Huishoudelijke hulp: regel nu uw overstap naar nieuwe zorgaanbieder
Gepubliceerd: donderdag 29 januari 2015 09:00
Schijndel - Oproep voor klanten én werknemers naar aanleiding van faillissement Pantein-Vivent. Wat heeft de gemeente gedaan om te zorgen dat klanten van het failliete Pantein-Vivent kunnen blijven rekenen op huishoudelijke hulp? Dat huishoudelijke hulpen aan het werk kunnen blijven? Met huidige contractpartijen is afgesproken dat ze een dienstverband aanbieden aan huishoudelijke hulpen en dat klanten bij hen aanmelden voor continuering van hun hulp. Daarom zijn de afgelopen week informatiebrieven met aanmeldformulieren uitgegaan. In de brief adviseert de gemeente om zo snel mogelijk een keuze voor een zorgaanbieder door te geven. Ook is vermeld dat het behouden van de eigen hulp de grootste kans van slagen heeft als de eigen hulp contact opneemt met de betreffende aanbieder. Geen brief ontvangen? Aanmeldformulier kwijt? Neem contact op met het Sociaal Wijkteam, tel. 073 544 08 88.
Overstap regelen voor continuering huishoudelijke hulp. Wanneer klanten geen keuze maken voor een nieuwe zorgaanbieder, dan lopen ze het risico dat voorlopig geen huishoudelijke hulp kan worden geleverd. En dan te bedenken dat er voor de klanten en een deel van de huishoudelijke hulpen niets verandert wanneer ze (samen) overgaan naar een andere zorgaanbieder. Bent u klant en heeft u geen brief ontvangen? Neem dan contact op met het Sociaal Wijkteam Schijndel, telefoonnummer (073) 544 08 88 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het sociaal wijkteam zit op Putsteeg 2 in Schijndel. Huishoudelijke hulpen die werkten voor Pantein-Vivent kunnen ook contact opnemen met het Sociaal Wijkteam voor meer informatie.
Reactie op uitnodiging vakbond FNV. Vakbond FNV vertegenwoordigt haar leden en heeft gemeenten gevraagd voor een overleg. Schijndel, Boxtel, Vught en Sint-Michielsgestel hebben gereageerd op de uitnodiging waarin bespreking van arbeidsvoorwaarden centraal zou staan. Ze geven aan dat ze zich als lokale bestuurders uiteraard verantwoordelijk voelen voor de werkgelegenheid voor inwoners, maar dat ze nu geen partij zijn voor onderhandeling over arbeidsvoorwaarden. De gecontracteerde zorgaanbieders die een dienstverband aanbieden doen dit tegen marktconforme arbeidsvoorwaarden cao VVT. De gemeenten zijn daarentegen bereid om bij het rijk te pleiten voor extra middelen om de tarieven bij te stellen zodra de nieuwe cao VVT geldt (verklaring algemeen bindend is).