foto1
foto1
foto1

Avanti’31 door naar halve finale nacompetitie

Schijndel - Door een 3 – 1 overwinning op PSV (av) heeft Avanti’31 zich geplaatst voor de halve finale van de nacompetitie. In een boeiende en spannende wedstrijd trok het elftal van Stephan Hesemans uiteindelijk aan het langste eind. Een heerlijk voorjaarszonnetje, veel supporters langs de kant en twee aanvallend ingestelde ploegen. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie voetbalmiddag van te maken. Al in de tweede minuut kreeg Alejandro Navarro Keeris een kans om al snel de score te openen maar helaas verdween zijn schot voorbij het doel van keeper Devidson Janzen. Avanti’31 had in de beginfase het betere van het spel en kreeg een paar goede kansen om op voorsprong te komen.

In de 28e minuut werd een corner door de verdediging van PSV weggewerkt, waarna Alejandro Navarro Keeris de bal in de zestien meter pompte. Verdediger Rick Verbeek kreeg de bal ongelukkig op zijn hoofd en kopte de bal achter keeper Janzen in zijn eigen doel. Enkele minuten later had Berend Arts de 2 – 0 op zijn schoen maar zijn schuiver werd door de PSV-goalie tot corner getikt. Het spel golfde op en neer maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd door beide elftallen. In de 38e minuut kwam de gelijkmaker op het bord. Een vrije trap van Mike Hovestadt verdween via de rug van een verdediger achter Casper Brus. De wedstrijd kende een heerlijke slotfase van de eerste helft. In de 45e minuut kreeg Geert van Heeswijk de bal in het strafschopgebied aangespeeld en in de draai caramboleerde zijn schot tegen de lat en paal op de doellijn. Amper een minuut later kopte Jelle Brus de bal snoeihard op het doel van PSV. Keeper Janzen tikte de kopbal uit het doel.

In de tweede helft probeerde beide elftallen er alles aan om snel op voorsprong te komen. PSV kreeg een paar grote kansen maar die werden onschadelijk gemaakt door de wederom ijzersterk spelende verdediging van Avanti’31. Ook Avanti’31 kreeg kansen maar een kopbal van Geert van Heeswijk werd teruggefloten door scheidsrechter Masman vanwege buitenspel en een schot van Mees van der Heijden werd door keeper Janzen tot corner getikt. De supporters langs de kant hielden al rekening met een verlenging totdat in de 86e minuut de bal uit een corner op het hoofd van Toon van der Heijden belandde. Deze kopte de bal voor de voeten van Jelle Brus die de 2 – 1 binnen schoot. De ontlading was groot en met nog een paar minuten te spelen rook Avanti’31 de overwinning. PSV probeerde met man en macht de gelijkmaker te scoren en moest toezien dat in de 89e minuut uit de omschakeling Roel Kappen de 3 -1 op het scorebord zette. Na 95 minuten maakte scheidsrechter Masman aan de vermakelijke, sportieve wedstrijd een einde.

Door deze overwinning speelt Avanti’31 aanstaande donderdag, 16 juni, de halve finale tegen Zwaluw VFC. De wedstrijd wordt gespeeld op ons eigen sportpark. De aanvangstijd is 19.30 uur.