foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Jan van Erp Jeugd[wieler]toernooi in Schijndel

van erp jeugdtoernooi 2012Schijndel - Donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, wordt er voor de 28e keer het Jan van Erp Jeugdtoernooi van Schijndel voor de wielerjeugd georganiseerd. Dit jaar weer met een groter deelnemersveld. Tevens vindt er na afloop van de jeugdwedstrijden een gecombineerde wedstrijd plaats voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen. De organisatie van dit toernooi is in handen van Wielervereniging Schijndel Jan van Erp Tegels & Sanitair, Output Audio & Video, Pitztal, Mutsaars Bikes, Autodemontage Mettler. Na diverse criteriums en avondtoernooien in de vorm van een koppeltijdrit staat er dus dit jaar weer een evenement voor de wielerjeugd op en rondom de Leemputbaan op het programma. De wedstrijden beginnen vanaf 10.30 uur. De toegang is gratis. Ter plekke gelden tijdelijke verkeersmaatregelen.

Van Erp jeugdtoernooi - prijzen resizeGroot deelnemersveld
Vorig jaar stonden er ruim 200 jeugdige coureurs aan de start. Dit jaar maken ruim 225 renners en rensters hun opwachting. Zij strijden, verdeeld over zeven categorieën, om de talrijke ereprijzen. Onder hen de 25 jeugdleden van WV Schijndel die de laatste weken goed op dreef zijn. Zo stonden Ed Uptegrove, Max Mosmuller, Stijn Hanegraaf en Robin Blummel de laatste weken al één of zelfs meerdere malen op de hoogste trede van het erepodium.

Wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen
Nieuw is de wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen welke na afloop van de jeugdwedstrijden georganiseerd zal worden om 16.00 uur. Zij zullen 40 kilometer lang strijden voor de ereprijzen. Onder hen twee deelneemsters van de organiserende vereniging, Céline van Houtum en Emma van de Wijdeven.


Vertrouwd parcours
Het parcours van 2000 meter vindt plaats op dezelfde locatie als de afgelopen dertien jaar, op en rondom de Leemputbaan. Er wordt weer gebruikt gemaakt van de toegangspoort tot de Leemputbaan aan de zijde van de Oude Molenheide waardoor de renners vanaf de Oude Molenheide rechtstreeks de finishstraat op de Leemputbaan inrijden. De renners passeren elke ronde de streep. De parkeerplaats bij de fietscrossbaan blijft toegankelijk omdat de verbinding tussen de Avantilaan (parkeerverbod) en de Oude Molenheide via de Leemputtenweg openblijft. Het parcours start vanaf de Leemputbaan, de Leemputtenweg op, linksaf Zwembadweg, rechts aanhouden Vossenberg, linksaf Leemweg, linksaf Oude Molenheide en daarna weer linksaf de Leemputbaan op. De lengte van deze ronde bedraagt dus 2 kilometer.


Programma
Het programma van die dag is als volgt: Om 9.30 uur gaat de permanence in het clubgebouw aan de Leemputbaan open en dan kunnen de jeugdige renners en rensters hun rugnummer afhalen. Om 10.30 uur zal de eerste categorie van start gaan voor hun wedstrijd. Na de pauze gaan de wedstrijden verder voor de renners en rensters van categorie 5 t/m 7. Nieuweling-meisjes & junior-vrouwen: 16.00 uur. Permanence: Sportcomplex "De Leemput", Leemputtenweg 3, Schijndel.


Afstanden
Categorie 1 rijdt 3 ronden
Categorie 2 rijdt 4 ronden
Categorie 3 rijdt 6 ronden
Categorie 4 rijdt 8 ronden
Categorie 5 rijdt 10 ronden
Categorie 6 rijdt 13 ronden
Categorie 7 rijdt 15 ronden


Wieler Vereniging SchijndelVoorbereiding
De voorbereiding van deze jeugdronde startte al enkele maanden geleden. Doordat men nu sinds jaren op de Hemelvaartsdag organiseert lag de datum al ruimschoots vast zodat er niet meer gezocht dient te worden voor een geschikt plekje op de kalender. Nu kan de benodigde vergunning al vrij snel aangevraagd worden. Inmiddels is de voorbereiding zover dat op de dag van de wedstrijd alles aanwezig zal zijn. Vlaggenisten met hesjes en fluitjes, de bel, rondebordjes, de EHBO, dranghekken, rugnummers, prijzen, het geluid, de jury, wielerauto’s, motorbegeleiding en natuurlijk de rondemissen zullen de jeugdronde tot een compleet evenement maken.


Parkeren
Publiek en deelnemers worden verzocht te parkeren op het nieuwe parkeerterrein aan de Avantilaan. Dit nieuwe parkeerterrein is maar enkele honderden meters verwijderd van het parcours. De parkeerplaats is door middel van borden vanaf de afslag van de Structuurweg met de Zwembadweg aangegeven.


Gratis toegang
Op Hemelvaartsdag 9 mei staat het wielerdorp Schijndel dus in het teken van het Jan van Erp Jeugdtoernooi. De gehele dag worden er dus wedstrijden gehouden voor de jeugdige licentiehouders van de KNWU. Kom gezellig eens langs, de aanvang is om 10.00 uur en de toegang is natuurlijk geheel gratis.


Tijdelijke verkeersmaatregelen
Voor de veiligheid van de deelnemers, publiek, bezoekers en voor een veilige afwikkeling van het verkeer heeft het college van B&W van Schijndel besloten een tijdelijke verkeersmaatregel te treffen. Door het plaatsen van schrikhekken voorzien van een verkeersbord model C01 van bijlage I van het RVV 1990 worden onderstaande wegen en/of wegvakken tijdelijk afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers:
- Oude Molenheide tussen Leemputtenweg en Leemweg
- Dopheiweg, tussen Zwembadweg-Vossenberg en Oude Molenheide
- Leemweg tussen Oude Molenheide en Vossenberg
- Vossenberg tussen Leemweg en Dopheiweg/Vossenstraat
- Zwembadweg tussen Dopheiweg/Vossenstraat en Leemputtenweg/Vossenbergsesteeg
- Leemputtenweg tussen Zwembadweg en Oude Molenheide.
Het verkeer wordt middels bewegwijzering en inzet van verkeersregelaars omgeleid. Genoemde maatregel geldt op woensdag 8 mei 2013 vanaf 18.00 uur tot donderdag 9 mei 2013 19.00 uur of zoveel langer of zoveel korter als nodig is om de verkeersveiligheid te waarborgen.


Meer informatie
www.wvschijndel.nl.
sponsors wielerronde  

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Klaver

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Korsten tweewielers

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Bij Jet

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Rabobank

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Bouwman

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2019  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal