foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Schijndel geeft eigen gemeentehuis op en creëert een servicepunt in ´t Spectrum

LogoTVSchijndelnieuwMeierijstad [i.o.] – Gisteren werd aan het begin van de middag bekend hoe de huisvesting binnen Meierijstad vorm gegeven gaat worden. Belangrijkste daarbij was waar de hoofdvestiging zou komen, in Veghel zo blijkt. De drie colleges van de Meierijstadcoalitie hebben inmiddels groen licht gegeven voor het verder uitwerken van het huisvestingsplan voor de gemeente Meierijstad. Schijndel zal daarbij haar gemeentehuis los laten en komt er voor de inwoners een Schijndelse servicepunt in ’t Spectrum en komt er daarbij het bekaaist vanaf. Er kan getrouwd blijven worden in Schijndel en ook voor paspoorten hoeft u straks niet naar Veghel waarvoor overigens het stadhuis wel verbouwd moet gaan worden om alle ambtenaren van Meierijstad te gaan huisvesten. In het monumentale gemeentehuis van Sint-Oedenrode vinden straks de raadsvergaderingen plaats. Hieronder vindt u de verklaring zoals die gisteren door de coalitie naar buiten is gebracht, de planning en alle officiële documenten die hieraan ten grondslag lagen: rapport huisvesting Meierijstad en de drie raadsvoorstellen van Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel over deze huisvesting die op 17 december 2015 in de drie raden worden behandeld.


"De colleges van Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel hebben groen licht gegeven voor het verder uitwerken van het huisvestingsplan voor de gemeente Meierijstad. Dit plan richt zich op een centrale dienstverleningslocatie in Veghel en twee servicepunten in Sint-Oedenrode en Schijndel. In november buigen de raadscommissies van de drie gemeenten en de kerngroep zich over deze huisvestingsvariant. Wanneer ook zij zich kunnen vinden in deze variant, wordt deze in december formeel aan de gemeenteraden voorgelegd.

Voor het centrale dienstverleningscentrum wordt het gemeentehuis Veghel zodanig ingericht dat zij de eerder vastgestelde dienstverleningsvisie ten uitvoer kan brengen. In Sint-Oedenrode wordt voor de dienstverlening een servicepunt ingericht in het huidige KlantContactCentrum in het gemeentehuis en voor Schijndel komt een servicepunt voor dienstverlening in ‘t Spectrum.

Variantenonderzoek
Om tot deze variant te komen is onderzoek verricht naar de verschillende varianten. Deze zijn afgezet tegen o.a. de dienstverleningsvisie, de organisatiefilosofie en de mogelijkheid om te voldoen aan de wens om over één centraal punt te beschikken van waaruit wordt gewerkt.
De voorkeursvariant biedt de mogelijkheid om te voldoen aan de ruimtebehoefte voor de huisvesting van alle ambtenaren op basis van een flexibel kantoorconcept en efficiënte dienstverlening tegen zo laag mogelijke kosten. Het monument in Sint-Oedenrode wordt gebruikt als vergaderlocatie voor de gemeenteraad, als werkplek voor de Griffie en representatieve locatie voor de gemeente Meierijstad. Voor Schijndel ontstaat een mooie combinatie van dienstverlening vanuit de gemeente Meierijstad en cultuur in ’t Spectrum.

Aandachtspunten: waar moet de kunst naar toe uit het gemeentehuis?
Belangrijk aandachtspunt is de herbestemming van het huidige gemeentehuis van Schijndel en een deel van het gemeentehuis van Sint-Oedenrode. Ook zal een oplossing worden gezocht voor de hoeveelheid kunst die op dit moment is ondergebracht in het gemeentehuis van Schijndel. Nader onderzoek vindt plaats in dit kader.

Fusie
De gemeenteraden van Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel hebben besloten om per 1 januari 2017 samen te gaan in de nieuwe gemeente Meierijstad. Ondertussen wordt ambtelijk hard gewerkt aan het aaneen smeden van de drie organisaties. Een huisvestingsplan maakt daar deel van uit."

Trouwen binnen Meierijstad
In het gemeentehuis Sint-Oedenrode blijft de trouwzaal ongewijzigd. In Veghel wordt een trouwzaal gerealiseerd binnen het 'Anders Werken' concept. Ook in Schijndel zal een trouwlocatie worden gerealiseerd. Dit zal nader worden uitgewerkt.

Planning
• 7 oktober Toezending raadsvoorstel/rapportage
• 10 november Bespreking in raadscommissie Sint-Oedenrode
• 12 november Bespreking in raadscommissie van Veghel
• 16 november Bespreking in raadscommissie van Schijndel
• 18 november kerngroep
• 9 december kerngroep
• 17 december Bespreking in de drie raden

Voorstel werkgroep huisvesting

De werkgroep huisvesting stelt het volgende aan de gemeenteraden voor:
• a. Centraal dienstverleningscentrum in Veghel.
• b. Huisvesting van de totale ambtelijke organisatie als uitgangspunt in het gemeentehuis van Veghel.
• c. Servicepunten dicht bij de burger. Voor Sint-Oedenrode in het huidige gemeentehuis, voor Schijndel in ‘t Spectrum.
• d. Raad en griffie huisvesten in het monumentale deel van Sint-Oedenrode.
• e. Realisatie van een flexibel kantoorconcept op basis van 'Het Anders Werken'.
Schijndel beschikt met ’t Spectrum over een uitermate geschikte locatie waar een combinatie van cultuur en dienstverlening dicht bij de burger kan worden aangeboden. Voor het gemeentehuis van Schijndel zijn verschillende herbestemmingsmogelijkheden denkbaar. Het gemeentebestuur van Schijndel heeft hierin de 'lead'. Schijndel blijft beschikken over een ruimte om te trouwen.

Investering in inrichting Schijndel € 60.000,00
De exploitatiekosten per jaar in Schijndel door het gemeentehuis op te heffen en voortaan een servicepunt voor de burgers te bemannen vallen -/- € 187.000,00 lager per jaar uit.

Link naar alle 4 documenten
• rapport huisvesting Meierijstad pdf(1,02 MB)
• raadsvoorstel huisvesting Veghel pdf(254,82 KB)
• raadsvoorstel huisvesting Sint-Oedenrode pdf(1,61 MB)
raadsvoorstel huisvesting Schijndel pdf(263,93 KB)





De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

Bloemboetiek

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

The Social Club

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//