foto1
foto1
foto1

Avanti’31 boekt knappe overwinning tegen Excellent

LogoTVSchijndelnieuwOploo - Avanti’31 heeft zondagmiddag in het verre en koude Oploo een knappe 3-0 zege behaald tegen Excellent. De bus naar Oploo zat goed vol en de vele meegereisde supporters vermaakten zich voorafgaand aan de wedstrijd al prima in de gezellige kantine van Excellent. Avanti’31 ging in de wedstrijd direct voortvarend van start met al snel schotkansen voor Renzo Brus en Sam Habraken. Na 20 minuten voetballen kreeg Excellent een grote kans toen de bal, via keeper Steff van Kaathoven, tegen de paal belandde. Een minuut later kwam Avanti’31 op voorsprong toen linksachter Fabian Koenen zich aanvallend goed inschakelde. Uit zijn voorzet wist Luke Veroude de score te openen. Het restant van de eerste zag het publiek vooral veel spelers op de grond liggen, waarbij de stemming in het veld af en toe wat onvriendelijk werd.

Na rust lag het initiatief in de wedstrijd geheel bij Avanti’31. Excellent probeerde wel tot aanvallen te komen, maar de degelijk spelende Avanti-verdediging onder leiding van Jurgen van Puyenbroek en met de uitblinkende Fabian Koenen op linksachter, gaf eigenlijk niets meer weg. Met nog 25 minuten te gaan kwamen de niet geheel fitte Geert van Heeswijk en de nieuwbakken vader Jody vd Burgt in het veld. Geert had precies 6 minuten nodig om het net te vinden. Zijn schot was eigenlijk een mislukte voorzet maar de bal ging over doelman Lenkens in de verre hoek. Stand 0-2 en het was wel duidelijk dat Avanti’31 de overwinning niet meer ging weggeven. Tien minuten voor tijd scoorde Geert van Heeswijk zijn tweede doelpunt van de middag toen hij in de diepte werd aangespeeld en de bal foutloos langs de Oploo-doelman wist te schieten. Al met al een prima overwinning in een wedstrijd waar beide elftallen met veel inzet speelden. De stemming in de bus terug naar Schijndel was vanzelfsprekend prima. Door deze overwinning deelt Avanti’31 nu de derde plaats op de ranglijst met Vitesse’08, toevallig ook de tegenstander van komende zondag. Het Bestuur en de Supportersvereniging laten zondag opnieuw een bus rijden voor deze wedstrijd in het verre Gennep.