foto1
foto1
foto1

Jarne Gordijn redt voor Schijndel/DE WIT één punt in Heeswijk

heeswijkschijndelHeeswijk-Dinther - Het was voor het laatst in het seizoen 2016-2017 dat Schijndel/DE WIT sportpark de Balledonk in Heeswijk bezocht. Gelegen aan de Droevedaal wist Schijndel/DE WIT toen niet te winnen. Maar met een selectie die ondertussen volwassener is geworden, mocht zondag jl. gehoopt worden op meer. Het eerste kwartier, dat gekenmerkt werd door onrustig en slordig spel, kon worden afgesloten met een prima redding van Jarne Gordijn. Voor Schijndel/DE WIT het sein om het initiatief naar zich toe te trekken. Op een lastig te bespelen veld, wist Schijndel/DE WIT meer en meer in haar spel te komen en dat resulteerde in de 24e minuut in een voorsprong. Het verslag gaat verder onder 'lees meer'.

Na een vrije trap van Stan Guns was het een speler van V.V. Heeswijk ’51 die de bal achter zijn eigen doelman werkte. De goede lijn kon Schijndel/DE WIT tot vijf minuten voor het einde van het eerste bedrijf vast houden. Slordig uitverdedigen en vervolgens een bal van Tijn Bosch tegen de binnenkant van de paal, luidde de gelijkmaker in. Max Sluiter zag twee minuten later dan ook zijn inzet in het doel verdwijnen.

Met Tijn Niemeyer voor Thomas van Liempd ving Schijndel/DE WIT de tweede helft aan. In de 71e minuut was het Tijn Niemeyer die de 1-2 inluidde. Zijn pass bereikte Thomas van Liempd die met een prima assist Björn Blummel in staat stelde de score in het voordeel van Schijndel/DE WIT om te buigen. Lang kon het team van trainer Henry van Alebeek echter hier niet van genieten. Vijf minuten later werd een voorzet van een Heeswijk-speler knap over Jarne Gordijn gewerkt, waarmee V.V. Heeswijk ’51 weer op gelijke hoogte kwam. Schijndel/DE WIT probeerde daarna de overwinning te forceren, maar twee vrije trappen konden niet het verschil maken. Het was V.V. Heeswijk ’51 vervolgens die via snelle counters Jarne Gordijn in de gelegenheid stelde om zich te onderscheiden door twee maal reddend op te treden. En hiermee voorkwam Jarne dat Schijndel/DE WIT met lege handen kwam te staan, zodat met één punt over de Steeg huiswaarts kon worden gekeerd.

Volgende week ontmoet Schijndel/DE WIT een oude bekende. Sparta’25 uit Beek en Donk is dan de volgende tegenstander op het Zuideinderpark. Aanvang 14.00 uur.