foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Cultureel erfgoed op 11e Brabantse Sleuteldragersborrel

11esleuteldragersborrel05pnbr11022020's-Hertogenbosch - Ruim 100 carnavalsprinsen kwamen gisterenavond 11 februari met hun gevolg samen in het Provinciehuis tijdens de jaarlijkse Sleuteldragersborrel. Ook onze Schijndelse prins, Prins Carlo d’n Urste met zijn gevolg waren hierbij aanwezig. De jaarlijkse Sleuteldragersborrel is de ontvangst van alle Hoogheden die carnavalsrijken vertegenwoordigen die aangesloten zijn bij de Brabantse Carnavalsfederatie. Het was dit jaar de 11e editie. Kaaiendonk (Oosterhout) verzamelde gisterenavond als eerste handtekeningen onder dit gezelschap om carnaval op de Unesco-lijst te krijgen als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Hieronder laat de Schijndelse Prins weten hoe hij deze samenkomst van zoveel prinsen ervaren heeft. Foto's met dank aan EventPhoto en foto provincie Noord-Brabant

Prins Carlo d'n Urste: "Afgelopen dinsdagavond brachten wij, prins Carlo d'n Urste, adjudant Mari, minister van protocal Johan van Gerwen en mijn persoonlijke fotograaf Nanneke Schoenmaker, een bezoek aan de sleuteldragersborrel in het Provinciehuis. Ik heb nog nooit zoveel veren bij elkaar gezien! De een nog grotere dan de ander en de een met nog meer dan de ander. Samen met maar liefst 100 doorluchtigen waren we gisteravond te gast op het Brabantse Provinciehuis voor een bijeenkomst waar het carnavalsplezier vanaf sprong. Het werd een sleuteldragersborrel met bier en bitterballen en we hebben de commissaris van de Koning, Wim van de Donk namens Schorsbos een lekker drankpakketje aangeboden. We hebben hem beloofd dat we Schorsbos flink laten opveren en dat hij nog zeker van ons gaat horen tijdens de Carnavalsperiode."

Teken ook de petitie via deze link

Cultureel erfgoed
Zo'n 100 prinsen en hun gevolg waren in het provinciehuis aanwezig voor een bijeenkomst waar het carnavalsplezier van afsprong. Maar er was ook een serieuze boodschap: Prins Mienus XIV van Kaaiendonk (Oosterhout) wil dat carnaval op de Internationale Immaterieel Erfgoedlijst van Unesco komt te staan. Hiervoor nam hij het initiatief voor een petitie en liet deze als eerste tekenen door commissaris Wim van de Donk.
"Carnaval maakt al eeuwen deel uit van onze cultuur. Dankzij de diversiteit van dit feest voelt vrijwel iedereen zich vrolijk en gelukkig. Door deze diversiteit vast te leggen en breed uit te dragen, voelen meer Nederlanders zich welkom om van carnaval te genieten", aldus prins Mienus XIV bij Omroep Brabant. "Daarom moet carnaval door Unesco worden aangemerkt als immaterieel cultureel erfgoed."

11esleuteldragersborrel01pnbr11022020
11esleuteldragersborrel02pnbr11022020
11esleuteldragersborrel03pnbr11022020
11esleuteldragersborrel04pnbr11022020
11esleuteldragersborrel05pnbr11022020
11esleuteldragersborrel01bronpnbr11022020
Foto hierboven: bron provincie Noord-Brabant

serpentinelang

Copyright 2020  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//