foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
CV logo 2024   carnaval2023

Dit was carnaval 2024 in Schorsbos op TVSchijndel

samenv1Schorsbos - Carnaval 2024 zit er weer op! Met vele fotoboeken en (live)video's heeft TVSchijndel dit jaar ook weer veel in beeld weten te brengen. Van de 4 uurkes vooraf tot de boerenbruiloft in de spiegeltent en van Holy Cow tot het FijnFisjenie Café: je zag ons echt overal.

Iets gemist of terugkijken? Onder 'lees meer' is een overzicht te vinden van onze video- en fotoreportages vanaf het weekend vóór carnaval tot en met het afscheid van de Prins en de 'begrafenis' van de Hopbeljanus. Carnaval beleven als vrijwilliger bij TVSchijndel? Dat kan! Bekijk hier onze vacatures. 

Lees meer...

Steken afgenomen bij Prins Maikel en gevolg

Schorsbos - Op dinsdagavond eindigde carnaval met de Prins in de Spiegeltent. Daar werd hij letterlijk uitgedragen door zijn raad. Daarna werden bij het Tramhuys van prins Maikel en zijn gevolg de steken afgenomen. Maar niet voordat het aanwezige publiek en de volledige raad iedereen elkaar bedankte! Veel leden van de raad (van 37) hielden het dan ook niet droog bij de mooie afscheidswoorden.

Waar vorig jaar de Minister moest wachten van Prins Toon tot precies twaalf uur om de steken af te nemen, gebeurde dit nu rond kwart over twaalf. Na het officiële gedeelte werd afgesloten bij de Hopbeljanus met muziek van de Hofkapel en een mooi vuurwerk als knallend einde. Carnaval 2024 zit er weer op. Bekijk een fotoserie van de afsluiting in ons fotoboek. In de video de beelden.

Lees meer...

TVSchijndel bij FijnFisjeNie Café

fijnfisjeniecafe1Son - Een aantal vrijwilligers van TVSchijndel brachten op dinsdag 13 februari een bezoek aan het FijnFisjeNie Café van Omroep Brabant. Ze hadden het nieuwe TVSchijndel embleem meegenomen voor Christel en Jordy.

Het was een groot feest in het FijnFisjeNie Café met onder andere optredens van Tim Schalkx (zanger van: Ferry de Roze Flamingo), de Alpenzusjes en Lamme Frans (zanger van: Het is pas feest als de politie is geweest).

Lees meer...

Stoet Boerenbruiloft trekt door Schorsbos

Schorsbos - Het boerenbruidspaar van 2023, Teun en Mariëlle, werd vandaag in de onecht verbonden. Vanochtend vroeg haalde Teun 'zijn' Mariëlle op. De stoet vertrok vanaf de Anna Blamastraat naar de Schutsboom.

Na een tocht door het dorp via de Hoofdstraat stond er rond half twaalf een ontbijt klaar in de spiegeltent. Daar werd het bruidspaar verrast met verschillende ludieke 'bezwaren' van familie en bekende(n) clubkes. 
In het fotoboek is een uitgebreide fotoserie te vinden. Beelden van de dag in de video.

Lees meer...

Rosenmontag in Schorsbos

rosenmontag1Schorsbos - Net Nie en Tramhuys gaven de maandag tijdens carnaval extra kleur met de Rosenmontag (Roze Maandag). Schorsbos kent vanaf 2020 ook een Roze Maandag. Het werd een avondvullend programma garantiert mit viel Spass.

Tijdens carnaval op maandag 12 februari organiseerde carnavalsvereniging Net Nie en het Tramhuys vanaf 20.00 uur de Schijndelse versie van Rosenmontag. Het feest vond plaats in de tent bij the Pub/Tramhuys met als thema Moulin Rouge. Om 22:00 uur was er een spetterend optreden van feestzanger Edwin van de Toolen, bekend van het RTL4 programma 'All Together Now'. Overige foto's staan in het fotoboek.

Lees meer...

Bij de grote optocht Schorsbos telde mee

Schorsbos - De feestelijke zondag van carnaval, 13.11 uur: de grote optocht van Schorsbos mocht weer van start! Traditiegetrouw gingen de Prins en zijn gevolg voorop in de optocht, een grote bonte stoet waarin iedereen meetelde! Want ruim 20 carnavalsverenigingen, loopgroepen, praalwagens, kinderen en muziekskes deden vandaag mee aan de optocht die dwars door het dorp trok. Het was een fleurige, vrolijke optocht. Alle groepen lieten zich van hun beste creatieve kant zien.

Het startpunt was dit jaar bij De Sok en de grote finish en prijsuitreiking (onder 'lees meer') op de Boschweg bij het plein bij De HeerenMeester en The Holy Cow. Er stond veel publiek om alle deelnemers te bekijken en er een mooi feestje van te maken. Bekijk onze uitgebreide fotoseries van de Hoofdstraat, het centrum en de Boschweg in de verschillende fotoboeken. TVSchijndel ging ook LIVE tijdens de optocht. Een compilatie van deze live beelden is terug te zien in de video.

Lees meer...

Carnavalsmis: moment van bezinning en overdenken

carnavalsmis1Schorsbos - Zondagochtend was het weer tijd voor de traditionele carnavalsmis in de Heilige Servatiuskerk op de Markt. Tussen al het feestgedruis door een moment van bezinning en overdenken. 

De carnavalsmis werd begeleid door de Hofkapel en er werden diverse mooie teksten en liederen ten gehore gebracht. Bekijk een beeldverslag in het fotoboek. Met dank aan Jos Kaldenhoven Fotografie.

Lees meer...

TVSchijndel doet het weer: Rondje Schorsbos!

                Schorsbos - Carnaval 2024 in Schorsbos is van start gegaan, en hoe! Vanaf de HeerenMeester tot en met de Sok telt dit jaar iedereen mee! TVSchijndel ging op pad en maakte het inmiddels traditionele 'Rondje Schorsbos'.

Bij de Heerenmeester (aanvullen), in de Spiegeltent (aanvullen), bij het Tramhuys (aanvullen), bij de Sok (aanvullen). Bekijk een beeldverslag van de avond in de video en een uitgebreide fotoserie in het fotoboek.

Lees meer...

Jeugdoptocht Schorsbos mocht weer los

Schorsbos - Vanmiddag was het éindelijk zo ver! De Jeugdoptocht van Schorsbos mocht weer los! om 12:44 uur vertrok de stoet bij de 'shared-space-zone' bij De Schakel. Via de Eerdsebaan, Broekkantsedijk, Klaverwei en Boomstraat trok de optocht door Wijbosch om uiteindelijk weer bij De Schakel te eindigen. 

Jong en oud vermaakte zich opperbest. Iedereen had enorm z'n best gedaan om zo mooi, creatief of hilarisch mogelijk voor de dag te komen. In totaal liepen er ongeveer 140 kinderen mee, verdeeld over 16 groepen. In elke categorie werd de winnaar gekroond, alle overige deelnemers eindigden op de tweede plaats. Onder 'lees meer' vindt u de verschillende winnaars. In de video de beelden van deze Jeugdoptocht, in het fotoboek een uitgebreide fotoserie.

Lees meer...

Onderscheidingen Schorsbos weer uitgereikt

Schorsbos - Vanmiddag werden, aansluitend aan de proclamatie van de Prins en de sleuteloverdracht, de onderscheidingen door Prins Maikel d'n Urste van Schorsbos uitgereikt. De onderscheidingen zijn een traditionele happening op de carnavalszaterdag. Nadat Prins Maikel zijn Elf 'regels' voor Schorsbos had gemeld aan het publiek was het tijd voor de onderscheidingen

Rond 14.11 uur werd gestart met de bekendmaking van de Beste Breier: Nanneke Schoenmaker. Jong Talent ging naar Amy Looman. Ere Schorsbosser werd Roger van Straaten. Er werd afgesloten met de Hopplukker 2024: Mari van der Steen. Maar net toen presentator Tom Dissel dacht dat het afgelopen was, werd hij zelf benoemd tot Super Schorsbosser 2024 omdat hij na 22 jaar stopt als Minister van het Kabinet. Ook ontving iedereen van het Kabinet een nieuwe onderscheiding omdat ze dit jaar 11 jaar bestaan. In het fotoboek is een uitgebreide fotoserie te vinden. Bekijk ook de video!

Lees meer...

Familiecarnaval Bloemenwijk: feest in de tent!

carnavalbloemenwijk2Schorsbos - De Bloemenwijk liet heugelijk en feestelijk weten dat het ook dit jaar weer is gelukt om het altijd populaire familie-carnaval te organiseren. Er werden de laatste tijd veel vragen gesteld of ouders en kinderen ook dit jaar weer carnaval zouden kunnen vieren in hun eigen wijk, aangezien de gymzaal weg is. Maar dat was voor de Bloemenwijk geen probleem: het had wel wat voeten in de aarde (de zeer natte aarde), maar een grote tent verscheen op het grasveld achter de gymzaal.

Er wordt door jong en oud massaal gebruikgemaakt van deze nieuwe setting. De Wijkraad Bloemenwijk mag zeer trots zijn op het resultaat! Op deze Carnavalszaterdag was 'Zo Leuk! kinderfeestjes' aanwezig en met dank aan o.a. ZUS werd het deze middag een groot feest! Carnaval Bloemenwijk is niet meer weg te denken uit de wijk. Bekijk een fotoserie van deze gezellige dag in het fotoboek

Lees meer...

Scholencarnaval in Schorsbos groot feest

Schorsbos - Prins Maikel bezocht met zijn gevolg op vrijdag de lagere scholen in Schorsbos. Ze werden muzikaal vergezeld carnavalsclubkes en maakte een groot feest bij de scholenbezoeken.

Dit jaar heeft elke school een eigen prins en prinses. Ook zij feestten vrolijk mee. Bij de Heijcant was een grote kinderoptocht door het centrum. Beelden van het scholencarnaval zie je in het fotoboek en in de video!

Lees meer...

KolderRiek: Back to the nineties

Schorsbos - De Geinstampers vieren dit jaar het 33-jarig jubileum, dit was hét uitgelezen moment om met het KoldeRRriek terug de gaan in de tijd naar de roerige jaren negentig. Want in Schorsbos werd op 1 april 1991 K.K. De Geinstampers opgericht. Geen grap!

De jaren negentig waren volgens de Geinstampers een mooie inspiratiebron voor alle Carnavalsclubjes om al hun creativiteit en enthousiasme weer ten tonele te brengen in hun acts. En daar hebben alle deelnemers zich aan gehouden! Net Nie won deze avond volgens de jury. 
TVSchijndel was bij deze KolderRieke avond aanwezig, een uitgebreide fotoserie vindt u in het fotoboek. Beelden in de video.

Lees meer...

Skôn embleem TVSchijndel 'Rondje Schorsbos' op oew jèskuh?!

embleemtvs3Schorsbos - Inmiddels is de jaarlijkse kroegentocht van TVSchijndel een begrip geworden voor de leden van TVSchijndel en ook voor onze lezers. Tijdens het traditionele 'Rondje Schorsbos' gaan verschillende leden, waaronder een fotograaf en/of cameraman (of -vrouw) langs diverse kroegen in Schorsbos om de sfeer te proeven en u als lezer daar ook van mee te laten genieten.

Dit jaar heeft TVSchijndel een heus eigen embleem laten ontwikkelen. Brigitte van Berkel, ook lid van TVSchijndel, heeft het prachtige embleem ontworpen. Wij willen dit embleem graag met u delen. Komt u één van onze fotografen, cameramensen of reporters tegen, spreek hem of haar dan aan met: "Heeyyyy...Rondje Schorsbos!!" en u krijgt van ons een embleem. Hierbij geldt wel: zolang de voorraad strekt!

Lees meer...

'3 koetjes vurraf' bij de Holy Cow

3koetjesvuraf5Schorsbos - Traditioneel op d'n Boschweg werd een paar uur voor Carnaval losbarst het feest '3 koetjes vurraf' gehouden. Daar werd ook de bekendmaking gedaan van de nieuwe Puldrager: Vincent Verhoeven mag zich vanaf nu voegen bij deze club! De titel Puldrager wordt uitgereikt aan een Schorsbosser die of Schorsbosserinneke dat veel voor Schorsbos heeft betekend. 

Ook DJ Amazing Peer maakte er een mooi feestje van. 
Onze fotograaf was erbij, bekijk de uitgebreide fotoserie in het fotoboek


Lees meer...

Met 4 uurtjes vooraf carnaval losgebarsten in Schorsbos

4uurkesvooraf red 1Schorsbos - Vanmiddag is carnaval echt los gebarsten in Schorsbos. Met 4 uurtjes vooraf bij the Pub heeft Schorsbos weer een nieuwe activiteit erbij.

Het was een groot spektakel met een miss verkiezing, een bezoek van prins Maikel en zijn gevolg en dj Toon Wouters. De organisatie is zeer tevreden en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Voor een impressie kijk in ons FOTOBOEK

Lees meer...

TVSchijndel gaat LIVE tijdens grote optocht Schorsbos

LIVE3Schijndel - TVSchijndel streamt de grote optocht van Schorsbos dit jaar LIVE via de website. Op zondag is de stream van de optocht live te volgen vanaf ongeveer 13.15 uur. TVSchijndel heeft voor zondag aan de Hoofdstraat een locatie geregeld voor de registratie.

Een aantal cameramensen en verslaggevers zorgen voor de livestream. Ook zullen fotografen tijdens de optocht op de Boschweg, op de Hoofdstraat en in het Centrum foto's maken van zowel wagens en ploegen als omstanders. Wil jij een leuke foto? Geef dit even aan! Ze zijn herkenbaar aan de TVSchijndel jassen. Mis niets en feest mee op TVSchijndel.nl!

Lees meer...

Volgorde carnavalsoptocht Schorsbos bekend

                Schorsbos - De Prinsenclub heeft vandaag de volgorde bekend gemaakt van de carnavalsoptocht 2024. Voor de grote praalwagens is het te laat, maar de overige groepen kunnen zich nog tot en met zaterdag 10 februari aanmelden. 

Lees het hier:

Lees meer...

Geslaagd Krek wa Anders Bal

Schorsbos - Zondag was het 'Krek Wa Anders Bal' weer in de Spiegeltent op de markt. Het Bal werd om precies 13.11 uur geopend door Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Maikel dun Urste en zijn Grootdorstige Hofhouding met jeugd.

De optredens van Rene Ulehake, Euginio, ZUS, Arnold van Osch, Dirk Drost, Theo van Veghel, Peter Hellings en Rico Sanders stonden garant voor een groots feest. En met ouderwetse krakers als De Keukendeur, Bloemetjesgordijn, Onze Ouwe St Jan, en vele andere bekende carnavalsklassiekers was het niet moeilijk om uit volle borst mee te zingen en te hossen.

Zie ook ons hele fotoboek van deze middag.

Lees meer...

Carnavalsvieringen in R.K. parochie Heilige Michael

Foto's van Brigitte HabrakenSchijndel - In het weekend van 10 en 11 februari beginnen de drie zotte dagen van carnaval. Naar goed katholiek gebruik trappen ze het feest af in de kerk.

In de Servatiuskerk en in de Michaelkerk is er op zondag 11 februari ook een gewone Eucharistieviering. Alle vieringen ziet u onder 'lees meer'.

Lees meer...

Route Korte Pub: Dé Carnavaleske opwèrmer

kortepub1Schorsbos - Route Korte Pub, dé Carnavaleske opwèrmer van ons Schorsbos! Met Vier uurkes verwenning voor keel en buikske. Vier uurkes verkiezing van Miss Schorsbos. Vier uurkes gevarieerde carnavaleske muziek en buurt. Vier uurkes aantrekkelijk bod op zeer aantrekkelijke dienstenveiling (1 minuut gratis graaien in de Plus van Bertrams). Vier uurkes kans op unieke prijzen. Vier uurkes samen carnaval 2024 smaakvol inluiden.

Alsof dat nog niet mooi genoeg is, gaat de opbrengst van de dienstenveiling naar ’t Schorsbos kinder- en seniorencarnaval! Bij zijn?! Vrijdag 9 februari 2024 om 14.11 uur bij The Pub Schijndel. Kaartjes koste € 55,- per stuk en ge kunt ze kopen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ga naor deze link 

Lees meer...

Bloemboetiek Schijndel in Schorsbosse sferen

bloemboetiekschorsbos7Schorsbos - Over een paar weken is het weer zover: carnaval in Schorsbos. Ook ondernemer Ramon van den Hoorn van Bloemboetiek Schijndel heeft de smaak flink te pakken. Stap zijn winkel binnen en je waant je in Schorsbos, Oeteldonk of Krabberdonk. Een zeer uitgebreid assortiment aan allerlei hebbedingen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het vinden bij De Bloemboetiek. Ramon is zelf naar China gegaan om daar zijn carnavalscollectie samen te stellen. 

Bloemboetiek Schijndel draagt de Boschweg en heel Schijndel een warm hart toe. Niet alleen met carnaval, maar het hele jaar door doet Ramon zijn best voor inwoners die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Zo schenkt hij elke gast die bij Anna Hospice verblijft een mooi boeket bloemen en fleurt hij Zorghoeve 't Binnenveld en Villa Rozenburg op met zijn planten en bloemen. 

Lees meer...

Schijndelse Artiest Papa Lauda verovert Carnaval met Top 5 Hit

kapsaloneSchorsbos - Schorsbos - De carnavalssferen worden levendiger dan ooit in Schijndel, dankzij de lokale après-ski artiest Papa Lauda, ook wel Remco Dresen, die samen met DJ Act Altijd Larstig en Rob Gas'rop de nieuwe carnavals hit "Kapsalone" heeft gelanceerd.

Dit nummer, geïnspireerd op het geliefde kapsalon gerecht van de shoarmazaak, is een ode aan de onweerstaanbare trek na een avondje stappen.

Lees meer...

Carnaval 2024 Bloemenwijk gaat door!

bloemenwijkmaandag1Schorsbos - De Bloemenwijk liet gisteren op hun social media weten dat het ook dit jaar weer is gelukt om het altijd populaire familie-carnaval te organiseren. Er werden de laatste tijd veel vragen gesteld of ouders en kinderen ook dit jaar weer carnaval zouden kunnen vieren in hun eigen wijk, aangezien de gymzaal weg is.

Achter de schermen is hard gewerkt om een goed alternatief te bedenken. Het wachten was nog op het verstrekken van de vergunning door de gemeente. En dat is nu dus rond. Van 10 tot en met 13 februari wordt er dus ook in de Bloemenwijk weer carnaval gevierd. 

Lees meer...

Laat zien dat je een Schorsbosser bent

Schorsbosteldemee2024Schorsbos - Schorsbossers en Schorsbosserinnekes maken zich op voor carnaval 2024 onder het zwierige bewind van Prins Maikel d’n Urste. Tijd om je kledij op te sieren met allerlei attributen waaraan aan je kunt zien dat je uit Schorsbos komt.

Op twee zaterdagen, 27 januari aanstaande én 3 februari, staat er op de Markt van 10.00 tot 17.00 uur een kraam waar allerlei attributen voor je kleding liggen uitgestald. Uiteraard mag het embleem van 2024 met als motto ‘In Schorsbos telde mee!, waarvan er maar een aantal beschikbaar is, op je kiel of jas niet ontbreken. Maar de keus voor andere producten is ruim genoeg: dassen, epauletten, vlaggenlinten, serpentines, glittermotieven, Schorsbosserkes, vlaggen, Schorsbos én emblemen etc.

Lees meer...

Weekend vol klompenklets

klompenklets2024 red 1Schorsbos - het was weer lachen gieren en brullen in Cultureel Centrum De Vink in Schijndel. Carnavalsclub Net Nie organiseert dit jaar voor de 15e keer Klompenklets. Het werd afgelopen weekend een gezellige avond –en/of middag met diverse bekende Tonpraoters.

Ook dit jaar waren weer bijzondere gasten uitgenodigd. Er waren zes optredens, met wederom een Schijndelse tonpraoter. Kletsen, onzinnig praten, bazelen, zwammen, apekool verkopen, uit de nekharen lullen en onzin verkopen. Het werd in ieder geval weer een lachen, gieren en brullen in de zaal en een feest om bij te zijn. Bekijk ook de fotoserie van onze fotograaf.

Lees meer...

Prinselijke receptie prins Maikel d'n urste

uitnodigingreceptieprinsSchorsbos -  In Schorsbos telde mee! Dat is het motto van dit carnavalsjaar en om die reden nodigen Prins Maikel d’n Urste, tezamen met zijne Adjudanten en hofdames jullie uit vur de Prinselijke receptie.

Datum: maandag 12 februari 2024, vanaf 11.11 uur. In de Spiegeltent op de Markt in Schijndel. 

Lees meer...

Help Schorsbos de carnaval door!

Schijndel - Schijndel wordt weer Schorsbos: carnaval 2024 staat voor de deur! En zoals elk jaar is er voor elk wat wils in ons mooie Schorsbos. Prins Michael d'un Urste en zijn gevolg zijn elke dag aanwezig om er samen met alle Schorbossers en Schorsbosserinnekes een prachtig feest van te maken.

Ook is er bij verschillende winkels Schorsbos merchandise te koop. Bij de Hema, Jan van Roessel, De Verfwinkel, Jeando en Bruna kunt u terecht voor o.a. kleding, sjaals, embleems. Bij elk artikel dat u aanschaft steunt u Schorsbos om nu en in de toekomst een mooi carnaval te organiseren.

TVSchijndel sprak met Harrie van Herpen, Minister van Promotie in Schorsbos. In de video vertelt hij wat er zoal te doen is. Foto's van de verschillende activiteiten en merchandise kunt u bekijken in het fotoboek.

Lees meer...

Plekkers en Binnedur is Korter winnaars Liekusfist

Schorsbos - Zaterdagavond was het weer tijd voor het jaarlijkse Liekusfist. Maar liefst acht groepen/clubkes gingen de strijd aan in de originele categorie voor het Loet Wouters vaandel. Daarnaast waren er zes groepen die de Ik Willem trofee in de wacht wilden slepen.  De avond had in totaal veertien optredens.

Een deskundige jury keek toe hoe alle groepen er één groot feest van wisten te maken. Uiteindelijk werd de winnaar van het Loet Wouters Vaandel de club Binnedur is Korter met "Tis Korter Binnendur" De  winnaar van de Ik Willem Trofee werden De Plekkers met "In Schorsbos telde mee". In het fotoboek een uitgebreide fotoserie.

Lees meer...

Het Schorsbosse LIEKUSFIST telt af

liekusfist 77Schorsbos - In Schorsbos telde mee, is het motto van onze dorstlustige hoogheid Prins Maickel d’n Urste. Het 63ste liekusfist telt af naar zaterdag 13 januari en is het eerste carnavaleske evenement in 2024.

Het is tevens Schorsbos oudste nog bestaande evenement. Maar de avond leeft als nooit tevoren. 8 groepen/clubkes gaan strijden in de originele categorie voor het Loet Wouters vaandel.

Lees meer...

Inschrijving voor optocht Schorsbos van start

optocht12Schorsbos - Op Carnavalszondag 11 februari 2024 gaat om 13.11 uur de optocht van Schorsbos van start. Aan deze optocht kan en mag iedereen, zowel jong als oud deelnemen.

Ieder jaar is het weer een verrassing wat iedereen verzonnen heeft. Het belooft altijd weer grandioos te worden. Met praalwagens, waar maanden lang werk aan vooraf is gegaan, grote en kleine loopgroepen die altijd voor spektakel zorgen of individuele deelnemers met grote ideeën en natuurlijk onze jeugd deelnemers onder de 18, mag ook in combinatie met de ouders, verzorgers.

Lees meer...

Concert Carnavaleske als 'Opwèrmer'

concertcarnavaleskeSchorsbos - Het weekend voordat carnaval losbarst, brengt de Schijndelse Koninklijke Harmonie St. Cecilia het dorp alvast in de feeststemming met een dit keer eenmalige editie van het Concert Carnavaleske. 

In de grote spiegeltent op de Markt wordt de avond dit keer louter gevuld met muziek, zang en meezingers, overgoten met een carnavalesk sausje.

Lees meer...

De Boerenbruiloft; dit is het on-echtpaar tijdens carnaval

boerenbruidspaar2024Schorsbos - De Boerenbruiloft; dit is het on-echtpaar tijdens carnaval 2024. Het is zover. Ze kunnen stoppen met liegen, heel Schorsbos mag het weten… Mariëlle van Gerwen en Teun Kusters treden in de onecht op carnavalsdinsdag 2024. Teun speelt de hoogste trombone-noot bij De Hofkapel én Staal met Glazen. Zijn werk is IT- business-analist, maar muziek is zijn lust en zijn leven. In het voorjaar -als hij Mariëlle weer aan de kant heeft gezet- trouwt hij met Arina, zijn Oekraïense schone. De moeder van Teun - Sjanny- trouwde een jaar of 10 geleden met Hans Cornelissen. En vanaf dat moment heeft zij haar zinnen gezet op een bruiloft van oogappel Teun en Letty van Herpen. En ja, dat zag Letty nog steeds wel zitten. Drie vrouwen wachten dus op hem. Maar Mariëlle wint deze wedstrijd!

Mariëlle is een druk afspraak=afspraak- baasje. Als moeder van 3 jongens, organiseert ze het huishouden, is steun en toeverlaat van echtgenoot Johan, die vaak op het politieke pad is. Mariëlle is al 25 jaar lid van De EHBO-vereniging (handig als er klappen vallen), werkt met veel plezier al jaren als magazijnmedewerker èn is lid van De Geminteraod. Tijdens carnaval geniet ze van de protocollen, regelt graag een hapje een drankje en vervoer voor anderen. Als liefhebster van protocollen heeft zij graag de vinger in de pap. Dat gaat dan dit jaar lekker tegenvallen!

Lees meer...

De Boerenbruiloft, vur ’t volluk

boerenbruiloft24Schorsbos - Mensen denken wel eens dat ze uitgenodigd -moeten- worden voor de Boerenbruiloft met Carnaval. Dat is niet zo. Carnaval, en zeker de bruiloft is een fist vur ut volluk! En eigenlijk ook nog eens met hoofdletters, want het is een volksfeest. Iedereen kan komen, iedereen is welkom. Je hebt wel een button nodig; het toegangsbewijs voor het ontbijt. En die button met de kûpkes van het paar past overigens altijd bij de carnavalsjas.

Ginne sjiekdefriemel, vingervoer, pornstar-drankjes of een ‘beleveniscadeau’. Nee jonge! Unne nuzzik of boerenzakdoek om oeuwe nek, eier mî spek, brandewijn, en als huwelijkscadeau een pan boeremoes. Dan bende hillemoal ut mènneke of ut vrouwke. De bruiloft is genieten van de kleine dingen van het leven; samen eten, drinken, lachen, zingen en elkaar blijven vertellen hoe rijk we wel niet zijn. Doar gîggut um!

Lees meer...

De boerenbruiloft. Hij eet van drie walletjes!

boerenbruiloft24Schorsbos - De maand december is feestmaand èn de maand waarin het bruidspaar van de boerenbruiloft bekend wordt gemaakt. Sinterklaas is net het land uit, de kerstbomen verlichten de huiskamers. Gezellig. Maar ondertussen is ons bruidspaar al druk doende met appjes, piekeren over een jurkske, een pèkske, oh ja ôk vur de keinder, presentjes, muziek…. Tijd om eens wat los te laten over ons stel!

Hij was 16, zij was 25 toen ze elkaar ontmoetten. Rob de Nijs had een voorspellende droom en daar een lied over gemaakt (en wat feiten aangepast). Het initiatief hiervoor zal destijds echt wel bij haar gelegen hebben, want zij regelt altijd alles. Normaal gesproken is de bruidegom als eerste aanwezig bij de verloving. Nu niet. En dat snap ik, zij heeft echt Alles onder controle! Haar huidige partner heeft geen enkele moeite met deze move; ‘Hebben is houwe” riep hij. Nu blaast hij even heel hard van zijn toren, maar we zullen nog wel eens zien wie er staat te janken als het zover is. Dan is zijn management en tevens frietbakker vertrokken; houdoe!

Lees meer...

Klompenklets

klompenklets1Schorsbos - Klompenklets van carnavalsclub Net Nie is weer als vanouds bij De Vink. Met wederom een Schijndelse tonpraeter op de planken.

Carnavalsclub Net Nie organiseert dit jaar voor de 15e keer Klompenklets; een gezellige avond –en/of middag met diverse bekende Tonpraoters. Klompenklets is ook dit jaar weer vertrouwd in Cultureel Centrum De Vink in Schijndel. Ook dit jaar zijn weer bijzondere gasten uitgenodigd. Wie dit zijn, is nog even geheim. Wat u kunt verwachten? Er zijn zes optredens, mét een Schijndelse tonpraoter! Kletsen, onzinnig praten, bazelen, zwammen, apekool verkopen, uit de nekharen lullen, onzin verkopen… Het wordt in ieder geval weer een lachen, gieren en brullen en een feest om bij te zijn.

Lees meer...

Carnaval 2024; de Boerenbruiloft

boerenbruiloft24Schorsbos - Ze staan er weer knap op dit jaar! Het kostte de commissie geen enkele moeite om deze twee personen bij elkaar te krijgen. Tijdens de verloving kwamen de huidige partners nauwelijks aan het woord….het waren net magneten. Ze zeiden dus volmondig ‘ja’! En dat typeert hen eigenlijk wel, ze hebben de mond vol van carnaval; alles en iedereen om hen heen is er altijd druk mee.

Druktemakers, da zèn ut, en ze zeggen altijd ‘ja’. 
Dinsdagochtend 13 februari 2024 kun je de hoogkar door Schorsbos zien en horen rijden. De bruidegom haalt zijn bruid op en in een gezellige stoet met familie, vrienden, muziekskes en liefhebbers van de boerenbruiloft gaan zij vol verwachting op weg naar de tent. Ben jij er ook bij?

Lees meer...

Schorsbos gaat voor een milieuvriendelijker carnaval

Schorsbos - 'Bij elk groot evenement gaan we als Nederlanders steeds vaker over naar kunststof bekers. Ook wij gaan komend jaar bij evenementen steeds meer gebruik maken van deze kunststof bekers.' Dat is te lezen in de nieuwsbrief van Schorsbos. 

Over op hardplastic, terwijl er overal juist wordt ingezet op minder plastic? Dat roept vragen op. TVSchijndel ging in gesprek met Harrie van Herpen, city manager Schijndel. Harrie licht één en ander graag toe: een gepersonaliseerde, herbruikbare beker en pitcher om zo juist minder plastic te produceren en minder weg te gooien. Het idee is in ontwikkeling en de komende tijd zullen nog de nodige puntjes op de i gezet worden. Op de website van Schorsbos kunt u meer lezen, o.a. hoe u de beker en pitcher kunt bestellen.

Lees meer...

Promotie kunstglazen met houder

bierglasSchorsbos - Ze gaan komend jaar bij de evenementen steeds meer naar kunststof en hier speelt ook Schorsbos op in. Jullie kunnen een glas ( 0,33 cl )kopen met naam voor € 6. Zonder naam maar met schorsbos sticker zijn de kosten € 4,50. Ook kan men er een glashanger bij kopen voor € 4,50. Samen(houder en glas) kosten ze € 9,of € 10,50 afhankelijk van welke combinatie.

Tevens kan men er een pitcher(1,5 liter) met schorsboslogo er bij kopen voor € 6. Deze kan men meenemen en inwisselen bij de 8 horecazaken die nu mee gaan doen, en kan er Bier in gedaan worden voor 5 munten per pitcher.

Lees meer...

Prins Maikel d’n Urste heerst dit jaar over Schorsbos

prinsmaikel1Schorsbos - Eindelijk is het dan zover, in een dampend café De HeerenMeester is de nieuwe Prins Carnaval van Schorsbos zojuist bekend gemaakt. Met als motto: ‘In Schorsbos telde mee’ gaat Maikel de la Cousine (39) komend carnavalsseizoen de scepter zwaaien over Schorsbos.

En hij heeft er zin in! Toen Maikel zo’n half jaar geleden de vraag der vragen kreeg hoefde hij hier niet lang over na te denken. “Het protocol wilde dat ik het eerst thuis zou overleggen maar ik zei ook direct dat ik het zou gaan doen”, aldus onze kersverse Prins. Lees verder onder 'lees meer'.

Bekijk de foto's van het gezellige 11-11 bal en onthulling van de Prins in het fotoboek. 

Lees meer...

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//