foto1
foto1
foto1

Avanti’31 klopt Vitesse’08 door twee doelpunten in de tweede helft

avanti6Schijndel - Dat Avanti’31 nog aanspraak wil maken op een plaats in de nacompetitie was zeker in het eerste half uur van de wedstrijd nauwelijks te zien. Avanti’31 begon slordig en ook met te weinig strijd aan de wedstrijd en liet het jonge elftal van Vitesse’08 veel te makkelijk voetballen. Pas in de het laatste kwartier van de eerste helft ging het beter lopen en kwamen er ook kansen. In de tweede helft heeft Avanti’31 de tegenstander meer onder druk kunnen zetten en toen vielen ook de doelpunten. De 2-0 kwam uit een goede loopactie van de 17-jarige Toon vd Heijden. Dankzij deze overwinning blijft Avanti’31 in de race voor een plaats in de nacompetitie. Volgende week in de uitwedstrijd tegen Handel moet dan wel een goed resultaat geboekt worden.

Zoals gezegd begon Avanti’31 te slap en te slordig aan de wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor Vitesse’08, dat door omstandigheden met liefst 6 JO17-spelers naar de Boschweg was gekomen. Al in de 17e minuut moest Avanti-aanvoerder Jurgen van Puyenbroek geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door aanvaller Lucas Borato die met een paar goede individuele acties wat meer vuur in de wedstrijd bracht. Er kwamen in de slotfase van de eerste helft ook eindelijk een paar kansen voor Avanti’31, hoewel het vooral vrije trappen van Alejandro Navarro en Lucas Borato waren die voor gevaar zorgden. Mede door een fraaie redding van doelman Wever van Viresse’08 kwam de rust met een 0 0 stand.

In de tweede helft speelde Avanti’31 met wat meer druk op het doel van Vitesse’08. Er kwamen dan ook meer kansen. In de 54e minuut leidde dat tot de openingstreffer. Geert van Heeswijk werd op links aangespeeld en zijn voorzet werd door Koen van Engeland netjes in het doel gewerkt. In de loop van de tweede helft werd Adesh Chedi vervangen door Berend Arts en Frank Hoeven door Toon vd Heijden. Toon was eerder deze competitie al een paar keer ingevallen en dit keer kon hij zijn prima invalbeurt ook bekronen met een doelpunt. Lucas Borato speelde Toon goed in de diepte aan met een goede actie wist Toon doelman Wever te omspelen en de 2-0 op het scorebord te zetten. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld want hoewel Vitesse’08 liet zien wel een paar heel vaardige jeugdspelers te hebben was de Gennepse formatie niet bij machte om het de verdediging van Avanti’31 echt lastig te maken. Man of the Match was Lucas Borato.

De wedstrijd begint komende zondag om 14.30 uur. De steun van de supporters zal Avanti’31 dan goed kunnen gebruiken.