foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Lintjesregen Meierijstad: zeven Schijndelse Koninklijke Onderscheidingen

lintjegroepschijndelMeierijstad - Burgemeester Kees van Rooij reikte vanochtend vanaf 10.00 uur in De Blauwe Kei aan 17 inwoners van de gemeente Meierijstad een Koninklijke onderscheiding uit. Dit ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. Vijf dames en twaalf heren kregen de versierselen opgespeld en mogen zich vanaf vandaag scharen onder de gelederen van hen die reeds Koninklijk gedecoreerd zijn. De heren Toon Bekkers (Sint-Oedenrode) en Berry Dekkers (Schijndel) zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De overige 15 decorandi zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Onder "lees meer" een overzicht van alle Schijndelse onderscheidingen. Meer foto's ziet u in ons fotoboek. (Foto: Alle Schijndelse decorandi samen op de foto)
 
Mevrouw T.P. (Thea) Bijsterbosch – Verhagen (1957) Schijndel
 lintjetheabijsterbosch
• 1985 – heden: Vrijwilliger en voorheen bestuurslid bij korfbalvereniging KVS’17 (voorheen Alico). Decoranda was als secretaris verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat. Daarnaast bedacht zij activiteiten om extra inkomsten voor de club te genereren. Ook bedacht zij de ‘Kangoeroeklup’, een project voor jonge kinderen om kennis te maken met de vereniging en de sport. Decoranda was verantwoordelijk voor het kledingbeheer en nu nog steeds is zij (jeugd)trainer, coach en scheidsrechter.
De heer P.J. (Piet) van Boxmeer (1934) Veghel
• 2004 – heden: zeer actief vrijwilliger bij Huize Joachim & Anna. Gemiddeld 15 tot 20 uur per week is decorandus betrokken bij Joachim & Anna waar hij op vele verschillende manieren zijn steentje bijdraagt. Zo is hij actief rondom de ontspanningsgroep en helpt hij bij het uitserveren van maaltijden. Ook is hij actief bij de versiering van het huis (afhankelijk van de seizoenen) en zorgt hij er voor dat de tuin er tiptop bijligt. Daarnaast is decorandus gedurende 6 jaar mantelzorger geweest voor een echtpaar.

De heer L.H.T. (Berry) Dekkers (1955) Schijndel

 lintjebarrydekkers
• 1965 – 1976: Vrijwilliger bij de voormalige H. Paulusparochie, vanaf zijn 10e misdienaar, vervolgens acoliet en collectant.
• 1977 – 1982: Secretaris en daarna voorzitter van rolschaatsvereniging ‘De Pirouette’. Tevens secretaris van de Nederlandse Rolschaats Bond.
• 1981 – 1982: Lid van de werkgroep Culturele Evenementen van Sociaal Cultureel Centrum De Vink waar decorandus mede de jaarlijkse tentoonstelling organiseerde en de administratie verzorgde rondom de exposities.
• 1985 – 1995: Lid van de werkgroep Vernieuwbouw en lid van de Medezeggenschapsraad bij basisschool ’t Kwekkeveld.
• 1997 – 2000: Vrijwilliger bij Make-A-Wish Nederland.
• 2003 – 2013: Voorzitter van het Landelijk Overleg Directeuren van de Educatieve voorzieningen en vrijwilliger bij het landelijk netwerk Ziek-zijn&Onderwijs Nederland (ZIEZON). Tevens actief voor Hospital Organisation of Pedagogues in Europe (HOPE).
• 2003 – heden: Secretaris en daarna voorzitter van ‘reuma-beweeggroep ‘De Meierij’. Decorandus heeft voorts een groot aandeel gehad in de aansluiting bij de landelijke Reumavereniging.
• 2011 – heden: Vrijwilliger bij fietsvereniging ‘de Rose Bluumkes’.
• 2018 – heden: Vrijwilliger bij de Heemkundekring Schijndel. Decorandus is bezig met het documenteren van alle Schijndelse sportverenigingen.


 
Mevrouw A.M.W. (Ingrid) van de Laar – Verberne (1964) Schijndel
 lintjeingridvandelaar
• 1983 – heden: Secretaris en vrijwilliger van de vereniging Scouting Burgemeester Herman Witte groep te Eindhoven. Als secretaris notuleert decoranda voor beide besturen én voor de groepsraden en teamleidersvergaderingen. Ze zorgt voor de agenda's van alle bovengenoemde vergaderingen. Decoranda was leider van de kabouterspeltak en organiseerde diverse activiteiten voor dit team. Nu is zij leider van de Bevers. Zij is voor de vrijwilligers aanspreekpunt voor alle administratieve zaken; zij verzorgt de correspondentie rondom de jaarlijkse evenementen binnen de scouting en organiseert mede de jaarlijkse Sinterklaasviering, het jaarlijkse fakkeldefilé van de gemeente Eindhoven en de dodenherdenking op 4 mei waaraan de scoutinggroep actief aan deelneemt.De heer A.A.H. (Toon) van de Meerakker (1946) Schijndel

 lintjetoonmeerakker
• 1978 – 2015: Secretaris en daarna voorzitter bij vogelvereniging Tro-Wi. Elk jaar worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd zoals tentoonstellingen, lezingen en contactdagen. Decorandus is volop betrokken geweest bij het organiseren hiervan. Tevens
• 2012 – 2014: Verzorgen van de vogels in de voliére van Verzorgingstehuis Annahof.
• 1989 – 2009: Penningmeester en daarna voorzitter biljartverening Nooit Volleerd en voorzitter van de gezamenlijke Gemondse biljartverenigingen. Decorandus verrichtte naast zijn bestuurlijke activiteiten ook uitvoerende activiteiten. Hij stelde speelschema’s op en organiseerde toernooien en trok daarvoor sponsors aan.
• 2013 – heden: Bestuurslid van de Katholieke Bond van Ouderen, afdeling Boschweg. Decorandus is betrokken bij alle activiteiten van deze afdeling zoals busreizen, bardiensten, KBO-diners en Keez-avonden en biljartcompetities.

De heer P.H. (Piet) van Oorschot (1927) Schijndel

 lintjepietvanoorschot2
• 1970 – heden: Vrijwilliger bij het ‘Jan van Lee Mannenkoor’. Decorandus organiseert optredens in zorgcentra en regelt de aanvragen voor eucharistievieringen en verzorgt de uitvaartbegeleiding.
• 1993 – heden: Secretaris van de vereniging van Oud-Militairen (VOMS). Betrokkene verzorgt de ledenadministratie en organiseerde de kaartavonden en jeu-de-boules. Hij bezoekt zieke leden en nabestaanden. Bij de uitvaarten verzorgt decorandus de bloemen en aanwezigheid verenigingsvaandel. Hij verzorgt de kransleggingen tijdens de jaarlijkse dodenherdenking en de lokale Veteranendag.
• 2015 – heden: Mantelzorger van zijn echtgenote.De heer M.G.J.A. (Mari) van der Steen (1958) Schijndel

 lintjemarivandersteen
• 1977 – heden: Bestuurslid en vrijwilliger bij de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia. Decorandus is voorzitter van de taptoecommissie en lid van de muziekcomissie.
• 1980 – heden: Secretaris en vrijwilliger bij de muziekkapel ’t Overschotje. Tevens lid van de muziekcommissie en muzikaal leider.
• 1986 – 2016: Wijkhoofd bij en collectant voor de KWF Kankerbestrijding.
• 1995 – 2001: Lid van de medezeggenschapsraad en lid van de bouwcommissie t.b.v. basisschool de Regenboog.
• 2001 – heden: Vrijwilliger bij het Schorsbosser Kabinet. Decorandus draagt bij aan het organiseren van carnavalsactiviteiten. Hij fungeert thans als de minister van Cultuur van het Schorsbosser Kabinet.De heer H.M.M. (Henk) van Uden (1943) Schijndel

 lintjehenkvanuden
• 1982 – 1992: Medeoprichter en voorzitter van de Toer Wieler Club ‘Het Verzetje. Decorandus organiseerde o.a. de Oranjetocht waar honderden fietsers diverse afstanden konden afleggen. Tevens mede-organisator van de toertocht Luik-Bastenaken-Luik.
• 1993 – 2002: Secretaris en vrijwilliger van het atletiekbestuur van sportvereniging Fortuna ’67 en tevens lid van de Communicatiecommissie en de commissie Clubkampioenschappen.
• 2009 – heden: Penningmeester en vrijwilliger bij de Katholieke Bond van Ouderen, afdeling Boschweg Schijndel. Tevens gastheer bij het sociaal cultureel centrum De Kajuit. Daarnaast coördineert decorandus de eigen gymclub van deze KBO-afdeling.
• 2009 – heden: Penningmeester van de Bridgeclub Sans Souci.
• 2012 – heden: Voorzitter van stichting sociaal cultureel centrum De Kajuit.

lintjegroep2 
 lintjegroepschijndel
 
 

TVSchijndel adverteren

Klik > email

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

Hart

Klik > website

Klik > Website

Klaver

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Bouwman

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2020  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//