foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Stichting Rondom d’n Toren óók genomineerd voor Nationale Vrijwilligersprijs

nationalevrijwilligersprijzen febr2020Utrecht / Schijndel - Stichting Rondom d'n Toren uit Schijndel is een van de 114 kandidaten voor de Publieksprijs van de Nationale Vrijwilligersprijs 2020. De Nationale Vrijwilligersprijs is de prijs die vrijwilligersinitiatieven waardeert voor hun inzet voor de samenleving. Eerder werd bekend dat ook op de Schijndelse vrijwilligersprojecten 'Voor elkaar aan de slag' van Stichting Veads en 'De Ontmoeting vanaf vandaag gestemd kan worden. Stichting Rondom d'n Toren maakt kans op een publieksprijs van €2.500, zo maakt zij zojuist weten, om in te zetten voor hun organisatie. Van 18 februari tot 22 maart kan iedereen stemmen op de website vrijwilligerswerk.nl stemmen op de projecten.

Rondom d'n Toren organiseert activiteiten om mensen bij elkaar te brengen. Zowel jong als oud. Juist in de wereld waarin steeds meer mensen vereenzamen en waarin contacten vaak vluchtig zijn, vinden ze het erg belangrijk om mensen samen te brengen, mensen te laten lachen en te laten genieten. U leest er hieronder meer over.


Rondom d’n Toren
Het is een enthousiaste groep vrijwilligers die zichzelf graag inzetten voor de maatschappij. Door de activiteiten en evenementen te organiseren. Maar ook wanneer we gevraagd worden om hulp te bieden bij activiteiten die andere stichtingen of wijkraden organiseren. Waar het mogelijk is doen zij dit naar eigen zeggen heel graag en met hetzelfde enthousiasme als het organiseren van de eigen activiteiten.
De Stichting beschikt over een breed scala aan vrijwilligers die geen functie bekleden binnen de stichting. Maar die waar mogelijk op hun eigen manier allemaal een steentje bijdragen om de activiteiten en evenementen tot een succes te brengen. De activiteiten zijn bijna allemaal gratis te bezoeken. Ze willen namelijk de activiteiten zo laagdrempelig mogelijk houden zodat iedereen de kans krijgt om deel te nemen. Ook voor de mensen die weinig te besteden hebben. Geld om dit alles te bekostigen genereren ze uit de opbrengsten van de markt en via sponsoren van de 'Vrienden van Stichting Rondom d'n Toren'. De stichting is geheel subsidie-onafhankelijk en alle opbrengsten komen ten goede aan de dingen die ze organiseren.

"De activiteiten die de Stichting Rondom d'n Toren organiseren zijn onder andere:
• Voorjaarskermis: Elk jaar rondom Pasen organiseren ze een voorjaarskermis. Een driedaagse, kleinschalige en gezellige kermis voor jong en oud.
• Prikkelarme uurtjes tijdens de kermis: Tijdens de kermis hebben ze op zondag ook al enkele jaren twee prikkelarme uurtjes. Attracties draaien dan waar mogelijk zonder licht, geluid en andere effecten. Speciaal voor mensen die graag naar een kermis gaan, maar niet tegen deze effecten kunnen.
• Boschwegse Mert: Ieder jaar op de tweede zondag in september. Dit is een gezellige markt waar tot wel 140 marktkramen kunnen komen te staan. Kramen met handelswaar, etenswaren, vlooienmarkt spullen en goede doelen. Echt voor iedereen is er wel wat te vinden.
• Helpen bij de intocht van Sinterklaas: Tijdens het wachten op Sinterklaas worden de kinderen vermaakt met muziek, kleuren, schminken. En natuurlijk kan iets lekkers niet ontbreken bij dit leuke feest.
• Prikkelarme Sint: Dit is een Sinterklaasmiddag waar kinderen alleen op uitnodiging aanwezig kunnen zijn. Het gaat om kinderen met een beperking die tijdens de Sinterklaasperiode niet zomaar overal aan mee kunnen doen. Kinderen die noodgedwongen wegblijven bij drukke feesten en activiteiten. Bij deze activiteit werken we samen met St. Buitengewoon bijzonder.
• Boschwegse Bingo: Iedere 4e vrijdag van de maand een leuke bingo met leuke prijzen. Geen geldprijzen maar goederen en cadeaubonnen van de lokale middenstand.
• Paaseieren zoeken: Voor alle kinderen die het leuk vinden om lekker even buiten te zijn met deze dagen. Er worden ruim 200 eieren verstopt en er lopen heuse paashazen rond. Ook hier kan iets lekkers niet ontbreken.
• Buitenspeeldag: Op deze middag zorgen we voor veel vertier voor alle kinderen. Zo zijn er allerlei spellen en springkussens. Daarnaast is er natuurlijk ook weer gezorgd voor wat lekkers.
• AED's : Sinds juni dit jaar hebben we samen met een andere stichting twee AED's aangeschaft die 24 uur per dag beschikbaar zijn in de wijk."

Stemmen op Schijndelse vrijwilligersprojecten
Stemmen op Veads kan vanaf 18 februari via Vrijwilligersprijzen: STEM OP VEADS
Stemmen op De Ontmoeting kan vanaf 18 februari via Vrijwilligersprijzen: STEM OP DE ONTMOETING
Stemmen op Rondom d’n Toren kan vanaf 18 februari via Vrijwilligersprijzen: STEM OP RONDOM D’N TOREN


Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op 28 maart 2020 in de Prodentfabriek in Amersfoort. Irene Moors heeft de presentatie in handen. Dan wordt ook de Gouden Venus van Milo uitgereikt, voor een vrijwilliger met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking voor wie het minder vanzelfsprekend lijkt om zich als vrijwilliger in te zetten, maar die dat met veel passie doet. En is er ook de Prominentprijs voor een landelijke vrijwilligersorganisatie. Daarnaast ontvangen alle vrijwilligers die zijn genomineerd voor de VriendenLoterij Passieprijs een verrassing.

Organisatie
De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en worden ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).
nationalevrijwilligersprijzen febr2020

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

Bouwman

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Klaver

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > email

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Hart

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2020  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//