foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Speciale coronagerichte initiatieven op ‘Een tegen eenzaamheid’

eentegeneenzaamheid mrt2020Den Haag - Op de landelijke website 'Een tegen eenzaamheid', een initiatief van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waaraan de gemeente Meierijstad ook participeert, ontstaan initiatieven die bijvoorbeeld eenzame ouderen in deze coronacrisistijd ondersteunen, het Corona Quarantaine Contact. KRO-NCRV heeft daarvoor het initiatief gelanceerd: zit jij uit voorzorg in quarantaine of omdat je ziek bent? Of wil jij iemand een hart onder de riem steken deze dagen door te komen? KRO-NCRV vindt het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Daarom brengt de omroep mensen in contact via het Corona Quarantaine Contact. Via kro-ncrv.nl/corona kun je je gegevens achterlaten als je iemand wil bellen of aangeven dat je het leuk vindt door iemand gebeld te worden. Ook is er een initiatief App Omapost gestart 'coromapost': Coromapost noemt zijn actie ludiek. Via deze speciale coromapost-pagina kun je kaartjes sturen als je even niet langs wilt gaan, weliswaar tegen kostprijs, de actie heeft dus geen winstoogmerk. Via coromapost stuur je makkelijk een zelfgemaakte foto vanaf de smartphone of tablet als een kaartje van papier met de post. Er zijn ook speciale ontwerpen, om oma's en opa's te laten weten dat je aan ze denkt... en snel weer langskomt, zodra het kan. Hieronder vindt u nog een aantal voorbeelden, maar u kunt zelf ook een idee lanceren.

Initiatief: Doe coronaproof vrijwilligerswerk via NLvoorelkaar
Het vrijwilligersplatform NLvoorelkaar ziet dat de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen ook negatieve gevolgen voor kwetsbare bevolkingsgroepen zoals ouderen: de eenzaamheid neemt toe. Daarom verzamelt NLvoorelkaar 'coronaproofe' acties en initiatieven die sociale gevolgen van corona beperken. En roept het online platform iedereen op om daaraan mee te doen. Directeur Jeroen de Punder van NLvoorelkaar: "We starten én verzamelen alle acties die je de komende dagen vanaf de bank kunt doen om te helpen. Bijvoorbeeld bellen met ouderen voor een praatje of om hen gerust te stellen. Die acties e-matchen we vervolgens aan alle vrijwilligers. Zo helpen we samen heel veel ouderen."

Initiatief: Videoboodschap inspreken via ouderenbond ANBO
Bekende Nederlanders en politici hebben een videoboodschap ingesproken om ouderen een ‘hart onder de riem’ te steken. Zelf een videoboodschap insturen? Ga naar de website anbo.nl/hart onder de riemHet is een initiatief van ouderenbond ANBO, die eerder al een speciale telefonische hulplijn anbo.nl-minder sociale contacten door coronavirus anbo-medewerkers zitten klaar voor een praatje instelde.
Een van de bekende Nederlanders is Eén tegen eenzaamheid-aanjager Ali B die een video heeft gemaakt. Ook onder anderen Gordon, John de Wolf en Henk Krol namen een video #hartonderderiem op.

Initiatief: Een kaartje voor een postmaatje
Voor iemand die zich eenzaam voelt, kan een klein gebaar een groot verschil maken. Zo kwam Eef de Nooijer in 2014 op het idee om ouderen een kaartje te sturen. Dat leverde zoveel mooie reacties en vrijwilligers op, dat project Postmaatje inmiddels een succes is. "Als ze een kaartje krijgen, hebben mensen weer het gevoel dat ze ertoe doen." Na twee weken had Eefje 35 ouderen om een kaartje naar te sturen wat haar haar iets te veel werd, dus vroeg ze mensen om zich heen mee te doen. Dat deden ze graag. Daarna ging het hard met haar initiatief en kwamen er door media-aandacht ineens duizenden vrijwilligers bij. Omdat ze zoveel ouderen en vrijwilligers aan elkaar kon koppelen, ging ze samenwerken met het Ouderenfonds en besloot de 'vaste' oudere maatjes aan hen over te dragen. Zelf richtte ze zich vervolgens op eenmalige acties en op vaste postmaatjes voor jongere mensen.

Initiatief: Sporters voor elkaar
Mis jij de sociale contacten op de vereniging en/of club ook zo? Meld je dan aan eentegeneenzaamheid.nl sporters voor elkaar om in contact te komen met anderen die ook thuis zitten en hun sport niet kunnen beoefenen! Alle wedstrijden en competities liggen stil. Dit betekent nogal wat voor al die mensen die wekelijks betrokken en actief zijn. Niet alleen de spelers en locaties zelf, maar ook de duizenden vrijwilligers hebben nu even geen mogelijkheid om hun zo geliefde hobby uit te oefenen. Gevolg daarvan is dat de vele tienduizenden spelers niet meer hun wekelijkse ontmoeting met hun vrienden en sportmaten hebben en veel minder contact hebben met soortgenoten. De KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljartbond) en NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond) slaan de handen ineen om sporters die nu thuis zitten in contact met elkaar te brengen.

Initiatief: Corona Quarantaine Contact
Zit jij uit voorzorg in quarantaine of omdat je ziek bent? Of wil jij iemand een hart onder de riem steken deze dagen door te komen? KRO-NCRV vindt het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Daarom brengt de omroep mensen in contact via het Corona Quarantaine Contact. Via kro-ncrv.nl/corona kun je je gegevens achterlaten als je iemand wil bellen of aangeven dat je het leuk vindt door iemand gebeld te worden.

Er zijn op de website eentegeneenzaamheid.nl langdurige initiatieven tegen eenzaamheid maar inmiddels ook speciale initiatieven te vinden in deze coronacrisistijd.
eentegeneenzaamheid mrt2020 

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > email

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Hart

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2020  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//