Schijndel- De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Maandagavond heeft Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, bekend gemaakt dat Hans-Peter Spaans en Hans de Goeij de titel ‘branche erkende meesterslager’ mogen dragen. Daarnaast mogen Jessica Hoevenaars uit Schijndel en Christiaan Verkuijl zich branche erkende 'meesterverkoper' noemen. Hiermee staat de teller op zeven meesterslagers en vier meesterverkopers sinds de invoering van meestertitels in de slagersbranche in 2018. Stichting Meestertitels Slagersbedrijf is trots dat het de vier nieuwe meesters in deze bijzondere tijd is gelukt om hun meesterproef af te leggen. Jessica Hoevenaars is bij Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel werkzaam.
Elke kandidaat legt een meesterproef af. Hiermee bewijs je dat je het slagersvak en/of de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de allerbesten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen. De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.
v.l.nr.: Christiaan Verkuijl, Hans-Peter Spaans, Hans de Goeij en Jessica Hoevenaars