foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

MIK-cursussen - Van figuratief naar abstract, Schilderen met glazuren, Keyboardles 55+, Schilderen beginners

Van figuratief naar abstractSchijndel – Hieronder vindt u een aantal workshops en cursussen die MiK Schijndel de komende tijd aanbied. Zo kunt u op zaterdag 18 januari in CC ’t Spectrum overdag de workshop volgen 'Van figuratief naar abstract'. Abstract staat in het algemeen voor niet herkenbaar, maar kan wel van de werkelijkheid zijn afgeleid. Abstract is een manier van anders kijken, van de autonomie van kleur en vorm, van eenheid en evenwicht. Je gaat in deze workshop dieper in op deze betekenis, en je kunt daarin je eigen richting bepalen met hulp van de bevlogen docent. Tijdens deze lessen maak je kennis met tekenen/schilderen naar herkenbare vormen van een stilleven. Je leert waar te nemen. Vervolgens kom je tot abstractie door het gebruik van diverse materialen en technieken. De workshop is zowel bedoeld voor beginners als gevorderden.

Van figuratief naar abstract (o.l.v. Rita van der Laan)
Datum: Zaterdag 18 januari 2014 - 10.00-16.00 uur
Duur: 1 bijeenkomst van 6 uur
Prijs: 62 euro [exclusief materiaalkosten]
Locatie: CC ‘t Spectrum, Steeg 9, Schijndel


Meer informatie
U kunt zich direct inschrijven voor aanvang van de workshop, meer informatie op www.mikweb.nl, maar bellen met MIK docente Rita van der Laan zelf mag ook: 06-24795371. Zij informeert u graag nader.


schilderen met glazurenSchilderen met glazuren
Victor Benckhuijsen, keramiekdocent bij MIK, heeft zich ondermeer gespecialiseerd in schalen van klei en de mogelijkheden van het beschilderen van schalen met glazuur. In deze boeiende, korte cursus van vier lessen maak je als beginner of gevorderde kennis met beide technieken. De start is op zaterdag 18 januari om 10.00 uur. Dan begin je met het boetseren van een prachtige schaal van klei. Na het drogen en bakken worden deze werkstukken gedecoreerd met glazuur. Vervolgens ga je deze persoonlijke schaal beschilderen met een tekening. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een beeld van je kind of kleinkind of een andere persoonlijke afbeelding. Deze cursus biedt mogelijkheden voor een breed publiek: jong en oud maar ook de beginner als de meer gevorderde kan zich naar hartenlust uitleven. Je kunt met je kind of kleinkind kennis maken met de mogelijkheden van keramiek. Ook voor cursisten die al jaren tekenen en schilderen, is deze cursus een leuke verdieping: schilder je ontwerpen eens op een schaal ! Een leuk experiment met een bijzonder resultaat. Voor degenen die al met klei werken, is het een leuke kans om een nieuwe decoratietechniek te leren kennen.

Schilderen met glazuren (o.l.v. Victor Benckhuijsen)
Benieuwd naar de mogelijkheden van het beschilderen van schalen met glazuur? En het maken van schalen van klei? In deze boeiende, korte cursus van vier lessen maak je kennis met beide technieken. Je begint met het boetseren van een prachtige schaal van klei. Na het drogen en bakken worden deze werkstukken gedecoreerd met glazuur. Vervolgens ga je deze persoonlijke schaal beschilderen met een tekening. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een beeld van je kind of kleinkind of een andere persoonlijke afbeelding. Deze cursus biedt mogelijkheden voor een breed publiek: jong en oud maar ook de beginner als de meer gevorderde kan zich naar hartelust uitleven. Je kunt met je kind of kleinkind kennis maken met de mogelijkheden van keramiek. Ook voor cursisten die al jaren tekenen en schilderen, is deze cursus een leuke verdieping: schilder je ontwerpen eens op een schaal. Een leuk experiment met een bijzonder resultaat. Voor degenen die al met klei werken, is het een leuke afwisseling om een nieuwe decoratietechniek te leren kennen.


Duur: 4 bijeenkomsten van 2 uur
Prijs: 70 euro [exclusief materiaalkosten]
Locatie: CC ‘t Spectrum, Schijndel
Datum:  Zaterdag 18 januari t/m 8 februari 2014 - 10.00-12.00 uur o.l.v. Victor Benckhuijsen

Keybordles 55plusKeyboardles 55 plus

Naar muziek luisteren is mooi, zelf muziek maken is nóg mooier! Nieuw bij MIK in Schijndel is de bijzondere groepscursus "Keyboard voor senioren". Deze cursus is speciaal bedoeld voor de vijftigplusser, vutter, opa, oma, rentenier en muziekliefhebber. In de cursus leren deelnemers samen muziek te maken. Ze spelen liedjes van nu en vroeger, in allerlei muziekstijlen. Ervaring met muziek hebben deelnemers niet nodig. Spelenderwijs en in een gezellige sfeer leren deelnemers de basisbeginselen van muziektheorie en het notenschrift. De cursus, onder begeleiding van Lia Laaracker, start op dinsdag 14 januari van 14.00-15.00 uur en telt 10 lessen. De kosten bedragen 85 euro en MIK heeft Keyboards te leen. De cursus wordt gegeven in ’t Spectrum in Schijndel.

Beginnerscursus SchilderenBeginnerscursus Schilderen
Voor mensen die graag willen leren schilderen, maar voor wie de drempel om aan te sluiten bij een groep met gevorderden te hoog is, start op 23 januari een speciale startersgroep. Kunstenares Rita van der Laan riep samen met MIK de groep speciaal in het leven. Er is bij beginners behoefte aan een lessenserie waarin ze stap voor stap leren schilderen. MIK speelt graag op die behoefte in. In de speciale starterscursus leren beginners de basisbeginselen van het tekenen en schilderen. Ze werken aan de hand van een cursus- en werkboek en krijgen van Rita daarbij begeleiding. Er wordt gewerkt aan techniek, materiaal en kleur, maar de starters leren vooral ook om goed te kijken en een eigen beeldentaal te ontwikkelen. De eerste serie van 15 lessen start op donderdag 23 januari, van 13.30-16.00 uur. 


Basisbeginselen van het schilderen (o.l.v. Rita van der Laan)
Heb je altijd graag willen leren schilderen, maar is de drempel om aan te sluiten bij een groep met gevorderden te hoog? Wil je graag in een groep met andere beginners aan de slag? In deze cursus leer je de basisbeginselen van het schilderen. In je eigen tempo en met individuele begeleiding leer je alles over techniek, materiaal en kleur. Daarnaast leer je vooral goed te kijken, zodat je je eigen beeldentaal kunt ontwikkelen. Ook het bespreken van werk van andere kunstenaars is een onderdeel van de cursus.


Duur: 15 bijeenkomsten van 2,5 uur
Prijs: 251 euro (inclusief cursus- en werkboek) [exclusief materiaalkosten]
Locatie: CC 't Spectrum, Schijndel
Datum: Donderdag 23 januari 2014 (aanvang) - 13.30-16.00 uur o.l.v. Rita van der Laan
Vijf proeflessen voor 76 euro - donderdag 23 januari 2014 (aanvang) - 13.30-16.00 uur o.l.v. Rita van der Laan.

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//