foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

36e editie Hartemèrt - Schijndel met een lach en een traan

Hartemert editie 2013Schijndel - Op de laatste zondag van augustus wordt voor de 36e keer de thema-jaarmarkt Hartemèrt in Schijndel gehouden. Langs en op het langgerekte parcours valt er aanstaande zondag 25 augustus voor jong en oud tussen 10.00 tot 17.00 uur van allerlei attracties te genieten. Het wordt op de Hartemèrtboulevard en op de noordelijke en zuidelijke allee volop genieten geblazen. Het publiek maakt gebruik van de straat. De straat is deze zondag het domein van de speelsigheden die een straat kan bieden. Het wordt flaneren tussen de ingrediënten handel, muziek en zang [levensliederen van toen en nu], dans, sport en spel, kermis, informatie, cultuur en demonstratie die door het Citymanagement, winkeliersverenigingen Hart en Zuid en met medewerking van vele vrijwilligers met smaak zijn samengesteld. Het wordt smullen van de tijd van toen; het wel en wee van de straat. De straat was een ontmoetingsplek bij uitstek. Hieronder kunt u lezen wat u zoal kunt verwachten.


Afsluiting vakantie, naderende herfst
Van Rabobank, via Hoofdstraat en Markt, Kloosterstraat, naar de Molenstraat wordt de straat teruggegeven aan de wandelende en keuvelende bezoeker. Eén lint van negotie en vermaak, gezellige terrassen en dan niet te vergeten de twaalf smartlapkoren die de kommer en kwel van ons bestaan bezingen. Velen zien de Hartemèrt als afsluiting van de vakantie, afscheid van de zomer en de begroeting van de naderende herfst. Zondag 25 augustus nog één keer met het gezin, familieleden, vrienden en kennissen er op uit. Een gezellige dag op de bruisende 36e Hartemèrt.


hartemert - toonaangevendSmaakmakers van Hartemèrt
12 smartlapkoren, 354 zangers en zangeressen, slagwerkenworkshop, rolschaatsshows Alico, Knee Boarden [zie foto [r] hiernaast], luchtschommels, draaimolen, zweefmolen, stoomtrein, karaoke, art en music, de Club van Schilders, panoramische kraam, gezellige terrassen, honderden verkoopkraampjes, muziekgezelschappen, pop-up galerie, diverse dj’s, quad racen, bungee jump, kratstapelen.


Vocale en instrumentale aanval van emoties
In diverse paviljoens op het parcours zijn optredens van zangers en zangeressen die met zang en muziek een aanval van emoties op het publiek zullen loslaten. Zo kan men genieten van Ut kan we Leije [Helvoirt], ’t Kumt Vaneiges [Berlicum], Rooise Dommelklanken [Sint-Oedenrode], Gimmese Smart [Gemonde], Merels en Kerels [Rosmalen], Paarlemoer [Schijndel], A-Meezing [Gemonde], Warempel [Empel], De Rooi Tulpen [Sint-Oedenrode], Koor Zonder Noten [Uden], Smartlappenkoor van Ome Jan [Schijndel] en Le Soleil [Uden]. Levensliederen van toen en nu. Ongetwijfeld zijn er vele liederen dien het publiek kan meezingen. Nostalgie van de bovenste plank.


Kermis met schuitjes en zweefmolen
De tijd van toen keert zeker terug op de Markt. De kleinschalige kermis van weleer zal zeker beelden van weleer oproepen. De echte ouderwetse draaimolen, de schuitjes en zweefmolen, het treintje, maar ook het moderne waterskiën, soft bungee en de quadbaan zullen zeker jong publiek aantrekken. In de bak van een kraan kan men de hoogte in en genieten van een fraai panorama. Uitnodigende terrassen liggen langs het parcours. Men kan genieten van muziekensembles en dj’s. Volop ongedwongen vermaak dus op een Hartemèrt die gratis toegankelijk is.


Verrassingen in winkels
De winkeldeuren staan uitnodigend open en in diverse zaken kan men allerlei verrassingen tegenkomen. Zo wordt in het pand waar het voormalige Caitlin was gevestigd op deze zondag gestart met de Pop-Up Galerie die dan gedurende de komende vier tot vijf weekenden voor publiek geopend zal zijn. Zeven Schijndelse kunstenaars tonen hier hun werk. Uiteraard zal de inmiddels wereldbekende Glazen Boerderij veel bekijks trekken en ook hier optredens van diverse smartlapkoren.

Speciale acties en aanbiedingen Vivent op Hartemèrt
Vivent presenteert veelzijdigheid op Hartemèrt in Schijndel. Op zondag 25 augustus is Vivent aanwezig op de Hartemèrt in Schijndel. De zorgorganisatie presenteert haar veelzijdigheid met informatie over de zorg, vacatures en speciale acties. Bezoekers kunnen onder andere gebruik maken van speciale Hartemèrt aanbiedingen, meedoen aan een prijsvraag en kennismaken met het nieuwe assortiment van de Vivent-Welzorg Thuiszorgwinkel.
In het kader van Wijkzorg vindt Vivent het belangrijk om zich persoonlijk en dichtbij huis te presenteren. De zorgverlener kan dan ook niet ontbreken bij dit Schijndelse evenement.
Informatie
Op deze dag kunnen bezoekers kennismaken met alle diensten van Vivent, het aanbod van de Vivent Voordeelpas en het assortiment van de Vivent-Welzorg Thuiszorgwinkel. Vivent legt u graag uit welke zorg er is, wie er recht op heeft en hoe het precies werkt.
Speciale acties
Bovendien zijn er een speciale Hartemert aanbiedingen voor diverse producten en cursussen van Vivent Plus en de Vivent-Welzorg Thuiszorgwinkel. Iedereen kan bovendien meedoen aan een prijsvraag met kans op leuke prijzen.

Matroesjka in levende lijve
Ook de mascotte van Vivent, de matroesjka, is in levende lijve aanwezig op de Hartemèrt. De matroesjka staat symbool voor het werken vanuit de wijkzorggedachte. Elke cliënt heeft daarbij één vaste Vivent contactpersoon, die het aanspreekpunt is voor alle zorg en hulp die de cliënt nodig heeft. Vanuit de Vivent Voordeelpas heeft de matroesjka een speciale aanbieding voor de bezoekers.

 

Kraam Wereldwinkel op Hartemèrt
De kraam van wereldwinkel Schijndel zal zich voor de winkel aan de Hoofdstraat 174 bevinden. Ook de wereldwinkel doet mee aan het thema muziek. Zo zijn er onder meer fairtrade muziekinstrumenten, zoals Afrikaanse trommels te vinden. Verder kunnen eerlijke producten zoals koek geproefd worden en is er een snuffelhoekje met diverse spullen voor vijf euro. De Hartemert duurt zondag 25 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur. In die periode zal de kraam er staan en zal ook de wereldwinkel enige tijd open zijn


Stichting Geluksboontje

Tijdens de Hartemert a.s. zondag 25 augustus is Stichting Geluksboontje ook aanwezig. Zij delen gratis popcorn uit aan alle kinderen en via een facebook actie kun je kans maken op twee kaartjes voor de Efteling.

Meer informatie
Meer informatie kunt u lezen in de speciale Hartemèrtkrant via deze link.

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//