foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

juli 2019

Petanque spelen kan gelukkig weer wel

Schijndel - Kom vrijblijvend kennismaken in Schijndel. Zet nu dus eens echt die stap, en kom langs. 'Jeu de boules geeft een goei gevoel'. Dat stond op onze website te lezen de afgelopen week. Maar dat was een grote fout van de organisatie. Net als veel sport is petanque ook zwaar getroffen door Corona; zeker de mensen die zo graag weer iets actiefs te doen wilden hebben. Verder heeft Corona ook gezorgd voor meer eenzaamheid en sociale verschraling. Daarvoor had de petanque club een prima oplossing; gezellig met elkaar een spelletje boulen, voor de lol of als een volwaardige sport. Want het is wel zo, iedereen kan een balletje gooien maar dat is pas het begin. Daarna valt er nog veel te ontdekken. Dat had de club doen besluiten om, als proef, de poort voor iedereen uit Schijndel en omstreken open te zetten. Maar doordat de lockdown nog steeds voortduurt kan dat natuurlijk niet. Daarom maakte TVSchijndel een video om u toch te laten zien wat er allemaal mogelijk is bij Wij Liggen. Geen activiteiten dus maar dat gaat vast nog gebeuren dit jaar. 

Lees meer...

Fietser gewond na aanrijding met bestelbus

bestelbusfiets3Schijndel - Vrijdagmiddag omstreeks 15:30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Veghelsedijk. Er had een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een bestelbus en een fietser. Een ambulance en meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatsen Ook werd een traumahelikopter opgeroepen, maar deze hoefde niet te landen. De fietser is ter plaatse door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en vervolgens met onbekende verwondingen met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de bestelbus raakte niet gewond, maar was wel erg geschrokken van het ongeval. Door de klap is er flinke schade aan zijn voorruit ontstaan.

Lees meer...

Brandweer Schijndel opgeroepen bij brand skischans Uden

skischansuden3Uden - Rond 16.45 uur is er brand uitgebroken bij de skischans in Uden. De rook is in de wijde omgeving te zien en ruiken. De waterploeg van brandweer Schijndel is opgeroepen om de aanwezige brandweerwagens van water te voorzien. Ook is de crashtender van vliegbasis Volkel ingezet.

Lees meer...

Koninklijke onderscheiding voor C.L.E.M. (Cor) van Gerven

lintjeSchijndel - De heer C.L.E.M. (Cor) van Gerven (1954) uit Schijndel ontving op vrijdag 16 april 2021 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Er is veel waardering voor zowel de beroepsmatige - als de onbezoldigde werkzaamheden die de heer Van Gerven al sinds jaren verricht voor de maatschappij. De heer Van Gerven heeft niet alleen zijn sporen verdiend op het niveau van de school en dat van stad en regio, maar ook op landelijk niveau. Hij heeft, naast zijn taken behorende bij zijn functie, vele vrije uren gestoken, 's-avonds, en in de weekenden, in het belang van de student en medewerkers van het Koning Willem I College. Een overzicht van verdiensten ziet u onder 'lees meer'.

Lees meer...

Blijvende veranderingen?

                Schijndel - Pleun denkt dat er veel blijvend veranderd zal zijn na de pandemie. Lees hier haar blog. 

Het 1 Ander festival gaat ook dit jaar niet door

foto1anderSchijndel - Het 1 Ander festival 2021 gaat definitief niet door in verband met de Corona voorzorgen. Het is de bedoeling om het festival, zo mogelijk met dezelfde bands als voor dit jaar gepland, uit te stellen tot volgend jaar in het weekend van 11 en 12 juni 2022. Kijk voor herinneringen hier nog eens in het TVSchijndel fotoboek uit 2019

Lees meer...

Deze week 'Week van de slager'

                Schijndel - Op dit moment, van 12 tot en met 17 april, is het de 'Week van de slager'. Onze fotograaf ging een kijkje nemen bij slager Dennis van de Ven en deze leidde haar rond. Een slager is een echt ambachtelijk beroep. Dennis vertelde dat hij het jammer vindt dat hij wegens corona niet zoals andere jaren groots kan uitpakken. Wel krijgen alle klanten in de "Week van de slager' een receptenboekje. Kijk hier op het fotoboek.

Lees meer...

Samen voor een vitaler Meierijstad

logo gemeente MeierijstadMeierijstad - De gemeente Meierijstad gaat, samen met lokale partijen en inwoners, een Lokaal Vitaliteitsakkoord ontwikkelen. Dit akkoord richt zich op het voorkomen van overgewicht, problematisch alcoholgebruik, roken en psychische problemen. Sporten en bewegen is een belangrijk middel bij de preventie hiervan. Aan de basis van het akkoord ligt dan ook de Sportnota ‘Sportief in Beweging’ uit 2018. Het te ontwikkelen Vitaliteitsakkoord sluit daar op aan.

Lees meer...

Actieteam gaat op pad om nieuwe wijkkrant te verspreiden

verspreiding wijkkrantMeierijstad - Deze week gingen leden van het nieuwe actieteam in de Bloemenwijk in Schijndel op pad om het eerste exemplaar van de wijkkrant Trots op mijn Bloemenwijk huis aan huis te verspreiden. Het actieteam wil dit jaar, samen met de wijkbewoners, aan de slag gaan om de leefomgeving in de Bloemenwijk verder te verbeteren. Het team bestaat uit inwoners van de Bloemenwijk en leden van de Wijkraad. Daarnaast maken de wijkagent, de wijkboa, een jongerenwerker en opbouwwerker van Welzijn De Meierij, een sociaal adviseur van Woonmeij en een buurtadviseur en medewerker veiligheid van de gemeente Meierijstad deel uit van het team. De komende jaren willen zij de leefomgeving versterken en van de Bloemenwijk een wijk maken, waar mensen graag wonen, zich veilig voelen en waar mensen naar elkaar omkijken.

Lees meer...

Weer nieuwe namen voor Paaspop

paaspopseptemberSchijndel - Paaspop is op stoom.  Na eerder onder meer André Hazes, Chef’Special, Danny Vera, DI-RECT Kensington, Krezip, Netsky en Paul Kalkbrenner te hebben bevestigd voor de eenmalige september editie op 3, 4 & 5 september 2021, kondigt de organisatie nu ook de volgende acts aan: Anouk, Tabitha, Altin Gün, Bokassa, DeWolff, Lijpe, Merol, Navarone, Perturbator, Peter Pannekoek, Royal Republic, Ruben Annink, Skindred, The Kik, TRIBUTE2BOB MARLEY: Rootsriders, Bang Bang Romeo, Dansado & De Feestmeester, Lauwtje, LES TRUTTES, No Turning Back, PACESHIFTERS, Ramkot, Ten Times A Million, The GLAMROCKS, This Is LOVSKI, Tricklebolt en X Raiders. Binnenkort worden weer nieuwe acts aangekondigd. De volledige line-up tot nu toe staat op de website https://www.paaspop.nl/line-up

Lees meer...

QuickScan Vitaal wonen in Meierijstad voor Senioren

seniorenraadmeierijstad 2017Meierijstad - De sterke vergrijzing in Meierijstad en de landelijke trend van langer zelfstandig thuiswonende ouderen leiden tot veranderende behoeftes op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Er is in Meierijstad een kwantitatieve vraag naar genoeg geschikte woningen. Maar daarnaast is er ook een kwalitatieve vraag: de nabijheid van voorzieningen, voor boodschappen, zorg en ontmoeting.

Lees meer...

Meierijstad lanceert bezoekmeierijstad.nl met ‘gastvrij’ ontbijt

bezoekmeierijstad1Meierijstad - Bezoekmeierijstad.nl is de website voor bezoekers en toeristen in Meierijstad die vanaf vandaag officieel in de lucht is gegaan. En vanzelfsprekend is deze website ook voor de bewoners van Meierijstad erg informatief. “Onze gemeente heeft het beste van twee werelden. Wij hebben veel groen & natuur én van alles op het gebied van recreatie, toerisme, erfgoed, kunst en cultuur. Ik ben blij dat er nu één website is, waarop je dat allemaal kunt vinden”, aldus wethouder recreatie & toerisme Coby van der Pas. De wethouder lanceerde de website in het hart van de gemeente Meierijstad: op camping Het Goeie Leven. Zij bracht de gasten ter gelegenheid van de officiële aftrap vanmorgen een Meierijstads ontbijt.

Lees meer...

Oproep aan senioren: meld u aan voor ons panel

seniorenraadmeierijstad 2017Meierijstad - De Seniorenraad Meierijstad, opgericht 24 januari 2017, heeft tot doel de belangen te behartigen van alle senioren in Meierijstad. Dit zijn maar liefst 30.000 personen (van 55 jaar en ouder), ofwel ruim 36% van de totale bevolking van de gemeente Meierijstad. Uit een door de provincie Noord-Brabant in 2020 opgestelde bevolkings- en woningbehoefte-prognose blijkt dat het percentage senioren tot 2030 zelfs door gaat stijgen naar 39%. Om een goed beeld te krijgen van wat er onder de senioren leeft, heeft de Seniorenraad de beschikking over een ‘opiniepanel’. Dit panel bestaat uit een databestand van senioren die zich hebben opgegeven als geïnteresseerden in de werkzaamheden van de Seniorenraad en hun e-mailadres hebben doorgegeven.

Lees meer...

Voorop blijven fietsen bij Lacros

lacrosSchijndel - Sinds hun oprichting in 2015 staan ze al in het lijstje van snelst groeiende Nederlandse bedrijven. In zes jaar tijd hebben ze een dealernetwerk opgebouwd in heel Europa en zijn ze marktleider geworden in Nederland, België en Duitsland. Wat maakt dat de elektrische vouwfietsen van Lacros – je weet wel, dat nieuwe pand aan de Eerdsebaan – zo hard gaan? Eigenaar Ton van den Oetelaar vertelt ons over het omzetten van klantwensen, meeverende leveranciers, oranje fietsen met handtekening en last but not least: omgaan met de complexe regelgeving in Nederland. Niet alleen de klant is koning. 

Lees meer...

Ontwerp bestemmingsplan Lieseind 8 en Boxtelseweg 38

gemeentehuisMeierijstadMeierijstad - De ontwerpen bestemmingsplan ‘Landelijk gebied, herziening Lieseind 8’ en bestemmingsplan ‘Boxtelseweg 38, Schijndel liggen met ingang van donderdag 15 april tot en met woensdag 26 mei 2021 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens zijn de ontwerpen bestemmingsplan elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Lees meer...

Uitnodiging startbijeenkomst windenergie

windenergieMeierijstad - In 2021 stelt de gemeente Meierijstad het ‘Afwegingskader Wind’ op. In dit document beschrijven ze onder welke voorwaarden plaatsing van windturbines binnen de gemeente mogelijk is. Hiervoor voert de  gemeente de komende tijd een technisch-haalbaarheidsonderzoek uit én gaat ze in verschillende fasen in gesprek met inwoners en andere belanghebbenden. Ze gaan graag met u in gesprek over wat ze de komende tijd gaan doen om de mogelijkheden voor windenergie in Meierijstad nader te verkennen. Daarom organiseert de gemeente vijf digitale bijeenkomsten in april en mei.

Lees meer...

Ontheffing standplaatslocatie voor mobiele onderzoekscentrum

Gebouw GemeentehuisMeierijstad1Schijndel - Iedere twee jaar ontvangt gemeente Meierijstad een aanvraag voor een standplaatsvergunning voor het mobiel onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek in Schijndel. De aanvraag is normaliter voor een periode van medio mei tot eind augustus 2021, met als locatie het parkeerterrein aan de Oude Steeg in Schijndel. In verband met COVID-19 zijn er verschuivingen in het evenementenseizoen, waardoor het onderzoekscentrum niet de gehele periode op deze locatie kan staan. Een situatie die voor het mobiel onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek niet wenselijk is. Een alternatief zou zijn het onderzoekcentrum te plaatsen op het parkeerterrein van Sporthal De Dioscuren (Bunderstraat 6B in Schijndel). Deze standplaats is echter niet opgenomen in het standplaatsenbeleid. Het college heeft besloten een ontheffing te verlenen voor een standplaatslocatie van het mobiel onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek in Schijndel en wijkt daarmee af van het standplaatsbeleid.

Lees meer...

Omschakelen grondgebonden veehouderij naar een plattelandsonderneming

Gebouw GemeentehuisMeierijstad1Schijndel - Er is een principeverzoek binnengekomen voor het oprichten/bestemmen van een plattelandsonderneming aan Elde 3 te Schijndel. In de huidige situatie is er sprake van een grondgebonden veehouderij met 50 koeien (en jongvee) waar 20 hectare aan grond (zowel eigen grond als pacht) in gebruik is voor voer en weide voor de koeien. Op het perceel zijn meerdere stallen/loodsen (circa 1600m2) en sleufsilo’s aanwezig ten dienste van de grondgebonden veehouderij. Op sommige stallen/loodsen liggen nog asbestplaten. Daarnaast zijn de bedrijfswoning en een bijgebouw van cultuurhistorische waarden.

Lees meer...

Energiecoach Meierijstad

logoenergiecoachMeierijstad - Gemeente Meierijstad en Energiecoöperatie Meierijstad (ECM) introduceren de Energiecoach. De Energiecoach helpt vanaf maandag 19 april huiseigenaren en huurders in Meierijstad op weg met de eerste stappen richting een duurzame woning. Meierijstad is intensief bezig met de gevolgen van klimaatverandering en zet in op 2 sporen om in 2050 CO2-neutraal te zijn: duurzame energie opwekken én het energieverbruik verminderen. Voor sommige inwoners is het een lastige stap om te beginnen met energie besparen en de gemeente wil vooral die inwoners ondersteunen.

Lees meer...

Autobrand Eerdsebaan

Schijndel - De brandweer werd maandagavond rond 22.05 uur gealarmeerd voor autobrand op de Eerdsebaan (N622). Terwijl brandweerlieden het vuur doofden wisten andere spuitgasten het verkeer om de brandende auto heen te leiden. De twee inzittenden bleven ongedeerd. Vermoedelijk is een technisch mankement de oorzaak van de brand. Een bergingsbedrijf heeft het uitgebrande voertuig afgevoerd. Naast de brandweer kwamen ook de politie en een weginspecteur van de Provincie ter plaatse.

Lees meer...

CDA - Samen bouwen aan Meierijstad: onderwijs

cdaonderwijsMeierijstad - CDA-Samen bouwen aan Meierijstad. Wat hebben ze gerealiseerd? Het CDA gaat iedere maand een onderwerp toelichten met behaalde resultaten vanaf het begin van de fusie tot nu. Iedere maand wordt er één van de volgende onderwerpen toegelicht; Sport, Onderwijs, Recreatie & Toerisme, Maatschappelijk vastgoed, Leefbaarheid, Erfgoed en Monumenten, Economische zaken, Financiële zaken, Grondbedrijf en Ruimtelijke ontwikkeling. Onder 'lees meer' vindt u meer informatie over de tweede aflevering: onderwijs.

Lees meer...

Oranjestream op Koningsdag

oranjestreamSchijndel - Het vieren van de verjaardag van onze koning is een jaarlijkse traditie. Normaal worden er feesten, braderieën en activiteiten georganiseerd. In tijden van corona is dat helaas niet mogelijk. Maar kunnen we Koningsnacht en -dag dan helemaal niet vieren? Jawel, dat kan wel. Het Oranjecomité Schijndel organiseert met medewerking van een aantal Schijndelse ondernemers een livestream. Traditiegetrouw met entertainment op Koningsnacht en (online) activiteiten op Koningsdag. Kijk hier voor meer info. Uiteraard vindt alles plaats met inachtneming van de maatregelen die zijn aangekondigd door het RIVM.

Lees meer...

Plannen De Hoogakkers

                Schijndel - Het nieuws rondom de plannen bij appartementencomplex De Hoogakkers zal jullie niet ontgaan zijn. Woonmeij heeft onlangs een intentieovereenkomst gesloten met Reinier van Arkel. Een deel van de appartementen krijgt op termijn een nieuwe bestemming als appartementen voor inwoners uit Schijndel met een psychische kwetsbaarheid. Deze plannen roepen bij veel wijkbewoners de nodige vragen op, ook bij wijkraad Hoevenbraak/Hulzebraak. Als wijkraad gaan ze daarom binnenkort om tafel zitten met Woonmeij en Reinier van Arkel. Mochten er zaken zijn waar jullie je zorgen om maken, horen zij dat graag. Laat het hun weten via een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees meer...

TVSchijndel presenteert beeldmateriaal

Schijndel - TVSchijndel heeft een groot assortiment aan Video's op haar site staan. Om u een van deze mooie beelden te laten zien plaatsen we in deze corona tijd een voorbeeld vanuit dat beeldarchief op onze nieuwssite zodat u er nog eens aan wordt herinnerd dat u ook in ons video archief kunt kijken. Als u op 'bekijk video' klikt dan kunt u nu kijken naar de film Schijndelse Legende 'Sleutje's Spook'. De regie lag toen in handen van Patrick van der Heijden en de verantwoordelijke eindcoördinator van de filmproductie was Wim Vermeulen. Er was 1 vaste cameraman en dat was Schijndelaar Jan de Jong die al zijn technische medewerking kreeg van Hulskamp Facilities. De film over deze Schijndelse legende is ook echt Schijndels gebleven met Henk van Roessel als de verteller. De eindmontage werd uitgevoerd door documentairemaker Henk Helsdingen.

Lees meer...

Flemming verlaat band Baby Blue

                Schijndel - Flemming Viguurs gaat de Schijndelse band Baby Blue verlaten. Dat laat de band via een filmpje weten op Facebook. "Na 8 jaar en 700 prachtige optredens is het voor mij tijd voor een nieuw hoofdstuk en een nieuw avontuur.", aldus Flemming. Hij wil iedereen bedanken, met name de boys achter hem in de video voor alle fantastische jaren. De Schijndelse band stond met Flemming als leadzanger regelmatig op grote en kleinere evenementen. Tijdens Woudpop maakte TVSchijndel de volledige registratie

Lees meer...

De vakantie: Tuinesië, Balkonia of National Kloosterpark

                Schijndel - Pleun en haar gezinnetje willen op vakantie. Maar dat is tegenwoordig nog niet zo eenvoudig en blijkt veel voeten in de aarde te hebben.

Lees hier haar blog.

Overleden scooterrijder is 41-jarige man uit Schijndel

brommerrooiseweg4Schijndel - Gisterenavond kwam een scooterrijder om het leven bij een aanrijding op de Rooiseweg/Schijndelseweg. De politie laat via Twitter weten dat het gaat om een 41-jarige man uit Schijndel. De man kwam door onbekende oorzaak met zijn voertuig tegen een boom tot stilstand. De oorzaak is nog in verder onderzoek. Daarvoor was de weg geruime tijd afgesloten.

Lees meer...

Scooterrijder overleden na ongeval Rooiseweg

brommerrooiseweg3Schijndel - Donderdagavond rond 22.00 uur heeft er een eenzijdig dodelijk ongeval plaatsgevonden op de Rooiseweg/Schijndelseweg. Een scooterrijder belandde volgens de politie door onbekende oorzaak tegen een boom. Meerdere ambulances, politie en de traumaheli werden opgeroepen. Het slachtoffer werd ter plekke gereanimeerd door omstanders en hulpverleners maar de hulp mocht niet meer baten, het slachtoffer is ter plekke overleden. De weg werd in beide richtingen afgesloten voor verkeer. De politie deed onderzoek naar de oorzaak.

Lees meer...

Etalage-expositie ‘Meisje met de Parel’ op z’n Meierij’s naar Schijndel

PhoenixMeisje1Meierijstad - Tijdens de lockdown hebben maar liefst 25 schildercursisten van Phoenix Cultuur een eigen interpretatie gemaakt van het wereldberoemde 17 e eeuwse schilderij ‘Meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer. Na de succesvolle eerste etalage-expositie in Veghel verhuizen deze ‘Meisjes met de Parel’ op z’n Meierij’s van 13 april t/m 23 mei naar de Kloosterstraat 4 in Schijndel.

Lees meer...

Vuurwerkbom Boogschutter bij Bureau Brabant

vuurwerkbom1Schijndel - Op 17 november van het vorig jaar, werd aan het begin van de avond een zware vuurwerkbom vanuit een rijdende auto op de oprit van een huis in Schijndel gegooid. Op Dumpert verscheen een maand later een filmpje van het voorval.  Naast dat auto’s en de woning werden beschadigd, was er door de heftige explosie en rondvliegende stukken ernstig gevaar voor de omgeving. Er komt namelijk net een voorbijganger met een kinderwagen aangelopen. Uit beelden blijkt duidelijk dat het hier om een gerichte actie gaat. De politie is op zoek naar de dader, die reed in een grijze BMW 1 serie uit het bouwjaar 2005 en er vandoor ging via de Boogschutter en de Steenbok. Wie weet meer over de dader, de auto of misschien wel het motief? Geef tips door via de Opsporingstiplijn 0900 8844 of eventueel zonder uw naam te zeggen via Meld Misdaad Anoniem 0800 6070. Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Lees meer...

Doorcy, voor een slim deurbeleid...

doorcystoplightSchijndel - Gesloten winkels, stille sportscholen, uitgestorven cafés en lege straten. Het jaar begon nog nooit zo rustig als in 2021. Op 14 december kondigde Mark Rutte een lockdown aan die nog altijd voortduurt. Tegelijkertijd koppen kranten zo nu en dan het tegenovergestelde: “Koopjesgekte Black Friday drijft burgemeesters tot wanhoop” en recent nog “Drukte in parken vanwege mooi weer, politie grijpt op aantal plekken in”. Kortom, de wereldwijde verspreiding van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het crowd management belangrijker is dan ooit. Ook horecaondernemer Thomas de Groot merkte in de zomer van 2020 dat het maximum aantal bezoekers moeilijk te handhaven was in zijn café. Met zijn vrienden Joep van Liempd en Bas van Diejen bedacht hij een slim stoplicht dat niet alleen fysiek voor de deur zichtbaar is, maar waarbij mensen ook thuis of onderweg de drukte al kunnen checken via de website, social media of app. (foto: Amy Quinland)

Lees meer...

Oproep: kom je bibliotheekboeken inleveren

logo bibliotheek nobbMeierijstad - Vanwege de coronamaatregelen zijn de bibliotheken gesloten. Als alternatief kunnen bibliotheekleden gereserveerde boeken ophalen bij de ‘Afhaalbieb’. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Ook kunnen mensen geleende materialen coronaproof terugbrengen. Bibliotheekmedewerkers merken echter dat er veel uitgeleend wordt, maar weinig ingeleverd. Daarom roept de Bibliotheek nu op om gelezen boeken terug te komen brengen. Heb je dus nog een stapel bibliotheekboeken thuis liggen? Kom ze dan inleveren!

Lees meer...

Inzameldagen oud papier nu ook op afvalwijzer

logo gemeente MeierijstadMeierijstad - De inzameldagen van het oud papier (huis-aan-huis inzameling) zijn toegevoegd aan de Afvalwijzer. Naast het GFT-afval, restafval en plastic en drank-verpakkingen kunt u nu dus ook data van het oud papier inzien via www.afvalwijzer.nl. De brenglocaties voor het oud papier vindt u op www.meierijstad.nl/oudpapierstoedenrode.Lees meer...

Health- en Lifestylecentrum Uskin hoopt vestiging in Schijndel te openen

USKINlogoSchijndel- Het Health- en Lifestylecentrum Uskin uit Best heeft toestemming gekregen een pand aan de Boxtelseweg 38 te Schijndel te verbouwen. De woonboerderij met bijgebouw had een woonbestemming maar dit wordt nu gewijzigd naar bedrijfsbestemming. Gemeente Meierijstad heeft toestemming gegeven omdat de plannen qua omvang binnen de huidige bebouwing passen. Het centrum wordt een aanvulling op de bedrijfsactiviteiten in Best.

Lees meer...

Reisorganisatie D-reizen failliet

D reizenSchijndel - De rechtbank in Haarlem heeft vanmorgen reisorganisatie D-Reizen failliet verklaard. Aan de Hoofdstraat in Schijndel staat één van de 285 filialen van het bedrijf. Volgens D-reizen komt het faillissement doordat er vanwege de coronapandemie nauwelijks inkomsten binnenkwamen. Ook kwam het Voucherfonds te laat. In het gebouw aan de hoofdstraat zat eerst Toerkoop, later VakantieXperts gevolgd door D-reizen.

Lees meer...

Waterschap Aa en Maas start incidenteel maaionderhoud

Waterschap Aa en Maas 2017's-Hertogenbosch - Vanaf 1 april bestaat de mogelijkheid dat waterschap Aa en Maas incidenteel een aantal slootbodems gaat maaien. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat sloten en beken niet dichtgroeien en het water goed kan blijven stromen. Zo kan het water aangevoerd blijven naar plekken waar het te droog is en voorkomt men overlast bij extreme regenval. Uiteraard houden we rekening met het broedseizoen. Er wordt alleen gemaaid waar hoogstnoodzakelijk en de maaiers houden zich aan de protocollen volgens de Wet Natuurbescherming.

Lees meer...

Brandweer Schijndel opgeroepen voor brand in Heeswijk-Dinther

brandheeswijkHeeswijk-Dinther - Maandagmiddag tweede paasdag merkten voorbijgangers omstreeks 15:30 uur een brand op aan de Lange Kruisdelstraat in Heeswijk-Dinther. De brand woedde in een bijgebouw van het woonhuis, de voorbijgangers zagen rook uit het rieten dak komen. In het gebouw was één persoon aanwezig, deze heeft samen met de voorbijgangers een eerste bluspoging gedaan door emmers met water op de brand te gooien. De brandweer kwam met een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatsen. Voor extra bluswater werd ook een waterwagen uit Schijndel opgeroepen. De brandweer heeft een deel van het rieten dak moeten verwijderen om de brand onder controle te krijgen. Met behulp van schuim werd de rest van het rieten dak koel gehouden. Inmiddels is de brand onder controle.Foto's en tekst Remco Rooijakkers. Persbureau Sander van Gils.

Lees meer...

Omroep Brabant luisteraars winnen Paaspakket en weekendtickets Paaspop

christel3Schijndel - Christel de Laat verstopte zich vandaag voor het Omroep Brabant radioprogramma Graat en De Laat ergens in de provincie Brabant. Luisteraars konden haar zoeken en een Paaspakket winnen. Ze bleek na kort luisteren op het Paaspop terrein in Schijndel te zijn. Luisteraars kwamen uit alle hoeken van Nederland, waaronder Almere, naar het terrein toe. Het Paaspakket was inclusief weekendtickets voor Paaspop! De deelnemers moesten raden wanneer de eerste editie van Paaspop was. Mariëlle uit Schijndel zat hier het dichtste bij en won de tickets én het Paaspakket vol chocolade. Grappig detail: de Schijndelse is nog nooit eerder op Paaspop geweest en gaat dit nu voor het eerst een weekend lang meemaken! 

Lees meer...

Oproep aan senioren om zich aan te melden voor opiniepanel

seniorenraadmeierijstad 2017Meierijstad - De Seniorenraad Meierijstad, opgericht 24 januari 2017, heeft tot doel de belangen te behartigen van alle senioren in Meierijstad. Dit zijn maar liefst 30.000 personen (van 55 jaar en ouder), ofwel ruim 36% van de totale bevolking van de gemeente Meierijstad. Uit een door de provincie Noord-Brabant in 2020 opgestelde bevolkings- en woningbehoefte-prognose blijkt dat het percentage senioren tot 2030 zelfs door gaat stijgen naar 39%. Om een goed beeld te krijgen van wat er onder de senioren leeft, heeft de Seniorenraad de beschikking over een ‘opiniepanel’. Dit panel bestaat uit een databestand van senioren die zich hebben opgegeven als geïnteresseerden in de werkzaamheden van de Seniorenraad en hun e-mailadres hebben doorgegeven.

Lees meer...

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//