foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

juli 2019

Jaarrekening 2019 gemeente Meierijstad laat positief resultaat zien

logo gemeente MeierijstadMeierijstad - 2019 was voor gemeente Meierijstad een financieel stabiel jaar. De gemeente maakt elk jaar een jaarrekening om te laten zien waaraan zij het afgelopen jaar geld heeft besteed. Wethouder van financiën Jan Goijaarts presenteerde 27 mei de jaarrekening 2019 van de gemeente Meierijstad. Deze laat een plus zien van € 0,7 miljoen. De financiële positie van de gemeente is gezond. Met een weerstandsratio (verhouding tussen reserves en risico’s) van 1,4 heeft de gemeente een stevige buffer om financiële risico’s op te vangen. Wethouder Jan Goijaarts: “We hebben in 2019 veel gerealiseerd van wat we ons hadden voorgenomen. We kijken terug op een jaar van werken aan passend woonaanbod, bereikbaarheid, van volop vieren en herdenken, inzetten op veiligheid en leefbaarheid, samenwerking met onderwijs en ondernemers, groei van de economie, werk en inkomen, zorg en welzijn, jeugd, onderwijs, cultuur en de duurzame ontwikkeling van Meierijstad.

Lees meer...

Meld zwerfafval op de juiste plek

logo gemeente MeierijstadMeierijstad - Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Daarnaast is het ook slecht voor mens, dier en natuur. Veel inwoners ruimen hun afval al netjes op of gooien het in een afvalbak. Om zwerfafval te voorkomen voert de gemeente verschillende acties uit. Die maken mensen bewust dat zwerfafval niet hoort. Maar helaas voorkomt dit niet alles. Veel zwerfafval bevindt zich langs snelwegen en dan vooral bij de op- en afritten. Door veiligheidsredenen mag hier alleen schoongemaakt worden door Rijkswaterstaat. Heeft u zwerfafval langs een rijksweg gezien? Meld dit dan gratis via de Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat 0800-8002. Ziet u op andere plekken zwerfafval? Meld dit dan bij de gemeente via de MijnGemeente APP of telefonisch via 140413, gemeente Meierijstad.

Lees meer...

Mantelzorgers kunnen zich laten testen op coronavirus

corona tvschijndelMeierijstad - Op dit moment kunnen bepaalde groepen, zoals mantelzorgers, die klachten hebben die passen bij het coronavirus, zich laten testen door GGD Hart voor Brabant in speciale teststraten. De teststraten, o.a. voor de inwoners van Meierijstad, zijn te vinden in Rosmalen (‘s-Hertogenbosch), Tilburg en Uden. Wilt u weten hoe u zich aan moet melden? Kijk dan op de website van www.ggdhvb.nl. Hier vindt u informatie of u in aanmerking komt voor een test en op welke wijze u zich kan aanmelden. Heeft u vragen, neem dat contact op met de GGD Hart voor Brabant. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m zaterdag van 9.00 – 17.00 uur via 088 368 6422. Vanaf 1 juni kunnen alle Nederlanders die klachten hebben, die wijzen op het coronavirus zich laten testen. Meer informatie hierover volgt nog. 

Lees meer...

Corona stopt criminelen niet

logo gemeente MeierijstadMeierijstad - Veel mensen zoeken het buitengebied op omdat daarop volop ruimte is om te fietsen, te wandelen en om hard te lopen. Het buitengebied is echter ook aantrekkelijk voor criminelen om drugs te produceren en illegale handelswaar op te slaan. Ziet u tijdens uw wandeling iets vreemds? Meld dat dan bij de politie: tel: 0900 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem, tel: 0800-7000. Corona stopt criminelen niet, ook niet in het buitengebied. Ook in de horeca zijn criminelen nu actief. Criminelen willen horeca-ondernemers helpen met een zogenaamd ‘reddingsplan’ met contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar waarbij horeca ondernemers groot risico lopen dat er in het horecapand straks illegale activiteiten plaatsvinden en het pand wordt gesloten. Criminelen deinzen niet terug voor geweld en bedreiging. Bedenk altijd: u kunt maar één keer NEE zeggen.

Lees meer...

Vrouw botst op lantaarnpaal aan Vicaris Aertsweg

vicarisongeval2Schijndel - Op de Vicaris Aertsweg heeft dinsdagavond rond 19.15 uur een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. Een automobiliste botste met haar auto op een lantaarnpaal en kwam dwars op de rijbaan tot stilstand. Zowel de auto als lantaarnpaal raakte zwaar beschadigd. De bestuurster is nagekeken door de ambulancedienst thuis, zij is niet meegenomen naar het ziekenhuis. De eenrichtingsweg was tijdelijk geblokkeerd totdat het voertuig door een bergingsbedrijf afgevoerd werd. Foto's en info: Persburo Sander van Gils

Lees meer...

College wil meer aandacht voor woningen in sociale sector

Meierijstad jan2017Meierijstad - De druk op de woningmarkt is onverminderd groot en daarvoor is het nodig dat in de verschillende kernen van de gemeente Meierijstad voldoende woningen gebouwd worden voor de verschillende doelgroepen. Daarvoor is behoefte aan verdere regie door de gemeente op de woningbouwproductie om bestaande knelpunten weg te nemen. Het college heeft daarvoor een plan van aanpak vastgesteld, waarbij gekozen wordt voor werken met meer flexibiliteit rondom woningbouwaantallen en -prijzen uit de woonvisie en waarin instrumenten staan om structureel verbetering te verkrijgen in de woningvoorraad voor de sociale huurwoningen.

Lees meer...

Aanpassingen busdienstregeling Arriva in Brabant

Arriva 2017Brabant - Passend bij het huidige en verwachte reizigersaanbod, start Arriva in Brabant vanaf dinsdag 2 juni 2020 weer met de reguliere dienstregeling. Vanaf dinsdag 2 juni rijden de bussen op werkdagen weer volgens de winterdienstregeling. Op zaterdagen rijden de bussen volgens de zaterdagdienstregeling en op zondag volgens de zondagsdienstregeling. Wel zijn er een aantal extra aanpassingen. Door de aanpassingen in de dienstregeling gaan er in deze regio dus weer meer bussen rijden. Voorop staat dat het OV nog steeds geen uitje is en het verzoek is om alleen te reizen met het OV als het echt noodzakelijk is.

Lees meer...

Doe mee met Sjors Sportief

Meierijstad jan2017Meierijstad - Oproep aan sportverenigingen/sportaanbieders om zich aan te melden. Komend schooljaar start in Meierijstad een nieuwe editie van Sjors Sportief. Voor sportverenigingen een mooie manier om hun aanbod kenbaar te maken én leden te werven. Sportverenigingen die mee willen doen kunnen zich tot en met 31 mei inschrijven. Met Sjors Sportief laten sportverenigingen basisschoolkinderen door middel van proeflessen ontdekken welke sport(en) ze leuk vinden. Door hen vrijblijvend verschillende sporten uit te laten proberen, ontdekken ze welke sport bij hen past en bij welke club ze het goed naar hun zin hebben. Een uitgelezen kans om nieuwe leden te werven en te laten zien hoe de sfeer binnen de club is.

Lees meer...

VVV Schijndel gaat weer open

gebouw VVVSchijndelSchijndel - Bij de VVV zijn ze blij dat ze de deuren weer open kunnen zetten. De gastvrouwen staan klaar om u te ontvangen en te informeren over de mooie wandel- en fietsroutes in de omgeving. Kom snuffelen in de winkel naar leuke souvenirs, streekproducten, kaarten en gidsen. De komende weken is de VVV geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 uur. Geleidelijk wordt het aantal dagen dat ze open zijn uitgebreid. Uiteraard zijn de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om een veilig bezoek te brengen aan de VVV.

Lees meer...

Het VinCentje blijft voorlopig nog gesloten

Gebouw VincentjeSchijndel - De kringloopwinkel van de Schijndelse Vincentiusvereniging (het VinCentje) is sinds maart gesloten. De afgelopen weken is intern druk overlegd over de mogelijkheden om de winkel weer te gaan openen. Helaas zijn ze tot de conclusie moeten komen dat een heropening van het VinCentje op korte termijn nog niet mogelijk is. Dat heeft er mee te maken dat de vrijwilligers die in de winkel werken voor een groot deel behoren tot de risicogroep voor het coronavirus. Het lukt voorlopig niet om de winkel coronaproof in te delen en tegelijkertijd voor een veilige werkomgeving voor hun vrijwilligers te zorgen.

Lees meer...

Meierijstad in de digitale etalage

Meierijstad jan2017Meierijstad - De gemeente Meierijstad zet in op de realisatie van een nieuwe bezoekerswebsite voor eind 2020. Het wordt een digitaal interactief platform waardoor alle relevante informatie voor een bezoek aan Meierijstad op één centrale plek te vinden is. De nadruk komt op informatie over recreatie en toerisme voor bezoekers en bewoners. Vanuit verschillende invalshoeken is er de wens voor de ontwikkeling van een bezoekerswebsite voor de gemeente Meierijstad. Dat geldt voor de gemeente om haar profiel en identiteit te versterken vanuit toerisme en recreatie en citymarketing.

Lees meer...

Kijk op een schone wijk Plein

schoonmaak1Schijndel - Zondagochtend was het dan zover. Een wens van Maayke en Christa ging eindelijk in vervulling. Omdat ze er blij van worden om samen met anderen de buurt op te schonen, tegelijkertijd plezier te maken en dat het Dierenplein daarvoor het middelpunt kan zijn. Veel gezelligheid en gezamenlijkheid in de wijk volgens Maayke. Om half tien gingen ze met z’n zevenen op pad: Levi van zes jaar, Stijn van negen, Norbert van twaalf en de vier volwassenen Erik Jan, Henriëtte, Christa en Maayke. Ze besloten er een gezamenlijke activiteit van te maken en via Plein naar de sportvelden, langs de Heikantschool naar het Kloosterpark te lopen. Plein leek schoon (daar wordt al vaak geraapt) maar toch visten ze er nog veel peuken en andere kleine rommeltjes uit de bermen.

Lees meer...

Gedenkplaats op de Markt gaat verdwijnen

gedenkplek1Schijndel - De Gedenkplaats op de Markt ingericht door het Oranjecomité op 2 mei gaat op 31 mei verdwijnen. Deze gedenkplaats met als titel: “Gedenkplaats voor hoop, moed en troost in deze tijd” was speciaal voor al het leed wat in deze corona-virus tijd ons wordt aangedaan. Maar nu de terrassen weer opengaan is de plek niet meer verantwoord. Veel mensen in deze regio hebben onlangs dierbaren verloren en zijn niet in de gelegenheid geweest om op een fatsoenlijke manier afscheid te nemen. Maar ook voor familie, vrienden en kennissen was het niet mogelijk om aanwezig te zijn, heel lastig en verdrietig.

Lees meer...

Ontmoet schrijvers online bij je thuis

biebboeken5Brabant - Schrijver op je scherm. Ontmoet schrijvers vanaf maandag 25 mei online bij je thuis via jouw Bibliotheek. Omdat jouw favoriete schrijver nu niet op locatie op bezoek kan komen laten de NOBB Bibliotheken jou tijdelijk, op een originele andere manier schrijvers ontmoeten. Jij gaat niet op bezoek bij de schrijver maar de schrijver komt (online) elke dag even bij jou op bezoek! Vanaf maandag 25 mei leest elke dag een andere bekende schrijver voor uit eigen werk. Drie weken lang. Op deze manier kunnen schrijvers je blijven inspireren, verrassen of kennis laten maken met hun (nieuwe) boek. Met o.a. Hanna Bervoets, Franca Treur en Splinter Chabot. Te zien op de website van www.nobb.nl

Lees meer...

Spar Schijndel gaat nu wel verbouwen

Winkel SparSchijndel - Nadat de verbouwing eerder, op de dag van overname, werd uitgesteld vanwege de bijzondere corona situatie gaat de Spar op 3 juni alsnog verbouwen. Op dinsdag 2 juni zullen om 12:00 de deuren sluiten. De Spar zorgt ervoor dat de winkel het hele Pinksterweekend op zal zijn zodat ze de klanten tot op het laatste moment volledig kunnen bedienen. Het PostNL pakketpunt zal vanaf 27 mei al niet meer actief zijn. Het pakketpunt komt na de verbouwing wel weer terug op een andere plek in de winkel. Op donderdag 18 juni zal de SPAR, zoals normaal, om 8:00 haar deuren weer openen voor publiek. De winkel zal een volledige renovatie ondergaan om weer aan te sluiten op de nieuwste SPAR formule. De openingstijden zullen wederom worden verruimd. Zo zal de winkel van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 20:00 geopend zijn, en op zondag van 9:00 tot 20:00.

Lees meer...

Stem op Victor Mulders als 'Leukste Bezorger van Nederland'

leukstebezorger1SchijndelIn het radioprogramma 'De avonturen van Mark' gaat NPO 3FM-dj Mark van der Molen op zoek naar de ‘Leukste Maaltijdbezorger van Nederland’. Niet alleen eeuwige roem en de 'gouden pizzakorst' liggen binnen handbereik, maar ook een welverdiende vrije dag waar Mark van der Molen de werkzaamheden van de winnaar overneemt. De Schijndelse Victor Mulders van ‘De Kafmolen’  is één van de drie finalisten. Victor is 2,5 jaar werkzaam bij als maaltijdbezorger. Toen zijn telefoon ging eerder deze week dacht Victor dat zijn stage hem wilde bellen. Maar toen het 3FM-dj Mark van der Molen was schrok hij zich een hoedje. Victor wist in eerste instantie niet wie hem had opgegeven, maar na wat rondvragen bleken het zijn collega’s te zijn. Die hebben Victor opgegeven omdat hij tijdens het bezorgen zijn charmes in de strijd gooit en altijd goed gemutst naar zijn werk komt.

Lees meer...

Steeds meer ratten in Schijndel

01slootratten20160523Schijndel - De rattenplaag in Schijndel is heviger dan de afgelopen jaren. Lokale media maar ook landelijke media hebben er inmiddels aandacht voor. Een paar jaar geleden werd bekend dat Schijndel op meerdere plekken last van ratten heeft. De plaag neemt de afgelopen jaren alleen maar toe. De politieke partij Hart ontving onlangs een melding over ratten rond een sloot in Wijbosch. De gemeente heeft vallen beschikbaar gesteld aan bewoners daar en dat is maar goed ook. "In een week of wat tijd ving iemand al negen van die beesten", volgens de partij. Foto: melding sloot ratten 2016

Lees meer...

Fontein Plein 1944 is weer een schuimbad

created by dji cameraSchijndel - Vrijdagavond 22 mei rook het opmerkelijk fris op de rotonde aan de kruising Wijbosscheweg en Plein 1944 in Schijndel. Onbekenden hebben zeepsop in de fontein gedaan waardoor de zeepbellen de fontein sieren en een grote hoeveelheid schuim is ontstaan. Het is niet de eerste keer dat er zeepsop in de fontein is gegooid. Een tijd geleden was nog een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om het op te ruimen. De vorige keer trok het sop vanzelf weg. Hierbij prachtige drone foto`s van deze fontein aan Plein 1944. De foto's zijn gemaakt door Fabrice van de Ven.

Lees meer...

Nancy van Heeswijk in actie voor De Waterengel

vlot1Schijndel - In september gaat Rondvaartboot De Waterengel varen voor zorginstellingen. De realisatie van dit unieke project wil echter niet hélemaal vlotten. Handen, materialen en gelden schieten tekort door de coronaperikelen. Om aandacht te vragen hiervoor zal initiatiefneemster Nancy van Heeswijk gedurende 14 dagen gaan overleven op een vlot. Van 1 t/m 14 juni vaart zij de gehele toekomstige vaarroute van De Waterengel: van Den Bosch tot Helmond en vervolgens naar Tilburg, en ze stopt bij elke gemeenten ertussenin. Gedurende deze dagen zullen er diverse gasten aan boord komen, er zullen kleine optredens zijn en bijzondere acties plaatsvinden die digitaal te volgen zijn. Op 4 juni legt Nancy aan bij de Steeg in Schijndel en zal er een Schijndelse gast aan boord stappen. Wie dat is houden we nog even geheim. TVSchijndel brengt een bezoek aan deze 'vlotte' actie en verzorgt een foto- en videoreportage. Foto: Nancy van Heeswijk/Vincent Roozen

Lees meer...

Nieuwbouw zwembaden en vervanging voetbalvelden

gemeente Meierijstad 2017Meierijstad - Het college van B&W heeft aan de gemeenteraad gevraagd om € 20.350.000,- beschikbaar te stellen voor nieuwe zwembaden in Sint-Oedenrode en Veghel. Dit raadsvoorstel over de zwembaden wordt besproken in de commissievergadering van 11 juni en het besluit volgt dan in de raadsvergadering van 25 juni. Beide zwembaden zijn aan vervanging toe.
Het college heeft ook besloten om de nieuwe velden van voetbalverenigingen WEC en Avanti '31 deze zomer te vervangen. De eerder in 2018 aangelegde velden zijn bij vochtig en nat weer te glad en onveilig. 

Lees meer...

Man (33) opgepakt voor woninginbraken en diefstal

Politie rugSchijndel - Al een tijdje had de politie een gezicht bij een 4-tal insluipingen in woningen en een diefstal bij een supermarkt in Schijndel, maar ze hadden nog geen identiteit van die persoon. Op 13 mei werd een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden in Veghel in verband met een onderzoek naar heling van fietsen. Dat laat de politie weten op Facebook. "Hij bleek "onze" gezochte persoon", aldus de politie. Hij werd voor alle feiten gehoord en vervolgens voorgeleid aan de rechter commissaris. "Hij zal nog een gepaste straf krijgen", besluit het bericht van de politie.

Lees meer...

Locaties Laverhof Schijndel gaan niet (beperkt) open

Gebouw BekkershuisSchijndel -  Gisterenavond maakte Minister De Jonge bekend dat de bezoekregeling voor alle verpleeghuizen in Nederland wordt uitgebreid vanaf maandag 25 mei a.s. Dit betekent dat bewoners van verpleeghuizen waar geen coronavirus aanwezig is, dan weer beperkt bezoek mogen ontvangen. Aan dit bezoek zijn nog wel strikte voorwaarden verbonden. Helaas zijn op drie locaties van Laverhof nog bewoners besmet met het coronavirus, waaronder ook St. Barbara en Mgr. Bekkershuis in Schijndel. Dat laat Laverhof weten via Facebook. Deze verpleeghuizen kunnen helaas hun deuren volgende week nog niet openen. Alle contactpersonen van de bewoners ontvangen deze week een mail of brief met meer informatie over de verdere gang van zaken.

Lees meer...

Dé kwisdatum van 2020

LogoSKSchijndel - De Skèndelse Kwis heeft de kwisdatum van dit jaar bekend gemaakt. Ondanks dat de organisatie aangeeft natuurlijk nog niet te weten of dat er door het virus gevolgen zullen zijn voor deze editie van de kwis, gaan de voorbereidingen onverminderd door. Normaal gesproken is Hartèmert de jaarlijkse aftrap voor de kwis en wordt op die dag ook de kwisdatum bekend gemaakt. Omdat Hartemèrt dit jaar ook niet doorgaat, wilde de organisatie niet langer wachten. Zaterdag 12 december is de dag die in de agenda's genoteerd mag worden! Bij alle plannen die worden gemaakt, wordt natuurlijk rekening gehouden met de huidige maatregelen en hoe de kwis door kan gaan indien de maatregelen blijven (al dan niet in andere vorm). Tot er meer bekend is, blijft de organisatie hopen dat heel Schijndel op 12 december lekker aan het kwissen slaat, gewoon gezellig bij elkaar in huis.

Lees meer...

Buitenspeeldag, laten we vieren dat we kunnen spelen!

straatspeeldag6Utrecht – Tijdens deze unieke periode is het zeer belangrijk voor kinderen om gezond te blijven en buiten te kunnen blijven spelen. Nickelodeon en Jantje Beton hebben daarom besloten om op woensdag 10 juni voor de 13e keer de Nationale Buitenspeeldag te organiseren. Vorig jaar hielpen meer dan 1.000 lokale initiatieven mee om meer dan 100.000 kinderen volop te laten buitenspelen. Ook in Schijndel zijn jaarlijks verschillende plekken te vinden waar kinderen zich die dag extra kunnen vermaken. Deze 13e editie belooft door de huidige situatie een historische dag te worden.

Lees meer...

Actief bij Elite Benefit Gym tijdens coronatijd

Schijndel - Ondanks de lock-down wilde Elite Benefit Gym niet inboeten op de kwaliteit en de dienstverlening voor hun leden. Daarom hebben ze de abonnementskosten voor hun ca.  530 leden gehalveerd tot het moment dat ze op 6 mei (kids) en 18 mei (volwassenen) outdoor lessen mochten gaan geven. Het is immers juist nu belangrijk om de leden te helpen bij een goede fysieke en mentale weerstand in de strijd tegen COVID. Daarom hebben ze hun leden, ondanks de tijdelijke verlaging van de tarieven, iedere week 7 online lessen via YouTube toegestuurd; 3 workouts die ze eenvoudig thuis konden doen, een SPEAR zelfverdedigingsles en 3 verschillende kidslessen. Daarnaast gaven ze wekelijks ca.  5 live ZOOM lessen en gaven ze verschillende andere clinics via ZOOM zoals o.a. angst-management, mind-set, gezond eten, ademhalingssessies en algemene gezondheidstips.

Lees meer...

Lekker Skèndels koken

Skendelskoken2Schijndel - Eens wat anders op tafel zetten dan die eeuwige spaghetti of gehaktbal? Koken terwijl je live uitleg en tips van je favoriete chef-kok krijgt? Vanaf 20 mei kan iedereen meedoen aan Skèndels Koken, een initiatief van Schijndelse ondernemers. Skèndels Koken is bedoeld om de lokale horeca een handje te helpen en de bewoners van Schijndel, die hun favoriete restaurant al een aantal maanden moeten missen, aan het koken te krijgen! ‘Op een interactieve, gezonde en leuke manier’, vertelt mede-initiatiefnemer Harold van Veghel.

Lees meer...

Informatie Parochie H. Michael

sint servatiuskerkRegio - Ieder weekend in deze coronatijd zijn de kerken gewoon open op de uren dat er normaal een Eucharistieviering zou zijn, voor persoonlijk gebed. In Schijndel en Gemonde ligt er altijd een tekst klaar met lezingen, bezinning, gebed en voorbeden. Dit blaadje ligt de rest van de week in de kapel. De vieringen van Hemelvaart en Pinksteren vanuit de Servatiuskerk in Schijndel kunt u meevieren via hun You Tube kanaal en via de website www.michaelparochie.nl . De kerken zijn op Hemelvaartsdag open op de normale tijden dat er een Eucharistieviering zou zijn. 

Lees meer...

City Theater presenteert tweede editie Muziekbingo

muziekbingoSchijndel – Afgelopen 9 mei organiseerde het City Theater in Schijndel de eerste Muziekbingo. Er zijn drie hoofdprijzen gevallen, namelijk een BBQ-pakket ter waarde van 100 euro van Slagerij Dennis van de Ven, 2 tickets voor Paaspop 2021 en een tablet met hoes van IT-OK. Omdat er zoveel positieve reacties kwamen op de eerste editie van de Muziekbingo, organiseert het City Theater op 23 mei een tweede versie. Door de Corona maatregelen van het RIVM moeten alle horeca verplicht dicht blijven. City Theater hoopt op deze manier de mensen thuis toch nog te entertainen en hen een ‘avondje uit’ te geven, alleen dan vanuit huis op de bank. In samenwerking met andere ondernemers uit Schijndel wordt een mooi prijzenpakket samengesteld voor de deelnemers van de bingo.

Lees meer...

(Thuis)-kunst-tips via Padlet speciaal voor kinderen zelf

cultuurkade meierijstadMeierijstad - Deze vreemde tijd vraagt om innovatieve en nieuwe manieren van werken. SKOPOS Schijndel verzorgt sinds de scholen dicht zijn het onderwijs via Padlet. Vanuit Cultuurkade dragen ze graag een steentje bij en voorzien ze de kinderen van kunst en cultuurtips waar zij thuis mee aan de slag kunnen! Via https://www.cultuurkade.nl/nieuws/303/09-04-2020-thuis-kunst-tips-via-padlet zie je hoe de Padlet van Cultuurkade er nu uit ziet. En ze gaan er nog meer berichten op posten.   En stuur dit bericht gerust door naar collega's, leerlingen èn ouders. Veel plezier ermee!

Lees meer...

Gewijzigde openingstijden gemeente Meierijstad

logo gemeente MeierijstadMeierijstad - Op donderdag 21 mei is het gemeentehuis Meierijstad gesloten in verband met Hemelvaartsdag. Op vrijdag 22 mei zijn alle dienstverleningscentra gesloten. De milieustraten zijn wel open. Voor meer informatie kijk op: www.meierijstad.nl/openingstijden.

Lees meer...

Buiten sporten met Turondo Dance

Schijndel - Nadat er twee maanden lang geen lessen konden worden gegeven vanwege het coronavirus, hervatte Turondo Dance op 18 mei weer de lessen. Toen bekend werd dat kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen mogen trainen in de buitenlucht, heeft Turondo Dance gezocht naar mogelijkheden om de danslessen de komende tijd buiten voort te zetten. En dat is gelukt. De tijdelijke buitenlocatie is gevonden aan Rooiseheide 10, het terrein dat in het beheer is van Gilde Sint Catharina en Barbara. Met medewerking van het Gilde en na toestemming van de gemeente, is alles in gereedheid gebracht en zijn alle leden en ouders geïnformeerd.

Lees meer...

RC Alico weer op de baan

Schijndel - UPDATE -Video, Maandag 11 mei zou de eerste “droogtraining” zijn op de parkeerplaats van hun hal. Dit omdat ze niet binnen mogen sporten en omdat ze geen outdoor baan hebben. Toch kwam er heel erg goed nieuws. Na 2 maanden was het eindelijk weer tijd om de rolschaatsen toch weer uit het vet te halen bij RC Alico. Op 11 maart waren de eerste trainingen geannuleerd i.v.m. het Corona virus en op 11 mei mochten ze weer starten met de kinderen t/m 12 jaar. Dit met toestemming van de gemeente en natuurlijk houden ze zich strikt aan alle RIVM regels. De trainsters waren druk op zoek gegaan naar een outdoor baan en deze werd gevonden op het oude handbalveld op het terrein van het Gilde. Exact aan de overkant van onze rolschaatshal aan de Rooiseheide. TVSchijndel was ook aanwezig en maakte enkele foto's.

Lees meer...

Jaarprogramma Openbare Ruimte

Meierijstad jan2017Meierijstad - Voor het eerst in haar bestaan heeft gemeente Meierijstad een Jaarprogramma Openbare Ruimte (JOR) 2020 opgesteld; een omvangrijk integraal overzicht gemaakt van álle onderhouden vervangingswerkzaamheden in de openbare ruimte en álle infrastructurele projecten. Zowel bij de raad als bij dorps- en wijkraden was behoefte aan dergelijk compleet overzicht; om inzicht te krijgen in wat er buiten allemaal gebeurt; Dat varieert van wegen, fietspaden, bruggen, kades en verkeerslichtinstallaties tot sportvelden, groenrenovaties, rioleringen en hemelwaterverwerking.

Lees meer...

Negatief ambtsbericht majoor Kroon

rechthamerSchijndel - Op 9 december 2019 was majoor Kroon veroordeeld tot een taakstraf, vanwege een geweldsincident dat zich vorig jaar heeft voorgedaan tijdens carnaval. De landmacht rekent majoor Kroon het getoonde gedrag zwaar aan omdat dit haaks staat op de normen en waarden waar de krijgsmacht voor staat. Het feit dat het bij dit incident ook om geweld tegen een rechtshandhaver ging, weegt hierbij extra zwaar. De landmacht is daarom een disciplinair traject gestart. In dat kader is aan majoor Kroon het voornemen kenbaar gemaakt om een negatief ambtsbericht vast te stellen dat wordt betrokken bij besluiten over zijn verdere loopbaan. Majoor Kroon wordt overgeplaatst naar een functie waar hij zich zal richten op veteranenzaken. Bron: Defensie.nl

Lees meer...

Het is te stil bij bouwplannen in kleine kernen van Meierijstad

logolokaalmeierijstadMeierijstad - Het is al veel te lang stil in de kleine kernen van Meierijstad als het gaat om bouwen. In Zijtaart is dat vreemd omdat de gemeente Meierijstad al jaren in bezit is van een groot stuk grond. Marja van der Heijden van LOKAAL stelde vragen aan het college waarom er niet gebouwd kan worden, en wanneer dan wel? LOKAAL kreeg als antwoord dat momenteel het ontwerpbestemmingsplan ( Zijtaart-Zuid) en de daarbij behorende onderzoeken gaande zijn en gestreefd word om in het najaar van 2020 het bestemmingsplan in de gemeenteraad van Meierijstad vast te stellen. Zodat in het voorjaar van 2021 gestart kan worden met de bouw van woningen.

Lees meer...

Grote brand aan de Molendijk-Zuid

brandbedrijfspand3Schijndel - Maandagavond rukte de brandweer massaal uit voor een brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Molendijk-Zuid in Schijndel. Rond 18.50 uur kwam de eerste melding binnen op de meldkamer en werden de eerste eenheden op pad gestuurd. Terwijl de politie de omgeving afsloot en omstanders op afstand hield concentreerde de brandweerlieden zich op de brand. Gezien de signalen aanwezig waren dat de brand zich inpandig al dusdanig had ontwikkeld schaalde de brandweer op tot grote brand om over voldoende slagkracht te beschikken wanneer deze brand zou escaleren. Uiteindelijk werd de brandhaard aangetroffen en afgeblust in één van de loodsen. Gezien het complete complex zich niet gemakkelijk liet ventileren had de brandweer daar nog de nodige moeite mee. Op de benedenverdieping werden meerdere overdrukventilatoren in gezet, op de bovenverdieping werd met hogedrukstralen hydraulisch geventileerd. Alle gehuisveste bedrijven ondervonden overlast door de brand, Stichting Salvage stond ondernemers bij in de voor hun chaotische situatie, en boden eerste hulp na de brand. Dit deden zij namens de gezamenlijke verzekeraars. (Foto's en info: Persburo Sander van Gils)

Lees meer...

Een exclusief Paaspop T-shirt

paaspopshirtSchijndel - Na het paasweekend ontving de organisatie van Paaspop non-stop lieve berichtjes en e-mails van jullie. Met daarin toch wel héél vaak de vraag of er een mogelijkheid is om alsnog een Paaspop 2020 shirt te kunnen bemachtigen. Dit konden zij natuurlijk niet langs zich heen laten gaan. Daarom hebben zij heel stilletjes dit super gave Paaspop 2020 shirt voor jullie ontworpen. Dus.. Voor degenen die hun collecties aan willen vullen en toch nog een beetje van de Paaspop sferen willen genieten voordat ze gaan knallen op Paaspop 2021. Meer informatie onder 'lees meer'.

Lees meer...

Alternatief voor kaboutervoetbal

rksvschijndeldewit3Schijndel - Sinds 2 mei wordt er weer volop getraind door de jeugd bij Schijndel/DE WIT op het Zuideinderpark aan de Rooiseheide. Dit conform het coronaprotocol van de KNVB en in samenspraak met de gemeente. De voetbalvereniging kan niet anders zeggen dan dat dit naar tevredenheid verloopt. Complimenten voor alle ouders, trainers en spelers! Dankzij hun vrijwillige inzet kan men de jeugd weer zoveel mogelijk laten trainen en dat is het belangrijkste doel van Schijndel/DE WIT.

Lees meer...

De toekomst van ECM

Energie Cooperatie MeierijstadMeierijstad - Energie Coöperatie Meierijstad hoopt dat iedereen die dit leest een beetje goed door de Coronacrisis heen komt en dat ze ook samen na kunnen denken over wat ze na de crisis (en misschien nu al) kunnen gaan doen. Zoals al eerder genoemd, blijft het bestuur van ECM nog steeds druk bezig om hun coöperatie, ook in tijden van crisis een toekomst te geven. En daar willen ze jullie nu deel van uit laten maken, ook als alternatief van de invulling voor de ALV die in maart niet door kon gaan.

Lees meer...

Selectie en Vrouwen SV Avanti’31 hervatten de training

Schijndel - SV Avanti’31 speelde 8 maart jl. de laatste competitiewedstrijd uit tegen Boekel Sport. Kort daarna viel de complete competitie stil en werden de sportparken gesloten voor alle activiteiten. Nadat vorige week de jeugd al gestart was met de trainingen was het donderdag 14 mei eindelijk weer zover. De selectie mocht volgens de richtlijnen van het RIVM en de gemeente Meierijstad de training weer hervatten. Alle spelers hadden overduidelijk weer zin in het spelletje voetbal. Ook al was het aanpassen met de 1,5 meter afstand, de bal rolde weer tot volle tevredenheid van de trainers Henry van Wanrooij en Danny Klerkx. Ook de Vrouwen van Avanti hadden deze avond natuurlijk onder dezelfde omstandigheden de training weer hervat. In de video een impressie van deze eerste trainingen.

Lees meer...

Copyright 2020  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//