foto1
foto1
foto1

Schijndel/DE WIT wint eerste periodetitel

schijndeldewitdvgSchijndel - Een zuivere hattrick van Brent Blummel en een bijzonder doelpunt van keeper Jarne Gordijn waren de hoogtepunten van de wedstrijd tegen DVG. Ruim een uur na afloop van de zevenklapper pakte Schijndel/DE WIT ook de eerste periodetitel. Al met al een mooie hervatting van de competitie. Vanwege de overvloedige regenval week Schijndel/DE WIT uit naar het aanpalende kunstgrasveld om de eerste wedstrijd te spelen na een gedwongen pauze van drie maanden. Schijndel/DE WIT speelde haar laatste wedstrijd begin november 2021 en mocht de competitie hervatten met een inhaalwedstrijd tegen DVG. Een tegenstander waar Schijndel/DE WIT sinds mensenheugenis in competitieverband niet tegen heeft gespeeld.

De VooruitGang speelde in het eerste bedrijf compact, zonder zelf gevaarlijk te zijn, en liet daarmee het initiatief aan Schijndel/DE WIT. Schoten van Tjeerd Pijnenburg en Brent Blummel misten richting of werden onderschept door Merijn Verhoeven, de 18-jarige keeper van DVG. Nadat DVG een eerste schot via een vrije trap naast het Schijndel/DE WIT-doel zag verdwijnen, was het Schijndel/DE WIT dat de score in de 39e minuut opende. Een schot van Brent Blummel werd nog gekeerd door de keeper van DVG, maar uit de rebound was het Tjeerd Pijnenburg die de 1-0 aantekende. Met deze stand werd na 45 minuten het kleedlokaal opgezocht.

Na de pauze wist Schijndel/DE WIT binnen 15 minuten de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Nadat in 46e minuut een schot van Tjeerd Pijnen ternauwernood naast het doel verdween was het drie minuten later keeper Jarne Gordijn die de hoofdrol vertolkte in een even curieus als verrassend doelpunt. Een terugspeelbal werd door hem in een keer richting het DVG-doel getrapt. Enigszins gedragen door de wind en na een flinke stuit vloog de bal onhoudbaar over de keeper van DVG: 2-0. En daarna ging het snel voor Schijndel/DE WIT. Drie minuten later wist Brent Blummel de 3-0 aan te tekenen en wederom drie minuten later was het topscoorder Tjeerd Pijnenburg die via de binnenkant van de paal de 4-0 en zijn tweede doelpunt van de middag scoorde. In de 46e minuut kon een prachtige assist van Thomas Kastelijn door Brent Blummel worden afgewerkt: 5-0. Voor trainer Henry van Alebeek aanleiding om een drietal wissels door te voeren. Stan Guns , Thomas van Liempd en Tommie van Schijndel kwamen de moegestreden Jirre Kreemer, Tjeerd Pijnenburg en Mark Onwezen vervangen. In 73e minuut gaf Stan Guns zijn visitekaartje af, met een schot tegen de paal, drie minuten later gevolgd door een doelpunt van Thomas Kastelijn na een mooie combinatie waar Thomas van Liempd en Björn Blummel bij betrokken waren. Acht minuten voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van Rijswijk maakte Brent Blummel zijn derde goal in één wedstrijdhelft en bracht daarmee de eindstand op 7-0.

Voor de tweede keer dit seizoen kon Schijndel/DE WIT met een zevenklapper het veld verlaten, gevolgd door het mooie bericht dat de 1e periodetitel was gewonnen. Geen hoofdprijs, maar wel de garantie dat aan het einde van het seizoen gevoetbald mag worden voor promotie. Staf en spelers van harte gefeliciteerd.