foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Opening Toeristisch Seizoen Schijndel 2013 - VVV Schijndel presenteert nieuwe website

de Glazen Boerderij - foto Arno van AlebeekSchijndel - VVV Schijndel presenteert bij de opening van het Toeristisch Seizoen 2013 op maandagmiddag 20 mei 2013 in VVV/Museum Jan Heestershuis in Schijndel de nieuwe website www.vvvschijndel.nl die officieel gelanceerd wordt door wethouder Bart Eijkemans. U kunt deze middag deelnemen 3 activiteiten. U kunt deelnemen aan de nieuwe wandeling  ‘Dagje GPS De Kunstroof Schijndel’ òf aan  een rondleiding de Glazen Boerderij en de tentoonstelling WAAR?! in Museum Jan Heestershuis bezoeken. Voor het nieuwe Dagje GPS dient u zich vóór 15 mei aan te melden en voor de rondleiding bij de Glazen Boerderij wordt dit ook aangeraden. Deelname aan het Dagje GPS op deze dag voor een geruduceerde prijs. De rondleiding en tentoonstelling zijn alleen op deze dag beide gratis. [foto: Arno van Alebeek]

VVV-Schijndel resizeNieuwe website www.vvvschijndel.nl
Om 13.30 uur is de officiële lancering  nieuwe website www.vvvschijndel.nl door wethouder Bart Eijkemans. Door middel van deze website wil de VVV in Schijndel de bezoekers en inwoners van Schijndel zoveel mogelijk informeren op het gebied van toerisme, recreatie en vrijetijd.  Zoals unieke overnachtingsmogelijkheden, prachtige bezienswaardigheden, activiteiten of dagjes weg en gezellige restaurants, lunchrooms en cafés. Organisaties en ondernemers krijgen hierbij ook de mogelijkheid om zelf hun informatie in het systeem in te voeren en te updaten.

de kunstroofNieuw ‘Dagje GPS De Kunstroof Schijndel’ – kennismakingsprijs
In samenwerking met Recreatieteam Vlagheide  is een nieuwe GPS wandeling samengesteld ´Dagje GPS De Kunstroof Schijndel´. Uit het Museum Jan Heestershuis is door een tot nu toe nog onbekende dader een kunstwerk meegenomen. De opdracht luidt eenvoudig: vind de dader en het kunstwerk! Op verschillende plekken in het hart van Schijndel liggen kunstzinnige raadsels verborgen. Los deze raadsels op en ontvang hiervoor telkens een letter. De verzamelde letters vormen de naam van de dader. De naam van de dader is de toegang tot de vindplaats van het kunstwerk. Het team dat de meeste raadsels oplost, de naam van de dader kraakt en als eerste het kunstwerk vindt, is de winnaar van 'De Kunstroof Schijndel'. 'De Kunstroof Schijndel' is een spannend en interactief spel met GPS-ontvangers en de eigen mobiele telefoons van de deelnemers.
Vandaag kunt u meedoen voor een speciale actieprijs van € 12,50 p.p. Kinderen van 6 tot 10 jaar € 7,50. (Normaal kost Dagje GPS de Kunstroof Schijndel € 22,50 p.p.). De teams bestaan uit minimaal 5 personen (excl. kinderen tot 10 jaar). Van Individuele deelnemers worden groepjes samengesteld.
Aanmelding
Wilt u verzekerd zijn van deelname: graag aanmelden vóór 15 mei bij VVV Schijndel.
Meer informatie
14.00 uur: Uitleg Dagje GPS De Kunstroof Schijndel. Iedereen vertrekt om 14.30 uur.  Om 16.30 uur is de prijsuitreiking. Meer informatie op www.recreatieteamvlagheide.nl/dagjes-gps.

de glazen boerderij-rondleidingRondleiding de Glazen Boerderij
Onder leiding van een gids  bezoekt u een gedeelte van de tentoonstelling WAAR?! in het Museum Jan Heestershuis. U krijgt uitleg over de gemiddelde boerderij van Schijndel die model heeft gestaan voor de Glazen Boerderij, ontworpen door architect Winy Maas (MVRDV). Aan de hand van een maquette van de Glazen Boerderij wordt uitleg gegeven over de verschillende printlagen die zijn toegepast. De gids  vertelt u het verhaal  over de totstandkoming van het gebouw, over het printproces, de leuke details die te vinden zijn op de glazen panelen en welke creatieve foefjes de fotograaf, Frank van de Salm, heeft toegepast in de print. Daarna vertrekt u naar de Markt waar de gids u zal wijzen op de bijzondere details van  de Glazen Boerderij.
Reservering
Deelname is vandaag gratis (normaal € 10,- p.p.). Maximaal aantal deelnemers: 17 personen. Het is aan te raden om van tevoren te reserveren.

WAARatelier resizeTentoonstelling WAAR?! in Museum Jan Heestershuis
De tentoonstelling geeft inzicht  in de voorgeschiedenis, het concept en het ontwerpproces van de Glazen Boerderij. In het museum zijn ook maquettes te zien van andere gebouwen van architectenbureau MVRDV. Ook van beeldend kunstenaars Jeanne van Heeswijk, Jeroen Kooijmans en Hester Oerlemans, die in Schijndel zijn opgegroeid, is werk te vinden in het museum.
Het museum is geopend van 13.00 tot 17.00 uur en de entree is vandaag gratis.

Meer informatie
Wilt u deelnemen aan de rondleiding de Glazen Boerderij is het aan te raden om van tevoren te reserveren (max. 17 deelnemers). Wilt u verzekerd zijn van deelname aan ‘GPS Dagje Kunstroof Schijndel’ dan kunt u zich van tevoren aanmelden, maar dat kan ook op de dag zelf. Reserveren kan  bij VVV Schijndel per telefoon: (073) 549 22 76 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Bouwman

Klik > website

Klik > Website

Klaver

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Korsten tweewielers

Klik > website

Klik > Website

Hart voor Schijndel

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2019  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal