foto1
foto1
foto1

Schijndel/DE WIT opnieuw met lege handen

schijndeldewit18Den Dungen - Onder barre weersomstandigheden kon Schijndel/DE WIT zondag jl. niet met de punten huiswaarts keren. Den Dungen won, enigszins geflatteerd, met 3-1. Het verschil tussen een team dat kan leunen op een goede balans tussen ervaring en jeugdigheid, Den Dungen, en de jonge formatie van Schijndel/DE WIT was op deze troosteloze middag goed zichtbaar. Schijndel/DE WIT dat vooruit wil voetballen en het spel wil maken, tegen een tegenstander dat het accent legt op reactie-voetbal. Den Dungen, dat in het verleden goede spelers heeft opgeleid die het betaald voetbal hebben gehaald, zoals Henny van Grinsven, Jan van Grinsven en wijlen John van Nielen, liet het spel vooral aan Schijndel/DE WIT.

Dat dit spel Den Dungen prima ligt, bleek in de 23e minuut van het eerste bedrijf. Tot die tijd was het meeste balbezit voor de geel-blauwe formatie en speelde het spel zich op het middenveld en op de helft van de tegenstander af. Met daarbij kleine kansen voor o.a. Blörn Blummel, die zijn schot gekeerd zag door de Den Dungen-goalie. Balverlies bij het 16-meter gebied van Den Dungen leidde de eerste treffer van Den Dungen in. Den Dungen, dat tot op dat moment nog weinig had gecreëerd, profiteerde maximaal en met een schitterende boogbal bracht Jeffrey Sterks de stand op 1-0. Schijndel/DE WIT was hierdoor enigszins aangeslagen. Mede dankzij een prima redding van keeper Roy Schouten in de 42e minuut kon erger voor Schijndel/DE WIT voorkomen worden.
Terwijl de regen gestaag naar beneden kwam en het talrijk opgekomen publiek de beschutting van de tribune op zocht, was het Schijndel/DE Wit dat direct na de aftrap van het tweede bedrijf de aanval zocht. In de 47e minuut bereikte een voorzet van Brent Blummel de goed opgekomen Tjeerd Pijnenburg die zich vervolgens uitstekend vrij speelde en de Den Dungen-goalie kansloos liet: 1-1. Nog voordat de speaker van den Dungen de gelijkmaker had om geroepen, wist Ton Schuurmans Den Dungen opnieuw op voorsprong te brengen. Even was het dus ‘open huis’ in de meestal betrouwbare Schijndel/DE WIT verdediging. Schijndel/DE WIT moest dus opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Thomas Kastelijn ging maar net voor langs en vrije trappen van Brent Blummel werden door een Den Dungen verdediger tot corner verwerkt of scheerden net over de lat.

Trainer Henry van Alebeek probeerde met het inbrengen van Marc Onwezen voor Björn Blummel en het doorschuiven van Sharam Hezmatollah naar de spits, vervolgens de gelijkmaker te forceren. Helaas zonder resultaat. En wat vaker in dit soort situaties gebeurt, overkwam ook Schijndel/DE WIT. Uit een van de spaarzame tegenaanvallen wist invaller Giel Dallesi in blessuretijd de 3-1 in het voordeel van Den Dungen op het scorebord te zetten.

Na twee competitiewedstrijden staat Schijndel/DE WIT nog steeds met lege handen. Komende zondag komt het Geffense Nooit Gedacht naar het Zuideinderpark. Een uitgelezen kans om het verzorgde spel te belonen met een overwinning.