foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

logo TVSchijndel

Start afkoppelen Hoevenbraak

Schijndel - Om wateroverlast op straat en in panden te beperken, pakt de gemeente Meierijstad het rioolstelsel in de wijk Hoevenbraak aan. Het vuilwaterriool wordt vervangen door een gescheiden regenwaterriool. Daarbij wordt vuilwater en schoon regenwater zoveel mogelijk gescheiden van elkaar opgevangen en afgevoerd. Dit heet afkoppelen.

Om het oude riool te vervangen, worden straten in de wijk opengebroken. Dit biedt ook direct de kans om de openbare ruimte klimaatrobuust in te richten. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met wensen van bewoners en betrokkenen. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen, beelden daarvan zijn te zien in de video. 

Lees meer...

"Het laatste verhaal". Het moet blijvend verteld worden

Schijndel - De Schijndelse Jette Vonk maakte in 2002 een video over Velo Bierman, in het kader van haar afstudeeropdracht aan de School voor Journalistiek. Velo moest in de oorlog als dwangarbeider voor de Duitsers in een concentratiekamp werken. Als een van de 120 gevangenen kwam Velo als elektricien in een concentratiekamp in de Elzas terecht.

Samen met de toenmalige HAVO 4 klas van het Elde college ging hij terug naar de plek waar zo veel is gebeurd. Op deze 4de mei willen wij de reportage aan jullie tonen van Jette Vonk, die helaas ook veel te vroeg is overleden.

In 13:45 minuten hoort u waarom we dit nooit mogen vergeten.

Lees meer...

Sponsor in de Spotlight: Bruna

Schijndel - Afgelopen maand opende de Bruna in Schijndel haar nieuwe winkel voor de klanten. De winkel is groter geworden en het assortiment uitgebreid. De bedrijfsleiding bestaat nu uit Paul Sluijpers, Francine Sluijpers en hun dochter Kiki Sluijpers. Een echt familiebedrijf.

Het artikel gaat verder onder 'lees meer'. In de video geven Paul, Francine en Kiki u een rondleiding door de nieuwe winkel. 

Lees meer...

Schijndel Cultuur: muziek, dans, zingen, theater en meer

Schijndel - Er wordt in Schijndel volop muziek gemaakt, gedanst, gezongen en geacteerd. Al dat talent liet zich zaterdag 29 april zien en horen tijdens 'Schijndel Cultuur'.

Er waren diverse optredens verspreid over het centrum van koren zoals TOF en No Kidding. Er werd genoten van mooie muziek van twee jonge drummers uit Schijndel: Wout van der Heijden (17 jaar) & Fabe van der Linden (10 jaar), The Key, Eva & Lucas, The Cadillacs, Sarah& Maiky, pianoleerlingen van Peter Schütz, Rosa & Willem, Anne & Frank, de Big Bandits, Freddy & The Pacemakers en Fanjazztic. 

Een impressie van deze culturele dag vindt u in het fotoboek.

Lees meer...

Eerste Nederlands Kampioenschap Boel K-Ree

Schijndel - Het eerste Nederlands Kampioenschap Boel K-Ree vond plaats tijdens koningsdag in het centrum van Schijndel en werd gewonnen door het duo Patrick Tuaux en Hans van Alebeek. 

Rond 10.30uur werd door het organiserend “Genootschap De Kubisten” de aftrap verzorgd waarna de wedstrijden rondom “ het Tramhuys” en achter het prachtige historische pand van Architectenbureau Woudstra hun aanvang namen. In een goede sfeer, onder instemmend toezicht van de weergoden, werd er gestreden om de eerste Nationale titel van deze nog jonge sport. 

Het artikel gaat verder onder 'lees meer'. Bekijk de beelden in de video en het fotoboek. 

Lees meer...

Impressie zonnige Koningsdag Schijndel

Schijndel - Wat had Nederland een geluk met het weer. De hele week regen, maar donderdag 27 april was een stralende, zonnige dag. En dat was ook goed te merken in Schijndel. In groten getale gingen de mensen de straat op om te genieten van onder andere de Vrijmarkt, het Boel K-Ree, de versierde fietsen, de Harmonie, Oudhollandse spelletjes, Fleur Klapdeur en Screaming Billy.

Bekijk de video en het fotoboek voor een beeldverslag van deze koninklijke dag.

Lees meer...

Skêndel Zwingt Koningsnacht in met volle tent

Schijndel - De avond voor Koningsdag was één groot feest met Skêndel Zwingt in de feesttent op de Markt. Het feest begon stipt om 20.00 uur en werd rond 24.00 uur afgesloten met het Wilhelmus als opmaat voor Koningsdag. Theo van Veghel, Felix Kooijmans, Peter Hellings en ZUS waren ook dit jaar van de partij.

Maar ook nieuwe zangtalenten zoals Nina van den Heuvel, Gijs Schellekens en Rico Sanders stonden dit jaar op het podium. En dat allemaal aan elkaar ‘gedraaid’ door Dolle-Mina-DJ Richard Schoenmaker. Bekijk een uitgebreide fotoserie in het fotoboek, beelden van de avond in de video.

Lees meer...

Koningsspelen bij EBC Icarus

Schijndel - Op vrijdag 21 april vierden de kinderen van EBC Icarus de jaarlijkse koningsspelen. De weergoden waren goed gezind deze dag, het was prachtig weer. Er werd gestart in de eigen groep met het zogenoemde 'koningsontbijt', aangeboden door Jumbo.

Hierna gingen de kinderen van de onderbouw van start met de sponsorloop en de bovenbouw begon fanatiek aan de spelenkermis. Na een uur werd er gewisseld. Dit jaar werd gelopen voor 'Stichting Geluksboontje'. Met aardig wat kilometers in de benen en een hoop plezier, hadden de kinderen om 12.30 uur de meivakantie ingeluid. Bekijk ook de video.

Lees meer...

Koningsspelen bij EBC Icarus (2)

Schijndel - Op vrijdag 21 april vierden de kinderen van EBC Icarus de jaarlijkse koningsspelen. De weergoden waren goed gezind deze dag, het was prachtig weer. Er werd gestart in de eigen groep met het zogenoemde 'koningsontbijt', aangeboden door Jumbo.

Hierna gingen de kinderen van de onderbouw van start met de sponsorloop en de bovenbouw begon fanatiek aan de spelenkermis. Na een uur werd er gewisseld. Dit jaar werd gelopen voor 'Stichting Geluksboontje'. Met aardig wat kilometers in de benen en een hoop plezier, hadden de kinderen om 12.30 uur de meivakantie ingeluid. Bekijk ook de video.

Lees meer...

Buurtpraat en lasergamen in de Bloemenwijk

Schijndel - Afgelopen donderdag konden inwoners van Schijndel aansluiten bij 'Buurtpraat' in de Kajuit in de Bloemenwijk. Jongeren konden er een potje laser gamen. Voor iedereen stond drinken en wat lekkers klaar. Het evenement was georganiseerd door het jongerenwerk van Welzijn De Meierij in het kader van het tienjarig jubileum. 

Een beeldverslag van deze gezellige dag vindt u in de video en het fotoboek

Lees meer...

Rolstoelbiljart toernooi in de Vink

Schijndel - Het 5e toernooi alweer, met dit jaar in een andere accommodatie. Voorheen was De Hopbel de plek voor dit toernooi. Maar nu dit café een andere bestemming heeft gekregen is de organisatie in CC De Vink neergestreken.

Het was weer een geslaagd toernooi met maar tien deelnemers vanuit heel Nederland. Zonder sponsors konden ze het toernooi niet organiseren, dus daar zijn ze ook zeer dankbaar voor. Er zitten toch wel veel kosten aan verbonden om het tot een geslaagd toernooi te maken.

Bekijk de beelden in de video. De uitslagen ziet u onder 'lees meer'.

Lees meer...

Heijcantschool met heemkundekring naar Kerk en Molen

Schijndel - Leerlingen van groep 4, 4/5 en 5 van basisschool de Heijcant maakten onlangs een historische wandeling door Schijndel. Op weg naar de Sint Servatiuskerk en de molen aan de Pegstukken stonden ze letterlijk en figuurlijk regelmatig stil op bijzondere plekken in Schijndel.

Het waren zeer geslaagde dagen. De leerlingen waren bijzonder enthousiast en de herinneringen aan deze dag zullen ze ongetwijfeld nog heel lang met zich meedragen. Voor de Heemkundekring en de school smaakt dit naar meer.

Lees meer...

Van het kasteel naar de molen, en vice versa...

Schijndel - Van het kasteel Heeswijk naar de Kilsdonkse molen en vice versa. Deze  route legt de fluisterboot af op de Aa, de rivier waarvan de ene oever Schijndels grondgebied is (Wijboschbroek) en de andere oever bij Heeswijk hoort. De tocht van molen naar kasteel duurt een uur en een kwartier, waarin de gids u een interessante uitleg vertelt. 

Het kasteel van Heeswijk is een prachtig monument, maar de Kilsdonkse molen is ook heel bijzonder. Deze molen draait zowel op wind- als waterkracht. In 2009 is alles gerestaureerd en de molen is weer volop in bedrijf. Zo was men de dag dat onze fotograaf er filmde tarwe aan het malen. Hierbij maalt men zelfs bij gunstig weer tot 1200 kg per dag. In de film krijgt u een uitleg over de werking van deze bijzondere molen en maakt u een tochtje met de fluisterboot. 

Lees meer...

Paradise City en de laatste dag Paaspop

 Schijndel - Zondag 9 april, de laatste dag alweer van Paaspop 2023. TVSchijndel maakte een reportage op de camping van Paaspop, Paradise City. Een bruisend paradijs waar ook flink gefeest is de afgelopen dagen. Maar niet alleen feesten, er kan ook gezwommen worden, de heren kunnen hun haren laten stylen of knippen bij de barbier, er is een supermarkt, er kan gesport worden. Teveel om op te noemen. Paradise City is een evenement op zichzelf.

Op het festivalterrein spraken we Joe Stagiair van de Show van Qmusic na zijn optreden in de Dolle Mina en gingen langs bij ABBA Fever in het Theater. 

Bekijk de beelden in de video en de foto's in het fotoboek van Paradise City en van de laatste dag op het festivalterrein

Lees meer...

In gesprek met de politie op Paaspop

Schijndel - TVSchijndel ging op de laatste dag van Paaspop in gesprek met de politie op locatie. Willem de Louw, expert evenementen & openbare orde van Basisteam Meierij, was zo vriendelijk om u en ons een kijkje achter de schermen te laten nemen en vertelde over het reilen en zeilen van de politie op Paaspop.

Zo zien we exclusieve beelden van camerabewaking op en rondom het terrein en beelden van een politiedrone boven de tenten. Deze staat in direct contact met de meldkamer voor een overzicht. Bekijk de beelden in de video.


Lees meer...

Zinderende zaterdag op Paaspop (2)

Schijndel - Een prachtige dag. Was het donderdag nog nat en koud, gisteren was het droog, zonnig en een prettige temperatuur. En vandaag, de laatste dag van Paaspop belooft nog mooier te worden.

TVSchijndel nam kort een kijkje op de camping, ging vervolgens naar het Join Us terrein (het creatieve Paaspop dorp) en sprak onder andere met Frans Bauer en Edwin Evers. 

Onder 'lees meer' een paar foto's. Kijk alles terug in de video en het fotoboekOp naar een prachtige Paaszondag!

Lees meer...

Paaspop 2023 is begonnen!

Schijndel - Paaspop 2023 is begonnen! Droog, niet al te koud en een fantastische sfeer. Een grote diversiteit aan mensen, ieder op een geheel eigen manier. Op Paaspop mag iedereen zichzelf zijn. En soms zelfs: hoe gekker, hoe beter. Eén avond is niet genoeg om alles te beleven. Misschien lukt dat zelfs niet in drie dagen.

Want Paaspop bruist, Paaspop heeft voor ieder wat wils. Van Meau tot La Fuente en van John Coffey tot Henk Wijngaard. En alles daar tussenin en omheen en een heel weekend lang. TVSchijndel is drie dagen lang aanwezig op Paaspop om verslag te doen.

Bekijk de foto's in de fotoboeken en de beelden in de video. Daar is ook een interview met DJ La Fuente te vinden. 

Lees meer...

Sligro goes Paaspop: feest & frustratie

Schijndel - Paaspop 2023 is losgebarsten. Op donderdagavond konden klanten en relaties van de Sligro op het festivalterrein genieten van talloze optredens van grote artiesten die ook het komend weekend op het podium staan. Voor veel mensen die met de auto kwamen was het een uitdaging om parking P1 te bereiken en verlaten.

Lange files voor aanvang van het festival zorgden voor veel frustratie bij bezoekers die pas uren later het festivalterrein bereikten of besloten om te draaien en weer naar huis te gaan.
  TVSchijndel proefde de sfeer en sprak met verschillende bezoekers over hun ervaringen van de avond. In de video beelden van deze eerste avond Paaspop, in het fotoboek is een uitgebreide fotoserie te vinden. 

Lees meer...

Voortgang ontwerpen Zeeliedenbuurt

Schijndel - De renovatie van de Zeeliedenbuurt in Schijndel is een nieuwe fase ingegaan. Eind maart waren er twee drukbezochte sessies, waarbij de ontwerpplannen met de bewoners van de straten werden besproken. Per straat apart. Het is een groot proces, dat bureau Los Stad om Land uit Vught begeleidt, samen met de gemeente. Bureau Megaborn neemt de technische zaken voor haar rekening.

Nu zitten ze nog in de ontwerpfase. De opmerkingen en wensen van de bewoners in de sessies zijn meegenomen en het ontwerp wordt aangepast. Er waren veel opmerkingen over extra parkeerplaatsen, hoeveel groen en bomen er komen. En welk groen en welke bomen. Ook de verkeersveiligheid was een punt:: zo vragen de bewoners van de Piet Heinstraat een slinger in de weg om het verkeer af te remmen. Eind 2023 worden de ontwerpen definitief, zodat in 2024 met de uitvoering kan worden begonnen. De fotograaf van TVSchijndel maakte een impressie van de sessieavonden. 

Lees meer...

Uitbreiding Padelbanen TPV de Hopbel

Schijndel - Het weer werkte de laatste 2 weken niet erg mee, maar afgelopen week werd er bij TPV de Hopbel met man en macht gewerkt om aanleg van de padelbanen 4 en 5 toch tijdig af te kunnen ronden. En met succes.

De onlangs afgetreden voorzitter Paul Schoenmakers kon dan ook tijdens zijn openingswoord op zaterdag 1 april 2023 vol lof de vereniging feliciteren met deze uitbreiding. Alvorens het woord over te geven aan wethouder sprak hij extra dank uit aan de vele vrijwilligers die hier aan hebben meegewerkt.

Lees meer...

Sponsor in de Spotlight: De Beddenwinkel

Schijndel - TVSchijndel heeft besloten hun sponsoren eens extra in De Spotlight te zetten en één keer per maand één van hun sponsoren een beetje extra aandacht te geven als blijk van dank en waardering voor hun bijdrage om TVSchijndel in de lucht te houden. Deze maand beginnen we met De Beddenwinkel. 

Het artikel over De Beddenwinkel gaat verder onder 'lees meer' en bekijk ook het interview met eigenaar Michel van der Valk in de video.

Lees meer...

Baby- & kinderkleding en Pokémon bij IT-OK

Schijndel - IT-OK vindt het belangrijk om een startende ondernemer een kans te geven. Daarom opende Carmen van Alebeek afgelopen zaterdag haar pop-up store 'BijLoentje' in de winkel van IT-OK. BijLoentje verkoopt baby- en kinderkleren. Ze heeft een groot assortiment aan betaalbare kleding. 

Ook kunt u bij IT-OK terecht voor Pokémon producten. De ondernemers van IT-OK, zelf ook Pokémon-fans, zagen een gat in de markt en zijn daarom begonnen met de verkoop van Pokémon kaarten, Pokémon knuffels en nog veel meer. 

Lees meer...

Cursus reanimatie bij Stichting Schijndel Hartsave

Schijndel  - Afgelopen donderdag gaf Stichting Schijndel Hartsave een cursus reanimatie voor kind en baby. Dit is een ander protocol dan bij volwassenen. De reanimatie cursus voor volwassenen wordt vaker gegeven omdat dit veel vaker voor komt dan bij kinderen/baby's

De cursussen worden op de website gezet, waar mensen zich kunnen inschrijven. In eerste instantie doen cursisten de basiscursus, deze is dan twee jaar geldig maar het is de bedoeling dat ze binnen het eerste jaar een herhalingscursus doen en dan wat extra uitbreidingen leren, bijvoorbeeld het verplaatsen van een slachtoffer of in de stabiele zijligging leggen van een bewusteloos slachtoffer. Meer foto's zie je in ons fotoboek

Lees meer...

Schijndelse cultuur bruist

Schijndel - Schijndel bruist van de kunst en cultuur en dat willen we aan iedereen laten zien en horen. Daarom organiseren verschillende verenigingen, culturele organisaties, locaties en winkeliers dit jaar voor het eerst Schijndel Uit de Kunst.

In een periode van zes weken kan jong en oud verspreid over heel Schijndel terecht bij exposities, concerten, workshops, festivals en presentaties. Op zaterdag 29 april start Schijndel Uit de Kunst met Schijndel Cultuur. Een kunst- en cultuurdag waarop bezoekers van het Schijndelse centrum verrast worden met optredens, exposities, voorstellingen en workshops van verschillende verenigingen en organisaties. Hiermee laten zij gezamenlijk zien dat Schijndel rijk is aan kunst en cultuur, voor jong en oud.

Lees meer...

Lentefeest voor Oekraïnse bewoners

Schijndel - Het was groot feest in de Vink afgelopen zaterdag: de Oekraïnse bewoners vierden een lentefeest en hadden daarvoor hun begeleiders en directe buren uitgenodigd. Ze wonen inmiddels een jaar in Schijndel, reden voor een feest om terug te kijken op een roerig jaar. Hun kinderen volgen lessen op basisschool De Regenboog.

De bewoners hadden een lekkere maaltijd bereid voor alle genodigden. Ook wethouder Jan Goijaerts was uitgenodigd en deze sprak mooie woorden. De fotograaf van TVSchijndel maakte bijgaande film. 
(foto's: Alisa Ablikova|). 

Lees meer...

Landelijke Opschoondag op diverse plekken in Schijndel

Schijndel - Op zaterdag 18 maart werd er op diverse plekken in Schijndel de Landelijke Opschoondag georganiseerd. Zo ook in de wijk Plein en in de Hoevebraak Hulzenbraak. Daar was om tien uur iedereen welkom in de Vink voor een kopje koffie, thee of ranja.

Een groep van de jongste speltak van Scouting Schijndel hielpen ook mee. De welpen meiden en alle vrijwilligers uit de wijk kregen kregen een oranje of geel hesje en handschoenen. Met prikkers en plastic zakken liep daarna iedereen de wijk in. In totaal hebben ongeveer 35 personen meegeholpen om de wijk schoner te maken. Er is heel veel geraapt: aanstekers, plastic, (bier)blikjes, glas, vuurwerk en zelfs een opvangbak van een grasmaaier.

In de video beelden van deze gezellige, schone dag. Onder 'lees meer' kunt u ook nog een aantal foto's bekijken.

Lees meer...

Barn & Belle release show City Theater

Schijndel – Aanstaande vrijdag is het zover: de release van de nieuwe EP van Barn & Belle, genaamd ‘The Dead Don’t Dance’. De release show begint om 20.00 uur en vindt plaats in het City Theater in Schijndel.

Barn & Belle bestaat uit het duo Lea Lomans uit Schijndel en Jesse Deledda uit Geleen. Ze ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Maastricht. Jesse en Lea hadden niet alleen een romantische klik, maar ook een enorme klik op het gebied van muziek. In 2018 is, vanuit die liefde voor elkaar en voor muziek, Barn & Belle ontstaan. Barn & Belle maakt muziek die teruggrijpt naar de jaren ’20 – ’30 – ’40. Een mix van Amerikanen Roots, Blues, Jazz, Folk.

TVSchijndel had een gesprek met het duo. Bekijk de beelden in de video. Het artikel gaat verder onder ‘lees meer’.

Lees meer...

Tekenen en schilderen bij Welzijn de Meierij

Schijndel - Bloemen, vlinders, een zeeman... je kunt schilderen wat je wil. En volgens 'juffie' Gerry de Groot kunnen mensen veel meer dan ze zelf denken. Welzijn de Meierij organiseert op maandag en dinsdag de cursus tekenen en schilderen voor iedereen die dit leuk vindt en hier meer over wil leren. Gezelligheid is een belangrijke factor. En de mensen brengen zelf in wat ze willen schilderen en samen met Gerry wordt bekeken wat ze nodig hebben aan materiaal of technieken om hun werk naar tevredenheid te maken. 

Dat betekent dat er in de klas mensen met verschillende technieken aan het werken zijn en men mee kan kijken hoe anderen dit doen. De cursisten brengen zelf hun materiaal mee zoals verf, kwasten, potloden en papier. Schilderezels zijn aanwezig. Op dit moment zijn er 3 klassen van gemiddeld 12 personen en zit het vol, maar uitbreiding is eventueel mogelijk. Voor meer info kun je terecht bij Welzijn de Meierij. Op bijgaande video een sfeerbeeld van de lessen. 

Lees meer...

Toekenning Koninklijke Erepenning voor EHBO Vereniging Schijndel

Schijndel - Het bestuur van EHBO Vereniging Schijndel ontving op zaterdag 11 maart 2023 een Koninklijke Erepenning uit handen van loco burgemeester Jan Goijaarts. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen.

Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van EHBO Vereniging Schijndel. De EHBO-vereniging Schijndel is een bekend begrip in de gemeente. Het toekennen van de Koninklijke Erepenning is een stuk waardering voor alles wat de vereniging in deze 75 jaren heeft gedaan. Bekijk ook de video.

Lees meer...

Interview met Johan van Gerwen (2)

Meierijstad - Johan van Gerwen is de wethouder van Meierijstad die  sport, onderwijs, recreatie en toerisme in zijn portefeuille heeft. Een veelzijdige baan, met veel contacten met mensen en organisaties. Hij heeft altijd al interesse gehad voor politiek, maar toen hij verkering kreeg met de dochter van een wethouder, werd dat nog versterkt. En, zoals Johan zegt: politiek is net een soap: als je erin zit wil je het blijven volgen.

Hij is erg te spreken over het college: ze zijn erg collegiaal naar  elkaar toe en hij vindt dat de raad prima functioneert. Er is veel direct contact met de inwoners. Een wethouder wordt gekozen door de fractie, door de mensen die in de gemeenteraad zitten. En als je ervoor gevraagd wordt is het wel zaak dat je hele gezin er achter staat: je bent vaak weg, maar ook omdat je gezin een voorbeeldfunctie heeft. Als slot van het interview dankt Johan iedereen voor het vertrouwen dat ze in hem hebben en hij zegt dat hij altijd voor iedereen een luisterend oor zal hebben
.

Lees meer...

Steken afgenomen bij Prins Toon en Adjudant Jan

Schorsbos - Op dinsdagavond 23.59 uur werden bij prins Toon en Adjudant Jan de steken afgenomen en was carnaval 2023 echt voorbij. Maar niet voordat het aanwezige publiek en de volledige raad van de prins en adjudant hen bedankte met een groot applaus en 'Toontje bedankt'. Ook de Burgemister sprak een dankwoord en de minister bedankte Toon voor de verbinding tussen jeugd en volwassen carnaval dit jaar.

De minister moest van prins Toon 'nog effe wachten' tot twaalf uur om zijn steek af te nemen. Na het officiële gedeelte werd het feest bij 't Tramhuys afgesloten met het doven van de lampen (begrafenis) bij de Hopbeljanus en een groots vuurwerk. Carnaval 2023 zit er weer op. Bekijk een uitgebreide fotoserie van de afsluiting in ons fotoboek. In de video de beelden.

Lees meer...

Boerenbruidspaar 2023 in de onecht verbonden

Schorsbos - Het boerenbruidspaar van 2023, Ronny van Kaathoven en Agnes Dissel, zijn vandaag in de onecht verbonden. Vanochtend vroeg haalde Ronny 'zijn' Agnes op bij haar thuis. Na een tocht door het dorp stond er een ontbijt klaar in de spiegeltent en werd het bruidspaar verrast door verschillende optredens.

Rond het middaguur trok de stoet naar 't Spectrum voor de onofficiële ceremonie. Jetty Eugster verbond het bruidspaar in de onecht waarna de stoet terug ging naar de spiegeltent voor de feestelijke receptie. Familie van Agnes zong voor haar en de clubkes zorgde voor een de muziek. In het fotoboek is een uitgebreide fotoserie te vinden. Beelden van de dag in de video.

Lees meer...

Ook Schorsbos kent een RosemontagSchorsbos - Net Nie en Tramhuys gaven de maandag tijdens carnaval extra kleur. Roze Maandag alleen tijdens de Tilburgse Kermis? Welnee. Schijndel kent vanaf 2020 ook een Roze Maandag. Het werd een avondvullend programma garantiert mit viel Spass.

Tijdens carnaval op maandag 20 februari organiseerde carnavalsvereniging Net Nie en het Tramhuys vanaf 20.00 uur de Schijndelse versie van Rosemontag. Het feest vond plaats in THE PUB (voormalige de Hopbel).

Bekijk ook de videobeelden en het fotoboek.

Lees meer...

Grote optocht Schorsbos dwars door 't dorp

Schorsbos - De zondag van carnaval, 13.11 uur. De grote optocht van Schorsbos ging weer van start! Traditiegetrouw ging de Prins en zijn gevolg voorop in de optocht. Ruim 25 carnavalsverenigingen, loopgroepen, praalwagens, kinderen en muziekskes deden vandaag mee aan de optocht in Schorsbos.

Het startpunt was dit jaar bij De Sok en de finish op de Boschweg op het plein bij De HeerenMeester en The Holy Cow. Er stond veel publiek om alle deelnemers toe te juichen en er een mooi feestje van te maken. Bekijk onze uitgebreide fotoseries van de start, van de Markt en vanaf onze live locatie in het fotoboek. De live beelden zijn terug te zien in de video.

Lees meer...

Jeugdoptocht Wijbosch

Schorsbos - Vanmiddag was de jeugdoptocht in Wijbosch. om 12:44 uur vertrok de stoet bij de 'shared-space-zone' bij De Schakel. Via de Eerdsebaan, Broekkantsdijk, Klaverwei en Boomstraat  trok de optocht door Wijbosch om uiteindelijk weer bij De Schakel te eindigen. Jeugdprins Jip Smits, Jeugdprinses Finn Verouden, Adjudant Jelt Verhoeven, Hofdame Moon Dortmans van Eerde (Oiver) en hun gevolg gingen voorop op hun prachtige Prinsenwagen.

Na een regenachtige ochtend was het tijdens de optocht gelukkig droog. Jong en oud vermaakte zich opperbest. Iedereen had enorm z'n best gedaan om zo mooi, creatief of hilarisch mogelijk voor de dag te komen. In totaal liepen er 13 groepen mee.

Bekijk de beelden in de video en het fotoboek.

Lees meer...

TVSchijndel maakt 'Rondje Schorsbos'

​Schorsbos - Carnaval 2023 in Schijndel is van start gegaan. Vanaf de HeerenMeester tot en met de Sok gaat dit jaar het dak ècht eraf. TVSchijndel ging op pad en maakte het inmiddels traditionele 'Rondje Schorsbos'.

Bij de HeerenMeester vond het Juffen en Meestersbal plaats. In de Spiegeltent was het bekende Kolderiek waarbij alle clubkes een act deden. Bij het Tramhuys speelde een bandje. Bij de Beurs stond een dj en bij de Sok maakte o.a. Gio er een feest van.

Bekijk een beeldverslag van de avond in de video en in het fotoboek.

Lees meer...

Carnaval op lagere scholen in Schorsbos

Schorsbos - Prins Toon, Adjudant Jan en hun gevolg bezochten vandaag de lagere scholen in Schorsbos. Ze werden muzikaal vergezeld door twee orkesten: De Geinstampers en de Mauwperen. 2 orkesten die muziek maakten de Geinsstampers en de Mauwperen.

Kinderburgemeester van Meierijstad Danique opende de tour langs de scholen. Prins Quinten en Prinses Saar en hun gevolg (de prinsenraad van EBC Icarus, alias het Kriebelhoppersnest) waren ook aanwezig.

TVSchijndel ging langs bij basisschool De Beemd, De Vossenberg en 't Kwekkeveld. Bekijk de foto's in de fotoboeken.

Lees meer...

Repaircafe Schijndel iedere 2de donderdag van de maand

Schijndel - Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren.

Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, slijpen etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en –vaardigheden op allerlei terreinen. 

Lees meer...

Eerste lammetjes bij de Schaapskooi

Schijndel -  Afgelopen zaterdag zijn er bij de Schaapskooi in Schijndel 5 lammetjes geboren. Het vijftal, een tweeling en een drieling, zijn ruim een week te vroeg geboren. De Schaapskooi is blij verrast met de gezinsuitbreiding. De lammetjes van het ras Kemper Schaop doen het volgens verzorgster Henny Hofman uitstekend. Een drieling komt niet vaak voor volgens Henny.

De tweeling heeft de namen Fabrice en Angelo gekregen, vernoemd naar de eigenaren van 't Skupke (horeca van de Schaapskooi). Er zijn nog 64 schapen drachtig en men verwacht een uitbreiding van de kudde met ruim honderd schapen. Om de lammetjes te zien en te aaien zal men moeten wachten tot de traditionele Lammetjesdag. Voor meer informatie daarover, volg de website van De Schaapskooi of 't Skupke. Bekijk een uitgebreide fotoserie in het fotoboek.

Lees meer...

Nieuw dakje voor klokkenstoel

Schijndel - Bij Welzijn De Meierij kwam een tijd geleden een vraag binnen of ze een dakje zouden kunnen maken voor een klokkenstoel. Deze klokkenstoel staat op de begraafplaats in het Wijbosch. Nadat deze vraag bevestigend beantwoord werd, regelden de beheerder van het kerkhof Piet van Bilsen en vrijwilliger Rien van der Heijden het benodigde geld en werkplaats De Sok van Welzijn de Meierij maakte een keurig dakje. En met een kraan van Jeroen Bestebreurtje kon het dakje geplaatst worden. 

Lambert van de Burgt was zeer tevreden over dit project en geeft aan dat Welzijn de Meierij open staat voor meer van dergelijke projecten. Neem daarvoor contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Lambert van de Burgt op nummer (073) 544 14 00. (foto's: Rien van der Heijden)

Lees meer...

LOOKS

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

sprinkels

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Bloemboetiek

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Jan de Jong

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2023  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//