foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De PLUS is klaar voor een nieuwe dag

PLUS 00001Schijndel – De lokale middenstand kun je ook omschrijven als het hart van Schijndel. Want zonder winkels is er geen hart in je woonplaats. TVSchijndel was benieuwd hoe de middenstand zich staande houdt in de huidige Coronacrisis. We namen als eerste een kijkje bij PLUS Eijkemans aan de Hoofdstraat.

Eigenaar Wim Eijkemans (56) is er elke weekdag vroeg uit. Vandaag stond hij om 0545 uur bij zijn vestiging aan de Schijndelse Hoofdstraat om het uitladen van de eerste vrachtwagen met verse producten te begeleiden.  Op andere dagen is hij vaak te vinden bij de vestiging in Uden.


Containers

“Ik verwacht vandaag drie van die vrachtwagens. Nu gaat het vooral om verse producten als vlees, kaas en groenten. De andere waren komen later op de dag”. Twee van zijn medewerkers helpen bij het uitladen en verdelen van de containers over de verschillende koelcellen en locaties in de winkel. Om 0700 uur komt er een nieuwe ploeg medewerkers bij die vakken gaan vullen. “38” roept Eijkemans en daarmee bedoelt hij dan het nummer van de rolcontainer die afgestreept moet worden op een lijst.

Aardappels
Terwijl hij een container voortduwt naar de zuivelkoelcel vertelt hij over de onzekere tijden en het effect op zijn winkel en zijn personeel. “We krijgen gewoon opgelegd dat we open moeten blijven en dat doen we natuurlijk. De overheid komt dan wel met een hele stapel voorschriften en regels waar je je aan moet houden.” Het zal iedereen zijn opgevallen dat het druk is in. de winkel. “Wij hebben gelukkig alles nog goed op voorraad” weet Eijkemans. “Enkele dagen geleden grepen wij mis op de verpakte aardappels. De zakken van 5 kilo waren op. Toen heeft een lokale ondernemer losse aardappels geleverd. Die staan nu in een bak van 1000 kilo in de winkel en de mensen wegen dan zelf af wat ze nodig hebben”.

Druk
De vrachtwagenchauffeur heeft zijn 50 rolcontainers afgeleverd en haalt nog snel een bakje koffie voordat hij verder gaat. “Wij komen heir altijd om 0600 uur. Dat vindt de winkelier fijn, want dan kan hij met zijn voorbereidingen beginnen voor de dag.” Hij vervolgt: “Wij hebben het ontzettend druk, het is nog bijna meer dan rond de Kerstdagen. Ons bedrijf zet zo’n 100 chauffeurs meer in dan normaal”. Hij heeft zelf een paar weken geleden een flinke verkoudheid doorgemaakt, maar is nu klachtenvrij. “En dat hoop ik ook zo te houden”.

Voorzorgsmaatregelen
In het magazijn worden de rolcontainers in de hoek gezet. “Zo, wij hebben goed wat te smeren” wordt er geroepen. Een rolcontainer zit vol met kuipjes halvarine. En ook die zullen snel een plek vinden in de schappen. “Wij hebben duizenden artikelen in de winkel en natuurlijk kan het gebeuren dat er iets op is" zegt Eijkemans. Hij wijst op een open plekje bij de potten jam en pindakaas. “Kijk, die is er even niet, maar we hebben nog wel 70 andere soorten staan”. Hij begrijpt ook dat het natuurlijk vervelend voor de klant is als juist het product waarvoor hij naar de winkel komt, er niet is.
Het personeel neemt allerlei voorzorgsmaatregelen om het risico op besmetting zoveel mogelijk te verminderen. Elke handscanner wordt - voordat hij wordt teruggeplaatst in het rek - grondig gereinigd. Eijkemans: Bij elke kassa hebben wij een scherm geplaatst waar de medewerker achter zit. Zij dragen handschoenen en zij hebben ook desinfecterende gel staan om te gebruiken".

Bestellingen
Vandaag de dag wordt er ook veel aan huis geleverd. Toen Eijkemans enkele jaren geleden begon met de boodschappenservice kocht hij twee elektrische auto’s om de bestellingen rond te brengen. “De mensen waarderen het erg dat we met onze auto’s ook aan het milieu denken”. De PLUS is wat dat betreft toch goed met duurzaamheid bezig. Een van zijn medewerkers legt uit hoe zo’n bestelling in zijn werk gaat. “De mensen geven online aan wat ze nodig hebben. Dat moet twee dagen van tevoren, zodat wij goed kunnen inplannen. Natuurlijk zijn spoedbestellingen ook mogelijk, maar dat kost dan iets meer”. Er wordt een veelvoud aan bestellingen online geplaatst. “Het is – zeker als je thuis moet blijven in verband met een verkoudheid – wel heel fijn dat je op die manier toch je boodschappen binnenkrijgt. Je kunt aangeven wanneer je de bestelling graag geleverd wil hebben.” We mogen even meekijken op de scanner en zien dat er soms grote bestellingen worden gedaan. “Dit huishouden bestelt 50 producten en daar zijn we dan toch wel zo’n 20 minuten mee bezig”.

Trots
Eijkemans ziet dat de vers vrachtwagen  zijn parkeerplaats verlaat. Ondertussen komt de eerste medewerkster van de 7 uur ploeg aangefietst. “Ik kom altijd wat eerder om te socializen. Eerst een bakje koffie voordat ik aan het brood begin” zegt zij lachend.

Haar baas: “Ik ben erg trots op wat mijn medewerkers betekenen voor de winkel en voor de maatschappij. Zij zorgen er toch voor dat de mensen uit Schijndel hun boodschappen kunnen blijven halen. En ik kreeg de afgelopen dagen ook telefoontjes: ‘ik hoef niet naar school en hoor dat jullie het erg druk hebben. Kan ik komen helpen?’ Dat doet mij erg goed.”

Terwijl hij de rij lege rolcontainers die buiten staat te wachten op de volgende vrachtwagen bekijkt, sluit hij af: “Mensen denken soms dat het personeel om 0745 uur naar de winkel komt zodat we om 0800 uur open kunnen gaan. Je merkt nu zelf dat er dan al heel wat werk is gebeurd. Op zaterdag beginnen we zelfs om 04.30 uur”.

 PLUS 00005
 PLUS 00007
 PLUS 00002
 PLUS 00006
 PLUS 00003

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

Hart

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Klaver

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > email

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Bouwman

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2020  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//