foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Stem vanaf vandaag op de Schijndelse vrijwilligersprojecten

nationalevrijwilligersprijzen febr2020Utrecht / Schijndel - Stem Veads (voor elkaar aan de slag) naar de Nationale Vrijwilligersprijs is genomineerd voor de vrijwilligersprijzen en een winnaar van de passieprijs voor elkaar aan de slag. Stichting Veads dingt ook mee naar de Nationale Vrijwilligersprijzen net zoals De Ontmoeting een vrijwilligersproject in Wijbosch. Van 18 februari tot 22 maart kan iedereen op beide vrijwilligersprojecten stemmen via de website Vrijwilligerprijzen. Beide vrijwilligersinitiatieven maken dan kans op een Publieksprijs van €2.500 uit handen van minister Hugo de Jonge.

Ook dit jaar hebben weer tientallen gemeenten vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers aangemeld voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Twaalf genomineerden krijgen een promofilm ter waarde van €3.000 én ze maken kans op een juryprijs van €6.000. Alle kandidaten, ook als ze niet genomineerd zijn, maken kans op de publieksprijs van €2.500 en de landelijke eer. De kandidaat met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Stemmen dus, op De Ontmoeting of Veads via Vrijwilligersprijzen. Hieronder kunt u op de Schijndelse projecten stemmen.


Voor elkaar aan de slag, Veads
Stichting Veads 'Voor elkaar aan de slag' organiseert activiteiten voor sociaal geïsoleerde inwoners uit de regio 's-Hertogenbosch. Mensen die worstelen met eenzaamheid en alles wat je in een leven kan overkomen. Er zijn zo'n 20 vrijwilligers actief, met allemaal hun eigen vlekjes en doelen, die onderling geaccepteerd en gehanteerd kunnen worden.
"Veads bestaat uit een warme club impactmakers, die aanvoelt als familie en samenwerkt in een bruisend team. Iedereen kan en mag zichzelf zijn, ongeacht achtergrond of leefsituatie. Elk succes wordt gezamenlijk gevierd en gevoeld als een persoonlijke overwinning. Samen ondernemen we ook activiteiten buiten de werkvloer."

Om dromen voor anderen waar te maken, runt Veads twee kringloopwinkels (waaronder in Schijndel) met 'tweedekans spullen/restpartijen'. "De vrijwilligers zijn hierbij echt onmisbaar, zowel voor als achter de schermen. Iedereen die dat wil mag meedenken & doen: we organiseren veel, zonder urenlang te vergaderen. Zo kan elke vrijwilliger een bijdrage leveren die op dat moment bij hem of haar past. Onderling wordt veel rekening met elkaar gehouden; vrijwilligers helpen elkaar om talenten tot bloei te laten komen en persoonlijke doelen te behalen.

De opbrengsten uit onze winkels besteden we aan mooie activiteiten. Ook hieraan kunnen vrijwilligers naar wens en talent bijdragen; er is altijd wat te doen! Ook werken we vaak samen met organisaties uit de regio, om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Er is een kerstdiner voor 100 eenzame ouderen georganiseerd. We zetten kinderen met 'grote-mensen-zorgen' in het zonnetje: in 2019 hebben we meer dan 150 kinderwensen vervult. In 2015 deelden we ruim 1.000 kerstpakketten uit aan gezinnen in armoede, tijdens Missie X-Mas. Er waren toen 150 vrijwilligers, bedrijven, scholen en een flink aantal studenten op de been, om deze mensen een fijne kerst te bezorgen. Voor 2020 hebben we twee nieuwe projecten op stapel staan, waar we erg naar uitkijken: 200 eenzame ouderen gaan deelnemen aan een avontuurlijke rally en we starten het project 'Kleed je aan voor…'. Hierbij kleden we mensen, voor wie een nieuwe outfit vaak te duur is, aan voor speciale momenten zoals een feest, sollicitatie of date. Waarschijnlijk zal het niet alleen bij deze projecten blijven!"

Lokale aanmeldingen - Passieprijs
Gemeenten en vrijwilligerscentrales spelen een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties en één Passieprijs-vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten.
Marco Nunen is voorgedragen door Veads en is winnaar van de Passieprijs geworden. Reden voor een feestje.

De jury beoordeelt de projecten en initiatieven onder andere op hoe succesvol vrijwilligersinitiatieven zijn in het vinden van vrijwilligers en hoe zij hun vrijwilligers de credits van het succes weten te geven. In 2020 zijn alle kandidaten voor de Passieprijs winnaar. De prijsuitreiking is op 28 maart 2020. Minister Hugo de reikt de prijzen uit. De jury bestaat onder andere uit VNG-voorzitter Jan van Zanen en minister van Gehandicapten zaken Rick Brink. Irene Moors heeft de presentatie in handen.

Organisatie Nationale Vrijwilligersprijzen
De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

Stemmen op Schijndelse vrijwilligersprojecten
Stemmen op Veads kan vanaf 18 februari via Vrijwilligersprijzen: STEM OP VEADS
Stemmen op De Ontmoeting kan vanaf 18 februari via Vrijwilligersprijzen: STEM OP DE ONTMOETING

nationalevrijwilligersprijzen febr2020

TVE

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Klaver

Klik > website

Klik > Website

Hart

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > email

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

Bouwman

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2020  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//