foto1
foto1
foto1

Onnodige nederlaag voor Avanti'31

LogoTVSchijndelnieuwHandel - Avanti’31 heeft na onnodige nederlaag bij Handel nog maar kleine kans op nacompetitie. Na de 2-1 nederlaag zondagmiddag tegen Handel heeft Avanti’31 nog maar een minimale kans om de nacompetitie voor promotie naar de 2e Klasse te gaan halen. Daarvoor moet Avanti’31 komende zondagmiddag zelf van Boekel Sport winnen en moet vervolgens Volkel ook winnen van Schadewijk. Avanti’31 verloor zondagmiddag volkomen onnodig van Handel. Alleen al in het eerste half uur helft miste Avanti’31 drie grote kansen, kansen die meestal werden voorbereid door Lucas Borato. Lucas was de hele wedstrijd eigenlijk ongrijpbaar voor de verdediging van Handel, maar helaas was zijn voorbereidende werk deze wedstrijd niet aan zijn mede-voorwaartsen besteed.

In de 35 minuut leek de ban dan toch gebroken te worden. Adesh Chedy gaf de bal goed mee aan Lucas Borato die de bal keurig langs doelman Tijmen Brouwer schoof en daarmee Avanti’31 op voorsprong zette. Vijf minuten was het echter alweer gelijk, toen Handel een misser in de Avanti-verdediging netjes afstrafte. Het was Rob Manders die de 1-1 ruststand op het scorebord zette.

Na rust was het eenrichtingverkeer naar het doel van Handel toe, maar het lukte Avanti’31 niet meer om te scoren. Zelf was men niet koelbloedig genoeg en het moet worden gezegd dat doelman Brouwer een heel goede wedstrijd keepte. Ook het inbrengen van Luc vd Hurk en Fabian Koenen mocht niet baten. Ook zij kregen kansen, maar slaagden er niet in de bal in het doel te krijgen. Al ruim in blessuretijd sloeg Handel, onverdiend gezien de overmacht van Avanti’31, toe via een overigens fraai uitgevoerde counter. Sander Vermeulen scoorde wel, waar Avanti’31 daar maar steeds niet in slaagde.

Zoals gezegd heeft Avanti’31 het bereiken van de nacompetitie nu niet meer in eigen hand. Komende zondag moet in elk geval gewonnen worden van Boekel Sport en dan is het verder vooral afwachten. De thuiswedstrijd tegen Boekel Sport wordt overigens zondag niet zoals gebruikelijk om 14.00 uur maar om 14.30 uur gespeeld.