foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

INFO

Desok banner

Man (35) aangehouden na geweldpleging

burgernetaanhouding2Schijndel - Een 35-jarige man werd zondagavond 18 februari korte tijd gezocht door de politie. Via Burgernet werd rond 22:15 uur een alarm verstuurd met de oproep om uit te kijken naar de man. Hij zou zijn vertrokken vanaf de Vijverweg en werd gezocht in verband met geweldpleging. Kort daarvoor, rond 21.45 uur, werd een ambulance opgeroepen naar de Vijverweg. Wat er zich heeft afgespeeld is momenteel niet bekend. De man werd rond 22.25 uur in de directe omgeving van de Vijverweg aangetroffen door de politie. Hij is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Enkele foto's onder "lees meer". Foto's: Christian vd Broek

Lees meer...

DVD en fotoboek gemeentehuis uitgereikt aan Jetty Eugster

fotoboekjetty 3Schijndel - Op 1 januari 2017 is de gemeente Schijndel opgegaan in de gemeente Meierijstad. Even daarvoor sloten de deuren van het gemeentehuis. Ruim een jaar eerder is TVSchijndel begonnen met het filmen en fotograferen van het gemeentehuis. Eerder verscheen daarvan de video 'Hét Gemeentehuis' op deze site. Ondertussen is de afgelopen (bijna) 2 jaar ook hard gewerkt aan een fotoboek. De eerste versies van de dvd en van het fotoboek zijn vandaag door het bestuur en de makers overhandigd aan Jetty Eugster, de laatste burgemeester van Schijndel. Tijdens een speciaal moment bij de Schaapskooi werden beide herinneringen geschonken aan de oud-burgemeester, die bij het bekijken van het fotoboek aangaf kippenvel te krijgen. Een uitgebreide fotoreportage van de overhandiging is hier te vinden. De dvd is via de bestelservice van TVSchijndel te bestellen (klik hier), het fotoboek is vanaf een later moment ook beschikbaar. Meer informatie volgt dan via deze website.

Lees meer...

Denkt u ook mee over de toekomstplannen voor Meierijstad?

bestuurscentrummeierijstaddec20172Meierijstad - De gemeente maakt plannen voor een langere periode, maar de wereld staat niet stil. Daardoor kan het soms nodig zijn om de plannen aan te passen. Om input te kunnen leveren voor de kadernota 2019 gaat de gemeenteraad in gesprek met stakeholders uit de samenleving. Dit gebeurt in een beeldvormende avond aanstaande donderdag 22 februari. Aanmelding daarvoor kan vandaag nog. Informatie daarover en een overzicht van de onderwerpen die behandeld worden vindt u hieronder.

Lees meer...

Hoogwerker in lichterlaaie: waterwagen Schijndel ingezet

brandhoogwerker1Sint-Oedenrode - Op de Zijtaartseweg in Sint-Oedenrode heeft zaterdagmiddag 17 februari een hoogwerker brand gestaan. Dit gebeurde op het terrein van een boerderij. De brandweer van Sint-Oedenrode heeft de brand geblust met schuim. De waterwagen van de brandweer van Schijndel heeft de tankautospuit van Sint-Oedenrode daarbij van water voorzien. De hoogwerker ging verloren door de brand. Afgelopen nacht moest de waterwagen van Schijndel ook in actie komen bij een uitslaande brand in een loods in Heeswijk-Dinther. Enkele foto's onder 'lees meer'. Info en foto's: Christian vd Broek

Lees meer...

Extra show voor Christel de Laat in City Theater

BlauweKeiChristelPodiumSchijndel - Christel de Laat gaat op 21 maart een extra show geven in het City Theater. Ze laat net aan TVSchijndel weten dat de shows van 22 en 23 maart helemaal zijn uitverkocht. "Ik dacht dat iedereen ondertussen wel was geweest maar Schijndel verrast me. Het was sneller uitverkocht dan ik had verwacht", aldus de enthousiaste Christel. Daarom komt er nog een extra show bij op woensdag 21 maart. Aanstaande woensdag, 21 februari, om 12.00 uur gaan de nieuwe 300 kaarten in de verkoop. Deze zijn te krijgen bij tabakzaak Jan van Roessel en via de website van het City Theater. Sinds de première van haar show 'vijftig jaar lief en leed' op 29 mei 2017 heeft Christel ruim 40 keer op de planken gestaan met deze voorstelling. Waarvan enkele helemaal uitverkocht. Toch blijft er nog nieuw publiek komen óf komen mensen gewoon voor de tweede of derde keer terug. Dus voor iedereen die net naast de kaarten gegrepen heeft, niet getreurd. Vanaf woensdag zijn ze weer te krijgen. 

Lees meer...

Manege 't Schijndelse Woud stopt

manege1Schijndel - Manege 't Schijndelse Woud stopt met de activiteiten. Dat heeft de familie Van Gerwen van de manege via Facebook laten weten. "Na 3 jaar zwoegen, zweten, vallen, opstaan en weer doorgaan, leuke en mindere leuke momenten, hebben wij de knoop doorgehakt en gaan wij stoppen met de manege-activiteiten op 1 april 2018", is te lezen in een openbare brief op de pagina. Het valt Coen en Lotte van Gerwen zwaar om het kenbaar te moeten maken, maar "Wij zijn echter nu op een punt gekomen dat het niet langer haalbaar is om de activiteiten voort te zetten, zowel privé als zakelijk", aldus de eigenaren. De volledige brief is op de Facebookpagina te vinden. De eigenaren benadrukken duidelijk dat het niet gaat om een 1 april grap. "We gaan het missen, maar staan ook achter onze keuze", besluiten zij de brief.

Lees meer...

Trucker dodelijk ongeval José Tax gedagvaard voor 'dood door schuld'

taxongeval1Schijndel - Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit IJzendoorn moet alsnog voor de rechter verschijnen voor een ongeval uit mei 2016. De 73-jarige José Tax uit Schijndel kwam destijds om het leven bij een bizar ongeval op de Poeldonk in Den Bosch. Een vrachtwagenwiel viel van het viaduct en belandde op de auto van de Schijndelse vrouw. De chauffeur van de vrachtwagen wordt volgens Omroep Brabant nu verdacht van dood door schuld. Ook blijkt dat de man de truck met aanhangwagen bestuurde zonder het daarvoor benodigde rijbewijs. De rechtbank in Den Bosch buigt zich vooralsnog maandag over deze zaak laat Omroep Brabant weten. In 2017 verklaarde het Openbaar Ministerie nog dat het een lastige zaak zou kunnen worden.

Lees meer...

Verjaardagsvlaggetjes maken bij Woonservice Zuid

Gebouw VinkSchijndel - Op maandag 26 februari kunt u bij Woonservice Zuid in de Vink een verjaardagsvlaggenlijn maken. Gezellig om thuis op te hangen. U kunt uw eigen schaar meenemen en leuke foto’s om in de vlaggetjes te verwerken. De ochtend is van 10.00 uur tot 12.00 uur. Kosten €2,50, dit is inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers.

Lees meer...

Veiligheidswaarschuwing PLUS Massieve paaseitjes

paaseitjesmassiefRegio - PLUS supermarkten roept de PLUS Massieve paaseitjes melk/puur/wit terug. Het betreft het volgende product: - PLUS Massieve paaseitjes voordeelzak 500 gram met streepjescode: 8710624595517, batchcode 173116 (betreft alleen deze inhoud en batchcode), THT 30-06-2018. Er zijn eitjes met advocaatvulling tussen de massieve eitjes terecht gekomen. In de eitjes met advocaatvulling zit ei verwerkt, wat niet op de verpakking gedeclareerd staat. Ze raden consumenten met een ei-allergie aan het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Uiteraard krijg je hier het aankoopbedrag retour.

Lees meer...

Veiligheidswaarschuwing voor YAM bruine bun glutenvrij

yambruinebunRegio - YAM heeft besloten om met onmiddellijke ingang de YAM bruine bun uit de winkel te halen. Het betreft het volgende product:  - YAM bruine bun met een tht van 12-02-2018 en streepjescode: 8715108169406. In de zak van de bruine bun is per ongeluk bruin brood verpakt. In dit bruine brood zit soja verwerkt, wat niet op de verpakking van de bruine bun gedeclareerd staat. We raden consumenten met een soja-allergie aan het product niet te consumeren. Consumenten die de betreffende producten in huis hebben kunnen via www.yamglutenvrij.nl/contact contact opnemen om het aankoopbedrag terug te krijgen. Zij bieden namens YAM hun excuses aan voor dit ongemak.

Lees meer...

Nieuwe acts voor Paaspop

paaspopSchijndel - Paaspop van vrijdag 30 maart tot en met zondag 1 april op terrein De Molenheide in Schijndel. Nieuwe acts met o.a. The Wombats, Da Tweekaz, Feed Me, BZB, De Likt, Naaz, Charlie and the Lesbians, NK Stagediven-five years after, Stuk TV & Friends. Ondanks 155 reeds aangekondigde acts (waaronder Anne-Marie, Bastille, BLØF, Broederliefde, De Jeugd van Tegenwoordig, Dotan, Fatboy Slim, Guus Meeuwis, Iggy Pop, Kensington, Lil' Kleine LIVE, Maan, Nothing But Thieves, Rico & Sticks, Ronnie Flex & Deuxperience, Roxeanne Hazes, The Bloody Beetroots Live, Triggerfinger en Vengaboys. Vandaag zijn ook Bizkit Park, The Boy Next Door, BZB, Charlie and the Lesbians, CHIMP, Christof van der Ven, Da Tweekaz, De Likt, EUT, Feed Me, The Hazzah, Josylvio, Korfbal, LOCKAR, Maurice van Hoek, Mitch Rivers, Naaz, NK Stagediven-five years after, St Jimmy's, Stuk TV & Friends en The Wombats bevestigd. Komende maand wordt de rest van het programma aangekondigd.

Lees meer...

Open informatie- en inschrijfavond Walking Football Meierijstad

pluswalkingvoetbalMeierijstad - Hierbij nodigt het PLUSplusTeam van Walking Football Meierijstad iedereen onder het genot van een kopje koffie uit voor de open informatie- en inschrijfavond op maandag 5 maart om 19.30 uur in de kantine van v.v. Avanti'31 aan de Avantilaan. Op 22 maart wordt er officieel "afgetrapt" door wethouder mevr. Coby van der Pas. Walking Football Meierijstad is een nieuwe organisatie die haar activiteiten houdt op het kunstgras bij v.v. Avanti'31. Dit nieuwe sociale bewegingsproject voor mannen en vrouwen vanaf 60 jaar wordt ondersteunt door KNVB OldStars en het Nationale Ouderenfonds. Voor de gemeente Meierijstad zal dit project als pilot voor de regio worden ingezet. Ook zijn er plannen voor een convenant tussen de gemeente Meierijstad, KNVB OldStars, Nationaal Ouderenfonds en marktleider PSV Old Stars.

Lees meer...

Volgende editie Café Brein met demo Stoel Yoga

Cafe Brein 2016Schijndel - Tijdens de volgende editie van Café Brein aanstaande maandagavond 19 februari gaat Yogalerares Debby van Berkel een demonstratie Stoel Yoga geven. Stoel Yoga is ontwikkeld voor mensen van àlle leeftijden met een fysieke beperking. Traditioneel worden yogahoudingen uitgevoerd vanaf een grondmat, dit is voor veel mensen te zwaar of te lastig. De asana's (yogahoudingen) worden tijdens deze lessen uitgevoerd op, aan of rondom de stoel. Deelnemers kunnen meedoen vanuit hun eigen mogelijkheden en zodoende meer kracht, souplesse en flexibiliteit opbouwen.

Lees meer...

Nagenieten van carnaval in Schorsbos

schorsbosnieuwSchijndel - Carnaval in Schijndel (Schorsbos) zit er weer op. TVSchijndel was bij veel, heel veel gebeurtenissen aanwezig om te zorgen voor video- en fotoreportages van dit feest der feesten. Via deze weg willen we de familie van Look nogmaals bedanken voor de locatie tijdens de opnames van de Jeugdoptocht Schorsbos en nogmaals café De Sok, Van Keulen Elektrotechniek en Van Zoggel Catering voor het mogelijk maken van de LIVE registratie van de grote optocht. Onder ‘lees meer’ is een overzicht te vinden van alle gebeurtenissen van carnaval in Schorsbos waar wij bij aanwezig waren. Op de 'filmpje gemist' pagina zijn de Carnavalsvideo's terug te zien. 

Lees meer...

Gewonde na ongeval door gladheid

baksdijk3Schijndel - Een persoon is vanochtend donderdag 15 februari gewond geraakt na een ongeval. De bestuurder van de personenauto raakte rond 06.30 uur op de Baksdijk van de weg, botste tegen een boom en kwam in de sloot tot stilstand. Brandweer, politie en enkele ambulances werden opgeroepen naar het ongeval. Enige tijd later werd het slachtoffer uit de auto bevrijd door de brandweerlieden en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De personenauto wordt later geborgen door een bergingsbedrijf. Enkele foto's onder 'lees meer'. (Foto's: Christian vd Broek)

Lees meer...

Valentijnsactie van Paaspop

paaspopmatchmakerSchijndel - Op de Facebookpagina van Paaspop is vandaag het speciaal bericht te lezen. Dit jaar gaan ze met Valentijnsdag iets speciaals doen: ze gaan namelijk Paaspopbezoekers aan elkaar koppelen op basis van hun muzieksmaak! Vul in de Matchmaker je gegevens in, wat je zoekt in een date, én 15 artiesten die je wilt zien op Paaspop, want aan de hand daarvan gaat de Matchmaker koppelen! Paaspop zet jullie sámen op de gastenlijst met als enige voorwaarde dat jullie sámen bij de entree naar binnen gaan. ze hopen natuurlijk dat jullie samen een drankje en een dansje gaan doen, en niet 5 meter voor de entree afspreken, maar dat is geheel aan jullie. Check het formulier hier. Je hebt deze week om het formulier in te vullen.

Lees meer...

Brabants Buske zoekt Brabanders op

buske1Regio - Met een oude Volkswagen Transporter zoekt Omroep Brabant de Brabander op. Een rally met oldtimers, het kampioenschap van de F-pupillen, gekke voorvallen onderweg of het 25-jarig jubileum van een slagersknecht. Verhalen die mensen bezighouden. Stuur het Brabants Buske op pad en bekijk de eerste aflevering op zaterdag 17 februari vanaf 17.45 uur op Omroep Brabant. Het belangrijkste van het ‘t Brabants Buske is: hij is er voor het publiek. Zij bepalen straks waar de mensen met 't Brabants Buske heen gaan om verhalen te halen. Dus stuur ze op pad en tip ze naar ’t Brabant Buske Facebook-pagina, mail, WhatsApp en Instagram. Te zien op Omroep Brabant vanaf 17 februari iedere zaterdag vanaf 17.45 uur, daarna herhaald.

Lees meer...

Waterschap Aa en Maas treedt toe tot de Statiegeldalliantie

foto aa en maas statiegeldRegio - Aa en Maas sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie. Het algemeen bestuur van het waterschap heeft een motie daarover unaniem aangenomen. De Statiegeldalliantie wil een structurele oplossing voor zwerfafval en roept de overheid op om statiegeld te heffen op kleine PET-flessen en blikjes. Plastic zwerfafval  zorgt voor watervervuiling en vormt een bedreiging voor het  watermilieu en het waterleven. Het waterschap steunt het initiatief van de Statiegeldalliantie om zo plastic zwerfafval in het water zoveel mogelijk tegen te gaan.

Lees meer...

Groen licht voor street art

bartentunnel 2Schijndel - Er breekt een nieuwe fase aan voor de fietstunnel in Schijndel. Dit voorjaar wordt dan eindelijk het kunstwerk van Street Art aangebracht op de tunnelwanden. Daarmee nadert de tunnel de voltooiing. De tunnel is een veelgebruikte onderdoorgang van de Structuurweg. Eind 2015 is de tunnel opengesteld. Sindsdien kunnen fietsers en voetgangers op een veilige manier van Wijbosch naar Schijndel en andersom. Van meet af aan is het plan geweest om de tunnel te decoreren. Doel hiervan is om de tunnel een prettiger omgeving te maken en een veilig gevoel te geven aan passanten. De kunstenaars zijn al 2 keer gestart met hun werkzaamheden. Daarbij bleek dat de schilderingen niet goed hechten op de ondergrond. Lange tijd bleef onduidelijk wat daarvan de oorzaak was. Gemeente, hoofd- en onderaannemer, verfleverancier en kunstenaars zijn er nu uit. Uit onderzoek blijkt dat het noodzakelijk is het aanwezige materiaal (bovenlaag) te verwijderen.

Lees meer...

Carnaval goed gevierd bij Mgr Bekkershuis

dweilorkestjes01Schijndel - Het was al een gezellige drukke avond op woensdag 7 februari toen Prins Jan d’n Allerskonste met hofkapel en de eigen raad van Elf-yes van het Bekkershuis aanwezig waren tijdens de Bonte Avond in het Mgr. Bekkershuis. Ook werd er een aantal cliënten in het zonnetje gezet. Meer sfeerfoto's van de Bonte Avond en het bezoek van de dweilorkestjes vindt u op onze speciale carnavalspaginaBron info en foto’s Laverhof

Carnavalspagina: Boerenbruiloft en carnaval voorbij

eindecv2018Schijndel - Op dinsdag 13 februari werden José Mettler en Eric Pijnappels in d'n on-echt verbonden op de Boerenbruiloft. Er viel genoeg te zeggen over dit paar en dat gebeurde dan ook in het Spectrum en de Spiegeltent op de Markt. 's Avonds werden de laatste uurtjes uitbundig gevierd in de spiegeltent en bij de Leste Aoiem. Op onze speciale carnavalspagina zijn nu vier fotoreportages te vinden van de laatste dag carnaval.

FaceBOEKactie bibliotheek

bieb actieSchijndel - Een verrassing van de Schijndelse bibliotheek: vanaf donderdag 15 februari verstoppen ze 100 boeken in het centrum van Schijndel. 'Dit cadeautje is voor u. Maak een foto van het boek op een ludieke manier óf een selfie met het boek. Plaats deze foto op deze Facebook pagina, vermeld uw naam en like ons. Onder de reacties verloten we voor volwassenen een abonnement en een workshop handletteren. Kinderen maken kans op deelname aan een creatieve workshop. Deze FaceBOEKactie sluit op woensdag 28 februari en op vrijdag 2 maart worden de winnaars bekendgemaakt op deze Facebookpagina', aldus meldt de bibliotheek Schijndel op haar Facebookpagina. 

Lees meer...

Schijndelse winnaar 'Skeit 'r 's mé af' deelnemer BD Dorpenkwis

winnaarskendelsekwis2018Veghel - 43 teams doen volgens het Brabants Dagblad op zondag 25 februari in de Koekbouw in Veghel mee aan de 2e editie van de BD Dorpenkwis. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de eerste editie die in 2017 werd gehouden en die in De Pas in Heesch werd georganiseerd. Toen deden 22 ploegen mee. De 43 teams hebben gemiddeld 21 leden. Rond de 900 mensen zullen op 25 februari dus actief in de weer zijn om de prestigieuze titel te veroveren, exclusief alle hulplijnen die ongetwijfeld zullen worden aangeboord. Vorig jaar waren de winnaars Non Bon Bini uit Megen die dit jaar hun titel komen verdedigen. 5  teams vertegenwoordigen Meierijstad inclusief dus Skeit 'r 's mé af, winnaar van de Skendelse Kwis 2017. Bron Brabants Dagblad

Lees meer...

Aa en Maas krijgt als eerste 4 ton voor pilot medicijnresten

waterzuiveringaaenmaas's-Hertogenbosch - Waterschap Aa en Maas, die in Schijndel voor het grootste gedeelte verantwoordelijk is voor de watervoorziening, krijgt 400.000 euro voor het opzetten van een vernieuwende zuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel waarmee medicijnresten uit het afvalwater kunnen worden gefilterd. Dat maakte minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gisteren bekend tijdens de waterconferentie. Het ministerie wil de komende jaren in totaal 30 miljoen euro investeren in projecten om filtertechnieken in de praktijk te testen. Aa en Maas is de eerste organisatie die wordt gesteund.

Lees meer...

Netstitch: een bedrijf met een missie

netstitch1Schijndel -  In een pand aan de Madame Curieweg 3 in Schijndel is het bedrijf Netstitch gevestigd. Het is een bedrijf met een missie:  het is er voor en door mensen met een beperking. Hun slogan is: 'Verkoop je kwaliteiten, niet je handicap'. Ze combineren op een unieke manier arbeid, zorg en opleiding. Het is een snelgroeiende organisatie waar mensen met een beperking zich verder kunnen ontwikkelen. Hiervoor zijn individuele maatwerktrajecten opgezet. Bij Netstitch ontwerpen en maken ze bijzondere opdrachten. In hun borduuratelier worden met professionele borduurmachines en computersoftware relatiegeschenken en textiel voorzien van een bedrijfsnaam, logo of clubembleem. Ook maken ze aangepaste kleding op maat, veelal voor mensen in een rolstoel. Er zijn ook vele mogelijkheden voor de particuliere markt. Zo kunt u bij hen terecht voor een persoonlijk kadootje. Op alle artikelen (babyartikelen, badtextiel, kookschorten, polo's, sweaters, petten, beanies etc.) kunt u uw eigen persoonlijke tekst laten borduren. Voor meer informatie kijk op hun website www.netstitch.nl. 

Lees meer...

Aanmelding voor jaarlijkse FNV Belastingservice in Schijndel

FNVlogo2018Schijndel - Ook dit jaar kunnen de FNV-leden zich weer melden voor het invullen van hun belastingformulier(en). Zij worden gratis geholpen bij het invullen van de Belastingaangifte. Diegenen die van dit aanbod gebruik willen maken kunnen een afspraak maken via het internet-afsprakensysteem van de FNV of telefonisch. U heeft voor de hulp van de FNV-belastingservice een Digi-D machtigingscode nodig die u zelf moet aanvragen (digitaal of telefonisch). U leest er hieronder meer over.

Lees meer...

Aanmelden voor cursus DigiD en digitale overheid

DigisterkergratiscursusSchijndel - Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing: bij de overheid kunt u steeds meer digitaal regelen. Daarbij wordt meestal gevraagd naar uw DigiD. Wie hier nog niet zo veel ervaring mee heeft, kan terecht voor een cursus Digisterker bij de Bibliotheek Meierijstad. De cursus Digisterker wordt bij voldoende belangsteling gegeven in Schijndel vanaf volgende week dinsdag 20 februari, 's avonds van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname aan de cursus is gratis.

Lees meer...

Zwieren in De Zwengel

carnavalzwengel02Schijndel - Jeugdorganisatie De Zwengel aan de Smaldonkstraat in Schijndel is tijdens deze carnaval 5 dagen voor de jeugd geopend vanaf groep 6. Het begon afgelopen vrijdag met de bekende Aanzwengelavond die gevolgd worden door de 4 Dolle Dwaze Carnavalsdagen. Tussen 19.00 en 21.30 uur kunnen kinderen voor 1 euro lekker feesten. Diegenen die alle dagen graag gaan hebben een pasje kunnen aanschaffen voor 3 euro. Gisterenavond ging een fotograaf van TVSchijndel er een kijkje nemen en maakte een leuke fotoreportage. Het was gisteren met DJ's Oscar en Ron en zo'n 160 kinderen een gezellige boel en er werd natuurlijk flink gehost. Vanavond is de laatste avond, ook dan wordt er geen alcohol geschonken. Meer foto's kunt u vinden via de link op onze speciale carnavalspagina.

Lees meer...

Lezing over middeleeuwse vestingwerken 's-Hertogenbosch

lezingPieckepoortDBHeemkundeSchijndel – Stadsarcheoloog Ronald van Genabeek houdt volgende week, maandagavond 19 februari, een lezing in 't Spectrum. Op uitnodiging van de Heemkundekring Schijndel vertelt hij over de nieuwe ontdekkingen die gedaan zijn bij opgravingen van middeleeuwse vestingwerken van 's-Hertogenbosch. Twintig jaar is gewerkt aan de restauratie van de middeleeuwse stadsmuur van 's-Hertogenbosch. Dat leverde een schat aan informatie op. In de lezing gaat hij onder meer in op de grootste poort van het vestingwerk, de zogenaamde Pieckepoort. Al in de 19e eeuw werden de funderingen daarvan ontdekt, maar tijdens de recente onderzoeken zijn er weer bijzondere ontdekkingen gedaan zoals een tot nu toe onbekende waterinlaat.

Lees meer...

Carnavalspagina: AD volgt Prins Jan van Roessel de Skônste

noelprins2Schijndel -  'Beste Breier' Noël van Hooft vertrok vorig jaar bij TVSchijndel voor een nieuwe uitdaging in de media wereld. Hij werkt nu bij het Algemeen Dagblad, afdeling Video. Speciaal voor het AD volgde hij Prins Jan van Roessel de Skônste van Schorsbos afgelopen zondag 11 februari. Vanaf de ochtend tijdens het 'aankleden', naar de carnavalsmis en tijdens de optocht door de Schijndelse straten. De video is op onze speciale carnavalspagina te vinden.

Woonservice Zuid: workshop ‘In je element’

devinkSchijndel - Woonservice Zuid organiseert op maandag 19 februari in de Vink een workshop “In je element”. De workshop wordt gegeven door Lia Hendriks. Tijdens de workshop ga je via een zintuiglijke speurtocht op zoek naar je voorkeurselement. Verder krijg je praktische tips vanuit de natuurgeneeskunde om nog beter in je element te komen.

Lees meer...

Carnavalspagina: TeensTent 'The Bull' sluit deuren

6 nov graffiti bizzi4Schijndel - De organisatie van de TeensTent The Bull op de Markt in Schijndel heeft besloten de deuren vroegtijdig te sluiten. Reden voor de sluiting is de lage opkomst. "Afgelopen avonden stonden er 50 kinderen binnen. Voor ons is het rendabel als er 150 per avond komen", aldus organisator Tom Dissel aan TVSchijndel. De organisatie laat weten dat de jeugd tot vanavond 20.00 uur een deel van het geld van de gekochte passe-partout kaarten terug kan krijgen. Meer informatie op onze speciale carnavalspagina.

Slapende vrouw in auto op fietspad Boxtelseweg

autopolitie1Schijndel - Op zondagavond 11 februari werd op het fietspad naast de Boxtelseweg in Schijndel, een slapende vrouw in haar auto aangetroffen. Dat laat de politie op Facebook weten. "Gezien het feit dat haar auto op slot was en zij nergens op reageerde, werd een van de ramen ingeslagen", is te lezen. Ook werd een ambulance opgeroepen. De vrouw werd uiteindelijk wakker en is aangehouden, voor "het in het bezit hebben van (vermoedelijk) drugs." De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees meer...

Carnavalspagina: Plekkers wint grote optocht, Proclamatie, recordpoging en onderscheidingen

Plekkers optocht 2Schijndel - Het feest der feesten in Schorsbos is in volle gang. Op zaterdag 10 februari vond proclamatie van Prins Jan d'n Skonste plaats. Ook werden er onderscheidingen uitgereikt aan Nanneke Schoenmaken, Henk van Abeelen en Johan van Gerwen. Hierna vond een recordpoging plaats op de Markt en kwam er bier uit de pomp. Op zondag 11 februari trok de grote optocht van Schorsbos door de Schijndel. TVSchijndel was er LIVE bij. De Plekkers wisten de grote optocht te winnen met hun grote praalwagen. Bij de jeugd won de Geminteraod en bij de loopgroepen De Geinstampers. Alle video- en fotoreportages zijn te vinden op onze speciale carnavalspagina.

676.000 euro extra nodig voor afwikkeling vuilstort Vlagheide

afdichtingstortplaatsvlagheidemei2017Meierijstad - In de voorziening Afval van de gemeente Meierijstad is een bedrag gereserveerd voor de afwikkeling van de vuilstort Vlagheide die door het Stadsgewest wordt uitgevoerd. In het Stadsgewest nemen de gemeenten deel die gebruik maakten van deze vuilstortplaats. Door procedures met de aannemer en de thans lopende arbitragezaken zijn de kosten van juridische bijstand, directievoering en kwaliteitscontrole voor het Stadsgewest hoger uitgevallen dan begroot. Dit heeft geleidt tot een voorstel tot wijziging van de begroting 2017 van het Stadsgewest. Het verwachte tekort in de jaarrekening 2017 van Meierijstad bedraagt 676.000 euro.

Lees meer...

TVSchijndel gaat LIVE tijdens optocht Schorsbos

LIVE3Schijndel - De grote carnavalsoptocht van Schorsbos op carnavalszondag 11 februari zal LIVE te volgen zijn via de site van TVSchijndel.nl. Vanaf ongeveer 13:15 uur is er een livestream beschikbaar. TVSchijndel heeft naast Café De Sok een locatie geregeld voor de registratie. Een aantal cameramensen en een verslaggever zorgen voor dit verslag. Ook zullen fotografen tijdens de optocht foto's maken van zowel wagens en ploegen als omstanders. Wil jij een leuke foto? Geef dit even aan! Ze zijn herkenbaar aan de TVSchijndel jassen en/of bodywarmers. Op diezelfde zondagochtend gaat TVSchijndel via Facebook ook nog even live om een kijkje te geven achter de schermen van de opbouw en registratie. Mis niets en feest mee op zondag 11 februari via deze link vanaf ongeveer 13:15 uur: de grote optocht van Schorsbos LIVE.

Lees meer...

Carnavalspagina: Sleuteloverdracht en Jeugdoptocht

jeugdsite1Schijndel - Carnaval in Schorsbos is aan! Op onze speciale carnavalspagina kan je deze carnaval meegenieten van het feest der feesten. Vanochtend vond de sleuteloverdracht plaats in Veghel. Burgemeester Kees van Rooij gaf de sleutel van Schorsbos officieel aan de prins en zijn gevolg. In de middag was het tijd voor de jeugdoptocht van Schorsbos. 168 deelnemers deden mee. De video's en uitgebreide fotoreportages zijn te vinden op de speciale carnavalspagina.

Peuterspeelzaalwerk wordt peuteropvang

peuteropvangMeierijstad - Het peuterspeelzaalwerk valt vanaf 1 januari 2018 onder de Wet Kinderopvang. Voortaan heet het peuteropvang zo maakt de gemeente Meierijstad deze week bekend. Inhoudelijk verandert het aanbod niet. Net zoals voor kinderopvang kunt u voor deze peuteropvang vanaf 1 januari compensatie krijgen door middel van kinderopvangtoeslag van de belastingdienst. Maakt u gebruik van peuteropvang, maar ontvangt u geen kinderopvangtoeslag en is uw kind tussen 2 en 4 jaar? Dan heeft u recht op en gemeentelijke tegemoetkoming. Het aanvragen daarvan gaat voorlopig op dezelfde wijze als vóór 1 januari: u meldt uw kind aan bij de organisatie die de peuteropvang verzorgt en regelt daar de tegemoetkoming. Later dit jaar zal er een nieuwe, uniforme regeling worden vastgesteld voor het aanvragen van de (gemeentelijke) tegemoetkoming voor peuteropvang.

Lees meer...

Carnavalspagina: TeensTent, Vossenberg en KolderRiek

kolderriek3Schijndel - Carnaval in Schorsbos is in alle hevigheid weer losgebarsten. Zo startte donderdagavond het feestgedruis met het schoolfeest van het Elde College in TeensTent The Bull. Vrijdagochtend was het tijd voor het scholencarnaval. Wij brachten een bezoek aan de Vossenbergschool. Op vrijdagavond was het tijd voor de KolderRieke avond in de spiegeltent op de Markt. Op onze speciale carnavalspagina zijn de video en de uitgebreide fotoreportages te vinden. Mis niets, feest mee op TVSchijndel.nl!

Eervolle vermelding Dennis van de Ven bij Grote Grillworsttest

dennisvandevenSchijndel – Slagerij Dennis van de Ven heeft een eervolle vermelding behaald bij de Grote Grillworsttest 2018, georganiseerd door de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers). Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. 101 slagers zonden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers. Tijdens de voorronde zijn tien finalisten geselecteerd. (foto: Facebook Dennis van de Ven)

Lees meer...

Copyright 2018  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal