foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

2e editie Skêndelse Kwis met 134 teams - archief TVSchijndel als hulpmiddel bij beantwoording vragen

Skendese KwisSchijndel - De Skêndelse Kwis is een jaarlijks terugkerend evenement waarin zelf gevormde teams op een avond tussen Kerstmis en Nieuwjaar in een race tegen de klok 'thuis' een honderdtal vragen moeten beantwoorden die merendeels over Schijndel gaan. Dit jaar vindt deze quiz plaats aanstaande zaterdagavond 28 december. Alle hulpmiddelen mogen tijdens de kwisavond ingezet worden. Onlangs heeft TVSchijndel haar hele nieuwsarchief weer beschikbaar gemaakt voor het publiek. Dit hulpmiddel kunnen teams gebruiken bij het zoeken naar antwoorden op de diverse quizvragen. Via de reguliere zoekbewerking kunt u alles terugvinden tot 21 april 2013. Daarvoor kunt u tot begin 2008 alle nieuwsitems zoeken via: Hoofdmenu , knop 'Archief', knop 'Nieuwsarchief'. U vindt via deze link een snelkoppeling naar dit oudere nieuwsarchief van TVSchijndel. U kunt via de diverse jaargangen ook navigeren in dit archief. Dat het een avond wordt met veel verrassingen die past bij De Skêndelse Kwis, dat staat vast. Het evenement wordt door vele Schijndelse ondernemers gesponsord.


Het vragenboekje met de benodigde artikelen moeten de teams dit jaar op zaterdag 28 december 2013 zelf tussen 18.00 en 18.30 uur bij ‘t Spectrum ophalen en daar ook weer om uiterlijk 23.00 uur ingevuld inleveren. Daarna is het stoom afblazen, antwoorden vergelijken en efkes lekker kissebissen. Enkele weken later op zaterdag 18 januari volgt de ontknoping tijdens een spetterende, feestelijke finaleavond waar spanning en amusement elkaar in hoog tempo afwisselen. De organisatie heeft laten weten dat inschrijving vooralsnog nog steeds mogelijk is.

134 teams
Maar liefst 134 teams hebben zich ingeschreven. Dat is bijna de helft meer dan er vorig jaar hebben deelgenomen. Maar liefst 80% (74 van de 90) van de teams die vorig jaar hebben deelgenomen doen nu ook weer mee. Maar ook 60 nieuwe teams hebben zich aangemeld. In totaal schatten de captains het aantal deelnemers op ruim 1700. Dat zijn er 600 meer dan vorig jaar.

Skêndelse teams met Skêndelse doelen
• Het volledige team bestaat minimaal uit 4 personen en mag onbeperkt worden uitgebreid. Elk team wijst uit hun midden één contactpersoon aan – de captain – die woonachtig moet zijn in Schijndel. Tijdens de quizavond heeft elk team een eigen gezamelijke werkplek op een adres in Schijndel. De teams strijden om het meeste aantal punten die met de goede antwoorden op de vragen te behalen zijn. Inschrijven kan uitsluitend middels het inschrijfformulier op de website.
• Elk team heeft bij inschrijving zelf aangeven voor welk goed – Schijndels – doel men gaat strijden. Dat kan variëren van een personeelsteam dat een Alpe d’HuZes-fietser steunt, tot een familieteam dat een bijdrage wil leveren aan een ontwikkelingsproject waarbij men nauw betrokken is. Maar ook kan een wijkteam aan de slag gaan voor de speeltuin in de straat of een vriendenclub doet mee voor hun vereniging. Kortom, er kan van alles.
• Elk team heeft zelf bepaald voor wie of wat het strijdt en waar de prijs aan besteed gaat worden. De hoogte en het aantal van deze goede doelen prijzen worden tijdig op de website bekendgemaakt maar gaan zeker in de honderden euro’s belopen. Daarnaast is er voor de winnende teams een prijsje, een trofee, en – het allerbelangrijkst – de eeuwige Skêndelse roem.

De vragen
• Elk team ontvangt op de quizavond één exemplaar van het 30-40 pagina’s tellende full-colour vragenboekje dat jaarlijks zal worden opgesteld. Alle vragen, opdrachten en instructies voor 'thuis' zijn in het vragenboekje opgenomen. Tegelijk met het vragenboekje ontvangen de deelnemende teams – mogelijk – een of meer artikelen waarover een vraag gesteld kan worden.

• Alle honderd vragen zijn verdeeld over verschillende categoriën. Het merendeel van de vragen heeft betrekking op Schijndel, over vroeger en het afgelopen jaar, maar ook over actuele zaken of toekomstplannen. Er zijn ook veel algemene vragen bij en puzzelvragen. En zelfs zijn er vragen bij waarvoor men in Schijndel 'de hort' op moet om het antwoord ter plaatse te vinden.
• Ook zal er tussentijds nog een geheime kennistest plaatsvinden. Hieraan zal van elk team één afgevaardigde deelnemen. Dat gebeurt ergens op een centrale locatie in Schijndel waar alle afgevaardigden van de teams tegelijk aan deelnemen. Hoeveel, hoe laat, waar en waarover blijft voorlopig geheim. De nodige instructies worden in het vragenboekje opgenomen.

Een verrassende tijdreis...

Meer informatie
Tijdstip: Aanvang: 28 december 2013 18:00 uur. Einde: 28 december 2013 23:00 uur. Kosten: 15 euro per team Organisator: Skendelse Kwis Locatie ’t Spectrum, Steeg 9, Schijndel www.deskendelsekwis.nl.

Lacros

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//