foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Carnavalsdrukte in Schorsbos: evenementen op een rij

carnavalopsomming1Schorsbos - Carnaval is in aantocht en dat zullen we weten in Schijndel/Schorsbos! De komende weekenden zijn een aaneenrijging van evenementen die in ons dorp niet meer weg te denken zijn. Wat staat ons allemaal te wachten, zonder overigens volledig te zijn, leest u onder 'lees meer'.

 
Van 19 tot en met 21 januari vinden in De Vink de Klompenkletsavonden plaats, georganiseerd door Net Nie. 2 Avonden en 1 middag met groteske uitvergrotingen van alledaagse mensen en zaken, vol humor en begeleid door livemuziek. Het weekeinde daarna staat in het teken van de zang.

Op zaterdagavond 27 januari vindt het 59e Liekusfist plaats en op zondagmiddag 28 januari het Kinderliekusfist. Beide evenementen worden gehouden in het City Theater. Tijdens het Liekusfist wordt traditiegetrouw gestreden om het Loet Woutersvaandel, vernoemd naar de eerste Schorsbosser prins. Dit vaandel komt in handen van de deelnemers die als eerste eindigen met een zelf verzonnen lied, zowel qua melodie als qua tekst.

Sinds enkele jaren is er ook een zgn. Open Categorie waarbij gebruik gemaakt mag worden van een bestaande melodie. Hier moet dan wel een nieuwe tekst op gemaakt worden. De deelnemers aan deze categorie strijden om de Ik-Willem-trofee, vernoemd naar de eerste Schorsbosser prins die na vele decennia met buitendurpse prinsen de regering tijdens de carnavalsdagen weer in eigen handen overnam.

Dit openbare carnavalsfeest waarvoor elke feestvierder is uitgenodigd die houdt van een gezellig avondje uit, vindt vanaf 20.00 uur plaats in Het City Theater. Het is zeker niet bedoeld als een exclusief en besloten feestje voor de Schijndelse carnavalsclubs.

Er zijn dit jaar 8 deelnemers met een origineel nummer:

- De Dundraaiers
- ’t Overschotje
- De Geinstampers
- De Oud-Prinsen
- De Crazy Pinternationals
- Net Nie
- De Gineinders
- Has en Jas

Aan de Open categorie nemen deel:
- De Elf-Yes
- Net Nie
- De Geinstamper-Kids
- DJ Kreezie
- De Dundraaiersdames
- De Geminteraod
- Unique

De DJ’s Robbert en Andrej tenslotte brengen de zaal tijdens de pauzes en na afloop tot haar kookpunt, waarna de jury de zaal stoom kan laten afblazen door prins Jan de Skônste de uitslag bekend te laten maken. Deze jury bestaat uit 5 personen die allemaal hun sporen verdiend hebben in de muziek- en/of carnavalswereld en zowel afkomstig zijn uit Schorsbos zelf als daarbuiten. In de finale van de originele nummers zullen de 3 nummers die door de jury als beste zijn beoordeeld nog een keer gezongen worden.

Hiervoor zal de jury aangevuld worden met 1 jurylid per deelnemer die niet aan de finale meedoen. Vak- en deelnemersjury samen kiezen dan de uiteindelijke winnaar en daarmee weten we welk liedje het best die unieke Schorsbosser carnavalssfeer kan raken en zal aanslaan bij het publiek. De winnaars van beide categorieën zullen medio februari via de Schorsbossite (www.schorsbos.nl) te beluisteren én te downloaden zijn. De presentatie van het Liekusfist zal gebeuren door oudgediende Johan van Gerwen, aangevuld met nieuweling Stef van Duijnhoven, al regelmatig te beluisteren via de LOS.


De aanloop naar de Schorsbosser carnavalsdagen wordt op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari afgesloten met de 2e editie van het Concert Carnavalesk door onze Kon. Harmonie St. Cecilia. Dit speciale carnavalsconcert wordt gehouden in de spiegeltent op de Markt die daarvoor speciaal 1 week eerder in volle glorie opgebouwd wordt. Carnavalsminnend Schijndel, maar óók publiek wat niet zo carnavalsminded is, kan de komende weken kiezen uit een aantal prachtige evenementen onder het motto ‘voor elk wat wils’!

carnavalopsomming1

serpentinelang

Copyright 2019  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal