foto1
foto1
foto1

Schijndel/DE WIT beslist topper met vroeg doelpunt

schijndeldewitzwaluwVught - Na op drie eerdere donderdagavonden puntverlies geleden te hebben, wist Schijndel/DE WIT op Witte Donderdag wel te winnen en een patroon te doorbreken. Hiermee neemt Schijndel/DE WIT de koppositie in de 3e klasse C. Op het sfeervol en goed bezocht sportpark aan De Kickvorsch in Vught trof Schijndel/DE WIT in Zwaluw VFC een sterke tegenstander met veel aanvallende intenties. Echter het was een goed gepositioneerd en georganiseerd Schijndel/DE WIT dat het vele balbezit en het veldoverwicht van de Vughtse FC wist te weerstaan.

De vijf mans verdediging onder leiding van Thomas- Jan van Raaij en Stijn van Liempd gaf niet of nauwelijks iets weg c.q. Zwaluw VFC wist nauwelijks doelkansen te creëren voor het doel van de weer alert keepende Jarne Gordijn. Alert was ook Brent Blummel in de vierde minuut toen hij kon profiteren vaneen misverstand in de Zwaluw VFC-verdediging, waardoor al vroeg in de wedstrijd de 0-1 genoteerd kon worden. Vanaf dat moment was het aan Zwaluw VFC om de wedstrijd te maken en kon Schijndel/DE WIT achterover leunen en loeren op de counter. En dit pakte dus goed uit voor de Oranjeformatie van trainer Henry van Alebeek.

Schijndel/DE WIT is de tweede helft van de competitie goed begonnen. Tot op heden werden alle vier de wedstrijden gewonnen en zijn 40 punten verzameld. Een mooi rapport, mag je zeggen. Dit neemt niet weg dat op 2e Paasdag opnieuw een zware tegenstander wacht. Op het Zuideinderpark ontvangt Schijndel/DE WIT om 14.00 uur Alem. Een tegenstander die de laatste weken in een flow zit en die zeker niet onderschat mag worden getuige de vijfde plaats in de rangschikking. Hopelijk gooit Paaspop geen roet in het eten.