foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Over TVSchijndel

TVSchijndel - 'Je ziet ons echt overal'

[Opgericht op 3 april 2007]

logotvschijndel

Start en historie TVSchijndel
TVSchijndel is een vrijwilligersvereniging met leden die samen zorgdragen voor het dagelijkse nieuws uit Schijndel, realisatie van technische projecten, cameratechniek, beeldregie, editing, interviews-voiceover, fotografie, nieuwsredactie/itemplanning, webmastering en projectorganisatie (carnaval, verkiezingen, Paaspop enz).  

Een groep enthousiaste technici heeft begin 2007 het idee opgepakt om het Schijndelse nieuws via een nieuwswebsite toegankelijk te maken voor mensen uit Schijndel en ver daarbuiten. De lezer kan filmpjes en eigen fotoreportages bekijken van tal van evenementen maar ook bijvoorbeeld 'Agendatips', 'Nieuwsberichten' inzien en volgen. TVSchijndel stelt ook speciale pagina's open zoals 'Carnaval in Schorsbos' [begin carnavalseizoen] en voor verkiezingen. 

Internet
TVSchijndel is een vereniging van vrijwilligers die haar informatie en beeldmateriaal aanbiedt via internet.

Video gemist?
Onder het tabblad 'Video's' kunt u via de knop 'Video gemist' gemiste nieuwsfilmpjes en -reportages van TVSchijndel chronologisch terugvinden.

[Politiek] nieuws, evenementen, wetenswaardigheden
Interviews met lokale politici of andere Schijndelaren die in het nieuws zijn, divers lokaal Schijndels nieuws maar ook regionaal of landelijk nieuws dat betrekking heeft op Schijndel passeert de revue.

Sinterklaasserie en Sinterklaasfeest
In november 2009 heeft TVSchijndel voor het eerst een een eigen 8-delige Sinterklaasserie 'Sinterklaas en de gestolen fluit' uitgezonden op haar speciale [tijdelijke] Sinterklaaswebpagina. Deze populaire serie heeft sindsdien elk jaar tot en met 2016 een vervolg gekregen. Ook werd sindsdien een eigen Schijndels Sinterklaasfeest georganiseerd voor de Schijndelse bevolking. Beide activteiten zijn overgenomen door de Stichting Sinterklaas Schijndel waardoor beide activiteiten sinds 2016 geen onderdeel meer uitmaken van TVSchijndel.

Groeiend historisch beeldarchief - nabestellen eigen reportages
TVSchijndel biedt de bezoeker een historisch beeldarchief. In dit archief wordt beeldmateriaal bewaard over Schijndelse onderwerpen. TVSchijndel werkt daarbij samen met het Brabants Historisch Informatie Centrum. Uiteraard kan elk onderwerp afzonderlijk bekeken worden. Reportages van TVSchijndel kunnen nabesteld worden tegen een geringe vergoeding (zie onder hoofdmenu contact).
 
Fotoboeken
In onze fotoboeken worden regelmatig fotoreportages geplaatst. Alle foto's mogen voor privégebruik worden gedownload.

auteursrecht copyrightAuteursrechten
Alle rechten, waaronder de intellectuele eigendomsrechten op alle inhoudelijke informatie, foto's en video's op de website van TVSchijndel, blijven te allen tijde voorbehouden aan TVSchijndel dan wel aan haar licentiegevers. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van TVSchijndel dan wel van haar licentiegevers is gebruik hiervan niet toegestaan. Deze toestemming kunt u aanvragen door middel van het sturen van een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heeft u nieuws of organiseert u een evenement? agenda doorgeven
Als u iets gaat organiseren, laat het ons weten via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij minimaal naam van het evenement, datum, plaats/locatie, tijdstip, organisatie en contactpersoon, inclusief telefoonnummer. Ondersteunend digitaal beeldmateriaal is wenselijk, met daarbij vermelding van de naam van de fotograaf en de bevestiging dat de fotograaf toestemming heeft gegeven dat het beeldmateriaal vrij van rechten door TVSchijndel mag worden geplaatst. Onze redactie neemt uw evenement dan op in onze agendatips en zal er een artikel over plaatsen. Ook bestaat de mogelijkheid dat de crew van TVSchijndel hiervan een beeldverslag komt maken.

Internationaal
TVSchijndel biedt (Schijndelse) lezers actuele informatie met beelden. Ook Schijndelaren in het buitenland weten ons veelvuldig te vinden. Geeft u onze website ook door aan uw dierbaren in binnen- en buitenland?

twitter facebookInstagram TVSchijndelSocial Media
TVSchijndel maakt gebruik van Facebook, Instagram en Twitter. Daar worden de artikelen die op de website gepubliceerd zijn op gedeeld.

Gedecodeerde videostreams
De videostreams zijn gecodeerd volgens het MP4 formaat.
 

Bestuur TVSchijndel

bestuurtvschijndel 2022 09 25

Linda Bellemakers-Braat (penningmeester), Rick Mutsaars (voorzitter), Saskia de Vroomen (secretaris) 
Ereleden TVSchijndel

TVSchijndel kent momenteel vier ereleden, die wegens bijzondere verdiensten voor TVSchijndel als zodanig door het bestuur zijn benoemd:
- Wim Vermeulen (2015)
- Noël van Hooft (2016)
- Ine Wouters (2021)
- Maria Pennings (2022)
Copyright 2023  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//