foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

logo TVSchijndel

Eerste wielerwedstijden voor wielerclub Schijndel na corona

Schijndel - Door corona heeft het wielrennen voor wielervereniging Schijndel ook lang stil gelegen. Afgelopen weekend werden er weer kampioenswedstrijden verreden op de wielerbaan van de club. Er waren wel minder inschrijving zei secretaris Roel v/ d Heijden voor de camera van TVSchijndel. Maar voor de allerkleinsten was het de eerste echte wedstijd. TVSchijndel heeft een categorie gevolgd, categorie 5, die gingen voor 13 ronden op de baan. In video ook een kort interview met de voorzitter van de wielerclub, Ine de Kort, zij geef informatie over haar zoon Koen de Kort die in het laatste jaar als prof bij een ongeluk in zijn vrije tijd met een buggy meerdere vingers kwijtraakte. Koen gaat volgend jaar materiaal inkopen voor de professionele wielerclub Trek. Een fotoserie is te vinden in het fotoboek. 

Lees meer...

Opening speelleertuin bij basisschool De Regenboog

Schijndel - De kinderen van De Regenboog speelden al een tijdje in hun nieuwe aanwinst, de ‘Speelleertuin’, maar voor even werd dat spelen onderbroken voor een moment met een feestelijk tintje; de officiële opening op dinsdag 14 september. Directeur Adrie deed een woordje, evenals conciërge Cor, die namens het ‘bouwteam’, hijzelf en hovenier André Vorstenbosch, iedereen bedankte voor zijn of haar bijdrage aan het geheel. De meesten van die mensen waren ook aanwezig bij de opening om samen met een 50 tal kinderen van groep 4 getuige te zijn van het doorknippen van het lint door ‘medewerker’ en leerling van groep 4 Siem. De trotse Siem deed dat met verve en kijkt al weer hoopvol naar het volgende project. De hovenier in spé deelde tevens graag de door zijn oma gebakken appeltaart uit aan de aanwezigen.

Lees meer...

De kers op de taart bij Wij Liggen

Schijndel - Bij Petanque Vereniging Wij Liggen is het afgelopen jaar enorm hard gewerkt om de hele accommodatie een face-lift te geven. Vanwege Corona was er geen jeu de boules of petanque. Daarop hebben ze de handen ineen geslagen en is er met iedereen hard gewerkt om de hallen te poetsen, de plafonds te schrobben de wanden te witten en de spanten te schilderen. Toen dit alles klaar was maakten ze kennis met Rik Smies, een graffiti kunstenaar uit Den Bosch. Hij heeft in het voorjaar een drie-luik op de kop van de binnenhal gespoten. Daarin zijn Schijndel en de club in alle facetten uitgelicht en verwerkt tot een schilderij van 9 x 5 meter. Nadat ze in de zomer aan de buitenkant hun hallen hadden gepimpt en de buitenbanen weer tiptop in orde hadden gebracht, leek het allemaal klaar. Maar, die wandschildering in de ene hal vroeg om een tegenhanger in de andere hal. Met heel veel sponsoring van teams en de eigen leden en buitenstaanders is het ook hier gelukt om Rik Smies aan de gang te zetten. Het resultaat is naar eigen zeggen fantastisch maar ze kunnen alleen maar zeggen, kom gewoon een keer kijken! Echte kunst in de hal. Ze zijn ape-trots op hun sportplek. Wil jij een keer onze sport proberen. Kijk op de site: www.wijliggen.nl

Lees meer...

Dahliashow bij Arcadia

Schijndel - Op zondag 12 september hield tuinvereniging Arcadia haar jaarlijkse Open Dag .In verband met het nog steeds heersende coronavirus waren er extra maatregelen genomen om de anderhalve meter afstand te kunnen houden. De bloemengroep verzorgde een kleurrijke dahliashow. Hierbij moet men denken aan de inzendingen van de onderlinge wedstrijd bloemschikken met dahlia’s en de vazen met diverse variëteiten. Ook waren er demonstraties bloemschikken en het verwerken van dahlia’s in boeketten. TVSchijndel bracht een bezoek aan deze mooie locatie en maakte er een mooie afbeeldingen van. Meer foto's ziet u in ons fotoboek.

Lees meer...

De eerste hopranken zijn geoogst.

Schijndel - 7 september was een prachtige dag om de eerste hopbellen van de ranken te plukken. Het betrof de hop van het nieuwe hopveld bij de Schaapskooi. Gezeten aan lange tafels welke staan opgesteld in de sfeervolle Vlaamse schuur werd de eerste hop van de ranken gehaald. Op het hopveld zijn meerder rassen aangeplant die ieder hun eigen karakter hebben en door bierbrouwers daarvoor worden gewaardeerd. De “Saphir-hopbellen” waren als eerste aan de beurt. Dat is een hopras dat bekend staat om zijn goede aroma. Na het plukken wordt de verse groene hop in kratten boven de bakoven gedroogd en is daarna goed te bewaren maar ook rechtstreeks in brouwproces te gebruiken. Het was voor de hoptelers een uitdaging om de ranken op zeven meter hoogte van de draden te knippen en met een speciaal hiervoor geprepareerde handkar te vervoeren naar de Vlaamse schuur. Deze nieuwe techniek is goed bevonden en zal ook komende twee weken worden toegepast om de resterende hop te oogsten. Voor het plukken van de hop hebben we vrijwilligers nodig. Hierbij nodigen wij mensen uit om ons een handje te helpen met het plukken.

Lees meer...

Traditioneel start de hopoogst in Schijndel in de maand september

Schijndel - In september worden de hopranken van het veld verwijderd en worden de hopbellen handmatig van de ranken geplukt. Dat werk gebeurt in de Vlaamse schuur bij de Schaapskooi. Bijzonder dit jaar is dat de zeven, in maart j.l. aangeplante soorten, hop al een weldadige oogst opleveren. Dat levert veel handwerk op en de oogstgroep is daarom dringend op zoek naar vrijwilligers die ons daarmee willen helpen. Het is elk jaar een sfeervolle aangelegenheid waarbij we aan een lange tafel zitten en gezellig met elkaar nieuwtjes uit wisselen. De pluktafels zijn zo opgesteld dat er onderling voldoende afstand van elkaar gehouden kan worden. Wij starten met plukken op dinsdag 7 september a.s. De vrijwilligers zullen de komende drie weken dagelijks vanaf 9 u kunnen aanschuiven om te plukken. Voor koffie en koek wordt gezorgd. Ook s ’middags zal er vanaf 13 uur tot 16 uur geplukt worden. Ook als je maar een uurtje tijd beschikbaar hebt ben je van harte welkom. Het nieuw aangelegde hopveld is te bezoeken en bijzonder aantrekkelijk en spectaculair om te zien omdat de hopranken aan klimdraden tot 7 m hoogte groeien. Omdat mogelijk te maken zijn er palen en draden gespannen waaraan de klimdraden zijn bevestigd. Op een aantal details na is het nieuw aangelegde veld gereed, maar door de corona maatregelen stellen we de officiële feestelijke opening uit tot 2022.

Lees meer...

Veel lovende reacties over de regionale OldStars Beweegdag Meierijstad

Schijndel - Het klopte allemaal op donderdag 2 september, prachtig sportweer en leuke beweeg-en spelvormen op de mooie locatie bij v.v. Avanti in Schijndel. Onder de klanken van de OldStars Band van organisator het Nationaal Ouderenfonds konden de senioren het concept OldStars walking handbal, voetbal, hockey en korfbal nu eens in een ietwat andere opzet ervaren. De OldStars uit Meierijstad, St Michielsgestel, Den Dungen en Boxtel, in totaal 82 personen wisselden telkens na 20 minuten van discipline. Afgewisseld met pauze- en lunchtijd was het voor iedereen een schitterende dag. De jongste deelneemster was 57 en de oudste dame de gezegende leeftijd van 93 jaar. 8 Ervaren coaches zorgden voor een perfecte begeleiding. Meer foto's ziet u in ons fotoboek.

Lees meer...

Fietsdriedaagse KBO Schijndel Wijbosch

Schijndel - Dit jaar organiseerde KBO Schijndel-Wijbosch weer de Fietsdriedaagse. Op 29, 30 en 31 augustus er konden weer mooie routes worden gefietst met de Schaapskooi als vertrekpunt. Bij Schaapskooi kon men kiezen tussen 30 en 45 kilometer. De eerste dag ging de route richting Gemonde en Boxtel. Dag twee fietste men in de omgeving Den Dungen en Sint Michielsgestel. De laatste dag gaat het richting Veghel en Heeswijk. Het was een geslaagd evenement met veel blije gezichten. TVSchijndel was op de zondag aanwezig. Meer foto's ziet u in ons fotoboek. En de video hiernaast dus.

Lees meer...

Jan de Jong vanavond op Radio 2

Schijndel - (Update met de uitzending) TVSchijndel is in samenwerking met Jan de Jong onlangs een jukebox gestart waarop alle muziek wordt gedraaid van vinyl. Voorheen draaide Jan in diverse zalen muziek uit zijn enorme collectie vinylplaten. Het Brabants Dagblad besteedde daar aandacht aan. Jan is daarop gebeld door de redactie van Radio 2. Vanavond rond 22.20 uur zal Jan op Radio 2 te horen zijn in een live interview. 

Lees meer...

ZUS komt met nieuwe single

Schijndel - De aankondiging van ZUS over de samenwerking met Nationale Artiesten Parade was vorige week een veel besproken item in muzikaal Nederland. Kiki & Bo Sluijpers kregen op hun socials ontzettend veel leuke reacties. De volgende stap die nu gezet wordt is de lancering van hun nieuwe single ‘Onwijs veel echte liefde’. Bij de productie van hun vorige single 'Omdat je mij toch gek maakt' was naast Hans Aalbers ook Arjan Venemann betrokken. Dat viel bij iedereen in de smaak, dus kregen Hans en Arjan een ‘go’ voor de opvolger waarin Kiki & Bo zingen over iets dat hun wereld bijna laat ontploffen. De herkenbare ZUS sound, die al jaren bepalend is voor de zusjes, is uiteraard weer verweven in de heerlijk klinkende vrolijke single. Kiki & Bo plukken de vruchten van de puzzelstukjes die in de loop van de jaren in elkaar zijn gevallen. Daarbij doelen ze op het hele complete team waar de dames mee samenwerken. ‘We hebben de juiste mensen gevonden waar we mee kunnen blijven groeien in de producties. Het zijn allemaal perfectionisten die plezier beleven aan hun werk. En plezier maken vinden wij het allerbelangrijkste dat er is’, aldus het uit Schijndel afkomstige duo. 'Onwijs veel echte liefde', uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 11 augustus 2021 via de bekende streamingdiensten te beluisteren. De clip, waarin veel wordt gedanst, is te bewonderen bij alle bekende clipzenders en de social mediakanalen van ZUS.

Lees meer...

TVSchijndel verrast prijswinnaars

Schijndel - Onlangs bereikte TVSchijndel een mooie mijlpaal: ruim één miljoen lezers bekeken de fotoboeken op onze website! Om dat te vieren stelden TVSchijndel en PLUS Bertrams een mooi boodschappenpakket samen met een cadeaubon en een luxe windlicht. Om dit pakket te winnen vroegen wij u welke vier momenten u zag op de foto die bij het artikel stond. U kon tot afgelopen vrijdag 18.00 uur reageren. Vrijdagavond hebben de razende reporters van TVSchijndel, Teun & Pleun, de winnaars (Toon en Bets van den Brandt) verrast met een bezoekje. Ze zijn in de auto gestapt en hebben de prijs persoonlijk afgegeven. De heer en mevrouw Van den Brandt waren zeer verrast en erg blij met de prijs, zoals te zien is in de video. TVSchijndel bedankt iedereen voor het meedoen. Op naar nog vele mooie fotoboeken en twee miljoen bezoekers! Onder 'lees meer' vindt u de juiste oplossing van de fotoactie.

Lees meer...

In gesprek met bewoners en medewerker Philadelphia / De Rozenkrans

Schijndel - 1 juli was de officiële opening van Philadelphia / De Rozenkrans in de Rozenkranskerk op de Boschweg. TVSchijndel nam een kijkje hoe het nu gaat en of iedereen zijn plekje inmiddels heeft gevonden. We spraken met bewoners Bas en Cor. En ook bewoner Hans laat nog even zijn gezicht zien. Bas vertelt wat de bewoners bij Philadelphia zoal doen en laat zijn schilderij zien van de Rozenkranskerk. Ook Cor is een schilderij aan het maken dat in de hal zal worden opgehangen. De muren in de hal zijn nog leeg en zullen worden gevuld met schilderijen van bewoners van Philadelphia, maar ook creatieve inwoners uit Schijndel mogen komen helpen. Ook geven Bas en Cor een rondleiding door het gebouw.

Lees meer...

Koningsspelen basisschool de Regenboog 2.0

Schijndel - Eindelijk was het zo ver er stond eindelijk iets leuks op het programma bij basisschool de Regenboog in Schijndel. Na een geannuleerde 6 kamp in april door Corona perikelen stonden de leerlingen te springen om er 2 sportieve gezellige dagen van te maken. Het was afgeslopen donderdag en natte dag, maar gelukkig was het niet koud en kregen de leerlingen uit de onderbouw eindelijk een keer kans om zich heerlijk uit te leven in een modder plas en snelle natte hindernisbanen. Ondanks de regenval heb we veel lachende snoetjes gezien. Afgelopen vrijdag was het de beurt aan de middenbouw en bovenbouw, ook zij kregen een onvergetelijke 6 kamp met onder anderen een hindernisbaan, handje drukken, spijkerbroek hangen en niet te vergeten Steff stunt piloot. Gelukkig bleef het deze dag ook niet droog, want onze sportieve, fanatieke en gezellige leerlingen gingen volle snelheid met een head first over buikschuifbaan en zag ik weer allemaal blije snoetjes. Al met Al waren het onvergetelijke dagen. Op naar 2022!De eerste video is gemaakt op de locatie Hoevenbraak de tweede is van de locatie Wijbosch.

Lees meer...

IT-OK werkt samen met Topbedrijfszorg aan ergonomisch verantwoorde werkplekken

Schijndel- IT-OK is onlangs de samenwerking gestart met Topbedrijfszorg. De winkel is nu uitgebreid met een kleine showroom waar een aantal voorbeeld werkplekken gerealiseerd zijn. Vrijdag 9 juli j.l. werden een aantal presentaties georganiseerd. Zo was er de mogelijkheid voor individueel werkplekadvies en gaf fysiotherapeut Marcel Verhoeven een presentatie over goede houding en mogelijke klachten bij een verkeerde werkhouding. Thomas en Roy van IT-OK legden uit hoe hun producten de ergonomische werkplekken compleet maken. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de verstelbare bureaus en stoelen geprobeerd en er werd getoost op een goede samenwerking.

Lees meer...

Schijndelse jonge actrices van Phoenix Cultuur op Theaterfestival Windkracht ’21

Veghel- Na een paar maanden repeteren is de Schijndelse groep actrices 9+ van Phoenix klaar om de voorstellingen te spelen. Op zaterdag 3 juli a.s. start theaterfestival Windkracht ’21. Vorige jaar vond deze plaats in ’t Spectrum in Schijndel. Dit jaar zal het festival met een aantal coronamaatregelen plaatsvinden in de cultuurfabriek in Veghel (Noordkade).

Lees meer...

Kermis Schijndel zonder kermiscoördinator Harrie

Schijndel - Vorige week kopte Meierijstad in een persbericht dat de Schijndelse kermis weer door kon gaan dit jaar. TVSchijndel zocht contact met de kermiscoördinator voor een interview hoe de kermis er dit jaar uit komt te zien. Vorig jaar was het namelijk één van de eerste kermissen met coronaregels. Harrie Vossen liet in het interview echter weten dat hij geen kermiscoördinator meer is, dat het organiseren geen kerntaak meer is van de gemeente en dat dit eigenlijk in handen moet komen, net zoals in Veghel, van een stichting. Maar die stichting is er voor Schijndel nog niet. Desondanks is Vossen inmiddels door de gemeente bedankt voor zijn werk de afgelopen ruim 40 jaar. In de video het gesprek met Vossen. De gemeente is via het persloket om meer informatie gevraagd, deze leest u onder 'lees meer'. 

Lees meer...

TVSchijndel op bezoek bij Hengelsportvereniging Altijd Beet

Schijndel - Op 26 juni bezochten een cameraman, fotograaf en interviewer van TVSchijndel het domein van 'H.S.V. Altijd Beet'. Ze maakten een reportage over de activiteiten van deze hengelsportvereniging die al bestaat sinds 1942. Er werden prachtige opnames gemaakt van het vissen aan deze prachtige viswijzer aan de Leemputtenweg 17 in Schijndel. De visvijver is maar liefst 3,5 hectare groot en werkelijk een pareltje in het landschap van Schijndel, waar niet alleen bijna 1000 leden maar ook veel wandelaars van genieten. Bekijk ook de video beelden.

Lees meer...

Eerste bewoners Philadelpia betrekken hun nieuwe woning

Schijndel - Vrijdag 25 juni hebben de eerste bewoners van Philadelpia hun intrek genomen in hun nieuwe woning in de oude Boschwegsekerk. Het was een drukte van jewelste op de Boschweg. Verhuiswagens reden af en aan om de spullen snel en veilig op hun plaats te krijgen. Even was er een kleine storing met de lift, maar die was vlug verholpen. De belangrijkste dingen waren er al snel zoals koffie en natuurlijk internet, zodat de bewoners al het Schijndelse nieuws kunnen volgen op TVSchijndel. Welkom in Schijndel, hopelijk zijn jullie snel gewend!

STERK-FIT opent deuren

Schijndel - Dinsdag 22 juni heeft STERK-FIT de deuren geopend. Eigenaar Yannick Langeslag gaat, samen met Maaike van der Heijden, mensen helpen die gezonder willen leven, maar daar begeleiding bij kunnen gebruiken. Hij doet dat middels voedingsadvies en personal training. "Vaak is een ander eetpatroon al voldoende, ook wat extra beweging helpt je bij een gezonder, fitter en meer gebalanceerd leven." Yannick is begonnen met voedingsadviezen aan familie en vrienden en die adviseerden hem om dat voor iedereen toegankelijk te maken. 

Lees meer...

Open dag ODA-zorg

Schijndel- Zaterdag 19 juni hield ODA-zorg een open dag in haar woonvoorziening aan de pastoor van Erpstraat in Schijndel. In de appartementen die daar in het klooster en aan de overkant in de Mariahoeve gerealiseerd zijn kan bij zorgvragen hulp en ondersteuning geboden worden door ODA-zorg.

Lees meer...

Brandweer Schijndel maakt ereteken voor brandweerherdenking

Schijndel -  Jaarlijks vindt op de derde zaterdag in juni een nationale herdenking voor omgekomen brandweermensen plaats. Dit jaar, op zaterdag 19 juni, deed ook brandweerpost Schijndel weer mee. Het herdenken van omgekomen brandweermensen is belangrijk. Het maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en -vrouw niet zonder risico's is. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en dit te verwerken. Om precies 13.00 uur telde de postcommandant af van 3 naar 0 en spoten twee manschappen het ereteken in de lucht, vlak boven de vlag die halfstok hing voor de kazerne. Na precies 1 minuut is het ereteken voorbij. Beelden zijn te zien in de video, enkele foto's onder 'lees meer'. 

Jolijn haalt flink bedrag op voor Stichting Geluksboontje

Schijndel- Jolijn Roelofs heeft haar missie volbracht. De hele week is zij te voet naar school gegaan. Dat is een hele prestatie omdat ze maar liefst 4 km van haar basisschool De Kring in Schijndel afwoont. Ze deed dit om geld in te zamelen voor Stichting Geluksboontje. Vandaag was TVSchijndel bij haar thuis om te zien hoe ze met veel gejuich werd ontvangen. Penningmeester Sandy van Hofwegen van Stichting Geluksboontje kwam bij Jolijn langs om haar te bedanken voor haar actie. Jolijn heeft maar liefst € 1450,- opgehaald voor Stichting Geluksboontje.

Lees meer...

Voltooiing Boschwegsekerk

Schijndel - De Boschwegse kerk wordt binnenkort weer in gebruik genomen. TVSchijndel nam een tijdje geleden al een kijkje in het verbouwde gebouw dat gehuurd gaat worden door Stichting Philadelphia Zorg. Ook spraken we betrokken architect Steven Woudstra, Jeroen Bestebreurtje van Abeco, Uitvoerder John Rooijakkers van Van Aarle’s Bouwbedrijf BV en medewerkers van Stichting Philadelphia Zorg uitgebreider over het project.

Lees meer...

Verkeersdag Basisschool De Heijcant

Schijndel - [Video] Op woensdag 9 juni was er op basisschool De Heijcant de jaarlijkse verkeersdag. Dit jaar met als thema "op rolletjes". Groep 1 t/m 8 stond geheel in het teken van "verkeer". Bs De Heijcant organiseert de verkeersdag om verkeersregels en veiligheid extra onder de aandacht de brengen. Tevens draagt deze dag bij aan het behoud van het "Brabants Verkeersveiligheids Label", dat de school al heeft. Groep 1 t/m 5 kon ervaring opdoen op het zelfgemaakte verkeersplein met hun meegebrachte steps, skates en fietsjes. Groep 6 t/m 8 kreeg een clinic "pumptrack", waarbij ze hun gevorderde fietskunsten konden inzetten. De jongere kinderen genoten tevens van een online voorstelling. Groep 5 kreeg bezoek van de wijkagent en mochten hem vragen stellen. In alle groepen werden daarnaast leuke en leerzame verkeersspellen gespeeld en andere activiteiten rondom verkeer gedaan. Een geslaagde dag waarbij alles "op rolletjes" verliep!

Lees meer...

Jolijn gaat naar school lopen voor Stichting Geluksboontje

Schijndel - Jolijn Roelofs, 7 jaar oud uit Schijndel, heeft een plan. Ze wil geld inzamelen voor een goed doel. Ze zat al langer te bedenken hoe, maar een editie van het jeugdjournaal gaf de doorslag: ze wil naar school gaan wandelen voor het goede doel. De keuze viel op Stichting Geluksboontje. Haar ouders twijfelden eerst nog: weet je het wel zeker? Het is best een eindje naar De Kring, zo’n 4 kilometer enkele reis. Maar Jolijn wist het zeker. Zij gaat een week lang, vanaf maandag 7 juni, elke schooldag naar school en vervolgens weer naar huis wandelen, 8 kilometer per dag dus. En dit doet Jolijn met veel plezier voor Stichting Geluksboontje. Bekijk ook de video reportage die TVSchijndel maakte.

Lees meer...

Eindelijk los in de speelleertuin

Schijndel - Meer dan een jaar lang keken de kinderen van basisschool De Regenboog nieuwsgierig naar de werkzaamheden die plaatsvonden in een hoek van hun speelplaats. Vanachter het rood-witte lint werden vele honderden keren dezelfde vragen gesteld. Wat zijn jullie aan het doen? Wat wordt dat? En vooral; wanneer is het klaar? En nu is het dan zover. Na een gedegen en grondige veiligheidscheck volgden enkele aanpassingen en een lijvig certificaat: de natuurlijke speelleertuin kan open. Een flink aantal speeltoestellen, allemaal vervaardigd van hardhouten boomstammen, palen en takken, vormt een waar speelparadijs. Na een korte gebruiksaanwijzing van de leerkracht telden de verschillende groepen af van drie naar één en vlogen ze juichend de speeltuin in! Eindelijk los in de speelleertuin! De officiële opening zal na de zomervakantie plaatsvinden. Bekijk de speelleertuin in de video.

Motor rijdt achterop stilstaande auto

Schijndel - Op de Rooiseweg N637, ter hoogte van Campingsport De Wit,  is zaterdagochtend rond 10.50 uur een ongeval gebeurd, waarbij een motorrijder gewond raakte. De man botste achterop een stilstaande auto, vloog voorover van zijn motor en kwam met zijn helm tegen een tweede auto terecht. Hij is ter plaatse gestabiliseerd en met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De weg was tijdelijk dicht, het verkeer werd over het fietspad om het ongeval heen geleid. De automobiliste bleef ongedeerd en kon met haar voertuig haar weg vervolgen. Voor de motor kwam een bergingsvoertuig ter plekke. Het verkeer ondervond grote hinder door het ongeval.

Stem op De Heijcant voor het verkeersplein van de ANWB

Schijndel - Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer en moeten daarover nog veel leren. Bs De Heijcant is genomineerd voor een ANWB verkeersplein. Hun voornaamste doel is om kinderen van groep 1 t/m 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Het verkeersplein bevat onder andere een rotonde, een zebrapad en verkeersborden. In totaal zijn er 70 scholen in Noord-Brabant genomineerd. De scholen met de meeste stemmen, waarbij rekening wordt gehouden met het aantal leerlingen dat naar de school gaat, komt in de top drie van de provincie terecht. De Adviescommissie van het ANWB Fonds beslist uiteindelijk welke school er wint. Breng ook, voor 10 juni, uw stem uit! Ga naar https://www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/anwb-verkeerspleinen en stem op Bs de Heijcant.

Lees meer...

Graffitikunstwerk bij Wij Liggen

Schijndel - P. V. Wij Liggen” is een sprankelend, kleurrijk kunstwerk rijker. Alle eer is voor Rik Smies, een echte graffitikunstenaar. Hij houdt zich overigens niet alleen bezig met graffiti, maar schildert ook, onder andere portretten. Zo is hij nu bezig, in opdracht, met een portret van Johan Cruijf. Bij  "Wij Liggen' heeft hij in de hal een mooie schildering gemaakt, het is eigenlijk een soort drieluik. Met diverse leuke details, zoals de glazen boerderij, klompen, kaarsen en de Brabantse vlag. Maar ook een jeu de boulesbaan en natuurlijk een mooie “Fanny”. Wat een "Fanny" betekent, dat legt P.V. Wij Liggen u graag uit als u de schildering in de hal komt bewonderen.

Lees meer...

Het ‘Meisje met de Parel’ nog t/m 23 mei in Schijndel

Schijndel- In de etalage van Kloosterstraat 4 hangen deze week nog verschillende ‘meisjes met de parel’. Lonneke de Wit is initiatiefnemer van dit project en kwam voor het exposeren van het werk in contact met Volop Meierijstad. Volop Meierijstad helpt lege panden (tijdelijk) een invulling te geven waardoor het centrum aantrekkelijker wordt.

Lees meer...

Educatie voor scholen over bijen en biodiversiteit bij de Schaapskooi

Schijndel- Het echte bijenseizoen moet nog beginnen want het voorjaar is tot nu toe nog wat aan de koude kant. Toch is de imker al druk met de bijen en hoopt binnenkort weer leerlingen van Schijndelse scholen te kunnen ontvangen voor een ervaring met de bijen. TVSchijndel ontmoette imker Piet Claassen bij de Schaapskooi waar hij ons van alles over de bijen vertelde en liet zien waar de bijen zich nu nog schuilhielden.

Lees meer...

Dodenherdenking op de Markt in de regen

Schijndel - Vandaag was de jaarlijkse Dodenherdenking. Deze verliep ook dit jaar anders dan anders in verband met alle coronamaatregelen. Overdag werden kransen gelegd bij verschillende monumenten, samen met het Oranjecomité. 's Avonds vond een ingetogen moment plaats op de Markt. De gemeente, het Oranjecomité en de parochie legden bloemstukken en kransen. Burgemeester van Rooij hield een korte toespraak. Daarna klonk de Taptoe en was het oorverdovend stil tijdens de 2 minuten stilte. Een handjevol bezoekers keek toe, op gepaste afstand en ondanks een flinke regenbui tijdens het stiltemoment. Als afsluiting werd het Wilhelmus gespeeld. In het fotoboek is een fotoserie te vinden. Beelden in de video.Petanquevereniging 'Wij Liggen' opent virtueel de deuren

Schijndel - Kom vrijblijvend kennismaken in Schijndel. Zet nu dus eens echt die stap, en kom langs. 'Jeu de boules geeft een goei gevoel'. Dat stond op de website te lezen van petanquevereniging 'Wij Liggen' afgelopen week. Maar dat was een grote fout van de organisatie. Net als veel sport is petanque ook zwaar getroffen door corona; zeker de mensen die zo graag weer iets actiefs te doen wilden hebben. Verder heeft corona ook gezorgd voor meer eenzaamheid en sociale verschraling. Daarvoor had de petanquevereniging een prima oplossing; gezellig met elkaar een spelletje boulen, voor de lol of als een volwaardige sport. Want iedereen kan een balletje gooien, maar dat is pas het begin. Daarna valt er nog veel te ontdekken. Dat had de club doen besluiten om, als proef, de poort voor iedereen uit Schijndel en omstreken open te zetten. Maar doordat de lockdown nog steeds voortduurt kan dat toch niet. In plaats daarvan maakte TVSchijndel een video om u toch te laten zien wat er allemaal mogelijk is bij 'Wij Liggen'. Geen activiteiten dus maar dat gaat vast nog gebeuren dit jaar. 

Lees meer...

Autobrand Eerdsebaan

Schijndel - De brandweer werd maandagavond rond 22.05 uur gealarmeerd voor autobrand op de Eerdsebaan (N622). Terwijl brandweerlieden het vuur doofden wisten andere spuitgasten het verkeer om de brandende auto heen te leiden. De twee inzittenden bleven ongedeerd. Vermoedelijk is een technisch mankement de oorzaak van de brand. Een bergingsbedrijf heeft het uitgebrande voertuig afgevoerd. Naast de brandweer kwamen ook de politie en een weginspecteur van de Provincie ter plaatse.

Lees meer...

Twee vrachtwagens vol wietplanten ontdekt na inval in pand aan de Spoorlaan

Schijndel- De politie heeft vanmorgen een inval gedaan in een pand aan de Spoorlaan in Schijndel. Enexis en Brabant Water waren hierbij aanwezig. De brandweer heeft de achterkant van twee aanwezige vrachtwagens opengeslepen. In die vrachtwagens werden wietplanten aangetroffen. De politie onderzoekt nog om hoeveel planten het gaat. Het onderzoek is gestart na een gekregen tip. Er zijn nog geen aanhoudingen gedaan maar die worden niet uitgesloten. Het stroom en water is afgesloten. De meters zijn in beslag genomen. De vrachtwagens zijn rond de middag naar buiten gesleept zodat er beter DNA- en sporenonderzoek kan plaatsvinden. De sloten van de loods zijn door de politie ook vervangen. De water- en stroommeters in het pand zijn afgesloten en in beslag genomen. De politie heeft via Enexis een generator laten komen zodat er toch stroom bij het pand is voor onderzoek. Later op de avond is bekendgemaakt dat er bijna 480 hennepplanten zijn aangetroffen.

Schaapskooi: pasgeboren lammetjes wennen aan honden en stagiaires nemen afscheid

Schijndel - De pasgeboren lammetjes van De Schaapskooi lopen inmiddels buiten. De lammetjes hebben inmiddels ook kennisgemaakt met de honden van De Schaapskooi, zodat de dieren aan elkaar kunnen wennen. Verder hebben de stagiaires Aya, Anna en Rinske afscheid genomen van de Schaapskooi. Op 22 februari zijn ze gestart en iedereen was zeer tevreden over hun werk. Ze werkten hard, namen verantwoordelijkheid en hadden ook om de beurt nachtdienst. Ze hebben samen 115 lammetjes ter wereld gebracht, soms hebben ze zelfs alleen een bevalling begeleid. De stagiaires hebben het prima naar hun zin gehad, ze waren zeer tevreden over hun behuizing en over het eten. Ze hebben een heerlijke tijd gehad en vonden het jammer dat ze afscheid moesten nemen. TVSchijndel mocht aanwezig zijn bij de training en bij het afscheid van de stagiaires. Bekijk de beelden in de video en het fotoboek.


Twee doden bij eenzijdig verkeersongeval, hondje overgedragen aan dierenambulance

Schijndel - Vanwege een ernstig verkeersongeval op de Structuurweg in Schijndel is deze weg woensdagavond laat, tot diep in de nacht, volledig afgesloten geweest tussen de Boschweg en de Zwembadweg. Rond 23.00 uur botste een personenauto tegen een lantaarnpaal en kwam vervolgens op zijn zijkant tegen een boom tot stilstand. De hulpdiensten rukten massaal uit, maar alle hulp kwam voor beide inzittenden te laat. Wel werd een hondje levend uit het voertuig gehaald en overgedragen aan de dierenambulance. Hoe het tragische verkeersongeval heeft kunnen gebeuren wordt door de politie onderzocht, ter plaatse werd de ongevalslocatie uitgebreid in kaart gebracht. Een bergingsbedrijf heeft de zeer zwaar beschadigde personenauto afgevoerd, waarna rond 3.00 uur de weg weer volledig kon worden vrijgegeven. De politie laat weten dat de slachtoffers een vrouw van 40 uit Schijndel en een man van 45 uit Den Bosch zijn.

Podcast bij mijmerplekken in Meierijstad

Meierijstad- Het corona comité wil ruimte creëren om al het leed en verdriet dat corona heeft veroorzaakt te erkennen en te laten zijn. Hiervoor worden o.a. in iedere kern podcast opgenomen waarmee de verhalen in Meierijstad worden verteld. Het comité vindt het belangrijk dat de verhalen niet verloren gaan en dat ze gedeeld worden.

Al vier lammetjes drielingen geboren bij de Schaapskooi

Schijndel - De filmer van TVSchijndel was vandaag bij de Schaapskooi in Schijndel voor een interview met herder Kees Cornelissen. Die vol trots vertelde over de vele, al 63!, lammetjes die er geboren zijn. Waarbij  maar liefst 4 drielingen. En TVSchijndel had geluk, want net nu werd de vierde drieling geboren. Herder Kees vertelde dat de meeste lammetjes van het ras Kempische heideschapen zijn. De lammetjes blijven ongeveer 10 weken bij hun moeder, dan worden ze gespeend. Half april, begin mei mogen ze met de herder mee met de kuddes, o.a. wandelen in het Wijboschbroek. De herder loopt dan achter de kudde om alles goed in de gaten te houden, want de honden, de border collies, hebben het dan heel druk om alle lammetjes bij elkaar te houden. Bekijk het interview met de herder.


Geboortegolf bij de Schaapskooi

Schijndel- Zaterdag- op zondagnacht zijn de eerste lammetjes geboren bij de Schaapskooi. De Schaapskooi mag nu helaas geen kraamvisite ontvangen. TVSchijndel nam een kijkje bij de pasgeboren lammetjes en sprak daar met vrijwilligers en stagiaires. Vrijwilliger Frans Vonk legt uit dat de geboortes van de lammetjes nauwkeurig gepland is en gespreid zodat ze niet allemaal tegelijk komen en de geboortes afgestemd zijn op de stageperiode van de opleiding dierverzorging in Zwolle.

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Sterk_FIT

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Jan de Jong

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

PTS Veghel

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//