foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Fotoboek 'Gemeentehuis anno 2016'

fotoboekflyerSchijndel - Op 1 januari 2017 zijn de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel gefuseerd naar de gemeente Meierijstad. TVSchijndel nam in 2016 meerdere malen intrek in het gemeentehuis mét camera's en fotograaf. Dat resulteerde in een documentaire én in een fotoboek, bestaande uit meer dan 50 pagina's en ruim 100 foto's van het gemeentehuis. Het fotoboek is vanaf nu te bestellen voor €44,95, in combinatie met de DVD 'Hét Gemeentehuis' voor €49,95. Bij meerdere winkels in Schijndel liggen voorbeeld-exemplaren en flyers. Je vind deze bij Plus Eijkemans, BLZ Alfabet, het VVV kantoor en bij het gemeenteloket in 't Spectrum. Je kan bestellen via de mail, stuur je aanvraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hét Gemeentehuis

archiefgemeentehuis 1Op 1 januari 2017 is Schijndel samen met Veghel en Sint-Oedenrode opgegaan in Meierijstad. Hierdoor kwam de functie van het Gemeentehuis in Schijndel te vervallen. Het gemeentehuis sloot voorgoed haar deuren. TVSchijndel nam in 2016 enkele malen intrek in het prachtige pand op de Markt in Schijndel. Dat resulteerde in een documentaire van bijna 30 minuten. Deze DVD is via onze bestelservice (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) te koop voor slechts € 10,00. Wordt in Schijndel gratis thuisbezorgd. Buiten Schijndel ontvangt de DVD via de post voor € 12.50.

Taptoe 2015

Taptoe2015 (Custom)Na de succesvolle editie van 2011 dacht Koninklijke Harmonie Sint Cecilia eigenlijk dat het niet beter kon. In het jubileumjaar willen ze bewijzen dat het tóch zou kunnen. Taptoe 2015 brachtt een line-up vol (wereld-)kampioenen: het beste uit Nederland, het beste uit de provincie en het beste uit de regio. De wensen kwamen uit toen zowel Show- and marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden, wereldkampioen Mars, Drum- & Showfanfare Avendo uit Sneek, Wereldkampioen Marsparade, Drum & Bugle Corps Beatrix uit Hilversum, zilver Show als Drumfanfare Exempel uit Empel, goud Mars, hun deelname bevestigden. Samen met de eigen drumfanfare van Koninklijke Harmonie Sint Cecilia vermaakten de korpsen op 20 juni in het Zuideinderpark het publiek met een show van wereldklasse. Deze DVD is via onze bestelservice te koop voor slechts € 10,00. Wordt in Schijndel gratis thuisbezorgd. Buiten Schijndel ontvangt de DVD via de post voor € 12.50.

Jaaroverzicht 2015

afbeelding jaaroverzichtDeze DVD van het jaar overzicht 2015 bevat een overzicht van veel nieuwsitems welke op TVS te zien waren in 2015.
Een interview met Jetty Eugster die samen met verslaggever Noel van Hooft nog eens het jaar de revu laten passeren. 

Het Schijndelse nieuwsoverzicht van 2014

jaarIn deze DVD kan men terugkijken naar het Schijndelse nieuws in 2014. De vrijwilligers van TVSchijndel hebben ruim 300 video's en 104 uitgebreide fotoreportages gemaakt. Het was een jaar met een moord in Schijndel, Project X Wijbosch, hennepkwekerijen, branden, een boze Bert Kronenburg, Market Garden en het Glazen Pietenhuis. En een historisch jaar: De laatste Schijndelse verkiezingen en de gemeente Schijndel bestaat vanaf 1 januari 2017 niet meer. Het was voor TVSchijndel het succesvolste jaar ooit. Gemiddeld keken er 3.500 unieke mensen per dag op TVSchijndel.

Lees meer...

'Schijndel in Vogelvlucht' - TVSchijndel brengt Schijndel vanuit de lucht in beeld

vogelvluchtTVSchijndel heeft een speciale video gemaakt vanuit de lucht: Schijndel in Vogelvlucht. Hierin zijn bijzondere plekken in Schijndel vanuit de lucht te zien zoals het Duitse Lijntje, De Schaapskooi, De Glazen Boerderij, Sluis Schijndel, De Vlagheide en de rotonde met de tulp op de Steeg. Maar ook luchtbeelden van diverse Schijndelse wijken zijn te zien in de video. De beelden zijn in september en oktober 2014 gemaakt met een zogenaamde drone. Dat is een bestuurbaar 'vliegtuigje' met zes of acht propellers. Onder de drone hing een camera die alles in beeld heeft gebracht. De speciale productie van TVSchijndel.nl is uitgevoerd door Michel van Kooten en Noël van Hooft.

Lees meer...

'Sporen naar het Oosten' [Het Duitse Lijntje] - 2008, een productie van Henk Helsdingen

duitslijntjeWie vandaag de dag de schamele overblijfselen aanschouwt van de spoorlijn van de voormalige N.V Noord-Brabantsch-Duitse Spoorweg-Maatschappij, kan zijn ogen nauwelijks geloven, als hij in publicaties uit het begin van de vorige eeuw de spoorlijn van Boxtel naar Wezel tegenkomt in samenhang met de combinaties van plaatsnamen als Londen-Berlijn-St. Petersburg. Deze spoorwegmaatschappij is aan het einde van de 19e eeuw een slagader in het Europese vervoersnet. Een unieke DVD vol historie!

Deze DVD is via onze bestelservice te koop voor slechts € 10,00. Wordt in Schijndel gratis thuisbezorgd. Buiten Schijndel ontvangt de DVD via de post voor € 12.50.


Elde Gala zorgt altijd weer voor een feestje in heel Schijndel - DVD's 2012 - 2013 - 2014 - 2015 en 2016 te koop

galaIeder jaar rond eind mei organiseert het Elde College het traditionele Elde Gala voor eindexamen kandidaten.om 19:00 uur . Via het Elde College, Pompstraat en de Markt komen dan ruim 200 voertuigen, opgewacht door ouders, familie, opa's en oma's en vrienden aan bij het City Theater. En daar staan dan de camera's van TVSchijndel klaar die ieder jaar een beeldverslag compleet met foto's van deze spectaculaire en feestelijke stoet maken. Een verslag met drie verslaggevers en vijf camera's die live geschakeld wordt in de regiebus. Het Gala is de traditionele afsluiter van de middelbareschooltijd. Zo'n 700 eindexamenleerlingen en introducés rijden dan mee in de stoet die ruim 2,5 uur duurt. De hele aankomst zorgt voor duizenden mensen langs de kant. Vooral in de Pompstraat en bij het City Theater is het dan bomvol.

Lees meer...

'Duthmala', documentaire over de Dommel - 2012

dommelDe DVD "Duthmala" over de Dommel werd in december 2012 gepresenteerd in het Adviescentrum van de Rabobank Sint Oedenrode-Schijndel. Documentairemaker en medewerker van TVSchijndel Henk Helsdingen had er 4 jaar over gedaan om deze unieke DVD af te ronden. Na het succes van zijn eerdere documentaire 'Sporen naar het Oosten' over het Duitse Lijntje, werd dit een documentaire over rivier de Dommel met als titel 'Duthmala'. Vanaf de bron in België tot aan de samenvoeging van de Dommel en de Aa bij ’s Hertogenbosch werd alles in deze documentaire meegenomen. Van historie tot en met de bijzondere natuur van deze idyllische rivier. Nog nooit werd er een complete documentaire gemaakt over de Dommel, met haar rijke historie, flora en fauna en haar watermolens. Een schitterende DVD met prachtige natuuropnames en medewerking van watergraaf de heer Peter Glas.

Lees meer...

Unieke beelden 125 jarig jubileum Jansen de Wit [waarvan 40 jaar in Schijndel]

jansen de witUit onbekend archief ontving de redactie van TVSchijndel uniek beeldmateriaal over het 125- jarig jubileumfeest van Jansen de Wit. Volledig intact voor wat betreft de beelden maar het geluid moest geheel worden 'gerestaureerd'. Een enorme brok werk voor beeldrestaurateur Henk Helsdingen dat ruim anderhalf jaar heeft geduurd. Deze DVD, met beelden van het gehele feest, compleet met beelden van de toen 100-jarige Schijndelse Harmonie, het bezoek van staatssecretaris Veldkamp aan het jubilerende Jansen de Wit, de voetbalwedstrijd Jedewe tegen Ridoma dat door JeDeWe werd gewonnen met 3-1 .

Lees meer...

De Glazen Boerderij, beelden van de complete bouw 2012

boerderijGedurende meer dan 10 jaar kwam het inrichten van de Schijndelse Markt met regelmaat terug op de politieke agenda. In oktober 2011 werd de keuze van de inrichting van de Markt en de bouw van de Glazen Boerderij definitief. Het werd een ontwikkeling van Rembrand VOF, een samenwerking tussen de gebroeders van den Brand, Remmers Projectontwikkeling BV, en het Udense bedrijf Brakel Atmos. Architekt van de Glazen Boerderij is Schijndelaar Wimy Maas van MVRDV.
Deze DVD waarin de complete bouw van de Glazen Boerderij in al haar facetten, en waarin ook de officiele opening is opgenomen,

Lees meer...

Wat is allemaal te bestellen via TVSchijndel Bestelservice?

berIn pricipe kan men bijvoorbeeld alle filmpjes zoals onze nieuwsfilmpjes, films uit ons beeldarchief/documentaires die vermeld staan op de website van TVSchijndel bestellen. Heeft u vragen?  Stuur ons dan een mailtje en u krijgt z.s.m. van ons een antwoord.

Lees meer...

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Bloemboetiek

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//