met optredens op de Eddy Christiani Awards, als voorprogramma van Golden Earring en Chris Robinson (Black Crowes) en het prestigieuze festival Noorderslag, waar Navarone als één van de uitschieters word gerecenseerd door o.a. 3voor12, Muziek.nl, De Volkskrant en Spits. Na hun minuut in De Wereld Draait Door schiet A Darker Shade Of White naar nummer één Rockalbums Nederland op iTunes en verkoopt praktisch de gehele voorjaarstour uit.

Straight from the Fridge
De band Straight from the Fridge uit ´s-Hertogenbosch is een funk- en soulband die er bij elk optreden weer voor zorgt dat er flink gedanst en gesjanst wordt. Met hun eigenwijze eigentijdse twist aan het genre weten ze zowel een jong en fris publiek aan te spreken als muziekkenners te verrassen. Deze kakelverse jongens uit het zuiden van het land hebben maar één doel voor ogen: “groovin’ the cold out of your bones!”


Station Nevada
Station Nevada is een alternative-rock formatie met zijn roots in Tilburg en Den Bosch. De formatie heeft een individueel verleden met verschillende bands zoals de zeer succesvolle punkformatie "The Undeclinables" (Undeclinable Ambuscade), "One in a Million" en "The New hip" met o.a. bassist en broer Joost van Haaren (ex-Krezip, The Jacks en Guild of Stags) en Pieter Holkenborg (Automatic Sam). De band is ontstaan in 2009 en sinds mei 2010 in de formatie zoals hij nu is. Velen hebben eerder een voorproefje van Station Nevada kunnen zien en horen, ze speelden afgelopen keer op Pleinpop Presenteert in tapperij de Beurs. Ze gingen lekker tekeer, het was een mooi feestje. Nu nog een keer in de kerk van Pleinpop.

Soul Sister Dance Revolution
Soul Sister Dance Revolution maakt stevige, alternatieve rock. De dessert rock invloeden van Queens of the Stone Age en Eagles of Death Metal en het groovende Britse indie rock geluid van Arctic Monkeys en Kasabian, maken SSDR tot een Haags gezelschap met ‘dansen’ als missie.


2012 stond volledig in het teken van de opnames van het debuut album ‘Playground Kids’ dat begin 2013 is verschenen, op 1 oktober 2012 Soul Sister Dance Revolution haar eerste single ‘Hold the line’ heeft geleased. In dezelfde maand werd de band uitgeroepen tot 3FM serious talent en kreeg de Haagse popprijs voor aanstormend talent. Ook de woorden van Nico Dijkshoorn zijn ook niet mis; "Zo jong en dan zo belachelijk goed. Om gek van te worden!" De revolutie draait op volle toeren, sluit je aan en deel de liefde! 

The Astromatics
The Astromatics zijn op een zomerdag ontstaan als simpele two-piece rockband, nu zijn ze uitgegroeid tot een rauwe viermansformatie die de muzikale idealen van de sixties weer helemaal terughalen; dansbare garagerock verpakt in korte nummers die stuk voor stuk staan als een huis. Met als muzikale achtergrond de Herman Brood Academie zijn deze heren niet bang om ook jou en de rest van Nederland te laten dansen!


Valour Up Twice
Valour Up Twice, opgericht op 23 april 2009, speelde zijn eerste show op de volgende dag en valt sindsdien niet meer te stoppen. Ze brengen alternative/indie rock ten gehore. Denk aan een hedendaagse mix van Led Zeppelin, Radiohead en Wilco, waarbij niet geaarzeld wordt om regelmatig buiten de bestaande genres te treden. Passie en improvisatie staan centraal in liveshows die al zijn omschreven als ´imposant´ (Lowlands Paradise) en waarbij regelmatig superlatieven vallen als ´een sensationeel goed spelende band´ en ´perfecte performance´ (JamPop).


Nu, net 4 jaar na de oprichting, werd het dan eindelijk tijd voor een debuutalbum. Het in mei gereleasede album 'Kill Your Darlings' draagt 8 diverse nummers varierend van korte catchy songs tot lange experimentele nummers. 'Kill Your Darlings' wordt naast de geprinte versies uitgebracht in een zelfgemaakte houten cd-hoes in gelimiteerde oplage. In 2010 stond Valour up Twice ook op Pleinpop, toen mochten ze het festival openen! Nu drie jaar later komen ze weer, en hebben ze net een nieuwe plaat, lang haar, grotere baarden, meer ervaring, en een vettere sound! Kom allemaal kijken en luisteren in de kerk van Pleinpop!

Dennis Benedict
De kakelverse liedjes van Dennis Benedict zijn soms klein en rauw, soms groot en glad, altijd met emoties recht uit het hart.  Dennis Benedict speelde eerder in stevige bands als Scavenger, The Merge en LA Stryker en is nu solo op pad om wat nummers te spelen. Helemaal alleen zal hij niet zijn:  hij wordt bijgestaan door gitarist Frits Appel en toetsenist Joris van Ooij. Het zal geen softe bedoeling worden en kom kijken naar deze stoere mannen!


Man From The South America
In 2009 schreef Paul van Hulten alias Man From The South verschillende nummers over een bepaald gevoel van onbehagen en melancholie dat sporadisch bij hem kwam opborrelen. Deze nummers nam hij op voor zichzelf. Bij gebrek aan intentie om ze uit te geven, verdwenen ze op de plank. Gelukkig heeft Paul een vriend die zijn muziek graag wilde horen en hem aanspoorde dit met de rest van de wereld te delen. ‘Koblenz’ verschijnt op internet en de goede kritieken blijven niet uit. Shows op Brandend Zand en Naked Song volgen na een vrij anonieme albumpresentatie op Incubate 2011.


Je kunt Paul van Hulten ook kennen als de naamgevende helft van Woody & Paul, maar daar is een eind aangekomen helaas. Zij stonden twee jaar geleden op Pleinpop. Nu komt deze Eindhovenaar alleen terug om zijn prachtige, melancholische,  dromerige nummers ten gehore brengen in de kerk van Pleinpop!

The Mad Trist
Het verhaal van de Maastrichtse band The Mad Trist kende een onstuimig begin. De band stond net na de oprichting van de band in 2006 al op het Bospop festival. The Mad Trist bracht in 2010 het debuutalbum ‘Pay The Piper’ uit. Het album werd meteen lovend ontvangen.


Na enkele bandwisselingen is The Mad Trist in 2013 weer helemaal terug met een nieuw album en een vernieuwde sound. Op 8 maart bracht The Mad Trist het tweede album ‘Animals & Acrobats’ uit, met opvolgend een tour door Nederland. De opzwepende sexy sound is er nog altijd, dit keer met een nóg sterker eigen geluid. De sound van The Mad Trist heeft invloeden van Queens of the Stone Age, Triggerfinger, dEUS en De Staat. The Mad Trist zal een vlammend optreden gaan geven op Pleinpop dat je niet mag missen!

Nieuwe website
Pleinpop heeft een nieuwe website gelanceerd. Ben je benieuwd welke bands dit jaar nog meer op Pleinpop komen of wil je het laatste nieuws volgen over Pleinpop? Check dan de website www.pleinpopschijndel.nl of volg de Pleinpop Facebook pagina.

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//