foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

juli 2019

Autobedrijf Vorstenbosch genomineerd voor nationale auto awards

NationaleautoawardSchijndel - Het Schijndelse autobedrijf G.C. Vorstenbosch behoort officieel tot de genomineerden voor de Nationale Auto Awards in de gemeente Meierijstad. Zij maken daarmee kans op een podiumplaats in de categorie Zelfstandige autobedrijven /garagebedrijven. Vanaf 1 november 12.00 uur tot en met 13 december 23.59 uur kan er op hen worden gestemd via https://www.autoawards.nl/automobielbedrijf-g.c.-vorstenbosch. Stemmen is heel eenvoudig. En u maakt kans op 1 dag Ferrari rijden, een kartheat of twee kaartjes voor Formule 1. 

Lees meer...

Mantelzorgers Meierijstad in de watten

logo MeierijstadMeierijstad - Op zaterdag 9 november 2019, van 14:00 – 16:30 uur, organiseert gemeente Meierijstad in samenwerking met ONS Welzijn en Welzijn De Meierij op drie locaties in Meierijstad een speciale bijeenkomst voor mantelzorgers. Omdat ze het verdienen.  Mantelzorgers kunnen genieten van een heerlijke high tea, er is muziek, entertainment en voldoende gelegenheid om met elkaar te praten. Mantelzorgers kunnen zich tot 27 oktober aanstaande aanmelden voor de mantelzorg verwenmiddag via de website www.meierijstad.nl/mantelzorg.

Lees meer...

Zes jaar cel voor moord

schietpartij15’s-Hertogenbosch - Een 30-jarige man uit Schijndel is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor de moord op een 26-jarige man uit Erp. De man uit Schijndel schoot hem op straat dood. Omdat het slachtoffer een zeer kwalijke rol speelde in de aanloop naar dit incident, legt de rechtbank een kortere celstraf op dan gebruikelijk bij moord: 6 jaar. De rechtbank wijkt daarmee ook af van de eis van de officier van justitie die voor doodslag 9 jaar cel eiste.(info: Rechtspraak.nl)

Lees meer...

25 jaar zwembad De Molen Hey

zwembad 25 jaar 1Schijndel - In 1993 werd gestart met de sloop van het oude buitenbad De Molenheide. Een jaar later op 1 november 1994 werd het huidige zwembad De Molen Hey officieel geopend. “Dus op naar een feestweek “, volgens manager zwembad De Molen Hey Monique Versluis. De feestweek wordt gehouden van maandag 28 oktober tot en met zondag 3 november. Tijdens de feestweek staat er tijdens het recreatief zwemmen koffie en thee klaar in de zwemzaal. De doelgroep les wordt door de instructrice omgetoverd tot een feestelijke les. Alle zwemlessen worden in de feestweek gezamenlijk afgesloten met een leuk spel. Op vrijdagavond wordt het griezelfeest georganiseerd voor kinderen tot en met 13 jaar met allerlei leuke activiteiten. Een camerateam van TVSchijndel sprak met Monique Versluis over dit 25 jarig bestaan.

Lees meer...

Ongeval met meerdere voertuigen op de Boschweg

politie auto logoSchijndel - Woensdagochtend 23 oktober heeft er op de Boschweg een ongeval plaatsgevonden tussen meerdere voertuigen. Volgens meerdere getuigen waren er 6 tot 8 personenauto's betrokken. Het ongeval vond rond 08.30 uur plaats op de weg tussen Schijndel en Den Bosch. Een voertuig kwam na de botsing in de sloot terecht waardoor de brandweer van Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode opgeroepen werden om deze persoon uit het voertuig te bevrijden. Ook de politie en enkele ambulances werden opgeroepen. De weg is volgens getuigen enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Wat de oorzaak was van het ongeval, is nog onbekend.

Lees meer...

Gemeente Meierijstad onderzoekt behoeften sporters met beperking

logo MeierijstadMeierijstad - In Meierijstad geloven we in de kracht van sport. Iedereen die wil sporten, moet ook kunnen sporten. Er zijn inwoners die hier wat meer hulp bij nodig hebben. Bijvoorbeeld inwoners met een fysieke of verstandelijke beperking of ouderen voor wie het geen vanzelfsprekendheid is om nog te sporten of bewegen. Uit onderzoek blijkt dat deze veelzijdige doelgroep minder sport in vergelijking met inwoners zonder beperking. De gemeente Meierijstad wil graag weten hoe dat komt om er op in te kunnen spelen. Om te komen tot een passend sport- en beweegaanbod gaat de gemeente onderzoeken wat hun behoeften zijn.

Lees meer...

Rabobank deelt € 200.000,- uit tijdens Rabo ClubSupport

finalistenrabobankMeierijstad - 7.321 leden van Rabobank Hart van De Meierij brachten in totaal ruim 36.605 stemmen uit op 473 lokale verenigingen en stichtingen. Een mooi resultaat voor de vijfde editie van deze donatieactie. De ‘prijzenpot’ die werd verdeeld was maar liefst € 200.000,-. Op dinsdagavond 22 oktober vond de feestelijke prijsuitreiking voor de top 100 plaats in ‘t Spectrum in Schijndel. De gasten werden door de wat chaotische Antje, gastvrouw van de avond, op haar geheel eigen en humoristische wijze begeleid. Daarnaast stonden er nog optredens van de slagwerkgroep van Boxtel’s Harmonie, Koninklijke Harmonie St. Cecilia en Turondo Dance op de programma. (foto: Kim Balster, KB Fotografie)

Lees meer...

Toelen & Partners jeugdveldrit van Schijndel

Toelen jeugdveldritSchijndel - Op zondag 27 oktober wordt op en rondom de Leemputbaan aan de Leemputtenweg in Schijndel vanaf 11.00 uur 's ochtends een veldrit voor de jeugd georganiseerd. De organisatie van de jeugdveldrit is in handen van Wielervereniging Schijndel onder auspiciën van de KNWU. Er staan zeven wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd voor de allerkleinsten, die van categorie 1, staat gepland om 11.00 uur. Na de pauze zal rond 13.00 uur categorie 5 van start gaan, waarna nog de categorieën 6 en 7 volgen. Diverse jeugdleden van WV Schijndel zullen op hun eigen thuisparcours aan de start verschijnen.  In totaal zullen er op zaterdag zo'n 150 jeugdrenners en -rensters aan het vertrek staan.

Lees meer...

Programma zilveren jubileum Zwembad De Molen Hey

Demolenhey25jaarfeestweekgriezelen2019Schijndel – Volgende week maandag 28 oktober start de feestweek bij Zwembad De Molen Hey in Schijndel in verband met het 25-jarig bestaan tot en met zondag 3 november. Alle lessen krijgen een feestelijk tintje. Tijdens de feestweek staat er tijdens het recreatief zwemmen koffie en thee klaar in de zwemzaal. De doelgroep les wordt door de instructrice omgetoverd tot een feestelijke les. Alle zwemlessen worden in de feestweek gezamenlijk afgesloten met een leuk spel. Op vrijdagavond 1 november is het griezelen bij De Molen Hey van 19.15 tot 21.00 uur voor kinderen tot en met 13 jaar

Lees meer...

Zou jij willen leren duiken of een vervolgbrevet halen?

opendagduikteam1Schijndel - De duikafdeling van DuikTeam Schijndel (DTS) houd op vrijdag 8 november een open dag in Zwembad De Molen Hey. Volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar kunnen op deze open dag van 21.00 tot 22.00 uur kennis maken met het duiken en met deze bloeiende onderwatersportvereniging. Zou jij willen leren duiken? Duikteam Schijndel is een vereniging die is aangesloten bij de Nederlandse Onderwater Bond (NOB). Je kunt je via de website van deze vereniging aanmelden voor de open dag.

Lees meer...

Laatste voorbereidingen voor theatervoorstelling ‘Granaatweken’

Granaatwekentheatergroepwildeman2019Schijndel - De spelers van Theatergroep Wildeman gaan de generale week in waarin alles op zijn plek moet vallen en helemaal op elkaar ingespeeld raken en nog de laatste wijzigingen worden aangebracht. Ruim 90% kaartjes zijn voor de theatervoorstelling 'Granaatweken' inmiddels verkocht, de meeste dagen zijn helemaal uitverkocht. De verkoop daarvan startte in maart dit jaar. Theatergroep Wildeman speelt de theatervoorstelling Granaatweken op 31 oktober en 1, 2, 3, 8, 9 en 10 november 2019. Op 6 november zijn er twee besloten voorstellingen voor de bovenbouw van het Elde College.

Lees meer...

Doek valt voor jaarlijkse Supercross Schijndel

supercrosseditie2018Schijndel - Na 35 jaar supercross in Schijndel is er een einde gekomen aan dit evenement. Vorig jaar blijkt nu dus de laatste editie te zijn geweest. "Het niet goedkeuren door de KNMV van onze accommodatie en baanlay-out volgens een, toen nog te maken, reglement heeft in het voorjaar ons doen beslissen te stoppen. Ook door veranderingen aan het evenemententerrein (betonnen vloer in gebouw) heeft mede de doorslag gegeven tot dit besluit", aldus een reactie van het bestuur van M.S.V. Schijndel. "Wij als bestuur van drie personen hebben van alles bedacht om een andere oplossing aan te dragen maar organisatorisch en financieel was er geen toekomst voor onze club." Foto: editie 2018

Lees meer...

BakkieKoffie Schijndel genomineerd voor Koffiezaak van het Jaar

BakkiekoffiehoofdstraatSchijndel - Slechts 5 maanden na de opening op 3 mei dit jaar is BakkieKoffie in Schijndel genomineerd voor 'Koffiezaak van het Jaar' bij de Nederlandse Horeca Prijzen, zo laat eigenaresse Jolanda Baan-Veerkamp vandaag aan TVSchijndel weten. De organisatie van de Nederlandse Horeca Prijzen gaat de komende maanden in verschillende categorieën op zoek naar landelijke winnaars, en winnaars per provincie en gemeente. Vanaf 14 oktober tot en met 25 november 2019 kan er gestemd worden op horecagelegenheden in verschillende categorieën en dus ook op BakkieKoffie in Schijndel.

Lees meer...

Gemeente Meierijstad bedankt haar ZAP'pers

UitnodigingZAPpersmeierijstadMeierijstad - De gemeente Meierijstad heeft alle zogenaamde ZAP'pers (zwerfafvalpakkers) uitgenodigd voor een middagje uit aanstaande vrijdag 25 oktober. Dit als dank voor al hun inspanningen als vrijwilliger om zelfstandig dan wel tijdens collectieve zwerfafvalacties het zwerfafval in de gemeente Meierijstad op te rapen en te verzamelen. De gemeente Meierijstad faciliteert de ZAP'pers met materialen zoals een afvalknijper, ring om een afvalzak in te hangen, handschoenen en reflecterende hesjes. Alle ZAP'pers kunnen het door hen verzamelde zwerfafval kosteloos bij de milieustraat inleveren of naar eigen keuze kan het bij hen worden opgehaald. Op dit moment zijn er in de gemeente Meierijstad ongeveer 95 vrijwilligers aangeschreven om deel te nemen aan de vrijwilligersdag.

Lees meer...

Heemkundekring Schijndel herdenkt bevrijding van Schijndel

Herdenking75jrbevrheemkundekringschijndeluitsneeSchijndel - Met een 'Memorial Day' wordt morgen 23 oktober de bevrijding van Schijndel herdacht 75 jaar geleden in 1944. 23 oktober is ook de start van een grote tentoonstelling, georganiseerd door Heemkundekring Schijndel, die tot en met 27 oktober in ’t Spectrum te zien zal zijn. De Heemkundekring Schijndel staat, in samenwerking met vele anderen, dit jaar uitgebreid stil bij de bevrijding van Schijndel, 75 jaar geleden. Een bevrijding die begon op 17 september 1944 met de start van Operatie Market Garden, en een dropping van minstens 1200 Amerikaanse Airborne militairen van de 501 PIR van de 101st Airborne Division op de Schijndelse heide tussen de Rooiseweg en het Duits Lijntje bij Eerde. Schijndel en Wijbosch lagen dus al vanaf 17 september in de frontlinie. De Duitsers gebruikten de dorpen als uitvalsbasis met aanvallen op Eerde, Sint-Oedenrode en de corridor ter hoogte van de Koevering.

Lees meer...

VV RKSV WEC ontvangt 20.000 euro uit Rabo Dichtbij Fonds

Rabobankdichtbijfondsrksvwec01Schijndel - Een bijdrage van RKSV WEC Voetbalvereniging RKSV WEC heeft gisteren maandag 21 oktober uit handen van de Rabobank Hart van de Meierij een schitterende cheque van 20.000 euro mogen ontvangen voor het realiseren van ledverlichting op het trainingskunstgrasveld. De huidige verlichting van het kunstgrasveld wordt nà broodnodig groot onderhoud verplaatst naar het hoofdveld. Het bestuur van RKSV WEC slaat hiermee naar eigen zeggen twee vliegen in een klap, een duurzame trainingsverlichting en een hoofdveldverlichting waar ze weer jaren mee vooruit kan en ook nog eens duurzaam is. Het bestuur werd in dit proces bijgestaan door SSNB, Stichting Sportservice Noord-Brabant. "De stichting attendeerde onze club op de verschillende subsidies regelingen zoals BOSA subsidie voor duurzame investeringen en het Rabo Dichtbij Fonds."

Lees meer...

Memorial Day morgen in Schijndel

dodenherdenking4mei2016Schijndel – Het is al eerder aangekondigd, morgen woensdag 23 oktober is het van 12.00 uur tot 19.00 uur Memorial Day in Schijndel en Wijbosch. Eerder vonden de herdenkingen binnen Meierijstad plaats met onder andere de Market Garden tour, nu op de bevrijdingsdatum van Schijndel een Memorial Day, een initiatief van Dirk Paagman. De herdenking van de 75-jarige bevrijding van Schijndel en Wijbosch bestaat uit verschillende evenementen. Allereerst is er een defilé van Tweede Wereldoorlog voertuigen vanaf de Eerdsebaan in Wijbosch naar de Markt in Schijndel. Tijdens maar ook voor het vertrek van de talloze voertuigen zoals tanks en pantservoertuigen, motoren en trucks, zijn er feestelijke activiteiten in Wijbosch op het plein voor De Schakel met muziek, eten en optredens. Vervolgens passeert het defilé Plein 44 in Schijndel waar ook feestelijke activiteiten worden georganiseerd. Bij aankomst van het defilé vindt er in de Sint Servatiuskerk op de Markt een herdenkingsceremonie plaats met aansluitend een kranslegging naast de kerk.

Lees meer...

Schijndel/DE WIT: verdienstelijke overwinning in Handel

Schijndeldeweithandelschijndel20okt2019Handel - Na de overwinning van vorige week moest RKSV Schijndel/De Wit op zondag 20 oktober het 4e duel spelen in het regenachtige Handel. De consul had het veld in de ochtend goedgekeurd. Maar de aanhoudende regen en slechte weersvoorspellingen gaf onzekerheid over het doorgaan van de wedstrijd. Er werd uiteindelijk om 14.30 uur afgetrapt. Schijndel/DE WIT ging vanaf de aftrap gelijk druk zetten op VV  Handel 1. In de 2e minuut kwam VV Handel gevaarlijk voor het Doel van Dennis Schoenmaker, die een inzet van VV Handel rakelings over zag gaan. In de 4e minuut een mooie aanval van Schijndel/DE WIT waarbij Tim Kastelijn een pass gaf aan Marc Onwezen die meteen een visitekaatje afgaf. Het was duidelijk de Schijndel/DE WIT de eerste minuten meteen voor druk zorgde.

Lees meer...

Tennis voor kinderen met aandachtstoornis

TennisclubskinloteamsportopmaatSchijndel - Tennisclub Skinlo groeit nog steeds qua ledenaantal, ook bij de jeugd. 'Teamsport op Maat' is de visie achter de club. De club geeft een saamhorigheidsgevoel, iedereen hoort erbij. Gezelligheid en samenzijn staan voorop. Bij de club is iedereen welkom, ongeacht afkomst, ambitie en talent. In de afgelopen jaren heeft het jeugdtennis bij T.C. Skinlo een flinke groei doorgemaakt. De jeugd traint volop onder leiding van professionele trainers en geniet van alle jeugdactiviteiten die er zijn op het park. De Schijndelse tennisclub Skinlo biedt vanaf nu als enige in de regio tennis aan voor kinderen met aandachtsstoornis.

Lees meer...

St. Cecilia viert de vrijheid met bevrijdingsconcert

bevrijdingsconcertSchijndel - Vier de vrijheid met heel veel muziek! Zondag 27 oktober staan de harmonie, drumfanfare en slagwerkgroep van Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Schijndel stil bij de 75-jarige bevrijding van Schijndel. Hoe? Met heel veel muziek. Vier onze vrijheid tijdens dit feestelijke bevrijdingsconcert in ’t Spectrum. Om 14.00 uur start de slagwerkgroep in de foyer van ’t Spectrum. De drumfanfare speelt om 14.15 uur in de theaterzaal, gevolgd door het harmonieorkest om 15.15 uur. In de foyer sluit Big Band Schijndel het bevrijdingsconcert om 16.15 uur af. De entree is gratis.

Lees meer...

Maak kennis met jeu de boules

pv wij liggenSchijndel - Het mooie seizoen is weer van start gegaan met lekker lange avonden. Dat zijn nou net die avonden dat je bij PV Wij Liggen heel comfortabel, lekker warm, jeu de boules kunt spelen in de verwarmde hallen. Gegarandeerd dat de uren snel om zijn. Ze spelen op de maandag- en de woensdagavond, verder kun je ook nog op de donderdagmiddag en zaterdagmiddag bij hun komen boulen. Denk nou niet dat je iedere keer present moet zijn. Alleen als je dat zelf wil kun je één of meerdere dagen meespelen, niemand die jou iets verplicht. Je vindt de locatie in Schijndel, bij Petanque Vereniging “Wij Liggen“. De speelhallen en de buitenbanen vindt je achter het zwembad, Leemputtenweg 3.

Lees meer...

Selectie Avanti’31 is in het nieuw gestoken

avantiselectieSchijndel - Bouwbedrijf van Kasteren uit Schijndel is al sinds 2002 de zeer gewaardeerde Hoofdsponsor van sv Avanti’31. Na de verlenging van het sponsorcontract afgelopen zomer zal Bouwbedrijf van Kasteren tot het einde van seizoen 2022 prominent op het shirt van het 1e en 2e elftal van SV Avanti ’31 prijken. Bouwbedrijf van Kasteren zal dan dus 20 jaar als Hoofdsponsor aan SV Avanti'31 verbonden zijn. Volgend op het vernieuwde sponsorcontract is de selectie ook weer in nieuwe tenues gestoken. Bestuur en selectie bedanken hoofdsponsor Bouwbedrijf van Kasteren graag voor het in hen gestelde vertrouwen.

Lees meer...

Avanti’31 met drie doelpunten toch zonder punten naar huis

avantinooitgedactGeffen - Ondanks drie doelpunten van Mauro Brus heeft Avanti’31 zondagmiddag geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Nooit Gedacht. De beslissing viel pas vier minuten voor tijd, toen de bal voor de tweede keer in de wedstrijd op de penaltystip ging. Die beslissing was omstreden. Los van de discussie of het wel of niet opzettelijk hands was, ook in de ogen van een aantal niet Avanti-supporters was de handsbal buiten het strafschopgebied. In de slotminuut kreeg Geert van Heeswijk ook nog zijn tweede gele kaart na commentaar op de leiding. Einduitslag : 3 - 4.

Lees meer...

Start kaartverkoop twee avonden met Philippe Geubels

GeubelsSchijndel - Theater De Blauwe Kei presenteert twee avonden Philippe Geubels in Spectrum Podium Schijndel. Hij staat daar op donderdag 12 en vrijdag 13 december 2019. De kaartverkoop voor deze voorstellingen start vandaag maandag 21 oktober om 12.00 uur. Nederlanders opgelet. Philippe Geubels, de grappigste Vlaming van dit moment, komt speciaal voor ons, Hollanders, naar het theater. Met een programma over ons! De hele wereld kent onze tulpen en ‘tradities’ zoals het gedoogbeleid. Maar hoe kijkt Philippe daar tegenaan? Nou, door zijn kenmerkende zwarte bril én met gortdroge humor natuurlijk. Neem een kijkje in de spiegel die hij ons voorhoudt, want het is gegarandeerd een spiegel om om te lachen. Foto Philippe Geubels

Lees meer...

Goede tijden zwemmers Neptunus ‘58

Neptunus.pngOosterhout - Zeven zwemmers van de Schijndelse zwemvereniging Neptunus ’58 hebben op zondagmiddag 20 oktober meegedaan aan een limietwedstrijd in Oosterhout, en met succes. Rens Hoogenboom kwalificeerde zich op de 50 vlinder dankzij een verbetering van zijn persoonlijke record met 3,5 seconde voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Linda Schellekens deed datzelfde op zowel de 50 vlinder als de 50 vrij. Op de 100 vrij was er voor Rens een PR van drie seconden en op de 50 school van één seconde. Selina Janssen zwom op de 100 vrij 1,3 seconde sneller dan ooit en miste daarmee de limiet op slechts 0,6 seconde. Wel deed ze goede zaken met het oog op een start voor de 4x100 meter vrije slag estafette.

Lees meer...

Meierijstad tennisclub kampioenschappen

Meierijstad jan2017Meierijstad - Dit jaar wordt de 3de editie van dit kampioenschap onder de 10 verenigingen uit Meierijstad gehouden op het park van TV Frisselstein in Veghel, van woensdag 30 oktober t/m zondag 3 november a.s. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van al deze tennisverenigingen. Zij nodigen al hun clubkampioenen uit om hieraan mee te doen en te strijden om de eer van Kampioen van Meierijstad. In alle categorieën en sterkte kunnen deze kampioenen, waarmee zij eerste zijn geworden, ingeschreven worden via hun eigen vereniging.

Lees meer...

Tentoonstelling Liesbeth Bijkerk

tentoonstellingSchijndel - Op zaterdag 26 oktober om 16.00 uur wordt de tentoonstelling “Zonder Titel” in de KEG EXPO in Schijndel geopend. De expositie met schilderijen en collages van Liesbeth Bijkerk is te zien tot en met 13 december. De tentoonstelling wordt ingeleid door Hendrik Driessen met daarnaast een geluidsperformance door Mario van Horik en Petra Dubach. ‘Zonder titel’ is niet een titel die je als kunstenaar zomaar aan een expositie geeft. Voor Liesbeth Bijkerk (Hollandia, 1957) past die titel bij al het werk dat in haar solotentoonstelling in Schijndel te zien is; géén van deze werken heeft namelijk een titel. Als alle werken in een tentoonstelling ‘Zonder titel’ heten, dan ligt die titel ook voor de hand voor het geheel.

Lees meer...

“Een levend boek”: lezing over niet aangeboren hersenletsel

logo cafe breinSchijndel - Walter van Geffen, 46 jaar, geeft, als ervaringsdeskundige lezingen over niet aangeboren hersenletsel. De gevolgen daarvan, het leven daarmee en hij vertelt over de, vaak pijnlijke, opmerkingen die hij krijgt van de buitenwereld. Je kunt nog zo’n mooie auto hebben maar als de motor defect of deels defect is, zal ie het nooit goed doen. Dat is ook zo met de menselijke motor, de hersenen. Walter vertelt hoe het werkt of liever gezegd, wat er niet werkt. Daarnaast vertelt hij ook zijn eigen verhaal. Hij laat het onzichtbare van NAH zien. De zichtbare beschadigingen zijn langzaam weggeëbd, maar het onzichtbare zal altijd deel uitmaken van zijn ik.

Lees meer...

Eerbetoon van Schijndelse vader aan overleden dochter

artikeltheo1Schijndel - "Je kind verliezen, dat is het ergste wat er is." Met die zin opent de Schijndelse Theo van Eeuwijk zijn eigen geschreven nummer 'Omdat ik je mis'. Op 29 april dit jaar is zijn oudste dochter Rachèl overleden aan een ernstige vorm van baarmoederhalskanker. "Ik wil haar voorgenomen actie, om een Samenloop voor Hoop te organiseren, op een andere manier voltooien om geld te genereren voor het KWF", vertelt hij. Hij heeft daarom zelf een liedje geschreven en zelf alles ingespeeld en hij hoopt dan ook dat dit liedje viral zal gaan. "Niet voor mijn eer en glorie maar voor Rachèl en het KWF, want al het geld dat hiermee binnen kan komen gaat rechtstreeks naar het KWF welke graag haar medewerking wilde geven aan deze actie!", vult hij aan. Het liedje staat inmiddels online op YouTube en zal komende week ook verschijnen op de streamingsdiensten iTunes en Spotify. Het Brabants Buske, van Omroep Brabant, bracht een bezoek aan Theo en ook TV73 bracht een bezoek. De videoclip van 'Omdat ik je mis' is te zien onder 'lees meer'. Foto: screenshot videoclip

Lees meer...

45e Zwemvierdaagse weer gezellig evenement

1edagzwemvierdaagse01Schijndel - Afgelopen week hebben in totaal 223 zwemmers meegedaan aan de 45e Schijndelse Zwemvierdaagse, georganiseerd door zwem- en waterpolovereniging Neptunus ’58 en Zwembad De Molen Hey. Daarmee waren er iets meer deelnemers dan vorig jaar aan dit gezellige en sportieve evenement, waarbij zwemmers dagelijks 10 of 20 banen moeten zwemmen. Na vier dagen zwemmen kon een medaille in ontvangst genomen worden. TVSchijndel nam maandag een kijkje en maakte een leuke fotoreportage

Lees meer...

Net Nie organiseert ook in 2020 karakteristieke Klompenklets

logonetnieSchijndel - Afgelopen jaar vierde carnavalsclub Net Nie haar verjaardagsfeestje tijdens de 11e Klompenklets. Ook in 2020 komt er weer een Klompenklets. Het staat garant voor een gezellige avond –en/of middag met diverse bekende Tonpraoters. Welke het voor de 12e editie zijn, is nog geheim. Maar zet de volgende data alvast in de agenda: vrijdagavond 31 januari, zaterdagavond 1 februari en zondagmiddag 2 februari 2020. Zoals altijd is Sociaal Cultureel Centrum De Vink in Schijndel de locatie voor Klompenklets. Tijdens de Klompenklets zijn er ook dit jaar weer leuke prijzen te winnen, zoals een schaal bitterballen of een schaal met kaas en worst.

Lees meer...

Informatieavond over overgangsklachten

logokarmentaSchijndel - Klachten bij de overgang (menopauze) kunnen het leven van een vrouw behoorlijk verstoren. Er is meer aan te doen dan je wellicht weet. De gynaecologen van Karmenta zijn gespecialiseerd in de behandeling van overgangsklachten en leggen de mogelijkheden graag aan je uit. Donderdagavond 24 oktober, vanaf 19.00 uur, ben je van harte welkom op locatie: Medisch Centrum Schijndel, Steeg 6 in Schijndel. Om 19.30 uur wordt de opening gedaan door gynaecoloog dr. Bouwma, initiatiefneemster van Karmenta en daarna komen specialisten aan het woord aan wie je al je vragen kunt stellen. Partners waar Karmenta mee samenwerkt presenteren oplossingen voor overgangsklachten.

Lees meer...

Speciale combinatie in Sint Servatiuskerk

smitsorgel1Schijndel - Vrijdag 25 oktober organiseren Filmclub Schijndel en de Stichting Smitsorgel Heilige Servatiuskerk samen een speciale uitvoering van de stille film THE KID van Charlie Chaplin met orgel-begeleiding door Geerten Liefting. De stille film THE KID uit 1921 gaat over een man (Chaplin) die een achtergelaten baby vindt en voedt het kind op als de zijne. Vijf jaar later is de moeder, die de baby achtergelaten heeft, uitgegroeid tot een operaster. Ze hoopt echter door vrijwilligerswerk haar baby terug te vinden. Deze speciale uitvoering wordt gehouden op vrijdag 25 oktober om 20:00 uur in de Heilige Servatiuskerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis maar giften zijn welkom. Men dient wel te reserveren.

Lees meer...

Tweede Q-café met een Q-kske op zaterdag 26 oktober

Q koorts MeierijstadMeierijstad - Na de eerste Q-koorts-bijeenkomst van afgelopen maart in Sint Oedenrode en daaropvolgend het eerste Q-café in het Pieter Brueghelhuis in Veghel organiseert de Q-koorts werkgroep Meierijstad op dezelfde locatie wederom een Q-café-bijeenkomst voor Q-koorts-patiënten (Q-genoten), partners, en overige belangstellenden uit Meierijstad. Het informele karakter van de vorige bijeenkomst waarbij een 25-tal personen aanwezig was, is goed bevallen, dus ook dit keer staat het samenzijn geheel in het teken van elkaar ontmoeten, informeren, ervaringen delen met anderen.

Lees meer...

Kaartverkoop Sinterklaasfeest van start

sinterklaasfeest5Schijndel – Morgen, zaterdag 19 oktober, gaat de kaartverkoop voor het jaarlijkse Sinterklaasfeest weer van start. U mag vroeg opstaan, want om 7.30 uur gaan de deuren open bij Plus Eijkemans Supermarkt en kunt u uw kaartje(s) aanschaffen. Het Sinterklaasfeest is dit jaar op 23 en 24 november op het Elde College. (foto: Stichting Sinterklaas)

Lees meer...

Toeristenbelasting in Meierijstad

fotomuntjesMeierijstad - Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Meierijstad betalen iets meer toeristenbelasting dan het landelijk gemiddelde. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente € 1,50. Het gemiddelde in Nederland is € 1,38. Dit blijkt uit onderzoek van Vakanty.nl dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.

Lees meer...

Verbouwing Schijndels gemeentehuis gaat van start

gemeentehuis verbouwing 1Schijndel - Vandaag ondertekende wethouder Coby van der Pas (CDA, gemeentelijk vastgoed) het contract met aannemersbedrijf Hazenberg. Dit Vughtse bedrijf gaat voor 2,1 miljoen euro het oude gedeelte van het voormalig Schijndelse gemeentehuis verbouwen. De bouw start binnenkort, echter zonder de hoge trappen naar het dak, zoals oud Schijndelaar Winy Maas die gepland had. Dit heeft een budgettaire reden. Einde van het jaar wordt het oude gedeelte gescheiden van het nieuwere gedeelte. In het nieuwere gedeelte wordt tijdelijk de bibliotheek ondergebracht. Later komt deze definitief in het oudere gedeelte, samen met een servicepunt van de gemeente Meierijstad, een (multifunctionele) trouwzaal en een deel van de gemeentelijke kunstcollectie. Het nieuwere gedeelte wordt verkocht en er zijn plannen om daar woningen en eventueel een bed & breakfast in te realiseren. 

Lees meer...

Leerzaam cadeautje bij inruil kapotte spaarlampen

MeierijstadrecycletkaartspeluitsneeMeierijstad – In deze week van 14 tot 21 oktober is het Nationale Recycleweek. De gemeente Meierijstad roept eenieder op om deze week drie kapotte spaarlampen in te leveren bij een van de milieustraten van de gemeente Meierijstad. U ontvangt dan een gratis leerzaam Wecycle kaartspel. Kom snel, want op is op. Lever ook tegelijk je andere kapotte elektrische apparaten gratis in. Kijk voor meer informatie over deze nationale Recycleweek op de website heelhollandrecyclet.nl.

Lees meer...

Uitnodiging voor 'Dag van de ondernemer'

gemeente Meierijstad 2017Meierijstad –gemeente Meierijstad wil haar Ondernemers bedanken. Op 15 november 2019 is het de landelijke “Dag van de ondernemer”. De gemeente Meierijstad wil de ondernemers bedanken voor uw tomeloze inzet en het college nodigt alle ondernemers uit voor een gezamenlijk ontbijt en een inspirerende ochtend. Deze vindt plaats op vrijdag 15 november van 8.00 uur tot 10.00 uur (inloop vanaf 7.45 uur) in het Gemeentehuis Meierijstad aan het Stadhuisplein 1 in Veghel. Hoe u zich hiervoor kan aanmelden (beperkt aantal kaarten) leest u hieronder.

Lees meer...

Provincie gaat een paar jaar motorrijtuigenbelasting verhogen

provinciehuis Noord Brabant 2014's-Hertogenbosch – De Begroting 2020: financieel gezond en investeren in toekomst van Brabant, zo presenteerde het college van Gedeputeerde Staten onlangs een sluitende begroting met een omvang van ruim €1,1 miljard aan Provinciale Staten. In deze eerste begroting van deze bestuursperiode kijkt het provinciebestuur naar Brabant in 2030. Het provinciebestuur wil extra investeren in zaken die noodzakelijk zijn om in het Brabant van 2030 prettig, veilig en gezond te kunnen leven. In de begroting 2020 wordt vastgelegd wat de provincie volgend jaar wil bereiken en welke financiële middelen daarvoor nodig zijn. In financieel opzicht staat de provincie er gezond voor.

Lees meer...

Copyright 2019  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal