foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

logo TVSchijndel

Warme afsluiting avondvierdaagse

Schijndel - Vrijdagavond 9 juni was het de laatste dag van de Schijndelse avondvierdaagse. Deze keer was er geen gezamenlijke intocht voor de ruim 1100 deelnemers. Het laatste gedeelte werd er gelopen door de winkel van Plus Bertrams waar iedereen een bloemetje in ontvangst kon nemen.

Daarna liep men de laatste meters via het centrum naar het Spectrum om door de finishpoort te gaan. Hier was ook een gezellig buitenterras neergezet om onder vrolijke klanken nog even na te genieten. De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd evenement onder zomerse temperaturen. Meer foto's zie je in ons fotoboek.

Lees meer...

Start van de ZLM tour in Schijndel

Schijndel - De 2de etappe van de ZLM tour 2023 starten vrijdag vanuit Schijndel. De ruim 184 km lange etappe heeft zijn finish in Buchten, Limburg.

Tijdens de start was wethouder Johan van Gerwen aanwezig en hij had groot nieuws voor de wielerliefhebbers uit Schijndel. Schijndel zal de komende 3 jaren startplaats  zijn van de wielercours en in 2025 wil Meierijstad zelfs finishplaats zijn voor de ZLM tour. Daarmee zou Joost van Wijngaarden van de organisatie van de ZLM tour erg blij zijn zegt hij voor de camera van TVSchijndel. Meer foto's zie je in ons fotoboek.

Lees meer...

Stralend Elde Gala

Schijndel - De examens zitten er weer op. Volgende week zijn de uitslagen bekend. Dat betekent dat de leerlingen traditiegetrouw door het Elde College getrakteerd worden op een avondje ontspannen en samen feesten: het Elde Gala. 

Alles werd weer uit de kast gehaald om er een geslaagde avond van te maken. De leerlingen zagen er prachtig uit, ze reden in en op de meest mooie, originele, historische vervoersmiddelen. 

TVSchijndel was erbij. Bekijk de uitgebreide reportages in de verschillende fotoboeken: fotograaf 1, fotograaf 2 en fotograaf 3.

Lees meer...

Avondvierdaagse zonnig van start

Schijndel - Dinsdag 6 juni begon de 11e Schijndelse Avondvierdaagse. Om klokslag 18.00 uur werd de Avondvierdaagse officieel geopend en konden de wandelaars van start. Jong en oud ging op pad om vier dagen te lopen in Schijndel en omgeving. Velen met als doel om de felbegeerde medaille te behalen. In totaal verschenen er 1150 mensen aan de start, waarvan de meeste 5 kilometer liepen.

Dit jaar zal de intocht op vrijdag 9 juni niet gezamenlijk zijn, maar iedereen kan het laatste stuk op eigen gelegenheid lopen. 

Bekijk de video en de foto's in het fotoboekHet artikel gaat verder onder 'lees meer'. 

Lees meer...

Open Atelierroute Schijndel

Schijndel - Zondag 4 juni werd de atelierroute gehouden met als thema 'Vrijheid'. Zo langzamerhand is de Atelierroute Schijndel uitgegroeid tot een kunstzinnig evenement dat Kunst in Schijndel op de kaart zet en de kunst dicht bij de mensen brengt of juist de mensen dichtbij de kunst.

Er was veel te zien tijdens de Atelierroute Schijndel. Verschillende kunstenaars met ieder hun eigen handschrift en discipline. Van Abstract tot figuratief, van hout tot textiel en van modern tot klassiek. TVSchijndel maakte ook een fietstocht langs de kunstenaars en maakte er een mooie reportage van. Meer foto's zie je in ons fotoboek.

Lees meer...

Zonnige jubileumshow Oldtimerclub HW&VC

Schijndel - De afgelopen maanden is door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt aan de HW&VC jubileumshow 2023. Het resultaat was vandaag zichtbaar. Het thema van de jubileumshow was ‘voor en door leden’, 30 jaar HW&VC; Veelzijdigheid kent geen tijd. Leden van HW&VC lieten de bezoekers hun meest begeerlijke of bijzondere verzamelstukken zien. Dit zijn vaak voertuigen met een bijzonder en/of opmerkelijk verhaal. 

Het was gezellig druk op deze mooie, zonnige dag. Bekijk de beelden in de video en het fotoboek. Het artikel gaat verder onder 'lees meer'.

Lees meer...

Afscheidswedstrijd Geert en Jody bij Avanti

Schijndel - Jody van den Burgt en Geert van Heeswijk namen afgelopen vrijdag afscheid als spelers van het eerste elftal van sv Avanti ’31. Ze sluiten hun voetbalcarrière bij Avanti af met een kampioenschap: een perfect moment om de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. 

Er waren drie teams geformeerd die ieder 20 minuten tegen elkaar speelden. De teams bestonden uit het eerste elftal, een team dat door Geert en een team dat door Jody was samengesteld. Team Geert en Team Jody bestonden uit voetballers waar ze nu of in het verleden mee hebben gespeeld. Uiteraard waren Geert en Jody aanvoerder van hun team.

Langs de lijn was het gezellig druk. Bekijk de beelden van het sportieve afscheid in de video.

Lees meer...

Zonovergoten Zeskamp Avanti '31

Schijndel - Een prachtig, zonovergoten weekend op sportpark De Molenheide: de jaarlijkse Schijndel Zeskamp, georganiseerd door Avanti '31. 

Zaterdag was het de beurt aan de jeugd om sportief te strijden om de eerste plaats bij de Zeskamp en Playbackshow. Met ouders, grootouders, ooms en tantes als toeschouwers werden de 6 opdrachten fanatiek en met veel plezier uitgevoerd. Zondag was de 'grote' Zeskamp. Ook daar werd hevig, maar sportief gestreden om de winst. Zowel overdag bij de Zeskamp, als 's avonds bij de Playbackshow.

Het artikel gaat verder onder 'lees meer'. Bekijk de beelden in het fotoboek van de jeugd en in het fotoboek van zondag.

Lees meer...

Jubileumshow 30-jarig bestaan Oldtimerclub HW&VC

Schijndel - De afgelopen maanden is door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt aan de HW&VC jubileumshow 2023. Het resultaat is zondag 4 juni 2023 zichtbaar. Het thema van de jubileumshow is wederom ‘voor en door leden’, 30 jaar HW&VC; Veelzijdigheid kent geen tijd. Leden van HW&VC de bezoekers hun meest begeerlijke of bijzondere verzamelstukken zullen laten zien. Dit zijn vaak voertuigen met een bijzonder en/of opmerkelijk verhaal.

TVSchijndel maakte een reportage in aanloop naar het jubileum. Bekijk de video. Het artikel gaat verder onder 'lees meer'. 

Lees meer...

Na 40 jaar nog steeds 'Kunst in de Vink'

Schijndel - De nieuwe werkgroep 'KUNST IN DE Vink' heeft na de overdracht in oktober vorig jaar hard gewerkt om opnieuw een mooie expositie op te tuigen. Niet in September zoals gebruikelijk maar, in het kader van 'Schijndel UIT de Kunst' al in mei 2023.

Alles moest opnieuw geleerd en ervaren worden maar met vallen en opstaan en informatie van de oude werkgroep was het gelukt. Op zondag 21 mei ’23 hingen er ruim 80 werken aan de expositieborden in Sociaal Cultureel Centrum De Vink. TVSchijndel was er bij en maakte een mooie reportage. Meer foto's zie je in het fotoboek.

Lees meer...

Stralende editie Brabant Boys Cup

Schijndel - Het Hemelvaartweekend bij Avanti ’31 en RKSV Schijndel/De Wit stond ook dit jaar weer in het teken van de Brabant Boys Cup van Eurosportring. Meer dan 100 teams en ruim 1200 voetballers in alle leeftijdscategorieën uit Belgie, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Tsjechië en uiteraard Nederland hadden hun weg naar de beide prachtige sportparken gevonden om met elkaar de sportieve strijd aan te gaan. 

Het verslag gaat verder onder 'lees meer'. Daar vindt u ook de ranking. Bekijk de foto's in het fotoboek.

Lees meer...

Hemelvaartrit old timers vanaf Dioscuren

Schijndel - De deelnemers en hun auto's en motoren aan de jaarlijkse Hemelvaartsrit waren van half tien te bewonderen op de parkeerplaats bij sporthal Dioscuren. 

Met 160 inschrijvingen, meer dan verwacht, vertrokken de ronkende motoren en auto’s rond elven voor de door HW&VC (historische werktuig- en voertuig club) georganiseerde Hemelvaartsrit. Zie hier het TVSchijndel fotoboek van de tocht.

Lees meer...

Nieuwe single van Zus

Schijndel - 10 jaar geleden namen de zusjes Kiki & Bo Sluijpers (ZUS) hun allereerste single ‘Ik wil met jou naar de zon’ op. In de afgelopen decennia hebben ze bewezen geen eendagsvlieg te zijn en brachten meer dan 20 singles uit.

De dames zijn ook van mening dat, zolang ze er plezier in hebben én het leuk blijven vinden, gewoon doorgaan met hun zangcarrière. De nieuwe single ‘Ik wil naar Lloret’ kwam tot stand i.s.m. Robert Vredeveld en Jeroen Russchen. Voor Kiki & Bo was dat de eerste samenwerking met dit team dat zeker een vervolg gaat krijgen.

Lees meer...

Lieke en haar Kunstroute

Schijndel - Lieke van Grinsven fotografeert, en hoe! Ze maakt bijzondere foto's van alledaagse dingen. Zo is ze dol op het fotograferen van groenten en fruit. Nu is ze bezig met onderwaterfotografie. En dan geen vissen, maar andere onderwerpen. Dit laat ze zien in de bijgevoegde video.

U kunt haar foto's aanstaande zondag bewonderen in de Vink. Maar ook doet ze met de Kunstroute mee (die start op 4 juni) en met Schijndel uit de Kunst. Ook heeft ze momenteel twee foto's bij Steengoed Kado hangen, en deze wisselt ze regelmatig. 

Lees meer...

Uitreiking cheque sponsorloop EBC Icarus aan Stichting Geluksboontje

Schijndel - Vrijdag 21 april jl. liepen de leerlingen van EBC Icarus tijdens de Koningsspelen een sponsorloop voor Stichting Geluksboontje.

Gisteren was de feestelijke uitreiking van de cheque aan twee bestuursleden van Stichting Geluksboontje. De leerlingen van EBC Icarus hebben € 4541,26 bij elkaar gelopen, een geweldig mooie bijdrage waar de Stiching veel kinderen en gezinnen blij mee kunnen maken.

Bekijk beelden van de uitreiking in de video en onder 'lees meer'. 

Lees meer...

Den Ouden viert 75 jaar

Schijndel -  Op 12 mei bestond Den Ouden 75 jaar. Ter ere daarvan hebben ze een jubileumweekend opgezet met allerlei activiteiten en festiviteiten. Alle activiteiten vinden plaats bij het vernieuwde hoofdkantoor aan het Hermalen 7 in Schijndel. 

Op vrijdagmorgen 12 mei kwamen leerlingen (groep 7 en 8) van zeven basisscholen uit Schijndel en omgeving (o.a. ’t Kwekkeveld, de Beemd) ontdekken hoe Den Ouden hun leefomgeving verduurzaamt. Bekijk ook de video  Meer foto's zie je in het fotoboek.

Lees meer...

Dagbesteding Schijndel Up in Rozenkranskerk

Schijndel - Up Schijndel zit op een unieke plek, namelijk in de oude Rozenkranskerk. Up Schijndel biedt dagbesteding, leren, werken en ontmoeten. Er wordt gekeken naar de wensen, behoeftes en talenten van iedere cliënt. 

Wilt u een kijkje komen nemen in de Rozenkranskerk zoals die nu is? Bekijk de video of reserveer een rondleiding. Onder 'lees meer' vindt u meer informatie over de dagbesteding en het aanmelden voor de rondleiding.

Lees meer...

Start afkoppelen Hoevenbraak

Schijndel - Om wateroverlast op straat en in panden te beperken, pakt de gemeente Meierijstad het rioolstelsel in de wijk Hoevenbraak aan. Het vuilwaterriool wordt vervangen door een gescheiden regenwaterriool. Daarbij wordt vuilwater en schoon regenwater zoveel mogelijk gescheiden van elkaar opgevangen en afgevoerd. Dit heet afkoppelen.

Om het oude riool te vervangen, worden straten in de wijk opengebroken. Dit biedt ook direct de kans om de openbare ruimte klimaatrobuust in te richten. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met wensen van bewoners en betrokkenen. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen, beelden daarvan zijn te zien in de video. 

Lees meer...

"Het laatste verhaal". Het moet blijvend verteld worden

Schijndel - De Schijndelse Jette Vonk maakte in 2002 een video over Velo Bierman, in het kader van haar afstudeeropdracht aan de School voor Journalistiek. Velo moest in de oorlog als dwangarbeider voor de Duitsers in een concentratiekamp werken. Als een van de 120 gevangenen kwam Velo als elektricien in een concentratiekamp in de Elzas terecht.

Samen met de toenmalige HAVO 4 klas van het Elde college ging hij terug naar de plek waar zo veel is gebeurd. Op deze 4de mei willen wij de reportage aan jullie tonen van Jette Vonk, die helaas ook veel te vroeg is overleden.

In 13:45 minuten hoort u waarom we dit nooit mogen vergeten.

Lees meer...

Sponsor in de Spotlight: Bruna

Schijndel - Afgelopen maand opende de Bruna in Schijndel haar nieuwe winkel voor de klanten. De winkel is groter geworden en het assortiment uitgebreid. De bedrijfsleiding bestaat nu uit Paul Sluijpers, Francine Sluijpers en hun dochter Kiki Sluijpers. Een echt familiebedrijf.

Het artikel gaat verder onder 'lees meer'. In de video geven Paul, Francine en Kiki u een rondleiding door de nieuwe winkel. 

Lees meer...

Schijndel Cultuur: muziek, dans, zingen, theater en meer

Schijndel - Er wordt in Schijndel volop muziek gemaakt, gedanst, gezongen en geacteerd. Al dat talent liet zich zaterdag 29 april zien en horen tijdens 'Schijndel Cultuur'.

Er waren diverse optredens verspreid over het centrum van koren zoals TOF en No Kidding. Er werd genoten van mooie muziek van twee jonge drummers uit Schijndel: Wout van der Heijden (17 jaar) & Fabe van der Linden (10 jaar), The Key, Eva & Lucas, The Cadillacs, Sarah& Maiky, pianoleerlingen van Peter Schütz, Rosa & Willem, Anne & Frank, de Big Bandits, Freddy & The Pacemakers en Fanjazztic. 

Een impressie van deze culturele dag vindt u in het fotoboek.

Lees meer...

Eerste Nederlands Kampioenschap Boel K-Ree

Schijndel - Het eerste Nederlands Kampioenschap Boel K-Ree vond plaats tijdens koningsdag in het centrum van Schijndel en werd gewonnen door het duo Patrick Tuaux en Hans van Alebeek. 

Rond 10.30uur werd door het organiserend “Genootschap De Kubisten” de aftrap verzorgd waarna de wedstrijden rondom “ het Tramhuys” en achter het prachtige historische pand van Architectenbureau Woudstra hun aanvang namen. In een goede sfeer, onder instemmend toezicht van de weergoden, werd er gestreden om de eerste Nationale titel van deze nog jonge sport. 

Het artikel gaat verder onder 'lees meer'. Bekijk de beelden in de video en het fotoboek. 

Lees meer...

Impressie zonnige Koningsdag Schijndel

Schijndel - Wat had Nederland een geluk met het weer. De hele week regen, maar donderdag 27 april was een stralende, zonnige dag. En dat was ook goed te merken in Schijndel. In groten getale gingen de mensen de straat op om te genieten van onder andere de Vrijmarkt, het Boel K-Ree, de versierde fietsen, de Harmonie, Oudhollandse spelletjes, Fleur Klapdeur en Screaming Billy.

Bekijk de video en het fotoboek voor een beeldverslag van deze koninklijke dag.

Lees meer...

Skêndel Zwingt Koningsnacht in met volle tent

Schijndel - De avond voor Koningsdag was één groot feest met Skêndel Zwingt in de feesttent op de Markt. Het feest begon stipt om 20.00 uur en werd rond 24.00 uur afgesloten met het Wilhelmus als opmaat voor Koningsdag. Theo van Veghel, Felix Kooijmans, Peter Hellings en ZUS waren ook dit jaar van de partij.

Maar ook nieuwe zangtalenten zoals Nina van den Heuvel, Gijs Schellekens en Rico Sanders stonden dit jaar op het podium. En dat allemaal aan elkaar ‘gedraaid’ door Dolle-Mina-DJ Richard Schoenmaker. Bekijk een uitgebreide fotoserie in het fotoboek, beelden van de avond in de video.

Lees meer...

Koningsspelen bij EBC Icarus

Schijndel - Op vrijdag 21 april vierden de kinderen van EBC Icarus de jaarlijkse koningsspelen. De weergoden waren goed gezind deze dag, het was prachtig weer. Er werd gestart in de eigen groep met het zogenoemde 'koningsontbijt', aangeboden door Jumbo.

Hierna gingen de kinderen van de onderbouw van start met de sponsorloop en de bovenbouw begon fanatiek aan de spelenkermis. Na een uur werd er gewisseld. Dit jaar werd gelopen voor 'Stichting Geluksboontje'. Met aardig wat kilometers in de benen en een hoop plezier, hadden de kinderen om 12.30 uur de meivakantie ingeluid. Bekijk ook de video.

Lees meer...

Koningsspelen bij EBC Icarus (2)

Schijndel - Op vrijdag 21 april vierden de kinderen van EBC Icarus de jaarlijkse koningsspelen. De weergoden waren goed gezind deze dag, het was prachtig weer. Er werd gestart in de eigen groep met het zogenoemde 'koningsontbijt', aangeboden door Jumbo.

Hierna gingen de kinderen van de onderbouw van start met de sponsorloop en de bovenbouw begon fanatiek aan de spelenkermis. Na een uur werd er gewisseld. Dit jaar werd gelopen voor 'Stichting Geluksboontje'. Met aardig wat kilometers in de benen en een hoop plezier, hadden de kinderen om 12.30 uur de meivakantie ingeluid. Bekijk ook de video.

Lees meer...

Buurtpraat en lasergamen in de Bloemenwijk

Schijndel - Afgelopen donderdag konden inwoners van Schijndel aansluiten bij 'Buurtpraat' in de Kajuit in de Bloemenwijk. Jongeren konden er een potje laser gamen. Voor iedereen stond drinken en wat lekkers klaar. Het evenement was georganiseerd door het jongerenwerk van Welzijn De Meierij in het kader van het tienjarig jubileum. 

Een beeldverslag van deze gezellige dag vindt u in de video en het fotoboek

Lees meer...

Rolstoelbiljart toernooi in de Vink

Schijndel - Het 5e toernooi alweer, met dit jaar in een andere accommodatie. Voorheen was De Hopbel de plek voor dit toernooi. Maar nu dit café een andere bestemming heeft gekregen is de organisatie in CC De Vink neergestreken.

Het was weer een geslaagd toernooi met maar tien deelnemers vanuit heel Nederland. Zonder sponsors konden ze het toernooi niet organiseren, dus daar zijn ze ook zeer dankbaar voor. Er zitten toch wel veel kosten aan verbonden om het tot een geslaagd toernooi te maken.

Bekijk de beelden in de video. De uitslagen ziet u onder 'lees meer'.

Lees meer...

Heijcantschool met heemkundekring naar Kerk en Molen

Schijndel - Leerlingen van groep 4, 4/5 en 5 van basisschool de Heijcant maakten onlangs een historische wandeling door Schijndel. Op weg naar de Sint Servatiuskerk en de molen aan de Pegstukken stonden ze letterlijk en figuurlijk regelmatig stil op bijzondere plekken in Schijndel.

Het waren zeer geslaagde dagen. De leerlingen waren bijzonder enthousiast en de herinneringen aan deze dag zullen ze ongetwijfeld nog heel lang met zich meedragen. Voor de Heemkundekring en de school smaakt dit naar meer.

Lees meer...

Van het kasteel naar de molen, en vice versa...

Schijndel - Van het kasteel Heeswijk naar de Kilsdonkse molen en vice versa. Deze  route legt de fluisterboot af op de Aa, de rivier waarvan de ene oever Schijndels grondgebied is (Wijboschbroek) en de andere oever bij Heeswijk hoort. De tocht van molen naar kasteel duurt een uur en een kwartier, waarin de gids u een interessante uitleg vertelt. 

Het kasteel van Heeswijk is een prachtig monument, maar de Kilsdonkse molen is ook heel bijzonder. Deze molen draait zowel op wind- als waterkracht. In 2009 is alles gerestaureerd en de molen is weer volop in bedrijf. Zo was men de dag dat onze fotograaf er filmde tarwe aan het malen. Hierbij maalt men zelfs bij gunstig weer tot 1200 kg per dag. In de film krijgt u een uitleg over de werking van deze bijzondere molen en maakt u een tochtje met de fluisterboot. 

Lees meer...

Paradise City en de laatste dag Paaspop

 Schijndel - Zondag 9 april, de laatste dag alweer van Paaspop 2023. TVSchijndel maakte een reportage op de camping van Paaspop, Paradise City. Een bruisend paradijs waar ook flink gefeest is de afgelopen dagen. Maar niet alleen feesten, er kan ook gezwommen worden, de heren kunnen hun haren laten stylen of knippen bij de barbier, er is een supermarkt, er kan gesport worden. Teveel om op te noemen. Paradise City is een evenement op zichzelf.

Op het festivalterrein spraken we Joe Stagiair van de Show van Qmusic na zijn optreden in de Dolle Mina en gingen langs bij ABBA Fever in het Theater. 

Bekijk de beelden in de video en de foto's in het fotoboek van Paradise City en van de laatste dag op het festivalterrein

Lees meer...

In gesprek met de politie op Paaspop

Schijndel - TVSchijndel ging op de laatste dag van Paaspop in gesprek met de politie op locatie. Willem de Louw, expert evenementen & openbare orde van Basisteam Meierij, was zo vriendelijk om u en ons een kijkje achter de schermen te laten nemen en vertelde over het reilen en zeilen van de politie op Paaspop.

Zo zien we exclusieve beelden van camerabewaking op en rondom het terrein en beelden van een politiedrone boven de tenten. Deze staat in direct contact met de meldkamer voor een overzicht. Bekijk de beelden in de video.


Lees meer...

Zinderende zaterdag op Paaspop (2)

Schijndel - Een prachtige dag. Was het donderdag nog nat en koud, gisteren was het droog, zonnig en een prettige temperatuur. En vandaag, de laatste dag van Paaspop belooft nog mooier te worden.

TVSchijndel nam kort een kijkje op de camping, ging vervolgens naar het Join Us terrein (het creatieve Paaspop dorp) en sprak onder andere met Frans Bauer en Edwin Evers. 

Onder 'lees meer' een paar foto's. Kijk alles terug in de video en het fotoboekOp naar een prachtige Paaszondag!

Lees meer...

Paaspop 2023 is begonnen!

Schijndel - Paaspop 2023 is begonnen! Droog, niet al te koud en een fantastische sfeer. Een grote diversiteit aan mensen, ieder op een geheel eigen manier. Op Paaspop mag iedereen zichzelf zijn. En soms zelfs: hoe gekker, hoe beter. Eén avond is niet genoeg om alles te beleven. Misschien lukt dat zelfs niet in drie dagen.

Want Paaspop bruist, Paaspop heeft voor ieder wat wils. Van Meau tot La Fuente en van John Coffey tot Henk Wijngaard. En alles daar tussenin en omheen en een heel weekend lang. TVSchijndel is drie dagen lang aanwezig op Paaspop om verslag te doen.

Bekijk de foto's in de fotoboeken en de beelden in de video. Daar is ook een interview met DJ La Fuente te vinden. 

Lees meer...

Sligro goes Paaspop: feest & frustratie

Schijndel - Paaspop 2023 is losgebarsten. Op donderdagavond konden klanten en relaties van de Sligro op het festivalterrein genieten van talloze optredens van grote artiesten die ook het komend weekend op het podium staan. Voor veel mensen die met de auto kwamen was het een uitdaging om parking P1 te bereiken en verlaten.

Lange files voor aanvang van het festival zorgden voor veel frustratie bij bezoekers die pas uren later het festivalterrein bereikten of besloten om te draaien en weer naar huis te gaan.
  TVSchijndel proefde de sfeer en sprak met verschillende bezoekers over hun ervaringen van de avond. In de video beelden van deze eerste avond Paaspop, in het fotoboek is een uitgebreide fotoserie te vinden. 

Lees meer...

Voortgang ontwerpen Zeeliedenbuurt

Schijndel - De renovatie van de Zeeliedenbuurt in Schijndel is een nieuwe fase ingegaan. Eind maart waren er twee drukbezochte sessies, waarbij de ontwerpplannen met de bewoners van de straten werden besproken. Per straat apart. Het is een groot proces, dat bureau Los Stad om Land uit Vught begeleidt, samen met de gemeente. Bureau Megaborn neemt de technische zaken voor haar rekening.

Nu zitten ze nog in de ontwerpfase. De opmerkingen en wensen van de bewoners in de sessies zijn meegenomen en het ontwerp wordt aangepast. Er waren veel opmerkingen over extra parkeerplaatsen, hoeveel groen en bomen er komen. En welk groen en welke bomen. Ook de verkeersveiligheid was een punt:: zo vragen de bewoners van de Piet Heinstraat een slinger in de weg om het verkeer af te remmen. Eind 2023 worden de ontwerpen definitief, zodat in 2024 met de uitvoering kan worden begonnen. De fotograaf van TVSchijndel maakte een impressie van de sessieavonden. 

Lees meer...

Uitbreiding Padelbanen TPV de Hopbel

Schijndel - Het weer werkte de laatste 2 weken niet erg mee, maar afgelopen week werd er bij TPV de Hopbel met man en macht gewerkt om aanleg van de padelbanen 4 en 5 toch tijdig af te kunnen ronden. En met succes.

De onlangs afgetreden voorzitter Paul Schoenmakers kon dan ook tijdens zijn openingswoord op zaterdag 1 april 2023 vol lof de vereniging feliciteren met deze uitbreiding. Alvorens het woord over te geven aan wethouder sprak hij extra dank uit aan de vele vrijwilligers die hier aan hebben meegewerkt.

Lees meer...

Sponsor in de Spotlight: De Beddenwinkel

Schijndel - TVSchijndel heeft besloten hun sponsoren eens extra in De Spotlight te zetten en één keer per maand één van hun sponsoren een beetje extra aandacht te geven als blijk van dank en waardering voor hun bijdrage om TVSchijndel in de lucht te houden. Deze maand beginnen we met De Beddenwinkel. 

Het artikel over De Beddenwinkel gaat verder onder 'lees meer' en bekijk ook het interview met eigenaar Michel van der Valk in de video.

Lees meer...

Baby- & kinderkleding en Pokémon bij IT-OK

Schijndel - IT-OK vindt het belangrijk om een startende ondernemer een kans te geven. Daarom opende Carmen van Alebeek afgelopen zaterdag haar pop-up store 'BijLoentje' in de winkel van IT-OK. BijLoentje verkoopt baby- en kinderkleren. Ze heeft een groot assortiment aan betaalbare kleding. 

Ook kunt u bij IT-OK terecht voor Pokémon producten. De ondernemers van IT-OK, zelf ook Pokémon-fans, zagen een gat in de markt en zijn daarom begonnen met de verkoop van Pokémon kaarten, Pokémon knuffels en nog veel meer. 

Lees meer...

Cursus reanimatie bij Stichting Schijndel Hartsave

Schijndel  - Afgelopen donderdag gaf Stichting Schijndel Hartsave een cursus reanimatie voor kind en baby. Dit is een ander protocol dan bij volwassenen. De reanimatie cursus voor volwassenen wordt vaker gegeven omdat dit veel vaker voor komt dan bij kinderen/baby's

De cursussen worden op de website gezet, waar mensen zich kunnen inschrijven. In eerste instantie doen cursisten de basiscursus, deze is dan twee jaar geldig maar het is de bedoeling dat ze binnen het eerste jaar een herhalingscursus doen en dan wat extra uitbreidingen leren, bijvoorbeeld het verplaatsen van een slachtoffer of in de stabiele zijligging leggen van een bewusteloos slachtoffer. Meer foto's zie je in ons fotoboek

Lees meer...

TVE

Klik > website

Klik > Website

20 FIT

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Vakmeester Guus

Klik > website

Klik > Website

Bloemboetiek

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Scootmobielen Veghel

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Verfzaak

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//