foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

juli 2019

Sport Awards Meierijstad

Sportawards2019foto5Meierijstad - In een eerder bericht heeft sportraad Meierijstad u laten weten dat de Sport Awards 2019 op 29 maart, in lijn met de besluiten van de regering en de adviezen van NOC*NSF rondom het coronavirus, niet konden doorgaan. En dat de Sportraad en de gemeente de kampioenen en genomineerde sporters en sportvrijwilligers op een later moment wilden huldigen. Dat moment van huldigen van de kampioenen en bekendmaken van de Sport Awards Meierijstad 2019 is nu bekend: in september gaan ze hen graag in het zonnetje zetten, met een afsluitende avond op zondag 20 september in ’t Spectrum te Schijndel. Het sportseizoen is dan net begonnen en ook valt het samen met de Nationale Sportweek.

Lees meer...

Stroomstoring treft Wijbosch

wijboschstroom5Wijbosch - Maandagavond was er een grote stroomstoring gaande in Wijbosch. Ook in delen van Eerde en industrieterrein Duin was de stroom uitgevallen. Dit gebeurde rond tien uur in de avond. De brandweer werd opgeroepen voor een alarm bij de Cranenbroek, ook daar was een korte onderbreking. De straten waren donker maar inwoners van Wijbosch waren in grote getale de straat op gegaan en stonden gezellig te praten. Ook bij het Annahof en op de Shared Space was het donker (zie foto's onder 'lees meer'). De stroomstoring zou naar verwachting rond middernacht opgelost zijn maar rond tien over elf hadden de meeste huizen weer stroom. Enexis voerde werkzaamheden uit in een trafohuisje aan de Rietstraat.

Lees meer...

Kliko afgebrand in voortuin van woning Jansenpark Schijndel

container3Schijndel - Zondagavond omstreeks 23:05 is de brandweer van Schijndel gealarmeerd voor een kliko welke in brand stond in een voortuin van een woning aan het Jansenpark in Schijndel. Het betrof een kliko die bedoeld was om papier te scheiden. Buurtbewoners hebben met een tuinslang een eerste bluspoging gedaan. Zij spraken over een korte maar felle brand. Van de kliko is niets meer over. Foto's en info: Persburo Sander van Gils

Lees meer...

Dronken man valt buurtgenoten aan

Politie HandboeienSchijndel - De politie heeft afgelopen nacht een dronken man aangehouden die zijn buurtgenoten lastig viel en aanviel. Dat laat wijkagent Ger Roumen op Twitter weten. Net voor middernacht kwam de melding vanaf het Resort. "Man met buitenlandse nationaliteit inderdaad ladderzat en kon geen ID tonen", legt Roumen uit. Rond half vijf 's ochtends tweet de agent "Weet nog steeds niet wie het is." De man werd aangehouden en ingesloten ter ontnuchtering. Vandaag wordt de zaak verder opgepakt.

Lees meer...

17-jarige opgepakt voor slaan in gezicht

Politie schouderSchijndel - Afgelopen nacht is een jongen een aantal keer in zijn gezicht geslagen op de Hoofdstraat in Schijndel. Dit gebeurde rond sluitingstijd bij een kroeg aan de Hoofdstraat, aldus wijkagent Ger Roumen. Een 17-jarige jongen uit Sint-Michielsgestel sloeg volgens de agent "buiten op straat een andere jongen enkele keren vol op zijn gezicht." Een getuige wees de jongen als dader aan en er volgde een aanhouding op heterdaad. De 17-jarige ging een nachtje de cel in, het onderzoek wordt vandaag verder opgepakt.

Lees meer...

Twee jongens belaagd bij vechtpartij

Politie rugSchijndel - Bij een vechtpartij vannacht in Schijndel zijn twee jongens 'buiten proporties' belaagd. Dat laat wijkagent Ger Roumen weten op Twitter. De vechtpartij ontstond rond sluitingstijd van de kroeg. "Groepshysterie en alcohol maakten dat het even flink te keer ging", aldus Roumen. "Partijen werden gescheiden; wordt bekeken of dit nog tot onderzoek leidt", vult hij aan.

Lees meer...

Inzet waterwagen brandweer Schijndel voor illegaal afval stoken Sint-Oedenrode

afvalwaterwagen1Sint-Oedenrode - Zaterdagmorgen vroeg werd de brandweer rond zes uur gealarmeerd voor een brandgerucht aan de Hoogeind in het buitengebied van Sint-Oedenrode. Bij aankomst van de brandweer was snel duidelijk dat het ging om een brand op een perceel tussen de Nieuwstraat en de Vliegden, aldaar was men illegaal afval aan het opstoken. Ook de politie kwam ter plaatse en na overleg is de brandweer begonnen met het doven van het vuur. De berg met afval werd uit elkaar getrokken en met water afgeblust. Om over voldoende bluswater te beschikken werd ook de waterwagen van de brandweer uit Schijndel ingezet. De inzet was een tijdrovende klus. Foto's en info: Persburo Sander van Gils

Lees meer...

Voorstelling 'Breeknacht' voor mantelzorgers

welzijn 1Meierijstad - Speciaal voor alle mantelzorgers binnen gemeente Meierijstad biedt Welzijn de Meierij u de voorstelling Breeknacht aan. Romijn en Nanna, man en vrouw, hebben samen een succesvol theatergezelschap (o.a. de voorstellingen Honger, Drift en Vader). In september 2015 slaat het noodlot echter toe. Na het spelen van hun nieuwe voorstelling Feest krijgt Romijn achter het stuur op weg naar huis vanuit het niets een herseninfarct. Nanna zit ernaast en kan niet meer doen dan de hulpdiensten te bellen. Van de ene op de andere seconde is het leven van Nanna en Romijn 180 graden gedraaid. Een lange weg van revalidatie en wederopbouw volgt. Uit de brokstukken halen zij samen wat nog bruikbaar is en nemen afscheid van dat wat voorgoed kapot is.

Lees meer...

Kinderspeelplaats vervroegd in verband met hitte

kinderspeelplaatsSchijndel - De kinderspeelplaats die het Citymanagement Schijndel samen met InSchijndel, horecagelegenheden en winkeliers organiseert op woensdag 12 augustus wordt in verband met de te verwachten hitte vervroegd. De aanvangstijd is nu 10.00 uur en het zal duren tot 14.00 uur. 

Lees meer...

Zomermarkt 2020

hartemertfoto 6Schijndel - Tijdens de koopzondag op 30 augustus van 10.00 tot 17.00 uur organiseert het Citymanagement een Zomermarkt. Ondernemers in het centrum, vanaf Jac Kemps Tweewielers tot de Kluisstraat, krijgen dan gratis een marktkraam. Deze kraam wordt voor de onderneming gezet en de ondernemer bepaalt zelf welke producten hij/zij hier wil verkopen. Er zal ook een straattheater door het centrum gaan en bij sommige terrassen wordt voor live muziek gezorgd. Zo wordt er bij het Tramhuys en de Hopbel een podium geplaatst voor bands. In verband met de geldende coronamaatregelen worden er lage veiligheidshekken om het podium heen geplaatst. De Hoofdstraat, vanaf de Mgr Zwijsenstraat tot Mieke de Brefstraat is deze koopzondag verkeersvrij. Ondernemers mogen hier dan hun marktkraam op straat neerzetten.

Lees meer...

Kinderspeelplaats op de markt

kinderspeelplaatsSchijndel - Op woensdag 12 augustus organiseert het Citymanagement Schijndel in samenwerking met InSchijndel, horecagelegenheden en winkeliers een kinderspeelplaats op de markt, achter de Glazen Boerderij. De Schijndelse markt wordt van 13:00 tot 17:00 uur omgetoverd tot een grote speelplaats met springkussens en verschillende Oudhollandse spelen zoals tafelhockey, slingerbal, een sjoelbak, het kazenspel, touwwerpen en boter, kaas & eieren. Daarnaast kunnen kinderen zich laten schminken of kijken naar de optredens van ballonnenclown Dico. Ouders kunnen heerlijk vertoeven op de terrassen rondom de markt. Ook op de markt worden verschillende zitmogelijkheden gecreëerd. Kinderen kunnen hier genieten van zoetigheid: ijsjes, suikerspinnen, poffertjes en popcorn. Alles proeven? Koop dan een stempelkaart voor € 4,-. De overige activiteiten op de kinderspeelplaats zijn gratis toegankelijk.

Lees meer...

Denk mee bij maken natuur- en landschapsvisie

gemeentehuisMeierijstadMeierijstad - Meierijstad heeft een mooi buitengebied, met vele groene parels. Dat wil de gemeente Meierijstad graag zo houden. Ook in de toekomst willen ze kunnen blijven genieten van al het moois dat het buitengebied te bieden heeft. Hoe de natuur en het landschap in de toekomst vorm moeten krijgen en verder moet worden ontwikkeld, gaan ze bepalen in de natuur- en landschapsvisie. Deze visie wil de gemeente graag samen met u opstellen. Zij willen u graag betrekken bij het opstellen van deze visie. Samen bepalen hoe we omgaan met de natuur en het landschap, nu en in de toekomst.

Lees meer...

 Verkooptijd weekmarkt aangepast i.v.m. verwachte hitte

Markt LuchtSchijndel - Het is erg heet de komende dagen. Ook zaterdag wordt weer een tropische warme dag voorspeld. Op de weekmarkt worden veel verse producten verkocht. Om deze goed te houden op de hoge kwaliteit die de consument gewend is, stopt de weekmarkt komende zaterdag om 14.00 uur, ook voor de veiligheid van de bezoekers en de ondernemers op het warmste moment van de dag. De markt  start zoals altijd om 10.00 uur.

Lees meer...

Met "loeiende" sirenes

koegemonde 2Gemonde - De brandweer van Schijndel bluste eerder vandaag samen met andere korpsen een grote brand in weilanden bij Gemonde. De Schijndelse ploeg werd opgesteld in een weiland met koeien direct naast de brand. Met loeiende sirenes kwam de ploeg aan, maar het échte loeien werd al snel overgenomen door de grazers op het veld. Na een tijdje waren de koeien gewend aan de wagen en kwamen ze heel nieuwsgierig een kijkje nemen want binnen een paar minuten stonden de koeien met hun neus tegen de wagen gedrukt. Een brandweerman van de Schijndelse brandweerploeg maakte snel wat foto's van het tafereel. Foto's: brandweer Schijndel

Lees meer...

Brandweer Schijndel blust mee in Gemonde

gemondebrand3Gemonde - Aan De Hogert in Gemonde brak dinsdagmiddag een flinke buitenbrand uit aan meerdere weilanden. Het vuur greep snel om zich heen. Hierdoor was een grote rookwolk zichtbaar in de verre omgeving. De brandweer rukte groots uit met ploegen uit Sint-Michielsgestel, Boxtel, Schijndel (waterwagen) en Den Bosch (waterwagen). Na enkele uren was het vuur onder controle. De ploeg van Schijndel werd opgesteld in een weiland met koeien. De dieren waren heel nieuwsgierig naar de brandweerwagen. Foto's en info: Christian vd Broek

Lees meer...

Vermiste vrouw (60) in vroege ochtend aangetroffen in Wijboschbroek

zoektocht3Schijndel - De hulpdiensten hebben de vermiste persoon in het Wijboschbroek gevonden. In de vroege ochtend werd de vrouw van 60 jaar uit Schijndel aangetroffen. Dat laat de woordvoering van de politie weten aan TVSchijndel. Sinds gisterenavond was er een grote zoekactie gaande waarbij politie en brandweer in het gebied waren met honden. Ook een politiehelikopter vloog rond, zowel gisterenavond als vanochtend. De brandweer zocht samen met de politie en Staatsbosbeheer in meerdere teams. Het gaat naar omstandigheden goed met de vrouw, laat de woordvoering ook weten. Hoelang de vrouw in het bos heeft doorgebracht is onbekend, de brandweer werd rond 23.00 uur gealarmeerd maar toen was de politie al enige tijd op zoek.

Lees meer...

Grote zoekactie naar vermist persoon Wijboschbroek

zoektocht4Schijndel - Maandagavond hebben brandweer, politie en Staatsbosbeheer gezocht in de bossen van het Wijboschbroek nabij de Aakendonk in Schijndel. Ook werd een politiehond ingezet en heeft enige tijd een politiehelikopter boven het bosgebied gevlogen. Rond 2.00 uur verlieten de hulpverleners het bosgebied, of men daadwerkelijk de vermiste persoon heeft gevonden is ons niet bekend. Info en foto's: persburo Sander van Gils

Lees meer...

Bijzonder orgelconcert in Servatiuskerk

Schijndel - Het was een bijzonder concert, gisteravond in de Servatiuskerk, waar organist Bart van Dongen, acte de prescence gaf. Bart, geboren in het plaatsje Zeeland woont al jaren in 's-Hertogenbosch en bewandeld zijn hele leven al het muzikale pad. Het bijzondere van dit concert was dat hij deze avond twee orgels bespeelde, zowel het kleine orgel beneden als boven op het grote Smits orgel. Wat hij met zijn muziek doet is eigenlijk de orgels gebruiken als een soort synthesizer. Eerst bespeelde Bart het orgel beneden in de kerk. Daarbij zet hij het onderste klavier en de baspedalen vast met stukjes papier en gewicht van kerkboeken. Door deze toetsen vast te zetten had hij zijn handen vrij om op het bovenklavier te spelen. Na een aantal klanken te hebben opgebouwd en te hebben vastgezet ging hij naar boven om daar het zelfde te doen. Door middel van een camera en een beamer konden de luisteraars beneden in de kerk het allemaal prima volgen. Bekijk ook onze videobeelden. Meer foto's kunt u zien in ons fotoboek.

Lees meer...

Op bezoek bij Arie den Haan

Schijndel - Wie is deze Arie den Haan zie we U denken. Nou, dat wisten wij, voordat we deze TVSchijndel video- en fotoreportage maakten, ook niet precies. Arie komt oorspronkelijk uit een klein plaatsje uit de omgeving van Gorinchem (Gorkum). Op 18 jarige leeftijd begon Arie met motorcrossen met als specialiteit grasbaanracen. Deze vorm van crossen was zeer populair in de noordelijke provincies. Hij presteerde het in deze tak van motorsport 2 maal Nederlands kampioen te worden. Eén van zijn hobby’s was het sleutelen aan crossmotoren. In de zeventiger jaren is Schijndel in wijde omgeving bekend om haar bloeiend uitgaansleven met gezellige bars en dansgelegenheden. Zo komt ook Arie voor het stappen in de Crazy Horse in Schijndel terecht. Hier leert Arie zijn vrouw kennen en nestelt zich na enige tijd voorgoed in Schijndel. Meer foto's ziet u in ons fotoboek.  Bekijk ook onze videobeelden.

Lees meer...

Inschrijven voor workshop vilten bij Zomerpalet van Welzijn De Meierij

welzijnSchijndel - Woensdag 12 augustus vindt alweer de vijfde bijeenkomst van het Zomerpalet in aangepaste vorm plaats. Dit wordt een creatieve bijeenkomst. Netty van Kaathoven verzorgt dan een workshop vilten. U gaat naar huis met een mooie handgemaakte vilten bloem broche. Welzijn De Meierij vraagt u om zelf uw schaar mee te nemen. De maatregelen van het RIVM met betrekking tot corona worden in acht genomen. Daarom is het noodzakelijk dat u zich voor deze activiteit aanmeldt. Er is namelijk een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Welzijn De Meierij hoopt u graag te ontmoeten bij het Zomerpalet. Meer informatie vindt u onder ‘lees meer’.

Lees meer...

De Roode Hoedjes op de fiets

roodehoedjes4Schijndel - Gisteren was de fietstocht van De Roode Hoedjes uit Schijndel. De Roode Hoedjes zijn tien jaar geleden opgericht onder een andere naam. Sinds januari van dit jaar heeft de (nieuwe) groep de huidige naam. De Roode Hoedjes zijn ook ingeschreven in Amerika bij de Red Hat Society om officieel deel uit te maken van de wereldwijde beweging van rode hoedjes. Ook moet er een Queen aangewezen worden en bij De Roode Hoedjes is Wilma Steenbakkers dat. Elke maand gaat de groep wat leuks doen. Helaas heeft corona de afgelopen tijd roet in het eten gegooid. Maar gisteren, donderdag 30 juli, was het dan toch zover: de fietstocht kon doorgaan. Onderweg werd verschillende keren gestopt onder het genot van soep, hapjes en wijn. Wereldwijde dresscode bij uitstapjes: gekleed in het paars met een rood hoedje of toefje. In het fotoboek vindt u een impressie van de fietstocht en onder ‘lees meer’ informatie over The Red Hat Society.

Lees meer...

Paaspop artiesten tijdens het Zomertheater

ZomertheaterSchijndel - Het was een gekkenhuis: maar liefst 7 shows van Het Zomertheater waren binnen no-time uitverkocht! Het wachtrij systeem heeft z'n best gedaan, maar het is ook ontzettend jammer dat zoveel mensen achter het net hebben gevist. De Paaspoporganisatie is daarom druk bezig geweest met het inplannen van nieuwe shows en voilá, er worden zes nieuwe shows bevestigd! Waaronder Paaspop toppers Snelle,  Danny Vera en Davina Michelle. De ticketverkoop start aanstaande zaterdag 1 augustus op 11.00 uur via www.zomertheater.nl

Lees meer...

Eerste paal geslagen voor nieuw hopveld

hopveldschaapskooi4Schijndel - Gisteren, woensdag 29 juli was het zover, de eerste paal werd geslagen in het bijzijn van genodigden, vrijwilligers en pers. Het begin werd gemaakt van een nieuw aan te leggen hopveld gelegen achter de Schaapskooi. Er worden 7 meter lange palen een meter diep in de grond geplaatst. Door de palen voor en achter schuin te plaatsen kan men de aan te brengen kabel over de overige palen heel strak spannen. Dan kan men beginnen met de aanplant van de hopplanten die na een jaar of 2 geoogst kan worden. Rond deze tijd gaat men de hopbellen controleren en in september kan men gaan oogsten. Het oude hopveld aan de zijkant gelegen is na jaren gebruikt te zijn op, en dient nu als overbrugging tot het nieuwe hopveld, dat na ongeveer 2 jaar, de productie kan overnemen. Foto's TVSchijndel. Meer foto's zie je in ons fotoboek.

Lees meer...

Dode bij ongeval auto te water Kanaaldijk-Noord Schijndel

autowater1Schijndel - Een automobilist raakte rond 12.30 uur met zijn auto te water aan de Kanaaldijk-Noord in Schijndel. De bestuurder en de auto werden gelokaliseerd door de massaal aanwezige brandweer op aanwijzing van een fietser. De bestuurder is gereanimeerd en per ambulance naar ziekenhuis vervoerd waar hij later aan zijn verwondingen is overleden. De melding kwam binnen op de Rijksweg in Veghel maar de hulpdiensten reden snel door aan de overzijde van deze weg naar het fietspad, de Kanaaldijk-Noord van Schijndel. Brandweer, traumahelikopter, ambulances en politie waren allemaal ter plaatse. Alles op de politie na is reeds vertrokken. De politie gaat nog onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval. Info en foto's: Persburo Sander van Gils

Lees meer...

Belangrijke veiligheidswaarschuwing

pizzakitMeierijstad - Jumbo meldt op haar website dat ze per direct Jumbo Pizzakit 600 gram met EAN 8718452445660 uit de schappen haalt. De tomatensaus in de Jumbo Pizzakit 600 gram kan mogelijk kleine metalen fragmenten bevatten die bij consumptie een veiligheidsrisico kunnen vormen. Jumbo vraagt klanten om de Jumbo Pizzakit 600 gram met EAN 8718452445660 en THT van 06-08-2020 niet te consumeren. Klanten die het product gekocht hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Zij krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice via 0800 - 0220 161 of Jumbo.com.

Lees meer...

Leen een elektrische bakfiets voor een opruimactie

Gebouw GemeentewerfMeierijstad - Wonen, werken en leven in een schone omgeving. Dat is voor iedereen fijn. Vrijwilligers binnen de gemeente Meierijstad hebben ideeën aangedragen om de omgeving makkelijker schoon te houden. Een zwerfafval-bakfiets. De elektrische bakfietsen, genaamd DUBAKKI, zijn vanaf nu gratis te leen bij de gemeentewerf in Veghel en Schijndel. Als inwoner van Meierijstad kunt u een elektrische bakfiets lenen voor een opschoonactie in de buurt. De bakfietsen zijn geschikt om zelf of met een klein groepje zwerfafval op te ruimen. De bakfiets is uitgerust met afvalprikkers, veiligheidshesjes,handschoenen en afvalzakken en een EHBO kist.

Lees meer...

Auto en snorfiets botsen op kruising Rooiseweg Heiweg

bromfietsrooiseweg3Schijndel - Op de kruising van de Rooiseweg met de Heistraat in Schijndel is dinsdagmiddag een ongeval gebeurd. Een auto en snorfiets kwamen met elkaar in botsing, vermoedelijk na het afdraaien van de auto welke vanaf de Rooiseweg de Heiweg in reed. De bestuurder van de snorfiets raakte gewond en is na de eerste controle op locatie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De snorfiets raakte zwaar beschadigd, ook de auto liep schade op. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd, en kon zijn weg na de afwikkeling van het ongeval zelfstandig vervolgen. Info en foto's: Persburo Sander van Gils

Lees meer...

Vrouw (76) nog in ziekenhuis na ongeval Structuurweg

autofietsstructuurwegonderzoek5Schijndel - De vrouw die gisteren gewond raakte bij het ongeval op de Structuurweg in Schijndel ligt nog in het ziekenhuis. De fietsster, een 76-jarige vrouw uit Schijndel, werd na de aanrijding "met behoorlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht", aldus de woordvoerder. De bestuurder van de auto betrof een 21-jarige man uit Berghem. Over de oorzaak is nog niets bekend, daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Het urenlange onderzoek ter plaatse werd gisteren rond half acht in de avond afgerond.

Lees meer...

Mevrouw van de Oetelaar honderd jaar

OetelaarfeestSchijndel - Zondag 26 juli kwam Marietje van de Oetelaar , oftewel Marietje 'de Kis', terug naar haar roots om haar 100e verjaardag te vieren. Marietje was geboren en getogen in het huis aan de Heikampen waar nu manege de Molenheide is gevestigd. Na haar huwelijk ging ze in Den Bosch wonen en noodgedwongen wordt ze daar nu verpleegd in het verzorgingstehuis. Alle familieleden vonden het een mooi idee om haar nog een keer terug te halen naar haar eigen vertrouwde en veilige plek. Alle gasten waren rond 14.00 uur bij elkaar gekomen om haar te verwelkomen. Er volgden emotionele momenten bij aankomst van de laatste nog levende telg van generatie 'de Kissen'. Het was dan ook een genot om te zien hoe ze genoot van al die aandacht.

Lees meer...

Urenlang onderzoek naar ernstige aanrijding Structuurweg

autofietsstructuurwegonderzoek3Schijndel - De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft na de aanrijding op de Structuurweg eerder vanmiddag nog urenlang onderzoek gedaan naar de oorzaak. De VOA kwam ter plaatse na de aanrijding op verzoek van de al aanwezige agenten. De exacte oorzaak kon namelijk niet meteen vastgesteld worden. Rond 19.30 uur was het onderzoek afgerond. Toen reden twee witte busjes weg en werd de beschadigde auto weggesleept. Deze stond al niet meer op de exacte ongevalslocatie maar op de Rooiseweg bij het monument. Ook de gemeente is betrokken geweest bij het onderzoek. Zij werden opgeroepen voor de sleutels van de stoplichtenkast, zodat deze voor de specialisten uitgelezen kon worden. Foto's: Persburo Sander van Gils

Lees meer...

Ernstig ongeval tussen auto en fietsster Structuurweg Schijndel

autofietsstructuurweg 2Schijndel - Zondagmiddag is rond 15.50 uur een fietsster aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde op een fiets oversteekplaats met stoplichten op de Structuurweg in Schijndel. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide inzittenden van de personenauto bleven ongedeerd. Één rijbaan van de Structuurweg is afgesloten, verkeersspecialisten van de politie gaan onderzoek doen om de toedracht van het ongeval te achterhalen. De auto, met name de voorruit, raakte zwaar beschadigd door de aanrijding. Het onderzoek naar de aanrijding werd rond 19.30 uur afgerond. Foto's en info: Persburo Sander van Gils

Lees meer...

Hopstraat enige tijd afgesloten vanwege loshangende takken

hopstraatboom4Schijndel - De brandweer heeft zondagmiddag loshangende takken verwijderd uit een boom aan de Hopstraat in Schijndel. De weg was hierdoor enige tijd afgesloten. Met een hoogwerker werden de loshangende takken verwijderd uit de boom en later aan de kant van de rijbaan gegooid. Een buurtbewoner had melding gemaakt van de gevaarlijke situatie. Zowel de brandweer van Schijndel als de brandweer (hoogwerker) van Veghel werden opgeroepen voor dit incident. Foto's en info: Persburo Sander van Gils

Lees meer...

Vader en zoon sleutelen aan tractoren en bromfietsen

Schijndel- Net buiten Schijndel woont de familie Roelofs waarvan zowel vader als zoon zich in hun vrije tijd bezighouden met sleutelen aan voertuigen. Harrie heeft een hele verzameling van oude tractoren in zijn schuur staan. Tussen de tractoren staat en hangt de verzameling bromfietsen van zijn zoon Hans. Harrie laat trots zijn eerste aanwinst zien en vertelt wat er allemaal aan gesleuteld is. De meest bijzondere tractor is niet zijn eerste maar juist de oudste, een McCormick uit 1948. Naast de McCormick staat een Case waarvan Harrie vertelt dat deze helemaal uit elkaar is gehaald, elk schroefje is los geweest. Waar hij als timmerman zelf een heel eind komt met sleutelen, had hij dit echt niet zonder zijn vriend Herman de Graaf kunnen doen. TVSchijndel ging eens een kijkje nemen en maakte een mooie reportage. Meer foto's ziet u in ons fotoboek. Bekijk ook onze videobeelden.

Lees meer...

Voedselbos Schijndel grootste productievoedselbos van Nederland

voedselbos6Schijndel - Voedselbos Schijndel is er op gericht om te bewijzen dat een bedrijfsmatige ontwikkeling en benutting van grootschalige voedselbossen in de praktijk grote meerwaarde kan hebben, zowel in economisch als maatschappelijk opzicht. Het doel is aan te tonen dat een goed ontworpen en beheerd voedselbos resulteert in rendabele en houdbare voedselproductie, vitale natuur met een hoge biodiversiteit en klimaatmitigatie en -adaptatie (o.a. door koolstofvastlegging in bodem en biomassa). Voedselbos Schijndel heeft twee locaties: Boschweg (ca. 4 hectare) en Hardekamp (ca. 16 hectare). Beide locaties grenzen direct aan natuurgebieden van Staatsbosbeheer, die onderdeel zijn van het Natuurnetwerk Brabant. De gronden worden verpacht door Groen Ontwikkelfonds Brabant. Meer informatie over voedselbos Schijndel lees je op de website en in het projectplan.

Lees meer...

Musical groepen 8 "De Regenboog" als film

Schijndel - Het is verleidelijk om de musical van groep 8 dit jaar het onderwerp corona te geven maar… nee, corona herinneren de kinderen van groep 8 zich toch wel. Het feit dat ze samen aan een project gewerkt hebben dat niks ‘schools’ heeft, maar een beroep doet op durf, beweeglijkheid, creativiteit, expressie en fantasie; dát blijft hangen. Na een tip van een leerling sloeg Cor van Casteren aan het schrijven van een script. Hij gebruikte daarbij veel fantasie, iets wat de hoofdpersoon in de musical ook deed. Bekijk de een compilatie in de video bij dit artikel.

Lees meer...

Jubileumboek Bolsius

Heemkundekringschijndel2018Schijndel - Onlangs is het door Bolsius uitgebrachte jubileumboek “IN HET LICHT” over 150 jaar Bolsius in Schijndel verschenen. Voor inwoners van Schijndel een bekend bedrijf waar we trots op mogen zijn. In een prachtig nieuw gebouw aan de Kerkendijk staat het te pronken en zijn veel medewerker(sters) in een moderne werkomgeving bezig met het maken van mooie kaarsproducten. De eerste steen tegen de gevel van het oude gebouw herinnert aan de oprichting in 1870. In dat jaar legden Antonius en Lambertus Bolsius de basis voor het maken van kaarsen. In het boek wordt het leven van de beide broers beschreven. Een prachtige foto van Huize Bolsius-Smits tegenover de Kluisstraat waar later ook nog een bierbrouwerij kwam. Bijenwas had een diep gele kleur en om kaarsen wit te kunnen maken, werd in de Beemd, de “Wasbleekerij” opgericht door de firma Bolsius. In de volksmond werd die “D’n Blèk” genoemd. Daarover staan prachtige foto’s in het boek.

Lees meer...

Paaspopartiesten bij Zomertheater

PaaspopZomertheaterSchijndel - Baal jij ook dat je Hollandse supersterren zoals Davina Michelle en Danny Vera niet live op het Paaspop 2020 podium hebt gezien? Dan is er nu fantastisch nieuws. Verschillende (Paaspop) partners hebben de handen ineengeslagen en lanceren vol trots: ‘Het Zomertheater’ in ’s-Hertogenbosch! Een schitterend openluchttheater dat speciaal hiervoor op de Pettelaarse Schans gebouwd gaat worden. Artiesten zoals Davina Michelle, Danny Vera, Tino Martin en Maan zullen deze zomer het podium beklimmen om je -alsnog- een verbluffend optreden te geven, dichterbij dan ooit. Ticketverkoop vanaf zaterdag a.s. om 11.00u.

Lees meer...

Alweer winkeldief betrapt bij Albert Heijn Schijndel

Politie HandboeienSchijndel - Het personeel van de Albert Heijn in Schijndel heeft alweer een winkeldief betrapt. Dat laat wijkagent Ger Roumen weten op Twitter. Rond het middaguur werd de 44-jarige vrouw betrapt. "Had drank en ijs niet afgerekend.", aldus Roumen. "Aangehouden en het afhandelingsprotocol gevolgd en voor de komende 10 jaren is zij in die supermarkt niet meer welkom!", voegt Roumen toe. Eind juni en begin juli werden ook winkeldieven betrapt door het personeel van de winkel. 

Lees meer...

Nieuw wijkgebouw Bloemenwijk: een tienjarenplan?

bloemenwijk.6Schijndel- De Papaverstraat in Schijndel Noord krijgt na jaren verpaupering eindelijk een nieuw wijkgebouw. De samenwerkingsovereenkomst tussen Woonmeij en gemeente Meierijstad hiervoor werd dinsdag 21 juli ondertekend. TVSchijndel was er bij. Basisschool De Vossenberg is in 2012 verhuisd naar Educatief Basiscentrum Noord. Het gebouw had er sindsdien troosteloos en verlaten bij kunnen staan. Maar dankzij een burgerparticipatie project en een daaruit voortvloeiend initiatief van buurtbewoners om de samenhorigheid in de wijk te vergroten, was het oude schoolgebouw regelmatig het decor van activiteiten voor de buurt. De Stichting Bloemenwijk Schijndel die in september 2013 opgericht werd, heeft de voormalige kleuterschool en gymzaal in beheer gekregen om daar activiteiten te organiseren. Het bestuur van de Stichting zat tevens in de wijkraad en lange tijd is dit een goede samenwerking geweest. De Stichting had het gebouw in beheer en de wijkraad organiseerde de activiteiten zoals een spooktocht met Halloween en familie carnaval.  Meer foto's zie je in ons fotoboek.

Lees meer...

Tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

Gebouw GemeentehuisMeierijstad1Meierijstad - De komende weken gaan veel mensen lekker op vakantie, maar inbrekers niet. Zij weten dat dit de periode is om hun slag te slaan. U kunt dat voorkomen door een aantal eenvoudige maatregelen te nemen, waarmee u de kans op inbraak verkleint. Want ook al heeft u een inboedelverzekering, u maakt er liever geen gebruik van. Onder 'lees meer' ziet u negen tips die u op weg kunnen helpen om inbraken te voorkomen.

Lees meer...

Copyright 2020  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//