foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

juli 2019

Fair Fashion Fairtrade Week 2020 Meierijstad

fairtrademeierijstadLandelijk - De Fairtrade Week staat weer voor de deur. Deze najaarseditie loopt van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 1 november. In deze week zetten organisaties, bedrijven, supermarkten, (wereld)winkels én Fairtrade Gemeenten eerlijke handel extra in de spotlights. Juist in deze onzekere tijd is het kopen van fairtrade producten belangrijk. Boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden worden hard geraakt door Covid-19. Bij supermarkten en (wereld)winkels zijn er tijdens de Fairtrade Week fairtrade producten in de aanbieding. Koop je een fairtrade product, dan draag je bij aan een eerlijkere wereld. Alleen samen maken ze het verschil.

Lees meer...

Vannacht klok terugzetten, start wintertijd

wintertijd20192020Landelijk - De datum waarop we de klok verzetten is niet ieder jaar hetzelfde. In de Europese Unie loopt de zomertijd van de laatste zondag van maart tot de laatste zondag van oktober. Dit weekend verzetten wij daarom in de nacht van zaterdag op zondag weer de klok. Misschien nog een paar keer, van Brussel mag elk EU-land kiezen voor een zomer- of wintertijd en wil in 2021 af van het verzetten van de klok. Vandaag in de nacht van zaterdag 24 oktober naar zondag 25 oktober zetten we in ieder geval om 03.00 uur de klok weer een uur terug in verband met de wintertijd. Deze wintertijd duurt 5 maanden. Ezelsbruggetje: in het voorjaar gaat de klok vooruit, dus als je dát onthoudt weet je dat deze in het najaar teruggezet wordt. Maar wat wordt het over twee jaar, permanent winter- of zomertijd?

Lees meer...

Definitief groen licht voor uitbreiding Foodpark Veghel

Gebouw GemeentehuisMeierijstadMeierijstad - Met de uitspraak van de Raad van State van 21 oktober 2020 is het bestemmingsplan Foodpark Veghel onherroepelijk geworden. Twee ingediende beroepen zijn ongegrond verklaard, wat betekent dat het bedrijventerrein weer met 8 hectare uitgebreid kan worden. Het gebied is nu nog voornamelijk agrarisch, gelegen aan Eerdsebaan tussen Veghel en Schijndel.

Lees meer...

Samenwerking tussen Korfbalclub Celeritas en Avanti

Schijndel - Korfbalclub Celeritas en Korfbalclub Avanti hebben de handen ineengeslagen. Waar eerst de senioren al gingen samenwerken is nu ook de jeugd dit seizoen bij elkaar gekomen. Zo wordt er hard gewerkt aan een fusie tussen beiden verenigingen. De fusiecommissie is al actief op de achtergrond. De samenwerking verloopt erg positief. Vorige week was de laatste buiten training en werd gepeild hoe de samenwerking tussen de clubs wordt ervaren.

Lees meer...

Skendelse kwis dit jaar als gezinskwis

logoskendelsekwis2020Schijndel - Op 12 december vindt dit jaar De Skèndelse Gezins Kwis plaats. De organisatie van De Skèndelse Kwis is daarvoor een samenwerking aangegaan met De MooiSchijndel Krant en Omroep Meierij. Op deze manier hoopt de organisatie een interactieve én multimediale kwis te organiseren. En als we gezinskwis zeggen, bedoelen we ook het héle gezin. Voor jong, oud en alles daartussenin. Geen pot met prijzengeld voor het goede doel maar leuke prijsjes waar je als gezin iets aan hebt. Natuurlijk aangeboden door onze trouwe sponsoren. 

Lees meer...

Nieuw boek 'Op klompen naar school'

klompen3Meierijstad - Stichting Brabantse Klomp is al enige jaren actief en organiseerde onder meer twee edities van de April Klompenmaand en een cursus handmatig klompen maken waar maar liefst 50 personen zich voor inschreven. Het volgende resultaat is de uitgifte van het boek ‘Op klompen naar school’. De vier klompendorpen in Het Groene Woud – Best, Liempde, Schijndel en Sint-Oedenrode - staan centraal in het mooie, nieuwe boek. Het brengt de kennis over het culturele, maatschappelijke en landschappelijke erfgoed van de klomp in beeld. Het boek ‘Op klompen naar school’ is van de hand van auteur Wim van Uden uit Schijndel.

Lees meer...

Wat staat er in de begroting van Meierijstad?

begrotingMeierijstadMeierijstad - De begroting laat de verwachte inkomsten en uitgaven van de gemeente voor 2021 zien. Voor 2021 is het gelukt een sluitende begroting aan te bieden. Sluitend wil zeggen dat de inkomsten en uitgaven minimaal gelijk zijn. Het college gaat, vol overtuiging, door met wat de doelstelling was en is voor de resterende jaren van deze coalitieperiode; flink investeren in Meierijstad. De gemeente wil, samen met inwoners, ondernemers, dorps– en wijkraden, verenigingen en instellingen de belangrijkste ambities waarmaken. Op donderdag 5 november beslist de raad over de begroting.

Lees meer...

Auto botst achterstevoren op lichtmast op Structuurweg

autoachteruit2Schijndel - Op de Structuurweg in Schijndel is dinsdagavond rond 22.00 uur een automobilist met zijn auto op een lichtmast gebotst. Door onbekende oorzaak raakte zijn voertuig in een slip, en botste vervolgens achterstevoren tegen een lichtmast in de middenberm. Ook een ander paaltje was ondertussen omver gereden. Terwijl de automobilist in de ambulance werd onderzocht regelde de politie het verkeer. Een bergingsbedrijf heeft de auto geborgen en de rijbaan vrij gemaakt van brokstukken en glas waarna de weg weer volledig kon worden vrijgegeven. De bestuurder hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Lees meer...

Gebundelde afhandeling principeverzoeken in het kader van de ‘Subsidieregeling sanering varkenshouderijen’

gemeente Meierijstad 2017Meierijstad- In Meierijstad hebben 47 bedrijven zich aangemeld voor de ‘Subsidieregeling sanering varkenshouderijen’. Van de 47 hebben 42 varkenshouders een positieve beschikking gekregen. De afgelopen 3 maanden is er intensief gesproken met de varkenshouders met een positieve beschikking. Dit heeft geleid tot de indiening van meerdere principeverzoeken.

Lees meer...

Nieuwe koers in de recreatieve informatievoorziening in Meierijstad

Gebouw GemeentehuisMeierijstad1Meierijstad- Steeds meer inwoners, recreanten en toeristen zoeken online naar informatie voor hun vrijetijdsbesteding. De gemeente Meierijstad speelt hierop in. Eind 2020/begin 2021 is de nieuwe bezoekerswebsite gereed. Ook op fysieke plekken blijft informatie beschikbaar in de vorm van informatiepunten. Deze vervangen de huidige VVV-winkels in Schijndel en Sint-Oedenrode. De gemeente stopt met de exploitatie van de winkels. Komende jaren wordt geïnvesteerd in de bezoekerswebsite om informatie te geven over het recreatief-toeristisch aanbod in heel Meierijstad.

Lees meer...

Welzijn de Meierij staat voor u klaar

welzijndemeierij 2018Meierijstad - Het dagelijks leven wordt door de Coronacrisis opnieuw op zijn kop gezet. Het coronavirus heeft Nederland in z’n greep. Dit baart zorgen, en doet vooral meeleven met alle ouderen, zieken en andere kwetsbaren. Als samenleving staan zij hierin gezamenlijk voor een grote opgave. Welzijn De Meierij doet in samenwerking met haar samenwerkingspartners waaronder ONS welzijn, Farent, Mee en Lumens alles wat mogelijk is wanneer hun medemens er zelf (even) niet uitkomt, in de vorm van aandacht, hulp en ondersteuning.

Lees meer...

Plantseizoen voedselbos vanwege corona later van start

voedselbos6Schijndel - De plantweekenden gaan dit jaar vanwege corona later van start dan gepland. In het komende plantseizoen gaat de eerste spade waarschijnlijk pas in januari 2021 de grond in. Ze volgen de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en kunnen nu helaas niet uitsluiten dat dit gevolgen heeft voor hun planning. Uiteraard willen ze ook dit jaar in Schijndel een flink aantal bomen en struiken planten en hopen we dat we opnieuw op jullie hulp kunnen rekenen. Naar verwachting vindt het eerste plantweekend plaats op 9 en 10 januari. Het tweede en derde plantweekend staan vooralsnog op 23 en 24 januari en 6 en 7 februari 2021 op het programma.

Lees meer...

Fietser gewond na val op Wijboscheweg, scooter rijdt door

ongevalwijboscheweg5Schijndel - Op zaterdag 17 oktober 2020, omstreeks 16.00 uur, is een fietser op de Wijbosscheweg in Schijndel geraakt door een passerende donker kleurige scooter met twee opzittenden. Omstanders schoten te hulp en verleenden eerste hulp. Nadat de opzittenden achterom hadden gekeken, zijn zij doorgereden naar Wijbosch en daarna in de richting van industrieterrein Duin. Het is o.a. bekend dat de persoon achter op de scooter een grijze capuchon over zijn hoofd droeg. De 25 jarige fietser uit Schijndel heeft letsel opgelopen en is naar het ziekenhuis overgebracht. Was jij de bestuurder van de scooter? Meld je bij de politie, voordat de politie zich bij jou meldt. 0900-8844.

Lees meer...

Gilde neemt afscheid van ere-gildebroeder Wim Verkuijlen

gildewimverkuijlenSchijndel - Woensdag 14 oktober jl. kreeg Gilde Sint Catharina en Barbara het trieste bericht dat op 85-jarige leeftijd hun ere-gildebroeder Wim Verkuijlen aan het coronavirus is overleden. Wim verbleef sinds 2019 in verpleeghuis Sint Barbara, omdat dit thuis helaas niet meer mogelijk was. Wim was sinds de heropleving in 1979 al gildebroeder bij Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel en is altijd een trouwe bezoeker van de wekelijkse gildeavonden geweest. Bij zowel interne als externe gildeactiviteiten probeerde Wim altijd aanwezig te zijn. In 2019 heeft Wim tijdens het 40-jarige jubileum van het Gilde, nog een onderscheiding "In Zilver, met Bourgondische Vuurslag" ontvangen van Kring Maasland i.v.m. zijn 40 jarige lidmaatschap en vele jaren inzet. Wim zat in de beginjaren van het Gilde in de overheid en verrichtte de functie van Dekenschrijver. In 1984 verwierf Wim de titel van Koning nadat hij de houten vogel naar beneden had geschoten. 12 oktober jl. kreeg het gilde het bericht dat Wim positief was getest op het coronavirus en ging hij snel achteruit. Helaas heeft hij de strijd niet kunnen winnen. Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel zal hun ere-gildebroeder enorm gaan missen maar Wim zal altijd in gedachten bij het Gilde voort blijven leven. Een delegatie van het Schijndels Gilde zal bij rouwcentrum Eikenhaege en in het crematorium op gepaste wijze met gilde-eer afscheid nemen van Wim. Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel wenst Jo, kinderen en verder familieleden alle sterkte toe in deze moeilijke tijd. Bron: Tekst en foto Gilde Sint Catharina en Barbara

Lees meer...

Tentoonstelling Keg Expo: Les Sauvages

kegexpo7Schijndel - Les Sauvages is de titel van een tentoonstelling in de Keg Expo van het Belgische kunstenaarsduo Flexboj & L.A. De expositie, georganiseerd door de KEG en is te zien vanaf 16 oktober tot en met 27 november in cultureel centrum ’t Spectrum in Schijndel tijdens de openingsuren. Flexboj & L.A., wonen en werken in België. Hun werk kenmerkt zich door een continu evoluerende stijl. De voornaamste reden daarvoor is hun zoektocht naar het “best mogelijke schilderij”, waarin ze zich realiseerden dat uiteindelijk alles een kunstwerk kan worden. Van een klassiek meesterwerk in een museum, tot afval dat je vindt op straat. De beelden die ze inzetten, uit ‘high culture’ en ‘low culture’, worden samen geremixt en gemanipuleerd. TVSchijndel was een kijkje gaan nemen en maakte er mooie foto's. Meer foto's zie je in ons fotoboek.

Lees meer...

Sieraden weg na babbeltruc Mieke de Brefstraat

Politie schouderSchijndel - Bij een 88-jarige vrouw zijn gisteren onder andere sieraden gestolen na een babbeltruc. Dat laat de politie weten. Gisterenavond dinsdag 13 oktober tussen 19:00 en 21:00 uur, wist een vrouw een de bewoonster van een wooncomplex aan Mieke de Brefstraat in Schijndel te overtuigen om haar binnen te laten. Ze zou "de dochter van een flatgenoot zijn, die jarig was geweest en wilde haar bedanken voor het bosje bloemen". Samen keken ze even tv. Niet ondenkbaar is dat de deur werd open gelaten voor een tweede persoon. Ook werd de bewoonster met een smoes naar de slaapkamer gelokt. Later bleken onder meer sieraden weg te zijn. De bewoonster kon aan de politie het volgende signalement geven: een vrouw tussen 30 en 40 jaar oud, blanke huidskleur maar zongebruind, slank, sprak Nederlands, donkere ogen, donkere haren achterover gekamd, droeg een zwarte jas met glanzende knopen, zwarte sportschoenen met witte zolen. En zij droeg een mondkapje!

Lees meer...

150e Certificaat Groen Licht! uitgereikt

logo gemeente MeierijstadMeierijstad - Afgelopen week hebben vier kinder- en peuteropvanglocaties in Meierijstad het keurmerk Groen Licht gekregen, waaronder Kinderopvang De Blokkendoos in Schijndel  Het certificaat Groen Licht! wordt uitgereikt als de verkeersveiligheid goed tot uitstekend geborgd is. Een resultaat om trots op te zijn, want Meierijstad heeft in samen- werking met de kinderopvang en Edux (Ulvenhout/Eindhoven) inmiddels een groot netwerk Groen Licht! voor verkeersveiligheid in de kinderopvang opgebouwd. De gemeente telt maar liefst 25 gecertificeerde kinderdagverblijven / peuteropvanglocaties met het keurmerk Groen Licht! van de (in totaal) 50 locaties in Meierijstad. Er zijn in Noord-Brabant totaal 152 gecertificeerde kinderdag- en peuteropvanglocaties waar de aandacht voor verkeersveiligheid goed tot uitstekend is geborgd.

Lees meer...

Enorme schade en gezin in ziekenhuis na woningbrand

Schijndel - Een dag na de hevige brand in een woning aan de Planetenlaan in Schijndel is de schade door de brand goed zichtbaar. Enkele omwonenden komen op straat om de schade te bekijken en met elkaar na te praten over de heftige gebeurtenis van de afgelopen nacht. De woning is inmiddels afgeschermd met schermen. Inmiddels is ook meer bekend over wat er zich heeft afgespeeld in de woning. Vermoedelijk is de brand ontstaan op de eerste verdieping vanwege een technisch defect in een apparaat. Er vielen vier gewonden, waarvan er drie nog in het ziekenhuis liggen. Dat laat de politie desgevraagd weten aan TVSchijndel. De bewoners, twee ouders en kinderen rond de leeftijd van twintig jaar, raakten gewond. Zij liepen brandwonden op, ademden rook in of raakten gewond tijdens het ontvluchten van de woning via het raam vanaf de eerste verdieping. Twee personen zouden volgens Omroep Brabant op de IC liggen. Enkele foto's van de schade bij daglicht zijn te vinden onder 'lees meer'. 

Lees meer...

Vaststelling bestemmingsplan Boschweg 114-118

logo gemeente MeierijstadMeierijstadDe gemeenteraad heeft bij besluit van 24 september 2020 het bestemmingsplan “Boschweg 114 – 118 Schijndel” vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van maandag 12 oktober tot en met maandag 22 november 2020 ter inzage. Aan de Boschweg 114 staat de Rozenkranskerk die sinds 2013 aan de eredienst is onttrokken. Er is een plan ontwikkeld om de kerk, de pastorie en de achterliggende tuin te herontwikkelen.

Lees meer...

Hang afvalzakken voor plastic niet te vroeg buiten

gemeentehuisMeierijstadMeierijstad - De gemeente  ontvangt regelmatig klachten dat inwoners de afvalzakken voor plastic afval ruim voor de ophaaldag aan de straat zetten of aan deze ringen hangen. Dit geeft overlast voor omwonenden. Zet al uw afval vóór 7.30 uur aan de straat op de inzameldatum. Ze zien nu nog te vaak dat de afvalzakken al veel eerder aan de straat wordt gezet. Dat geeft een rommelig straatbeeld. De afvalzakken kunnen openscheuren.  Hierdoor kan rommel over straat waaien. Daarnaast trekken open zakken ook dieren en ongedierte aan. Dat is vervelend voor omwonenden. Sluit de zakken goed en zet het afval daarom het liefst zo laat mogelijk aan de straat. Maar in elk geval vóór 7.30 uur op de inzameldatum. Tip: download de app AfvalWijzer.

Lees meer...

Campagne 'Meierijstad isoleert' gaat door

logo gemeente MeierijstadMeierijstad - In november 2019 is de gemeente Meierijstad gestart met de campagne Meierijstad Isoleert. Samen met Energiecoöperatie Meierijstad (ECM) en de Verbinding hebben ze 18 informatieavonden georganiseerd en inwoners geïnformeerd via sociale media en de website www.isolatiestad.nl. Inmiddels hebben zo’n 700 woningbezitters advies en een offerte gekregen. Honderden tonnen CO2 worden inmiddels bespaard en woningeigenaren genieten van een comfortabelere woning met lagere stookkosten. Ook deze winter gaat de gemeente door met de campagne. Indien u uw woning wilt laten isoleren kunt u nog steeds meedoen. 

Lees meer...

Er staan weer bladkorven

gemeentehuisMeierijstadMeierijstad - De herfst is weer begonnen en dat is te zien aan de bladeren die vallen. In de verschillende kernen zijn bladkorven geplaatst. De korven zijn bedoeld voor het blad van gemeentebomen en het blad van de bomen uit je eigen tuin, maar niet voor takken of struiken. Deze kun je (gratis) wegbrengen naar de milieustraat. De bladkorven worden wekelijks leeggemaakt tot aan de kerst. Als er ander afval in de bladkorf ligt dan waarvoor deze bestemd is, krijgt de korf een ‘gele kaart’. Deze wordt op de korf bevestigd. Als er vervolgens wederom ander afval in komt te liggen, verwijdert de gemeente de bladkorf. Kijk voor meer informatie en de locaties van de bladkorven op:  www.meierijstad.nl/kaartbladkorven.

Lees meer...

Kinderdagverblijf Mijn Lievelings bestaat 10 jaar

mijnlievelingskdv1Schijndel- Met een flinke dosis lef en een ondernemersgeest startte de toen 24-jarige Solange Bolmers haar eigen kinderdagverblijf in Schijndel. In een dorp dat ze niet kende kreeg ze 10 jaar geleden de sleutels van het pand aan Hoofdstraat 177. Ze wilde haar droom verwezenlijken en het anders doen dan andere kinderdagverblijven: Kinderen opvangen in een kleinschalige setting met een huiselijke sfeer.
Dat is vandaag 10 jaar geleden. Solange had dit graag grootst gevierd met alle huidige en oud lievelingetjes en hun ouders. Ook had ze een en ander in petto om haar team te verrassen. Het Coronavirus gooide helaas roet in het eten.

Lees meer...

Felle zolderbrand Planetenlaan: meerdere gewonden

4gewondenplanetenlaan1Schijndel - Dinsdagnacht rukten de hulpdiensten massaal uit voor een woningbrand aan de Planetenlaan in Schijndel. In eerste instantie werd de brandweer rond 1.20 uur gealarmeerd voor een brandgerucht, maar al snel werd geschakeld naar woningbrand en schaalde men op. De brandweer zette twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen in. Ook kwamen vier ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. Vier personen zijn per ambulance overgebracht naar verschillende ziekenhuizen, één van hen onder begeleiding van een trauma-arts naar het gespecialiseerde Radboud UMC in Nijmegen. De weg werd volledig afgesloten door de politie om omstanders op afstand te houden, de brand trok de nodige bekijks van omwonenden. De zolderverdieping van de woning werd volledig verwoest door de brand, er brandde onder meer een stuk van het dak weg. Ook de naastgelegen woning liep de nodige rookschade op. Over de oorzaak van de brand kan men op dit moment nog niets zeggen. 

Lees meer...

Cafés en restaurants moeten sluiten. Stevigere maatregelen tijdens de persconferentie bekendgemaakt.

corona tvschijndelDen Haag- Premier Rutte heeft vanavond de nieuwe en stevigere maatregelen bekendgemaakt. Zo moeten alle cafés en restaurants sluiten. Dit om te zorgen voor een vermindering van sociaal verkeer. Een aantal cafés in Schijndel hebben eerder deze maand hun deuren al gesloten. De extra en strengere maatregelen zijn nodig omdat het aantal besmettingen per dag nog steeds flink oploopt. Vandaag registreerde het RIVM 7378 nieuwe coronabesmettingen, waarvan 952 in Noord-Brabant.

Lees meer...

Wedstrijd: Herfstvakantie TUINIDEE voor kinderen

hellingstuinidee1Schijndel- Hellings Tuinen en Bestratingen heeft een superleuke actie op touw gezet voor de aankomende herfstvakantie. Wat gaan ze doen? Kinderen uit Schijndel e.o. mogen tijdens de herfstvakantie helemaal losgaan om een unieke herfsttafel/ herfsttuin te maken. Ze mogen hiervoor (vrijdag 16 okt 15.30-17.00 of zaterdag 17 oktober 10.30-12.00) een gratis TUINIDEE pakket ophalen (inhoud: plantje en tuingereedschap voor kinderen). Er zijn natuurlijk prijzen te winnen van o.a. Toverland, Zwembad Molenheide en Craftgarden.

Lees meer...

Wedstrijd vijf jaar Phoenix Cultuur: ‘De Vuurvogel’

vuurvogelMeierijstad- Eerder dit jaar kondigde Phoenix Cultuur al haar vijfjarige bestaan aan. Een mijlpaal die wordt aangegrepen om – in deze tijden - passende activiteiten met een feestelijk tintje te organiseren. Met de wedstrijd ‘De Vuurvogel’ wordt een oproep gedaan aan alle creatieven in Meierijstad: creëer jouw eigen vuurvogel en maak kans op een workshop op maat voor vijf personen. Deelnemers kunnen hun creatie tot uiterlijk 1 november indienen bij Phoenix Cultuur op de Noordkade in Veghel.

Lees meer...

Rabobank ClubSupport – Gun TVSchijndel uw stem

rabobank clubsupportSchijndel - Ook dit jaar organiseert Rabobank Hart van De Meierij weer de donatie-actie voor verenigingen en stichtingen om een mooie financiële bijdrage te kunnen ontvangen. TVSchijndel doet ook dit jaar mee aan deze actie. Uw stem op TVSchijndel is van grote waarde voor onze vrijwilligers. Zo kunnen wij u van goed en actueel nieuws blijven voorzien met goed beeld en geluid. De digitale wereld zit niet stil en ook wij kunnen niet achterblijven. Uw stem geeft ons ruimte voor nieuwe mogelijkheden om TVSchijndel nog verder te ontwikkelen. Zo kunnen we nieuws blijven maken, net als live verslag op locatie, bij grote evenementen zoals tijdens het Schijndels Carnaval en het Elde Gala. In de periode van 5 tot en met 25 oktober kunnen leden van Rabobank Hart van De Meierij stemmen op hun favoriete clubs. Leden van de Rabobank ontvangen per post een unieke code waarmee online gestemd kan worden. Gunt u ons uw stem? Wij waarderen dit zeer.

Lees meer...

Aanhoudingen bij actie verdovende middelen - Ook inval in Schijndel

Politie rugZuid-Nederland - Bij een politieactie van de Landelijke Eenheid en de Eenheid Oost Brabant zijn op diverse plekken in het land vanochtend zeven verdachten aangehouden en zeventien zoekingen gedaan. Er zijn grondstoffen aangetroffen voor synthetische drugs en een groot geldbedrag. Na al langer lopende onderzoeken van de recherche Oost Brabant en de Landelijke recherche en onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost Brabant en het Landelijk Parket, werden vanochtend tegelijkertijd de aanhoudingen en de zoekingen gedaan, allen in het kader van voorbereidingshandelingen vervaardigen synthetische drugs. De invallen waren onder andere in Den Bosch, Terneuzen, Uden, Veghel, Tilburg, Boxtel, Sint-Oedenrode, Den Dungen, Weert en Schijndel. Hier zijn zes verdachten aangehouden, vier mannen en twee vrouwen. De zevende verdachte werd gisteravond op de luchthaven Eindhoven al aangehouden. Bron: Politie.nl

Lees meer...

Corona teststraat voor (werknemers) bedrijven

ons pom ondernemersnetwerkschijndel platformondernemendmeierijstad 2019Meierijstad - Vanuit POM is de afgelopen periode onderzocht hoe ondernemers in Meierijstad geholpen kunnen worden bij het verkleinen van de doorlooptijd van een coronatest, van het maken van een afspraak tot aan de uitslag. Ze hebben nu de mogelijkheid gebruik te maken van de teststraat die wordt ingericht door de Udense Parkmanagementorganisatie SBBU. De testcapaciteit in de Corona-teststraat voor (werknemers van) bedrijven biedt veel capaciteit, waardoor ook ondernemers uit Meierijstad hiervan gebruik kunnen maken. Vanaf woensdag 14 oktober a.s. is de Corona-teststraat geopend. De teststraat bevindt zich aan de Frontstraat 4 in Uden (parkeerplaats Lichtfabriek).

Lees meer...

Aangepaste openingstijden VVV Schijndel

VVVSchijndelSchijndel - Het verlichtingssysteem in Museum Jan Heestershuis in de Pompstraat 17 te Schijndel is aan vervanging toe. In verband met deze werkzaamheden is het museum tijdelijk gesloten voor publiek van vrijdag 2 oktober tot woensdag 4 november 2020. Tijdens deze werkzaamheden heeft het VVV-Informatiepunt ook aangepaste openingstijden. Deze tijden ziet u onder 'lees meer'.

Lees meer...

Avanti’31 heeft geen problemen met BMC

                Berlicum - Avanti’31 speelde zondagmiddag een prima partij voetbal op het kunstgras in Berlicum en kwam geen moment in de problemen tegen een machteloos BMC. De eindstand was 3-0 maar gezien het aantal kansen had de overwinning nog veel ruimer kunnen uitvallen. Avanti’31 heeft met de tweede zege op rij het slechte gevoel van de start van de competitie weggepoetst en zich opgewerkt naar de middenmoot van de competitie. Het prima veldspel en de vele kansen die worden gecreëerd bieden perspectief voor het verdere verloop van de competitie.

Lees meer...

Schijndel/DE WIT wint tweede thuiswedstrijd in successie

schijndeldewitodcSchijndel - Drie dagen na de overwinning op Nijnsel weet Schijndel/DE WIT ook de tweede thuiswedstrijd te winnen. Tegen ODC stond na afloop een verdiende 2-0 op het scorebord. Met zeven punten uit drie wedstrijden kent Schijndel/DE WIT een prima start van de competitie. In de voorbereiding oefende Schijndel/DE WIT tegen deze tegenstander uit Boxtel. Ondanks de toen behaalde ruime zege, was dit op voorhand nog geen garantie voor een nieuw succes. ODC trad Schijndel/DE WIT dan ook met meer bravoure tegemoet dan in augustus jl. Het begin van de wedstrijd was dan ook in het voordeel van de tricolore. Dit resulteerde in een corner voor ODC en een schot op goal, zonder dat keeper Frank Schevers in de problemen kwam.

Lees meer...

Kangoeroeklup KVS '17

kangoeroeklup13Schijndel - Jaarlijks wordt er een evenement gehouden voor jongens en meisjes in de leeftijd van 3 tot 6 jaar dat nu plaats had gevonden op zaterdag 26 september 3 en 10 oktober. De kangoeroeklup is een clubje speciaal voor de kinderen die nog te klein zijn om in een team te spelen ,maar op een speelse wijze, begeleid door een zeer enthousiaste begeleidster, kennis kunnen maken met balspelen zoals korfbal . De kinderen konden kennismaken met Jumper, Spurt, Scoro en Funny. Deze 4 kangoeroes weten alles over balspelletjes en korfbal. Ze zijn allemaal ergens goed in. Zo leert Jumper je springen en bewegen met de bal, daagt Spurt je uit om nog sneller te rennen dan hem, Scoro is een kei in gooien, schieten en vangen en geeft je allerlei tips en Funny is vooral hartstikke grappig (en een beetje gek). Na deelname kreeg men ook nog een super tof Kangoeroe Diploma mee naar huis. TVSchijndel was er bij en maakte er mooie opnames. Meer foto's ziet u in ons fotoboek.

Lees meer...

Televizier-Ster met Schijndels tintje!

beestenbrigadeJurSchijndel- Het is eind juni als moeder Marieke een berichtje voorbij ziet komen op facebook. Voor het nieuwe programma Beestenbrigade van KRO-NCRV zoekt men enthousiaste 6 of 7-jarigen die een bijzonder huisdier hebben en daar wat over kunnen vertellen. Marieke aarzelt geen moment en geeft haar 6-jarige zoontje Jur meteen op. Vrijdagavond 9 oktober jl. zitten een heel aantal collega’s van het televisieprogramma Beestenbrigade via Teams samen te kijken naar de uitreiking van de Televizier-ster. Het programma is samen met twee andere programma’s genomineerd in de categorie jeugd. Vanuit Schijndel kijkt Leonie Steenbakkers mee.

Lees meer...

Voedselbank Meierijstad deelt gratis mondkapjes uit

politiekepartij cdameierijstad 2017Meierijstad - Soms moet je snel handelen, aldus CDA Meierijstad, zeker als er goede ideeën langskomen die bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. En dus opperde fractielid Danielle Aarts-van de Loo, in navolging van andere gemeenten, vorige week om ook in Meierijstad de Voedselbank te voorzien van gratis mondkapjes en deze aan de gebruikers uit te reiken. In zeer korte tijd lag het voorstel bij het college en, tot tevredenheid van de CDA-fractie, werd het besluit genomen om het voorstel om te zetten in daadwerkelijke actie.

Lees meer...

Koninklijke Erepenning voor Scouting Schijndel

                Schijndel - Het bestuur van Scouting Schijndel ontving op zaterdag 10 oktober 2020 een Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Kees van Rooij. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van Scouting Schijndel. Scouting Schijndel is een bekend begrip in Meierijstad en met name in de kern Schijndel. 

Lees meer...

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand aan de Schootsestraat

brandschoorsteenschootsestraat3Schijndel - De brandweer rukte zaterdagmiddag uit voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Schootsestraat in Schijndel. Naast een tankautospuit kwam er ook een ladderwagen uit Den Bosch ter plaatse. De bewoner had eerder deze middag een bekende brandweerman gebeld en deze was al naar de woning gegaan voor een meting. Toen deze erg hoog bleek, werd 112 gebeld. De brandweer laat weten een temperatuur van ongeveer 140 graden te hebben gemeten. Met een ramoneur werd het schoorsteenkanaal geveegd. Na ruim een uur was alles weer onder controle. Na een glas cola als bedankje keerden de brandweerlieden retour naar de kazerne.

Lees meer...

Schijndelse Nathalie bij Hart van Nederland over uitgestelde operatie door corona

nathaliehartvn2Schijndel - De Schijndelse Nathalie van Heesch - Heijn is te zien bij Hart van Nederland. Twee dagen geleden kreeg ze het bericht dat de operatie, die gepland stond voor aankomende maandag en waar ze al vijf maanden op wacht, is uitgesteld vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen. Ze uitte haar gevoelens hierover op haar facebookpagina. Dit bericht werd door diverse (landelijke) media opgepikt, waaronder Hart van Nederland. Vanmorgen zijn er opnames gemaakt en is Nathalie geïnterviewd. Op de website van Hart van Nederland is haar verhaal te lezen en bekijken en waarschijnlijk wordt het ook uitgezonden bij Hart van Nederland - Late editie om 23.00 uur. Onder 'lees meer' de noodkreet van Nathalie op Facebook.

Lees meer...

CoronaMelder app vanaf morgen in werking

corona tvschijndelSchijndel - De CoronaMelder app werkt vanaf zaterdag 10 oktober in heel Nederland en dus ook in onze regio. Als je de app installeert op je mobiele telefoon, krijg je bericht wanneer je in de buurt bent geweest van iemand, die besmet blijkt te zijn met het coronavirus. Ook geeft de app advies over wat je dan het beste kunt doen. Dit verlaagt het risico dat je onbewust andere mensen in jouw omgeving besmet. Hoe meer mensen de CoronaMelder gebruiken, hoe meer mensen waarmee de besmette persoon in contact is geweest op deze manier een waarschuwing krijgen. Dit helpt om samen het coronavirus onder controle te krijgen. Meer weten? Kijk op www.coronamelder.nl

Lees meer...

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > email

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

Hart

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2020  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//