Film: A Private War

Agenda
Datum: 4 juni 2019 20:30 - 22:30

Locatie: Cultureel Centrum ’t Spectrum in Schijndel (Steeg 9)

Op dinsdag 4 juni vertoont Filmclub Schijndel ‘A Private War, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin (Rosamund Pike). Een indringende film, die de hoogspanning waaronder Colvin moest werken indrukwekkend dichtbij brengt. Aanvang van de film is 20.30 uur in ’t Spectrum Steeg 9 te Schijndel. Voor leden van de Filmclub is de toegang gratis en niet-leden betalen 8,00 euro. Reserveren is niet mogelijk, leden hebben wel altijd plaats.

Totaal onbevreesd en opstandig dringt ze door tot de kern van gewapende conflicten om de onderdrukten een stem te geven. Ze interviewt rebellenleiders en dictators. Ze verliest het zicht aan een oog bij een granaataanval in Sri Lanka, waarna ze een kenmerkend ooglapje begint te dragen. De ellende waar ze mee geconfronteerd wordt, laat diepe sporen na in haar persoonlijke leven. Ondanks de grote offers die haar werk vraagt, blijft ze haar missie volgen om het ware oorlogsleed te tonen.

Het is de laatste filmvertoning voor de zomer. Op 23 en 30 augustus wordt het filmseizoen weer geopend met twee openluchtvertoningen bij ’t Spectrum, die voor iedereen gratis toegankelijk zijn.. Meer informatie over de film, deze openluchtvertoningen en Filmclub Schijndel is te vinden op www.schijndelfilm.nl

 

 

Alle datums


  • 4 juni 2019 20:30 - 22:30

Powered by iCagenda