foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Vieringen Kerst en Oud&Nieuw (plus update corona maatregelen)

Kerk Markt2Schijndel - Aan het eind van dit bewogen jaar zullen ook de kerstvieringen dit jaar anders zijn dan voorgaande jaren. Op Kerstavond wordt de vieringen uitgezonden via 'Kerkdienst gemist' of YouTube (instructie staat onder 'lees meer'). Op eerste en tweede Kerstdag is het niet mogelijk om met meer dan 30 gelovigen in de kerk de geboorte van Christus te vieren. En ook thuis in uw gezin, bent u dit jaar zeer beperkt met het uitnodigen van familie en vrienden. De parochie hoopt en bidt dat 2021 licht in de duisternis mag brengen. Op de website van de Nederlandse Bisschoppen vindt u allerlei suggesties om er toch een mooi Kerstfeest van te maken. Voor vragen en opmerkingen kunt u ook bellen (073-5492215) of mailen naar het pastoraal team. Onder 'lees meer' vindt u informatie m.b.t. de vieringen met Kerst en Oud & Nieuw en ook een update van de corona maatregelen.
Vieringen met Kerstmis en Oud en Nieuw
Voor al deze vieringen geldt dat u zich van te voren moet opgeven omdat er een maximum van 30 per viering geldt. Alle vieringen in Schijndel, Sint Michielsgestel en Den Dungen zijn thuis te volgen via In Gemonde wordt de Nachtmis op Kerstavond uitgezonden via 'Kerkdienst gemist' en YouTube.

U gaat op de computer naar YouTube en bovenaan in de zoekfunctie vult u de volgende regel in: Sint Lambertuskerk Gemonde Kerstviering 2020. Klik op deze regel en u kunt naar de dienst kijken. Ongeveer een half uur van te voren is de kerk online.

Locatie: Kerk H. Servatius - Schijndel
Kerstavond 24 december
19.30 uur: Eucharistieviering: voorganger Pastoor Joe – orgel R. Alessie – zang cantors
Deze viering is alleen via livestream te volgen 

1e Kerstdag 25 december
9.30 uur: Eucharistieviering: voorganger Pastoor Joe - orgel R. Alessie – zang cantors
11.30 uur: Eucharistieviering: voorganger Pastoor Joe - orgel R. Alessie – zang cantors

2e Kerstdag 26 december
10.00 uur: Eucharistieviering: voorganger Pastoor Joe - orgel R. Alessie – zang cantors
12.00 uur: Eucharistieviering: voorganger Pastoor Joe - orgel R. Alessie – zang cantors

Zondag 27 december
10.00 uur: Eucharistieviering: voorganger Pastoor Joe - orgel R. Alessie – zang cantors

Donderdag 31 december, Oudjaar
18.30 uur: Gebedsviering: voorganger diaken M. van der Heijden en A. Bijnen

Vrijdag 1 januari 2021, Nieuwjaar
10.00 uur: Eucharistieviering; voorgangers Pastoor Joe en Pastor Pushpa Raj, diaken M. van der Heijden. In deze viering zal Pastor Pushpa geïnstalleerd worden als pastor in onze parochie. Tevens een viering uit dankbaarheid voor 18 jaar trouwe dienst aan onze parochie van diaken Mari van der Heijden

Coronamaatregelen update december 2020
De Nederlandse bisschoppenconferentie heeft op 15 december naar aanleiding van de indringende toespraak van minister-president Mark Rutte van maandag 14 december besloten dat in de Rooms-katholieke kerken dit jaar op kerstavond geen publieke vieringen, zoals de nachtmis, zullen plaatsvinden. Dat betekent dat er tussen donderdag 24 december 17.00 uur en vrijdag 25 december 07.00 uur in het geheel geen publieke vieringen worden gehouden. Juist de vieringen op kerstavond en in de kerstnacht worden doorgaans door veel mensen bezocht. De bisschoppen willen in deze periode van lockdown een beweging van veel mensen tegelijk voorkomen.

Het besluit om op kerstavond en in de kerstnacht geen publieke vieringen te laten plaatsvinden nemen de bisschoppen met pijn in het hart. Zij hebben echter vanaf het begin van de Covid-19 pandemie hun verantwoordelijkheid genomen voor de volksgezondheid en strikte maatregelen vastgelegd voor de vieringen. De dagmissen en andere vieringen met Kerstmis op 25 en 26 december kunnen wel – zij het maximaal met het beperkte aantal van dertig gelovigen – publiek worden gevierd.

Buiten de periode van donderdag 24 december 17.00 uur tot vrijdag 25 december 07.00 uur waarin er in het geheel geen publieke vieringen zullen zijn, blijven de vieringen dus publiek toegankelijk, omdat de bisschoppen dit als essentieel beschouwen: de eredienst en de sacramenten bieden mensen geestelijk voedsel ter ondersteuning van het persoonlijk geloofsleven dat kracht, hoop en moed geeft, juist ook in deze moeilijke tijd.

Voor alle kerklocaties geldt:
- Niet meer dan dertig gelovigen bij een viering, exclusief bedienaren
- Er geldt een dringend advies dat aanwezigen een mondkapje dragen (volgens de richtlijnen van de overheid) dat bij voorkeur alleen tijdens het ontvangen van de H. Communie wordt afgedaan.

Richtlijnen:
Uw gezondheid is onze gezondheid en daarom zijn er 10 geboden waaraan we ons proberen te houden.
1. U volgt de aanwijzingen op die ons worden gegeven.
2. U gaat niet de kerk binnen als u verkouden bent of verhoging heeft. U hoest en niest in uw elleboog en gebruikt papieren zakdoekjes.
3. U houdt anderhalve meter afstand van elkaar.
4. U volgt de looprichting binnen de kerk.
5. U ontsmet uw handen bij binnenkomst en ook net voordat u de H. Communie mag ontvangen.
6. U bidden samen, maar zingt niet samen.
7. U wenst elkaar alle vrede toe maar geeft elkaar geen hand. Vriendelijk elkaar toeknikken kan namelijk ook.
8. U probeert bij de collecte en bij de offerblokken de schaal en het offerblok niet aan te raken.
9. U zit alleen als huisgenoten bij elkaar en alleen op de plaatsen die aangegeven zijn.
10. U bent niet boos of chagrijnig door de spelregels die er nu zijn, maar u bent blij dat we samen het geloof mogen vieren.

U kunt van maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 12.30 uur, reserveren door telefonisch contact op te nemen met de gewenste kerklocatie. U kunt dan opgeven naar welke viering u wilt gaan en met hoeveel personen. U kunt ook mailen naar het opgegeven mailadres.

Bereikbaarheid:
Schijndel 073-5492215 en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De bisschoppen vragen iedereen te blijven bidden voor de slachtoffers van COVID-19 en hun familieleden, in Nederland en wereldwijd. En ook voor de werkers in de gezondheidszorg dat God hen veel moed en kracht geeft en dat zij niet zelf besmet worden bij de zorg voor mensen die een COVID-19 besmetting hebben opgelopen.
Kerk Markt2

De Sok

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > email

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//