foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Ook horeca Schijndel wil op 17 januari open

sintservattumus15Schijndel - Meer dan 50 KHN-afdelingen hebben besloten om op 17 januari 2021 open te gaan. En open te blijven. Dit voornemen lekte - helaas - eerder al uit en was toen nog slechts een optie die werd overwogen. Nu voldoende steunmaatregelen vanuit het kabinet uit lijken te blijven, kan de horeca, ook hier in de regio, (lijst vindt u onderaan), niet anders meer.  Zij vinden dat er iets moet gebeuren. Een directe aanleiding hiervoor zijn de uitspraken van Hugo de Jonge die hij vorige week in de wandelgangen van de Tweede Kamer deed tijdens een minipersconferentie. Daarin kondigde hij onder andere aan dat “We ervan uit moeten gaan dat de gedeeltelijke lockdown echt wel langer gaat duren dan tot half januari".  


Waarom 17 januari?
“De datum dat we onze deuren openzetten is heel bewust gekozen. Iedereen heeft afgelopen weekend de beelden van veel te drukke winkelstraten gezien. En dan moeten de feestdagen er nog aankomen. Als wij in december opengaan, dan zullen eventueel oplopende cijfers daar ongetwijfeld aan worden toegeschreven. Dat willen we voorkomen. Want wij zijn ervan overtuigd dat onze branche niet het probleem is”, licht De Vos toe. De horeca heeft na de eerste lockdown al bewezen een absolute veilige omgeving en één van de meest gereguleerde sectoren van Nederland te zijn. Gedurende de korte tijd dat we toen open waren, hebben we er álles aan gedaan om de gezondheid en veiligheid van onze gasten te garanderen. En dat is door de cijfers van het RIVM, vlak voor onze tweede sluiting, gelukkig ook bevestigd. De horeca had een aandeel van slechts 2,6%. Dat en de inmiddels absolute financiële noodzaak heeft ons doen besluiten om - met strikte inachtneming van het reeds bekende én goedgekeurde protocol van KHN - weer open te gaan. 

Onze deuren móeten open
Ondanks dat KHN er maandenlang mee bezig is geweest oplossingen aan te dragen om samen  uit de crisis te komen, komt zij tot de conclusie dat dat “samen”, nihil is geweest. Daar waar de gemeentelijke overheden over het algemeen de horeca op alle mogelijke manieren probeerden te steunen en nog steeds doen, heeft het kabinet hier hopeloos in gefaald. Zoals de gevraagde - veel te hoge - eigen bijdragen van ondernemers om aanspraak te kunnen maken op niet toereikende maatregelen, bijvoorbeeld een TVL die minimaal 75% had moeten zijn en een NOW die ook écht 90% had moeten dekken. Waar het bij de NOW nu veelal neerkomt op een
gemiddelde eigen bijdrage van 40% van de ondernemers. De inmiddels absolute financiële noodzaak, het gebrek aan toekomstperspectief vanuit het kabinet en met name ook het inconsistente overheidsbeleid, laten hen geen andere keus: ze gaan onder de strikte voorwaarden van het protocol van KHN open op 17 januari 2021 en blijven open. 

Het gebrek aan perspectief breekt op

“Het is vele ondernemers een doorn in het oog dat ze geen enkele vorm van perspectief krijgen vanuit de overheid. Al maanden niet. Keer op keer moeten zij via via vernemen wat er eventueel staat te gebeuren. Of wat de nieuwe maatregelen zijn. 

Gezondheid staat op één

Zij benadrukken dat met het opstellen van onze protocollen de gezondheid van onze gasten en medewerkers op één stond. En vooral, nog steeds staat. Daarom spreken zij bij deze nogmaals hun diepe respect uit voor alle zorgmedewerkers in Nederland. 

Open volgens goedgekeurd protocol
Alle aangesloten afdelingen en losse ondernemers openen hun deuren op 17 januari volgens de strikte protocollen die door KHN in een eerder stadium zijn gemaakt en door de overheid zijn goedgekeurd. Maatwerk, waarbij rekening is gehouden met iedere bedrijfsvorm binnen de horecabranche. Hierin hanteren zij normen die gelijkwaardig zijn aan de normen in andere sectoren, zoals de retail. Het gelijktrekken van deze normen voor de horeca is inmiddels niet meer dan logisch, want zij zijn ervan overtuigd dat ze op basis van dezelfde – of zelfs betere -
voorwaarden als winkels en openbare locaties kunnen opereren. Zij openen onze deuren veilig en verantwoord en daar staan ze 100% achter. Alles op veilige afstand en volgens de normale openingstijden.

Lijst van steden en regio’s die op 17 januari opengaan:
Breda, Maastricht, Eindhoven, Amstelland (Diemen, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn), Sint-Michielsgestel, Venray, Roosendaal, Eersel, Asten, Zundert, Heeze-Leende, Valkenswaard, Cranendonck, Krimpenerwaard, Aalten/Dinxperlo, Winterswijk, Leiden, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Leeuwarden, Arnhem/Renkum, Helmond, Steenbergen NB, Nijmegen, Groningen, Heerlen, Hattem/Heerde, Oss, Meierijstad, Wageningen, Alkmaar, De Leye, Vught, Haaren, Nederweert, Bergeijk, Veldhoven, De Bollenstreek, Haarlemmermeer, Rhenen,
Roermond, Valkenburg, Someren, Schagen, HorecaZorg (o.a. Meyer Beheer, Oubaha Beheer), Rheden, Weert, Laarbeek, Epe, Enkhuizen, Horst aan de Maas, Roerdalen en de volledige regio Brabant.sintservattumus15

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//